Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Amiibo!

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Tillykke Metroid!

Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

Skrevet 07-08-2011 18:41

Metroid fylder 25 år og jeg tænker derfor det må være på sin plads med en lille fejring.


Mit første hjemmekonsolspil var faktisk Metroid Prime. Det var svært for mig dengang at sætte en finger på hvad der gjorde spillet så opslugende og det kan det stadig være i dag. Gameplayet er ikonisk, ligesom stilen og heltinden. For mig har de bedste Metroid-oplevelser været at finde i Prime-trilogien, men jeg ved nogen vil være uenige i denne påstand.

Derfor - og for at sprede lidt kærlighed til spilserien - vil jeg bede jer uddybe de tre nedenstående kategorier.





1) Dit forhold til Metroid-serien

2) Dit favoritspil i serien

3) Dit yndlings Metroid-øjeblik
(Det kan være alt fra en generel hændelse til en specifik forekomst)


Tillykke Samus!

[i]Which best describes your opinion about games
I. Mountain Climbing-beyond the hardships lies accomplishment
II. Hiking-the destination can be reached rather comfortably[/i]
Dead-Cheese
Dead-Cheese

2007
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#1 - Skrevet 07-08-2011 19:11 - Redigeret 07-08-2011 19:59

1) Dit forhold til Metroid-serien
Må ege dem... Hvorfor? svar:... Jeg hamstrer spil. Og de er altid parate til at stille et ordentligt spil op, men egentlig er jeg ikke en kæmpe fan.
Jeg kan godt lide meget af artworket, og hele ideen syntes jeg er meget fed. Jeg syntes så at 2d metroid var meget sjovere end 3d, som jeg ikke har spillet særligt meget.
Alle vil hade mig for det: jeg syntes metriod other m er det BEDSTE 3D METROID. Det holdte røderne bedre end third person shooterne (prime serien).
2) Dit favoritspil i serien
Metroid fusion. Godt gennemført, men som alle metroid spil rimeligt kort.
3) Dit yndlings Metroid-øjeblik
(Det kan være alt fra en generel hændelse til en specifik forekomst)
Da jeg efter 2 år igen fandt ud af at samus var en kvinde, fik et chock og kom i tanken om at når ja, det var hun egentlig. (det er lang tid siden). Ellers multiplayer i metroid prime 2 var faktisk meget god.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#2 - Skrevet 07-08-2011 20:07

1) Mit forhold til Metroid er godt og jeg har især et godt forhold til Prime-spillene, som rummer nogle af mine største favoritspil nogensinde. Metroid Zero Mission er det 2D-spil der siger mig mest og jeg har endnu ikke prøvet hverken Metroid II eller Metroid: Other M. Det kommer forhåbentligt snart, som jeg får generhvervet mig en Wii og Game Boy-kataloget på 3DS'en bliver større Smiley

2) Mit yndlings Metroid-spil(og et af mine yndlingsspil) er Metroid Prime 2: Echoes.

Spillet viser hvor højt et plan Retro Studios har arbejdet på konceptmæssigt. Oplevelsen af spillet er meget som at begå sig i en anden verden - en verden der ønsker at tvinge dig i knæ og suge livet ud af dig. Selv luften er dødelig på Dark Aether. Alle fjenderne er for det meste en variation af det parasitiske mørke væsen Ing, hvis nærvær kan kendes ved en sort skald, røde øjne og mærkværdige kropsformer. Gang på gang støder man på disse kendetegn i nye variationer med nye adfærdsmønstre. Denne røde(sorte) tråd gennem spillets fjender giver fornemmelsen af en sand sammenhængende ondskab og sorthed overalt omkring en. I dette fjendtlige sted bliver du ikke holdt i hånden, men skal selv finde vej og forsøge at forbedre dine odds imod både Ing såvel som din tilbagevendende ærkefjende fra Metroid Prime(med det endelige opgør ventende i Metroid Prime 3: Corruption). Jeg bevæger mig ud på et abstrakt plan, men jeg kan kun sige at Metroid Prime 2: Echoes har en enestående aura omkring sig og det gør det ikke værre at det er så gennemført vellavet som det er.

3) Da jeg første gang besejrede Metroid Prime.


Lukas Skywalker
Lukas Skywalker

2193
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#3 - Skrevet 07-08-2011 21:09

Lige lidt off-topic (kinda): Hvor er det fedt at se at brugerne kan lave fede emner som disse, når nu vi i crewet ikke kan huske de mange Nintendo-fødselsdage Smiley


powerfull499
powerfull499

172
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#4 - Skrevet 07-08-2011 21:09 - Redigeret 07-08-2011 21:11

1) Dit forhold til Metroid-serien

Jeg har faktisk kun spillet et Metroid-spil, og det har været til Nintendo DS. Nemlig det velkendte "Metroid Prime: Hunters". Jeg blev aldrig fanget af historien i spillet, da der ikke rigtig var nogen dialog, og så vidt jeg husker, skulle man bare skyde på alt, der bevægede sig. Det kan også være, at jeg ikke rigtig gav spillet en ordentlig chance. Til gengæld blev jeg virkelig fanget af multiplayer-delen i spillet. Efter min mening, var det det bedste multiplayer til DS, og jeg tror, at jeg har spillet multiplayer i ca. 50-100 timer (både lokalt og over Wi-Fi). Jeg synes, at det mindede lidt om Quake, og det fangede mig. Desuden kunne jeg godt lide, at de forskellige karakterer havde hver sin fordel. Samus kunne lade sine raketter op, sådan de skadede über-meget, og ham der edderkoppemanden (kan ikke huske, hvad han hedder), kunne gøre sig usynlig, og det var nice, når man skulle snipe. Dog var der mange, der snød med Action Replay i dette spil, sådan man var uovervindelig, og det var rigtig træls.

2) Dit favoritspil i serien
Det eneste, jeg har spillet har været det til DS. Har dog også prøve det til Wii hos en ven, men det er så lidt, at jeg ikke kan udtale mig om det.

3) Dit yndlings Metroid-øjeblik
(Det kan være alt fra en generel hændelse til en specifik forekomst)
Når man bare ownede modstanderen over Wi-Fi, og fik dem til at quitte. Det var ret morsomt. Jeg var dog altid irriteret over, at jeg aldrig kom op på de 4 stjerner i rating. Var altid på 3.



kasper88
kasper88

22
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#5 - Skrevet 07-08-2011 21:11

Fed tråd, Hassus! Smiley Jeg har aldrig været den store Metroid-fan, fordi jeg af en eller anden grund aldrig fik nogle af de gamle spil, da jeg voksede op.

Prime er lidt for avanceret til mig, så jeg vælger Super Metroid. Det er et klasse spil, selvom det er lidt nemt. Jeg forstår stadig ikke, at Nintendo ikke lavede en værdig efterfølger til det, fremfor Other M.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#6 - Skrevet 07-08-2011 21:32

@Lukas og Alexander: Som sagt synes jeg det var på sin plads Smiley Og jeg kunne ikke sige nej til en mulighed for at gå i selvsving om Metroid Prime 2...


Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#7 - Skrevet 08-08-2011 01:20

1)

Det tog mig noget tid at komme i gang med serien til at starte med. Vil tro at Metroid Prime var det første jeg spillede. Tror egentlig det overvældede mig på en forkert måde, da jeg første gang spillede det. Jeg havde ikke noget forhold til serien, og det hele virkede svært at navigere. Det appellerede i det hele taget ikke rigtigt til mig på det tidspunkt.

Jeg endte med at ligge det på hylden et stykke tid. Da jeg vendte tilbage til det på et senere tidspunkt (må have været nogle måneder senere?) gav jeg det en chance til, og så blev jeg bidt af det. Hold da op et godt spil. Jeg ville skrive mere, men det ville nok blive alt for langt.

2)

Super Metroid. Fik prøvet det på et senere tidspunkt. Absolut fantastisk design.

Zero Mission og Metroid Prime er dog lige i hælene. MP har jeg allerede diskuteret, og Zero Mission er også ufatteligt godt - nok den bedste remake af et spil nogensinde. Fixer alt hvad der var galt med originalen, men beholder grundkonceptet og sætter tempoet i vejret. Jeg har vist nævnt det før, men jeg speedrunnede spillet i en periode, hvor jeg kom tæt på verdensrekorden. Fantastisk.

3)

Svært at sige, der er mange gode øjeblikke. Når det kommer til bosskampe, så har Meta Ridley altid været imponerende.

Ellers kan jeg også lige smide ind, at det føles ufatteligt godt, når du endelig får et speedrun uden en masse fejl, og hvor alt kører som det skal.


Jonas
Jonas

204
Offline
Level: 15 (Geega)

0
1ups givet

#8 - Skrevet 08-08-2011 01:36 - Redigeret 08-08-2011 01:40

Mit første Metroid-spil, så vidt jeg husker, var Metroid Prime Hunters. Der er ikke så meget at snakke om, det var bare kedeligt. Dårlig start på en serie. Noget af det værste var, at spillet hele tiden bad spilleren om at gøre de samme ting.
Multiplayeren var nu ok sjov.

Det næste var Metroid Prime, købt billigt nogle år efter release. Ligesom Eagle havde jeg ikke meget erfaringer med serien, så det var alt for forvirrende og frustrerende for mig. Til forskel for ham begik jeg dog den fejl at sælge det Smiley

Jeg har dog sidenhen købt Super Metroid på Virtual Console, og jeg var fuldstændig vild med det (det er nok favoritten indtil videre). Det slog mig hvor meget det egentlig mindede om Prime i sin opbygning, og at jeg kunne lide det til trods, så jeg endte med at generhverve Prime, der nu står på hylden og venter på at blive genspillet.

Mit yndlingsøjeblik i Metroid er nok Skytown i Prime 3. Kunne bare godt lide at gå på opdagelse i den flyvende steampunk-by Smiley


Togbis
Togbis

0
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 08-08-2011 03:06

1.)
Jeg har ikke noget videre forhold til spillene. Jeg ender som regel med at give op kort efter jeg starter på et nyt Metroid, fordi jeg er faret vild Smiley

2.)
Første gang jeg så Samus var i Melee. Faktisk lærte Melee mig om en helt masse serier, som jeg aldrig før havde hørt om.

Mit yndlingsspil er nok Fusion, da det er det, som jeg er kommet længst i uden at give op. Jeg synes det er ret fedt at Samus 'absorberer' modstanderne.

3.) Jeg har ikke rigtigt spillet nogle af spillene igennem. Men jeg har hørt at der sker noget meget episk med en lille Metroid fra 2'eren til Gameboy, i spillet Super Metroid.
Det synes jeg var ret cool. Smiley


yasw
yasw

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#10 - Skrevet 08-08-2011 11:05

1. Synes ikke ligefrem jeg har et forhold til spilserien. Jeg startede med at spille Super Metroid på Virtual Console og blev især grebet af musikken.

2. Må jo nok stadig være Super Metroid, selvom jeg nu faktisk også synes Other M er ganske ok.

3. Igen musikken. Særligt introsekvensen.


Kanin
Kanin

641
Offline
Level: 23 (Skree)

0
1ups givet

#11 - Skrevet 08-08-2011 11:58

Jeg lader lige denne stå et øjeblik....

Bedste. Musik. Ever.

Ligesom Eagle, havde jeg intet forhold til Metroid. Super Smash Bros. Melee var min indgangs vinkel i kombination med det danske Nintendo Magasin som forgudede spillet til døde. Og hvis Nintendo Magasinet kunne forgude et spil, ligeså meget som Zelda spillende... Ja så skulle jeg eje det.

Husker jeg købte det og spillede det i 8 timer i streg (med gardinet trukket for på en sommer dag!) sammen med en gammel barndomsven.

Stemningen, skabt af den enormt detaljeret grafik og minimalistiske musik, var fantastisk. Universet og følelsen af ensomhed var fuldstændig som jeg havde forestillet mig. Får lyst til at spille det igen!

Må indrømme at ingen andre Metroid spil har bidt mig på sammen måde. Metroid Prime 2 skuffede mig fælt. Stemningen var slet ikke i nærheden af forgængeren og spillet var en kedelig omgang uden nogen nævneværdige situationer. Nåede langt, men fik aldrig gennemført det. Metroid Prime 3 sidder jeg fast i og har ikke taget mig sammen til at starte det op igen.
2D spillene fanger mig ikke på sammen måde heller...

Meta Ridley vil altid stå som mit stærkeste minde. Denne kamp var det første live gameplay jeg så fra spillet inden jeg fik det. Ejeren af en retro-spilbutik i Frankrig sad og spillede det, en dag hvor jeg besøgte butikken.
Kampen var en af de ting jeg så aller mest frem til på min første gennemspilning. Det er simpelthen en af de mest epic bossfights jeg har haft på en Nintendo konsol!


Peblisko
Peblisko

58
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#12 - Skrevet 10-08-2011 17:33 - Redigeret 10-08-2011 17:41

1) Selvom mange skriver, at de ikke har et forhold til Metroid, så synes jeg, at indgangsvinklen med SSB er fuldt gyldigt. Det er da stadig et forhold til serien?

Jeg lagde først rigtigt mærke til serien ved Echoes. Jeg så anmeldelser af spillet, og tro det eller ej, men det var primært FPS-multiplayerdelen der gjorde, at jeg købte dette spil over fx 1'eren.

Da singleplayerdelen begyndte at fange mig, så tænkte jeg, at jeg burde starte med 1'eren først alligevel.
Jeg kan godt se, hvorfor 1'eren overordnet er mere populær - enten fordi den minder folk om Super Metroid eller simpelthen fordi spillet satte den nye standard.
Personligt føler jeg at 2'eren er mere ægte, da Retro gik lidt væk fra at remake de gamle Metroid-miljøer og skabte deres egen verden med Aether. Echo Visor, behøver jeg sige mere?

Zero Mission var mit første 2D-spil, og jeg selvom jeg synes det er noget andet, var det en god oplevelse - hvis ikke det var for den samme licens, kunne 2D-spillene og Prime-spillene være vidt forskellige serier.
Jeg købte Super Metroid på VC, fordi jeg vidste hvor vigtigt det spil havde været for fremtidige spil, men jeg har stadig ikke gennemført det. Har prøvet lidt af det oprindelige og Return of Samus, men de kræver alt for meget til at jeg gider bruge tid på dem. De satte dog begge en høj standard, så jeg respektere dem meget.

2) Hvis ikke Prime-spillene havde taget min Metroid mødom, tror jeg Other M havde ligget højt på listen, da jeg faktisk har en teori om, at det havde tiltalt mig mere, havde det været mit første Metroid-spil. Other M ligger godt i forlængelse af Metroid som man får det præsenteret i SSB. Jeg var næsten tændt af ved Prime-spillene, fordi det var så langt fra den behændige Samus i Melee.

Jeg vil give prisen til Zero Mission fordi den blander nyt og gammelt så ædelt.

3) Other M: kampen mod Ridley. Meget kan man sige om Other M, men episke scenarier har Tecmo styr på.


LinkTheWindWaker
LinkTheWindWaker

3026
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#13 - Skrevet 10-08-2011 18:40

Siden Nintendo åbenbart har (valgt?) at glemme Metroid-seriens fødselsdag og ikke laver en stor musikkoncert som med Zelda, er det dejligt at se, at fansene selv kan sammensætte noget fedt musik.

"Harmony of a Hunter" er netop blevet udgivet gratis. Jeg har næsten hørt alle numrene igennem, og det lyder vildt godt! Smiley

http://www.shinesparkers.net/harmonyofahunter/index.html


yasw
yasw

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 10-08-2011 20:08

Nu vi er ved musikken, så mener jeg ikke der findes bedre spilmusik end det her: Super Metroid Intro


Jonas
Jonas

204
Offline
Level: 15 (Geega)

0
1ups givet

#15 - Skrevet 10-08-2011 20:48

Metroid har generelt rigtig godt musik Smiley