N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Om at kritisere og være negativ

LinkTheWindWaker
LinkTheWindWaker

3026
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

Skrevet 20-11-2011 21:32 - Redigeret 20-11-2011 21:49

Det sidste lange stykke tid har jeg opserveret en mere og mere negativ konsensus her på N-club. Meget handler om alt det, Nintendo og co. gør forkert, og kun ganske lidt omhandler de positive ting, der bliver begået.

Dette er ved at gå mig ret meget på. Naturligvis er det i orden at kritisere og ønske forbedringer, så længe man har nogle argumenter, der ligger til grobund for dette. Det er dog min erfaring, at når man først er gået i gang, og især hvis der er flere om det, er det langt nemmere at rakke ned på noget frem for at hive de positive ting frem. Man fanger sig selv i en ond cirkel.

Her til aften sad jeg og læste bogen "The Happiness Project" (Gretchen Rubin), hvor jeg stødte på en passage, som beskriver præcis det, jeg mener:

I wanted to laugh more, I wanted to show more loving-kindness, and I also wanted to be more enthusiastic. I knew that it wasn't nice to criticize - but it was fun. Why was it so deliciously satisfying to criticize? Being critical made me feel more sophisticated and intelligent - and in fact, studies show that people who are critical are often perceived to be more discerning.

In one study, for example, people judged the writers of negative book reviews as more expert and competent that the writers of positive reviews, even when the content of both reviews was deemed to be of high quality. Another study showed that people tend to think that somone who criticizes them is smarter than they are.

Also, when a person disrupts a group's unanimity, he or she lessens its social power. I've seen people exploit this phenomenon; when a group is cheerfully unanimious on a topic like "The teacher is doing a great job" or "This restaurant is terrific", such a person takes the opposite position to deflate the group's mood. Being critical has its advantages, and what's more, it's much easier to be hard to please. Although enthusiasm seems easy and undiscriminating, in fact, it's much harder to embrace something thant to disdain it. It's riskier.



Dette oplæg skal ikke ses som pegen fingre af specifikke personer, men i stedet blot som en opfordring om, at man er mere bevidst om, hvad det er, man udtrykker. Selvfølgelig er det lovligt at være utilfreds med noget, men det virker bare som om, at alle er utilfredse med stort set alt vedrørende Nintendo nu om dage.

Jeg kender det selv alt for godt: Det er virkelig nemt at komme med kritikpunkter, og ditten og datten kunne være SÅ meget bedre, hvis blot man gjorde det på en anden måde. Men vi kan kritisere og argumentere ud i al uendelighed ... så hvorfor ikke bare tage tingene for hvad de er, og prøve at se det positive frem for det negative? Håber ikke det lyder alt for hippie-agtigt, men prøv lige at tænk over det engang. Det er langt sjovere at værdsætte noget frem for kun at kritisere det.

Hvis Nintendo er "lort", hvordan kan det så være, at mange af os stadig befinder os på sites som disse? Der må være noget, som stadig holder os til; hvis ikke, burde man måske overveje at finde noget mere produktivt at bruge sin tid på i stedet for at hakke alting ned.

Peace out Smiley

kasper88
kasper88

22
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#1 - Skrevet 20-11-2011 21:47 - Redigeret 20-11-2011 21:48

Fint debatindlæg, Wikzo.

Jeg har dog aldrig forstået dem, der mener, at man ikke må være kritisk, men skal være glad for tingene, som de er. Hvis alle havde den holdning, ville der aldrig ske en udvikling i samfundet.

Du får det til at lyde som om, at kritik per definition er dårligt, og det at være positiv bør være et mål i sig selv. Hvis du kigger på Nintendos aktier og salgstal vil du se, at der er en negativ korrelation mellem de faldende salgstal og den stigende kritik - sagt med andre ord: Kritikken af Nintendo er symtom på en generel kundereaktion mod Nintendo. Derfor ser jeg ikke kritikken som noget problem, som du ser det, men i stedet som noget brugbart.

Nintendo ser ligesom dig kritikken som noget negativt, som de prøver at bekæmpe. I stedet burde de se det behandle kritikken som en vigtig informationskilde, som de skulle tage udgangspunkt i og innovere ud fra og derved blive det succesfulde firma, som de var engang.


Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#2 - Skrevet 20-11-2011 21:49 - Redigeret 20-11-2011 21:54

Det er ret svært at være et positivt menneske, ikke bare indenfor et kritisk synspunkt. Det har jeg faktisk snakket ret længe om med venner og bekendte - tror faktisk jeg snakkede med nogle om det fra dette forum så sent som i dag, hoho.

Der er jo også mange forskellige måder at være kritisk på - dermed ikke sagt at alting skal være sukkersødt, men det er noget man kan tænke over, i hvert fald.

Jeg gentager vist for det meste bare nogle ting du siger, men det er noget jeg har været obs på et stykke tid og bestemt vil håbe at andre tager det til overvejelse.

God post!


LinkTheWindWaker
LinkTheWindWaker

3026
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#3 - Skrevet 20-11-2011 21:53 - Redigeret 20-11-2011 22:00

Kritik er per definition ikke noget negativt, men man bør gøre op med sig selv, hvad formålet med éns kritik er. Vil man forbedre tingene, ved eksempelvis at foreslå alternativer, eller kan man bare godt lide at snakke grimt om andre, fordi det er underholdende og nemt?

Eksempelvis blev jeg ret forbløffet over den enorme hate, Zelda: Skyward Sword fik herinde op til dets release. Selvfølgelig er det ikke godt at være forblændet og hyped på et produkt, inden at det overhovedet er udkommet, men omvendt skal man heller ikke hakke det ned, før man har noget konkret erfaring. Og hvis man blot opererer ud fra andres erfaringer/oplevelser (fx gennem anmeldelser), hvad tilbyder man så reelt til diskussionen andet end at "følge de andre og smide brænde på bålet"?

Ja, mange ting kunne være anderledes og bedre, og ja, det et er vigtigt, at vi ikke bare hjernedødt køber alt, der har The Big N's logo påklistret. Men når det så er sagt: Dette er et Nintendo-forum, ergo må man gå ud fra, at folk herinde har en eller anden forkærlighed for det japanske spilstudie. De kan noget, ingen andre kan, men samtidig er der masser af ting, de kunne gøre bedre (fx ved at lære af deres konkurrenter). Men det bør altså være en balance i, hvor meget man fokuserer på de negative aspekter kontra de positive. Hver ting til sin tid.


kasper88
kasper88

22
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#4 - Skrevet 20-11-2011 22:00 - Redigeret 20-11-2011 22:01

Link-The-Wind-Waker skrev:
Og hvis man blot opererer ud fra andre erfaringer/oplevelser, hvad tilbyder man så reelt til diskussionen andet end at "følge de andre"?


Det er langt fra alting, du har mulighed for at observere eller undersøge selv, derfor er det naturligt at bruge andres erfaringer. Det er det samme du gør, når du bruger en teori i en akademisk opgave. Og i denne situation var det især oplagt, da en del mennesker havde fået fat i Skyward Sword før udgivelsesdatoen. Fx kom Andreas herinde jo også med sine indtryk. Dem var jeg glade for at læse og så det absolut ikke som en "følg de andre"-problematik.

Når det er sagt, kan man selvfølgelig først bedømme et produkt endeligt, når man har prøvet det selv, men det tror jeg heller ikke, der er nogen, der er uenige i herinde. I øvrigt plejer de fleste også at komme med deres egne tanker og tolkninger af de citater, der bliver postet.

Jeg synes generelt, at kritikken er ret argumenteret. Folk skriver jo både, HVORFOR de er utilfredse, men også hvad, de vil have I STEDET FOR. Derfor bliver kritikken aldrig "brok bare for at brokke sig", som du lidt antyder. Nogle gange bliver kritikken dog sarkastisk og hård - men det ser jeg mest som et udtryk for stor frustration fra kritikkernes side såvel som en måde at fjerne alvoren lidt.


LinkTheWindWaker
LinkTheWindWaker

3026
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#5 - Skrevet 20-11-2011 22:07

Jeg er enig i, at der ofte er en årsag til, at man brokker sig over noget. Selvfølgelig skal man have mulighed for at ytre sig i håb om at forbedre tingene.

Det jeg gerne vil have, at man overvejer lidt engang imellem, er, om man ikke nogle gange skulle forsøge at se lidt på de fede ting, der bliver lavet, frem for tænke på de mange fejl og mangler, der måtte forekomme. Ja, Zelda-serien har forandret sig meget siden de gamle NES-dage, men tiderne forandrer sig og nyt må til, mens gammelt bliver smidt ud. Selv hvis man bedre kunne lide de "gode gamle dage", må der alligevel være visse elementer i nyere titler, man finder positive. Og hvis der slet ikke er noget positivt at sige, og man faktisk hellere bare vil have tingene, som de var i 80'erne og 90'erne, så er der jo ingen, som forhindrer én i at gå tilbage til klassikerne og nyde dem endnu en gang.


Oni Nick
Oni Nick

25
Offline
Level: 26 (Octopi)

0
1ups givet

#6 - Skrevet 20-11-2011 22:14

Problemet med det, er at det bliver kedeligt at spille de samme spil igen og igen, og når Nintendo ikke vil give os flere spil i samme stil, så er man jo nødt til at brokke sig og lade være med at støtte spillene.

Desværre lytter Nintendo ikke til deres kunder, og det er det jeg personligt finder frustrerende. Skyward Sword er både gameplay mæssigt og mytologisk set en gigantisk "fuck you" til alle der spillede LoZ, AoL, ALttP og OoT, og syntes det var gode spil.

Hvis du vil have min overstående kritik uddybet gør jeg det med glæde. Smiley Bare sig til.


kasper88
kasper88

22
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#7 - Skrevet 20-11-2011 22:15 - Redigeret 20-11-2011 22:16

Nu fungerer kritikken jo også på flere planer - både på et personligt plan hos den enkelte, men også på et 'markedsplan'. Man kan sagtens argumentere for, at hvis Nintendo fortsætter sin nuværende stil, så er det ret tvivlsomt, om vi har et Zelda-spil om ti år. Det er jo af den grund, at mange folk også reagerer - de er bange for, hvad der skal ske med de spil, de voksede op med. Se bare, hvad der er sket med Metroid-serien. Den er p.t. død. Marios popularitet er også faldende. Det samme er Zelda-serien.

I øvrigt handler det jo slet ikke om, at folk "ønsker sig tilbage til 80'erne". De filmelskere, der er af den overbevisning, at 80'erne leverede langt bedre filmtitler end 00'erne, ønsker sig jo heller ikke tilbage til 80'erne for at se VHS-bånd igen. De gider ikke at gense Star Wars eller Back to the Future for 1000. gang.

Det handler om indholdet og retningen. Og det indhold som Nintendo leverer og den retning, de er på vej i - det er disse ting, som folk er kritiske over.


LinkTheWindWaker
LinkTheWindWaker

3026
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#8 - Skrevet 20-11-2011 22:24 - Redigeret 20-11-2011 22:26

Jeg forstår jer udmærket og kan sagtens se den udvikling, Nintendo er ved at gå i. Jeg skrev selv et blogindlæg om Wii U kort efter E3 i sommers, hvor jeg efter min bedste overbevisning argumenterede for, hvorfor den konsol virker dødfødt fra start af. Efterfølgende fik jeg utallige kommentarer om, at jeg var ekstremt negativ og på ingen måde havde mulighed for at komme med så drastisk en påstand.

Dette fik mig til at genoverveje, hvordan det er, at jeg vurderer/analyserer tingene. Banalt set er der to tilgange: Enten har man JA-hatten på, eller også har man NEJ-hatten på. Sådan bør det dog ikke være, og jeg har sidenhen lært, at man sagtens kan have en kritisk tilgang til tingene, men samtidig værdsætte, hvad der bliver gjort. Nogle gange behøver det ikke være sort og hvidt; selvom der er meget, man ikke bryder sig om, er der stadig gode ting at finde indimellem.

Hvad jeg egentlig prøver at sige, er, at det er farligt at indhylle sig totalt i en "det her er dårligt, fordi det og det og det"-mentalitet. Personligt finder jeg det svært at komme ud af denne sindstemning igen, når man først er gået i gang. Selv hvis man har de allerbedste argumenter, vil jeg stadig mene, at det er sundt nogle gange at tage en pause for brokkeriet og i stedet se på de positive ting.

Nå, men det var egentlig ikke tiltænkt som en "jeg skal forsvare min holdning"-tråd, men blot som et lille opråb om, at man skal være sig bevidst om sine måde at gebærde sig på. Håber det har sat lidt tanker i gang Smiley


Moysen
Moysen

40
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 20-11-2011 22:29

Vi har faktisk allerede haft noget lignende op at vende for et par måneder siden. Nogle snakkede om at de syntes det var irriterende at folk snakkede negativt om Nintendo på en Nintendo-fansite. Men negativ response hører da også til på denne side. Alt behøver ikke at være ros bare fordi det er et fansite. Udover det så er der lidt i det du (Link-The-Wind-Waker) siger, da N-club faktisk har en del brugere som roser 1 ud af 10 spil og finder derimod det dårlige frem i de 9 andre. Smiley Og jeg er enig i at det til tider kan være irriterende, især når man gentagende høre folk snakke negativt om de spil man selv kan lide. Smiley (Stupid haters! omg! Stop ruining my life!!!!11!? O.o)

Jeg opfanger lidt, at de fleste af dem som kritiserer meget de nyere spil, er de brugere som lever lidt i den gamle spilverden (Undskyld Alexander). Jeg er dog ikke selv en af de der retro-freaks. Men hvis folk syntes de gamle spil (De tidligere Zelda og Mario spil f.eks) er bedst, so be it. Smiley Det jo bare deres mening, og den vil jeg da ikke forsøge at ændre. Smiley


kasper88
kasper88

22
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#10 - Skrevet 20-11-2011 22:29 - Redigeret 20-11-2011 22:30

Wikzo >> Det er muligt, at du har svært ved at komme ud af negative sindsstemninger, men jeg er nu engang positiv, når jeg ser noget, jeg godt kan lide, og negativ, når jeg ser noget, jeg ikke kan lide. Det er egentligt ret simpelt. Smiley

Det man skal huske på i denne diskussion er jo, at fanbasen er opdelt, fordi de ønsker noget forskelligt. Vi skal kun få år tilbage, hvor alle dem, der er helt oppe og køre over spil som Other M, Galaxy 2 og Skyward Sword var EKSTREMT negative mod Nintendo og spil som Wii Sports, Wii Fit og til dels NSMBW.

Hvis Nintendo begyndte kun at producere Wii Fit- og Wii Party-spil, så kan jeg love dig for, at alle de folk, der p.t. helliger sig til 'positivitet' som var det en anden religion, de ville ændre syn og blive negative. Smiley


Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#11 - Skrevet 20-11-2011 22:46

Alexander Brock Petersen skrev:
alle de folk, der p.t. helliger sig til 'positivitet' som var det en anden religion, de ville ændre syn og blive negative. Smiley



Mener du rent faktisk, at det er tilfældet på N-club lige nu? Dét har jeg svært ved at se.

Som jeg snakkede om i mit indlæg, og som jeg egentlig også tror at Wikzo ville lidt ind på (ret mig hvis jeg tager fejl), så tror jeg ikke nødvendigvis det har noget at gøre med at tvinge sig selv til at smile af ting man ikke kan lide, og kun være positiv hele tiden.

Det er istedet den måde man ytrer sig på, der kan gøre en forskel - jeg henviser til mit indlæg op fra Super Mario 3D Land-tråden fra den anden dag som omhandlede nogenlunde det, men jeg orker ikke lige at fiske den frem.




kasper88
kasper88

22
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#12 - Skrevet 20-11-2011 22:50

Nej, men findes en del af dem på diverse Nintendo fora, om end os, der er kritiske, selvfølgelig er flest. Smiley


Oni Nick
Oni Nick

25
Offline
Level: 26 (Octopi)

0
1ups givet

#13 - Skrevet 20-11-2011 22:50

Jeg er selv blevet gjort opmærksom på, at jeg kan virke for aggressiv online, så det vil jeg arbejde på ikke at være.


Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 20-11-2011 22:51

Alexander Brock Petersen skrev:
Nej, men findes en del af dem på diverse Nintendo fora, om end os, der er kritiske, selvfølgelig er flest. Smiley



Ah, okay, jamen så er vi nok enige på det punkt. Som jeg sagde i Zelda-tråden da vi diskuterede reaktionerne til Gamespots anmeldelse, kan det også blive lige komisk den anden vej - altså når folk nægter at se nogle problemer i øjnene og går med hovedet i skyerne, hoho.


kasper88
kasper88

22
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#15 - Skrevet 20-11-2011 22:54 - Redigeret 20-11-2011 22:59

Eagle skrev:
kan det også blive lige komisk den anden vej - altså når folk nægter at se nogle problemer i øjnene og går med hovedet i skyerne, hoho.


Nemlig. For mig at se, er det vigtigste, at kvaliteten og indholdet i argumenterne, der bliver brugt, er i orden, og ikke om man pr. defintion er kritisk eller positiv. Det synes jeg ikke rigtig Wikzo forholder sig til i hans ellers fine debatindlæg.

Det er dumt, når folk brokker sig bare for at brokke sig og derved ikke kommer med noget reelt indhold i sin kritik

Men det er også dumt, når folk roser, bare for at rose ("det er jo Nintendo!" ) og derved heller ikke kommer med noget reelt indhold i sin ros.