Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Amiibo!

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Super Retro Challenge

Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

Skrevet 12-02-2012 22:27 - Redigeret 25-03-2012 05:41

En introduktion:



Det originale Super Mario Bros. er set som en af de største videospilsklassikere. Ved spillets udgivelse i midtfirserne bidrog det ikke kun til at definere Nintendo og platformgenren - det bidrog tilmed til at definere hele videospilsmediet som vi kender det i dag.

På trods af spillets status er der en del Nintendo-glade gamere, inklusivt mig selv, der aldrig har formået at spille sig til vejs ende i Super Mario Bros.

Det skyldes muligvis at spillet er af den gamle skole og bærer dybt præg af tiden det er fra teknologi- og idémæssigt. Der er ingen save files, Super Guides eller White Tanooki Suits alt imens Mario og Mushroom Kingdom ikke opfører sig helt som det ville være tilfældet efter nutidens standarder. Måske man skulle have været en del af spilfænomenet dengang for virkelig at have incitament for at gennemføre det?

...må jeg præsentere...

Super Retro Challenge!

- Formålet med gruppen er at skabe rammerne for en underholdende gennemspilning af Super Mario Bros. for folk der endnu ikke har gennemført det, af forskellige årsager. Gruppen vil være en form for mildt socialt eksperiment, der muliggør at indgå i nogle af de tidstypiske kendetegn gaming havde i midtfirserne. Alle i gruppen er stillet den samme udfordring i det samme klassiske spil. Det er meningen at man i Super Retro Challenge-tråden kan dele sine spiloplevelser og evt. diskutere iagtagelser(jeg har ingen idé om hvor kort eller lang tid det vil tage at gennemføre det). Anden hjælp via internettet er imidlertid strengt forbudt.
- Nogen har SMB på deres 3DS, mens andre har adgang til det på VC, GBA, NES eller via andre midler(ved evt. lovlig brug af emulator er "save states" ikke tilladte).
- Brug af internet walkthroughs og video playthroughs er som sagt strengt forbudt. Får man brug for hjælp må man spørge andre i tråden til råds eller blive ved med at prøve(eller kigge i Nintendo Power, hvis man er så heldig at have et eksemplar liggende Smiley). Idéen er at skabe en klassisk ramme at opleve spillet i, der tilnærmelsesvist kan minde om hvad gaming var i midtfirserne.
- Hvis du formår at redde prinsessen skrives dit brugernavn på en "Super player"-liste i tråden(Super Mario World-reference ftw)
- Muligheden holdes åben for at inkludere andre spil i Super Retro Challenge på et senere tidspunkt. Det er selvfølgelig betinget af om nogen ønsker at deltage. Forslag til fremtidige spil i tråden er velkomne.


[i]Se Super Retro Challenge som en mulighed for at give dig motivation og lejlighed
til at gennemføre en ægte klassiker![/i]


Jeg vil lægge ud med at gøre et par forsøg med det samme.
Held og lykke til andre, der ønsker at deltage Smiley !


Now you're playing with Power


---------------------------------------------------------------------------------

YOU ARE A SUPER PLAYER !!:
Hassus
Galactico
KJ85



[i]Which best describes your opinion about games
I. Mountain Climbing-beyond the hardships lies accomplishment
II. Hiking-the destination can be reached rather comfortably[/i]
Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#1 - Skrevet 12-02-2012 23:47 - Redigeret 12-02-2012 23:49

Gjorde 3 forsøg her i aften og nåede til 6-1. I mit forsøg gjorde jeg brug af 2 warpzoner og 2 hemmelige ekstra liv.

Jeg synes virkelig det er et svært spil efter år 2012's standarder. Især synes jeg hoppene er svære at styre helt præcist. Dog er noget jeg lægger positivt mærke til farvekontrasterne i spillet som er meget klare i forhold til en del andre NES-spil har jeg lagt mærke til.
Noget andet jeg har lagt mærke til, nu hvor jeg har stillet mig selv opgaven at gennemføre spillet, er vigtigheden af at indsamle så mange mønter som muligt. Dette er derimod i hvert fald ikke tilfældet i Super Mario 3D Land for mit vedkommende Smiley

Håber jeg får noget selskab i min færd på at redde prinsessen.


kasper88
kasper88

22
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#2 - Skrevet 12-02-2012 23:50

Er målet at gennemføre spillet? Smiley


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#3 - Skrevet 12-02-2012 23:58 - Redigeret 12-02-2012 23:59

Ja Smiley Det er noget jeg aldrig selv har formået at gøre. Jeg håber denne tråd kan hjælpe mig med at gøre det.

Hvorfor gennemføre det?
Tja, det er en klassiker. Det er en tanke jeg har gået med i årevis og jeg tror det vil være en øjenåbnende oplevelse virkelig at sætte sig ind i det gamle spil og tror kun oplevelsen bliver bedre, hvis andre beslutter sig for selv at gøre et forsøg.

Edit: Lige nu er jeg for eksempel interesseret i at finde ud af hvor jeg kan finde hemmelige ekstra liv.


kasper88
kasper88

22
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#4 - Skrevet 13-02-2012 00:00

Jeg gør forsøget i morgen.

Du har i øvrigt ret i, at man ændrer adfærd i sådan et spil sammenlignet med 3D Land. Jeg elsker personligt vigtigheden af mønterne. At man faktisk tideligt skal samle lidt mønter, hvis man ved, at man har svært ved nogle baner. Og at man kan mærke, at man bliver bedre. I 3D Land spiller jeg altid med kun 60-70 fokus og kommer igennem alt alligevel. i SMB er jeg nødt til at være 90-100 % fokuseret for at komme igennem det.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#5 - Skrevet 13-02-2012 00:12

Sådan har jeg det også. Jeg tror jeg har brugt 60-70-fokuset de enkelte gange jeg har spillet spillet, hvorefter jeg har fået en stor portion woop ass i retur... Man kan ikke fokusere halvt på et spil som Super Mario Bros. og forvente at komme uskadt gennem banerne.

Fedt at du også vil give det en chance Smiley


kasper88
kasper88

22
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#6 - Skrevet 13-02-2012 00:14

Jeg spiller det ofte - altså en gang hver 2-3 måneder. Jeg gennemfører det sjældent, men spiller det bare. At gennemføre det er i og for sig ligegyldigt *hardcore gamer verden over går i chok*

Spil, der har det nødvendige mål at skulle gennemføres, har sjældent stor værdi. Det er nok derfor, at jeg stadigvæk spiller Super Mario Bros. tyve år efter.


Grauling
Grauling

410
Offline
Level: 23 (Skree)

0
1ups givet

#7 - Skrevet 13-02-2012 00:20

Fed ide Hassus! Jeg har dog ikke spillet så det må jeg vel lige få købt på VC. Vil nu have fortrukket at spille det på 3DS, men er ikke en af de heldige der købte min inden prisnedsættelsen Smiley
Har personlig aldrig gennemført nogle af Mario spillene fra NES'en (dog har jeg været tæt på at gennemføre Super Mario 3), så det kan være dette bliver det første Smiley


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#8 - Skrevet 13-02-2012 00:42

@Asger: Fedt! Jeg tror du bliver udfordret, men det gør jeg i hvert fald også. Når vi er flere der deler samme udfordring tror jeg det bliver mere udholdeligt at komme igennem det.

@Alexander: Tja.. tjo.. Jeg synes nu stadig det er rart at have gennemført et spil. Så ved man på en måde at man har fået hele spillet med. Og så får man jo også "bragging rights" Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley


aidbit
aidbit

1626
Offline
Level: 27 (Beetle)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 13-02-2012 09:55 - Redigeret 13-02-2012 09:56

Fedt initiativ! Smiley

Jeg ved at jeg har gennemført Super Mario Bros. 3 og Super Mario World, men jeg kan ikke huske om jeg nogensinde har gennemført Super Mario Bros. 1, men jeg må spille det en del på 3DS'en (og jeg gamer ikke meget), for min datter på 16 måneder kan allerede genkende 'Manio' Smiley

Super Mario Bros. 1 er mit all-time favoritspil, så det bliver jeg nødt til at gennemføre - jeg er på! Smiley


Navn
Navn

38
Offline
Level: 19 (Bullet Bill)

0
1ups givet

#10 - Skrevet 13-02-2012 11:01

Kunne godt finde på at give 3DS-udgaven et forsøg mere én af dagene. Hidtil har jeg ikke kunnet spille spillet i mere end 10 minutter før jeg gav op af kedsomhed.


Grauling
Grauling

410
Offline
Level: 23 (Skree)

0
1ups givet

#11 - Skrevet 13-02-2012 11:42

Så fik jeg købt spillet og har fået spillet det lidt Smiley!

Jeg nåede personligt til 4-3 da jeg var så heldig at finde en skjult warp pipe. Personligt kan jeg faktisk rigtig godt lide spillet det er pænt udfordrende jeg har dog lidt problemer med styringen synes der er lidt delay på hvis jeg vil have Mario til at gå til den anden side i et hop at det bliver lidt delayed og derfor ender jeg med at dø.
Jeg synes også Mario glider den del når han går :b!
Kan godt se at mønter virkelig er vigtige...især hvis man vil gennemføre spillet! Smiley


HGC
HGC

7036
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#12 - Skrevet 13-02-2012 12:04

Det eneste problem, jeg har med Super Mario Bros., er, at hvis man failer en enkelt gang, skal man igennem det hele igen. Det er et problem, der gør, at jeg faktisk ikke gider at spille det. Jeg synes ikke, det er sjovt at spille de samme tre-fire baner igen og igen. Nej, jeg vil hellere kunne komme direkte tilbage til det sted, hvor jeg døde. Det er også en af grundene til, at Super Mario World er mit absolut yndlings Mario-spil: Man kan altid gemme! At man så ikke har behov for det i det spil, er så en anden sag Smiley

Det længste jeg er kommet til i Super Mario Bros., er desuden 5-4 med brug af warp pipen i 1-2.


Dead-Cheese
Dead-Cheese

2007
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#13 - Skrevet 13-02-2012 12:38

Har man vundet hvis man når til world 0?
Man kan møde prinsessen et par gange der, men jeg ved ikke rigtig om man reder hende...


chessr
chessr

341
Offline
Level: 31 (ChuChu)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 13-02-2012 13:21

World 0 ?
Jeg troede alle Nintendo fans havde gennemført Super Mario Bros Smiley og specielt Super Mario Bros 3. 3eren er for nem. SMW er sindsyg nemt


stelzig
stelzig

4795
Online
Level: 24 (Whomp)

0
1ups givet

#15 - Skrevet 13-02-2012 14:13 - Redigeret 13-02-2012 14:16

Siden jeg sidder med min 3ds giver jeg det da lige et forsøg nu. Er dog lidt enig med navn... Alle NES spil jeg har fået på min 3ds har virket skuffende dårlige. Dette er et af de bedre, men stadigvæk ikke imponerende. Dette er mest fordi at styringen ikke er helt lige så elendig som i alle de andre spil... Men stadigvæk elendig. Smiley

Edit: Første par sekunder og styringen irriterer mig allerede. Ikke at det har dræbt mig endnu, men den måde man glider fremad i så lang tid passer lidt ind i det som jeg kalder "dum sværhed". Jeg foretrækker at have fuld/ordentlig kontrol og blive udfordret af selve spillet og ikke af styringen Smiley