N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Inti Creates annoncerer U...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Hvorfor dør mine AO spil?

Greven
Greven

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

Skrevet 12-02-2009 20:23

Manhunt 2, uhhh hvor så jeg frem til det spil for noget tid siden, but then… shit happened. Manhunts udviklere blev truet med at de slet ikke måtte udgive deres spil, and the rest is history. Vi endte med en sløret skærm hvor man sad og knep øjnene sammen for at se hvad fanden der foregik. Men det her bringer et interessant spørgsmål på banen, hvorfor er der så stort had omkring AO titler?

Tag et skridt tilbage og kig på det store billede her: Vi har et stort antal gamere der ikke laver andet end at tigge og be om et sindssygt spil med vold der kan stå side om side med film som Braindead eller SAW. Hell du kender sikkert selv et par stykker der vil have det samme. Men alligevel er utrolig mange udviklere bange for at gå hele vejen, sådan som jeg ser det så er der en specifik grund til denne tilbageholdenhed.

Udviklerne bange for slet ikke at få lov til at udgive deres spil, dette punkt mener jeg er et stort problem for spilindustrien som helhed. Du kender garanteret til en film eller to med mærkningen 18+ og disse film er skam meget voldelige men de er på ingen måde set ned på i filmindustrien, så hvorfor bliver de set sådan ned på i spilindustrien? Mit bud er at spilindustrien stadig er til for børn, dette er selvfølgelig ikke sandt som enhver gamer ved, men det ved resten af verden desværre ikke. Sådan som langt de fleste mennesker ser det så er spil noget som børn laver, en avanceret lej om du vil, de ser det ikke som noget seriøst, det på trods af at E-sport har etableret verdensmesterskaber og endda er accepteret af nogle lande som en reel sport. Problemet i sin simpleste form er at folk høre om et AO spil og tænker: ”det kan min 8årige nevø jo komme til at spille, Uha nej!” Dette sker fordi folk tænker spil og børn i samme sætning. Der er ikke nogen der tænker at lille Jimmy lige så godt kan gå ud og købe sig Saw eller noget lignende fra den lokale video forretning. Video er jo noget alle har så folk tænker ikke over de risici den bringer, spillemaskiner er derimod nye, fremmede og ”kun for børn” derfor der meget fokus på dem og de er ”meget farlige” det er helt sikkert.

Når jeg kommer med dette argument for jeg ofte smidt i hovedet at: ”børn kan jo ikke få lov til at købe SAW, men de kan købe spil i legetøjsforretninger.” Ja gu kan de købe spil i BR, men de får sgu da ikke lov til at hive GTA ned fra hylderne nemmere end de får lov til at snuppe SAW med hjem. I spilindustrien har vi et rating system og der bliver sgu holdt øje med det. Denne urationelle frygt for at børn bare kan købe hvad de vil, bunder i stupide forældre ikke tager sig tid til at se på alt den information der ligger tilgængeligt om emnet. Mindst et par stykker af jer må på et tidspunkt have set en kunde i en forretning der har argumenteret imod at købe et spil fordi der stod +3 på pakken, ikke fordi det var for voldeligt eller noget men fordi: ”+3 er da alt for nemt for ham, det er jo sådan et Babyspil” og her faldt snakken om Super Mario Galaxy.

I am not shitting you here. Langt de fleste forældre og ikke-gamere generelt er overbevist om at aldersbegrænsningen I virkeligheden betyder hvor svært spillet er. De er ikke klar over at alle spil bliver gennemtestet for at kunne give forretningerne mulighed for at kunne sælge spillet til de rigtige kunder. Men så længe kunderne opføre sig som hovedløse høns så virker denne mærkning jo ikke, der har været brochurer og lignede i butikkerne men lige lidt hjælper det, spil er ikke noget seriøst du kan da ikke forvente at de travle mennesker midt i julehandlen kan tage sig 5 minutter til at finde ud af hvad det egentlig er de har med at gøre, kan du?

Det her er blot min mening om manglen på AO, på trods af at jeg aldrig rigtig kom frem til en konklusion så håber jeg dog at det har sat lidt tanker i gang hos dig. Hvad mener du om AO spil? Og hvorfor tror du at vi endnu ikke har set nogen ramme hylderne?


    Rotjen
    Rotjen

    0
    Offline
    Level: 1 (Goomba)

    0
    1ups givet

    #1 - Skrevet 12-02-2009 20:58 - Redigeret 12-02-2009 21:00

    inB4 "Wall Of Text!!1!! Smiley"

    Har vi virkelig brug for Manhunt 2? Er det ikke bare gået hen og blevet en princip-sag?.

    Nu taler jeg ikke kun om Manhunt 2, men hvorfor er de mest blodige spil så relevante for så mange gamere?. Personligt kan jeg ikke se det fede i den slags spil.
    Hvis jeg SKAL skræmmes så vælger jeg et ordentligt spil Smiley

    Greven. Kan du ikke give mig et indblik i hvad du og de andre godt kan lide ved disse spil? Har de noget (udover 9001 liter blod) som andre spiltyper ikke har? Smiley

    Den slags spil da betyde noget for dig, siden du skriver sådan et stort emne om det.

    -Rotjen,,



    Greven
    Greven

    0
    Offline
    Level: 1 (Goomba)

    0
    1ups givet

    #2 - Skrevet 12-02-2009 23:20

    Rotjen,, skrev:
    inB4 "Wall Of Text!!1!! Smiley"


    Sry Smiley

    Rotjen,, skrev:
    Har vi virkelig brug for Manhunt 2? Er det ikke bare gået hen og blevet en princip-sag?.



    Ja det er lige præcis hvad det er. Mit problem ligger i at ingen andre medier ligger under for den samme sensur som spilindustrien gør, vi har film der kun handler om at se blod, vi har sange om selvmord, gangbangs and god knows what, men et spil der forsøger at udfylde det samme behov bliver skudt ned inden det rammer hylderne. Så gu er det da en princip-sag.

    Rotjen,, skrev:
    Nu taler jeg ikke kun om Manhunt 2, men hvorfor er de mest blodige spil så relevante for så mange gamere?. Personligt kan jeg ikke se det fede i den slags spil.
    Hvis jeg SKAL skræmmes så vælger jeg et ordentligt spil Smiley



    De er relevante fordi vi har ret til et valg, shit hvis vi ikke vil spille dem så køber vi dem sgu ikke, men giv mig muligheden for at købe det. Personligt betyder blodet ikke det store for mig, det her er som sagt en princip-sag. Vi kan tegne Muhammed, tage pis på Julen, Jesus og alt der er helligt, men jeg kan som 19 årig ikke købe et spil som jeg har min AO ret til? Det tager ikke et geni at se at der er noget galt her.


    Rotjen,, skrev:
    Greven. Kan du ikke give mig et indblik i hvad du og de andre godt kan lide ved disse spil? Har de noget (udover 9001 liter blod) som andre spiltyper ikke har? Smiley

    Den slags spil da betyde noget for dig, siden du skriver sådan et stort emne om det.

    -Rotjen,,



    Faktisk betyder de enormt lidt for mig, jeg mener blot at de stiller et interessant dilemma op i vores over kontrollerede verden. Hvorfor kan jeg købe et blodbad på film men ikke et blodbad hvor jeg hjælper til med en analog pind?

    Hvis nogen har tænkt sig at smide: training to be a killer på bordet så gem det til bibel citaterne.
    Hvis spil gør os til mordere så skriv mig på ventelisten til Arkham, for jeg har et skab fuld af mordsimulatorer der tilsammen må skabe en hjerne der er Freddy Kruger værdig.
    Tro mig, en liter blod fra eller til ændre ikke på noget som helst.


    ZharO-,,
    ZharO-,,

    10
    Offline
    Level: 1 (Goomba)

    0
    1ups givet

    #3 - Skrevet 12-02-2009 23:20 - Redigeret 12-02-2009 23:22

    Jeg forstår ikke helt hvor du vil hen med den ekstremt lange post.
    Det virker som om du mener at det vi mangler er meningsløs vold spil, eller splatterspil, hvor man simpelthen bare skal dræbe og torturere mest muligt.

    Du kan umiddelbart godt have ret i det med at spil censur bliver tolket på helt forkert måde i Danmark, og det kan jeg da sådan set kun være enig i. Det med sværhedsgrad har jeg kun hørt om i dit eksempel der, men er det så forkert igen? Det afspejler fra hvilken alder det kan spilles og ikke hvilken alder det er ideelt at spille det. Mario Galaxy kan sagtens spilles af en tre årig, måske ikke klare alt i spillet eller gennemføres, men det er spilbart af en tre årig. Måske hentyder denne mor til hun gerne vil have noget mere udfordring til sine børn, end noget der kan spilles af en 3årig.

    Men så burde vi egentlig have to censurer placeret på vores spilkassetter. En for sværhedsgrad og en for etisk indhold. Fordi lige nu så ser jeg det som et mix af dem. Manhunt er selvfølgelig kategoriseret 18+ pga. den ekstreme vold og blod, og Galaxy er spilbart af en 3årig OG etisk passende for en 3årig. Og dog er jeg ret sikker på det har givet dig som "pro" spiller en udfordring såvel som for "familie-noobs". Og hvad er problemet med det? At du har et problem med dine såkaldte sandkasse-spil? Hvor er det du har det nødvendige behov for blod og meningsløs vold? Jeg forstår det helt fint hvis det du har brug for er nogle lidt mere "voksne" titler i den form af mere raffineret sprog, sværere gameplay, historie og kropsbevægelser mm., for det har vi brug for. Men jeg fatter ikke din holdning til blodige spil.


    PS. Desuden mente jeg ikke ondt med Noobs og pros, det var bare overdrivelse for at fremme forståelsen ^^,

    EDIT: Hov, jeg fik lige nogle svar inden jeg fik postet der xD


    Greven
    Greven

    0
    Offline
    Level: 1 (Goomba)

    0
    1ups givet

    #4 - Skrevet 12-02-2009 23:23

    ^^
    Mener jeg har svaret på det meste i posten lige før din Smiley


    Rotjen
    Rotjen

    0
    Offline
    Level: 1 (Goomba)

    0
    1ups givet

    #5 - Skrevet 13-02-2009 14:06

    Ok, så jeg kan forstå på dig, at du gerne vil have friheden til at kunne spille vildt overdrevne spil.
    Selvfølgelig vil jeg også gerne have muligheden for at kunne købe hvad jeg har lyst til, og spille hvad jeg har lyst til, men der er altså flere penge og færre problemer i at udgive noget som børn helt ned til 3+ års alderen kan spille.
    Glæder mig til at se hvordan verden tager imod Madworld når det udkommer Smiley

    Om ikke andet er det en velkommen titel til min spilhylde, da jeg kan se at der er andet i det end meningsløs vold Smiley

    -Rotjen,,


    Anders Hansen
    Anders Hansen

    0
    Offline
    Level: 1 (Goomba)

    0
    1ups givet

    #6 - Skrevet 14-02-2009 01:46 - Redigeret 14-02-2009 01:49

    Jeg tror pointen er at voksne spil mere eller mindre skal have ordne "Vi kommer til at tjene røven fuld af penge på dette spil" før 18+ spil kan slippe ud uden besvær.

    Hvorfor er det at Nintendo fx var fuldstændig ligeglad med at Leon kan få savet hovedet rent af i resident evil 4? Men straks hævede pegefingeren over Manhunt 2?

    PENGE!

    re4 var jo en åbenlys succés, så det skulle der sandelig ikke være noget der forhindrede Capcom i. Manhunt ligner (i følge mig om ikke andet) ikke noget spil der bare ville give styrtende med penge, så dét kunne der godt pilles ved. Hvorfor tror I ellers at Sony og Microsoft ikke har sagt et muk til volden i GTA4? Hvis Wii fik en port, så ville Nintendo sku heller ikke begynde at beklage sig over volden.

    Mad World var de også efter i starten, men efter at spillet blev mere og mere populært, så har man slet ikke hørt et ord mere om censur i spillet. Why??? Habbana habbana habba - money money money!

    Hvis spil ikke ligner en succés, så bliver det censureret ned, sådan at det kan få en lavere aldersgrænse og flere mennesker kan købe det. Fra 18 til 12 i Manhunts tilfælde (mener jeg) der er mange gamere imellem 12 - 17 års alderen jo.

    Smaaaaart ikke? Smiley Smiley ... Smiley I made my self sad ...