SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Inti Creates annoncerer U...

Disney's Epic Mickey Rebr...

Blockbuster-udsalg i gang...

N-club Streams: uge 14

Lanceringstrailer for Wha...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Religion!?

Madskimo
Madskimo

1762
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

Skrevet 10-03-2005 21:04 - Redigeret 10-03-2005 21:04

Hvor meget betyder religion for jer, og jeres hverdag?

Personligt har jeg aldrig, og vil nok aldrig, haft den store interesse for religion - blander mig heller ikke i om hvad andre tror på. Jeg ser mig selv som ateist. Kan bare ikke forstå nogen kan tro på noget, som videnskaben jo har modbevist utallige gange, det må vel have noget at gøre med, at man har brug for noget at tro på. Gud er vel bare en "person" som vi mennesker, gennem tiden har udviklet. Verden ville vel også blive et bedre sted at bo, hvis det ikke var for religion. Hvis i tænker på krigene gennem tiden, hvor mange af dem ender så ikke ud i religion, tag fx. den nye mod terroren. Religion, bliver vel også misbrugt til at undertrykke befolkninger. Mange steder i den muslimske verden, bruger lederne Islam til at undertrykke folket, især kvinderne. Hvordan kan vi som mennesker acceptere det?

Hvad mener I?

Triforce
Triforce

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#1 - Skrevet 10-03-2005 21:33

Enig. Religion har gjordt mange grimme ting. Eller rettere sagt, dårlige religioner har. Jeg tror ikke decideret på kristendomen, men tror og er enig med budskaberne i den. Alle har ret til deres religion...så længe den ikke overskrider andres frihed/rettigheder.


Christian Jeppesen
Christian Jeppesen

13
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#2 - Skrevet 10-03-2005 21:33 - Redigeret 10-03-2005 21:42

Du skriver "Kan bare ikke forstå nogen kan tro på noget, som videnskaben jo har modbevist utallige gange" Hvilket er meget forkert en ny videnskabelig undersøgelse visse at der er 67% chance for at gud eksistere. Det er et meget avanceret regne stykke der har udgjort det, men alt dette kan du læse om i Illustreret videnskab (3/2005) Og for det andet tror jeg ikke at religion er noget man kan se videnskabeligt på, det er noget man skal gøre op med sig selv personligt. Og jeg personligt mener det er meget vigtigt at man har et eller andet og tro på (om så det er ens mor) for ellers er jeg ikke sikker på at menneskeheden ikke havde været den samme i dag som den er. Men gir dig også ret i at der er mange krige der er startet på grund af religion, men jeg tror de kriger er startet af folk der har misforstået et eller andet.


Louise Wielandt
Louise Wielandt

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#3 - Skrevet 10-03-2005 22:22

Jeg er troende kristen, men en rimelighedens årsager følger jeg ikke kristendommen til punkt og prikke.
Jeg beder meget ofte, og jeg holder fast i mange af idealerne, at man skal tilgive venner og fjender, og at ægeskabet er helligt. Jeg kan også helt ærligt sige at jeg blev konfirmeret fordi jeg tror på Gud.
Dog skal det siges jeg ikke er jomfru, men idealerne bag at man ikke skal have sex med nogen før man er gift, holder jeg fast i. Ægteskabet skal handle om man elsker i hinanden og støtter hinande. "Elske og ære til døden og skiller" er nogle af de klogeste ord nogensinde, og hvis man elsker hinanden så højt, skal alt andet nok også passe.


Monzii
Monzii

16
Offline
Level: 3 (Koopa-Troopa)

0
1ups givet

#4 - Skrevet 10-03-2005 22:24

Jeg tror ikke på en skidSmiley og har lige fået sådan et brev hvor der står om jeg vil konfirmeresSmiley Smiley men... DET skal jeg ikke!! Smiley


Undeath
Undeath

10
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#5 - Skrevet 10-03-2005 22:41 - Redigeret 10-03-2005 22:42

Jeg er selv helt igennem ateist, og følger ikke nogen religion (de to ting er ikke selvfølger, selv om det ofte opfattes sådan). Jeg kan ikke forestille mig hvordan der kan være en højere entitet, og tror derfor ikke på sådan en. Jeg tror ikke på at mennesket er noget særligt, noget hævet over andet liv, jeg tror vi er en tilfældighed af evolution.
Dermed sagt kan jeg både forstår og respektere at andre ikke deler mine synspunkter, og jeg har for det meste ikke noget imod at folk følger en religion, så længe de nærer den samme respekt. I det de begynder at prøve at ændre min tro synes jeg de er gået for langt, uanset hvor velment det er - tro er noget personligt, og det skal andre (efter min mening) ikke blande sig i.
Selv om jeg ikke følger en bestemt religion, følger jeg (som alle andre mennesker) mange af de grundlæggende ideologier i hverdagen. Det med at man skal respektere sin næste er jo en nødvendighed for at mennesker skal kunne koeksistere. Dette er jo nok grunden til opståen af mange religioner (det og så behovet for at forklare verden som man ser den). Så på en måde kan man sige at religion har en høj grad af indflydelse i alles hverdag, men jeg holder det på et minimum.


Madskimo
Madskimo

1762
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#6 - Skrevet 10-03-2005 23:23

Jeppesen, hvad er det som gør de beregninger rigtige?


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#7 - Skrevet 10-03-2005 23:46 - Redigeret 10-03-2005 23:49

Jeg tror ikke på religioner da disse har været igennem så mange menneske hænder at de sandsynligivs har været manipuleret til ukendelighed alligevel.
Men jeg tror på troen i sig selv. Eller rettere. For mig har det intet med tro at gøre men facts. Jeg er healer og er spiritualist. Jeg ved hvad jeg ser og høre rundt omkring mig for jeg fornemmer der lige så klart som når jeg står og snakker med en af mine kunder i butikken.
Om det er for svage folk at tro? Sådan sagde jeg selv igennem mange år. Jeg var direkte modstander af al form for tro og religion. Jeg har bare haft så klare oplevelser nu så der ikke er nogen vej uden om. Om det videnskabelig kan bevises? Videnskaben er i bund og grund ikke noget vejr i den målestok da videnskab bygger på hvad vi ved på nuværende tidspunkt. Den er handikappet da den bygger på menneske skabte systemer og udregninger.En simpel ting som hvorfor en menneske krop bliver nogen kilo lettere lige efter døden indtræffer kan den ikke forklare. Den kan konstatere det sker men kan ikke give en "naturlig" forklaring.

Jeg tror på den åndelige verden da jeg er i kontakt med den på daglig basis. Om andre tror jeg er nuts er ikke så vigtig for mig. Som sagt er der her lige så virkelig og naturligt for mig som din madpakke er for dig. Tror du heller ikke på luften fordi du ikke kan se den? Eller moral fordi du ikke kan holde den mellem hænderne?


Madskimo
Madskimo

1762
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#8 - Skrevet 11-03-2005 00:03 - Redigeret 11-03-2005 00:07

Den med luften holder jo ikke... Man kan jo fint bevise luft findes, det kan fx. føles

Og videnskaben bygger da ikke kun på vores nuværende viden? Hvis det ikke var for videnskaben ville du stadig bo i en jordhule! Jeg synes meget man kan sammenligne religion med nazismen, misforstå mig nu ikke! Men under nazismen, troede tyskerne jo også alt det med de var den ariske race blabla. for sådan var det bare. Forældre lærte deres børn at sådan var det, og det skulle der ikke ændres på. Det samme gælder vel for religion, hvor mange forældrer påtvinger ikke deres børn at tro på noget!?


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 11-03-2005 01:13 - Redigeret 11-03-2005 01:17

Omvendt. Lige meget hvilken del af verdenen man befinder sig i så har mennesket altid troet på ånder og guder. Selv de mindste stammer der lever langt væk fra civilisationen har deres egen tro. Er det så bare fælles masse hysteri? Smiley

Er det svagt af have en tro fordi man mærke noget dybt inden i en?
Eller...
Er det svagt at klynge sig til videnskaben som var den en sutteklud, hver gang der er noget man ikke kan forklare?


Ps: og jo al videnskab bygger på den nuværende viden. Hvis man f.eks skal afgøre om der kan være liv på en fremmed planet kan man videnskabeligt bevise det, HVIS man altså gå ud fra det er en livsform der tager udgangspunkt i hvordan vi måler og opfatter liv.




Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#10 - Skrevet 11-03-2005 06:19

ikke rigtig noget jeg bliver ikke konfirmeret fordi jeg ikke tror på gud men jeg holder da jul


Louise Wielandt
Louise Wielandt

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#11 - Skrevet 11-03-2005 09:27

Jeg tror ikke kun på der er mere, jeg ved der er mere derude i verden. Fordi jeg oplever det selv. Jeg har visse telpatiske evner, og jeg har evner til at opfatte mange ting som andre ikke gør. Jeg ahr en meget stærk intuition, og på basis af ale de ting, kan jeg efter at have snakket med en person i 5 minutter nogenlunde vide hvem det er, og det er ofte ting de ikke er klar over. Og så er jeg empat.
Og jeg ved der findes en gud som passer på os alle sammen, og som ved hvad der skal ske med os, fordi Gud har bestemt det. Derfor ved jeg at alt der sker med os, sker af en grund.


Madskimo
Madskimo

1762
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#12 - Skrevet 11-03-2005 14:30

Angelus, undskyld jeg siger det - Men det der er sq da en gang lort


Miya
Miya

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#13 - Skrevet 11-03-2005 15:24

"blander mig heller ikke i om hvad andre tror på"
^ et lille citat fra første indlæg som du jo skrev Link-The-Hylian Smiley

Jeg er kristen ja Smiley



BonusNinja
BonusNinja

1407
Offline
Level: 5 (Cheep)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 11-03-2005 15:25 - Redigeret 11-03-2005 15:27

Jeg synes bestemt ikke Angelus fyrer lort af - det bliver bare sagt på en meget direkte måde. Jeg tror at alle mennesker besidder en vis form for Ekstra Sensorisk Perception (ESP) - nogle kan det bare mere end andre, dem der ikke vil tro på det vil sandsynligvis heller aldrig opleve det.
Jeg har alt for ofte oplevet at jeg tænker på noget, f.eks. en bestemt situation eller et navn., og et par minutter efter så står jeg i præcis den situation, eller jeg møder den person jeg tænkte på lige før - jeg tror bestemt ikke det er tilfælde, for jeg har oplevet det alt alt for mange gange, og jeg hverken lyver eller er skør. Har du måske aldrig været med en ven hvor du har vidst lige præcis det som han skulle til at sige, det har jeg prøvet mange gange. Selvfølgelig kan det også have noget at gøre med at man kender vedkommende, men jeg tror altså på at man kan kommunikere med tanker. Jeg siger ikke at jeg er tankelæser eller Super Man, men jeg har oplevet mange ting, som for mig beviser, at der er mere mellem himmel og jord. Jeg tror at tanker kan påvirke den fysiske verden og at man kan opfatte/aflæse hvad andre tænker til en hvis grad. Tanker forbliver ikke bare i sit hoved. Intuition er ikke bull shit, det findes, nogle har en stærk intuition som f.eks. Angelus, andre er fuldstændig blottet for det...

EDIT: Må hellere smutte i Field's nu. Smiley Smiley DS!!!! Smiley


Mads_7
Mads_7

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#15 - Skrevet 11-03-2005 15:41

lol, jeg har faktisk oplevet noget af det du siger der Bonus.
OG JEG HADER DET! Det er ofte kun dumme og ireterende ting jeg oplever after, at have tænkt på det....

Ups...... Smiley Hvs jeg ikke kan have mine tanker i fred kommer jeg pludselig i tanke om, at jeg må være godt upopulær i min skole... *Hjæææælp!* Smiley