N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

DOS spil

Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

Skrevet 19-04-2012 22:59 - Redigeret 19-04-2012 23:04

Jeg sad forleden og så på en masse DOS spil og kunne bare mærke nostalgien boble op i mig. Jeg tænkte at eftersom en del herinde nok er født i omtrent samme periode ville I nok også kunne få glæde af sådan et nostalgi-trip, jeg har derfor samlet en lille samling spil her. Jeg er MEGET interesseret i at høre hvilke spil I selv brugte al jeres tid på når I var ved computeren dengang. Jeg har med vilje ikke prøvet dem igen endnu, eller læst op på dem, så det bliver udelukkende ud fra mindet jeg beskriver dem.


Theme Hospital
Det at dette spil blev udgivet på GOG.com var faktisk grunden til jeg lige begyndte på min hunt for DOS spil. Theme Hospital førte mig til senere at prøve Roller Coaster Tycoon som til dags dato stadig er en af de spil jeg har haft det sjovest med alene ved computeren. Theme Hospital fik vist mig en simulator der indeholdt humor og en god sværhedsgrad. Jeg var meget fascineret.


Antix
Jeg er ærlig talt ikke sikker på at det er denne udgave af spillet jeg har prøvet, men konceptet med at skære dele af banen væk mens man undgår en fjende er helt genial i forhold til sin tid og det er nok det spil der først introducerede en form for afhængighed for mig. Jeg elskede enormt meget at lave sjove former for at give mig selv lidt ekstra udfordring.


Crystal Caves
Jeg blander desværre en del rundt i hovedet på dette og nogle af de andre spil der mindede om, så har ikke så meget at sige om dette udover at jeg forbinder navnet med at have det enormt sjovt.


Wacky Wheels
Wacky Wheels var den første rigtige racer jeg prøvede som fungerede, det slog Super Mario Kart med flere længder for mit vedkommende og jeg elskede at køre rundt mod min ven i banerne. Jeg husker også noget med en sej ekstra spildel, men ikke helt hvad den indeholdt.


Aquanoid
Som med Antix er jeg en smule i tvivl om det faktisk er dette spil jeg har spillet, eller om det er Alleyway eller hvad alternativerne nu hed. Men med felter der vist ikke kunne smadres, sjove designs i banerne, god styring og vist også items, så gjorde dette spil mig glad i mange, mange timer.


Command & Conquer
Jeg havde vist kun demoen af dette spil med omkring to baner og købte kun 2'eren (Red Alert) og senere Age of Empires som jeg virkelig faldt for. Dette er dog nok en af de demoer nogensinde jeg har gennemført flest gange, jeg var virkelig underholdt af konceptet. Det er rart at tænke tilbage på Smiley


Jazz Jackrabbit
Tja, spillet var for mig en tempofyldt platformer med humor der lå på min computer da jeg fik den, uden helt at blive Sonic, som jeg personligt synes er for tilfældigt når det går så hurtigt.


Boppin'
Dette var et af de sidste spil jeg prøvede af dem jeg nævner her, men Boppin' fik virkelig mine øjne op for hvordan stil kunne gøre et spil. Jeg husker det som nice musik, sjov grafik og underholdende baner, samt at det var fuldstændig fantastisk i 2-player.


Major Stryker
Blandt dette og Raptor så blev jeg virkelig fænget af shooter-serien. Desværre er kun Ikaruga kommet i nærheden af at underholde mig lige så meget siden da. Jeg blander dem desværre sammen, så husker ikke præcis jeg kunne lide ved dette spil - var vist items i banerne Smiley...


Raptor
...Ja, og her kunne man optjene penge til at købe liv og våben og sådan for. Det virkede også rigtig godt! Har virkelig brugt meget tid på disse to spil.


Dangerous Dave
Dette er endnu et spil jeg blander sammen med de andre i samme stil på dette tidspunkt. Det ser dog meget mere simpelt ud end de andre, så husker ikke helt hvad der skilte det nok ud til jeg gad at spille det.


Jetpack
Meget simpel grafik, men til gengæld enormt vanedannende gameplay og en enormt dybdegående leveldesigner som man selv kunne lege rundt med og bygge baner til sine venner i. Det var vist første gang jeg oplevede det.


Monster Bash
Endnu et spil i den omtalte stil, men jeg husker det som et af de sejere spil fra den tid. Jeg var nice med slangebøssen!


Secret Agent: The Hunt for Red Rock Rover
Og det sidste spil. Jeg husker dette som det bedste af dem jeg blander sammen, men har ikke rigtig nogen idé om hvorfor.


Hocus Pocus
Magi er godt nu og var det også dengang. Det var simpelt og sjovt, uden at blive alt for kaotisk med de ting man kunne.


The Incredible Machine
Puha. Hvor Jetpack lærte mig at bygge baner så tog TIM det lige skridtet videre. The Incredible Machine udfordrede min kreativitet på en måde den ikke var blevet det i spil førhen og jeg var forelsket med det samme!



Duke Nukem 1 + 2
Duke Nukem 3D er nice, men jeg synes nu også at de to første spil i serien fortjener en del ros, jeg var i hvert fald underholdt af denne vilde action-titel.


Commander Keen-serien
Denne er nok ikke til at slippe udenom. Jeg husker det som om jeg fik gennemført alle spillene i serien på trods af at de aldrig fangede mig så meget som visse andre spil på samme tid.


Hexen
Doom var lidt kedeligt for mig, men til gengæld gjorde Hexen genren spændende. Det var dog stadig på ingen måde mit yndlingsspil på dette tidspunkt.


Brix
Jeg husker OVERHOVEDET ikke hvordan dette spil fungerer, men jeg husker det som et virkelig sjovt og udfordrende puzzle-spil. Må prøve det igen en dag og se om mine minder fortæller sandheden, hehe.


Jill of the Jungle
Igen, husker så godt som intet om dette spil udover man vist kunne lave sig om til dyr, hvilket gjorde det til en lidt sejere titel end visse andre.


Cosmo's Cosmic Adventure
Cosmo var et af de mere hyggelige spil jeg spillede på den tid, så det var her jeg hang ud når jeg skulle slappe af.

Jeg har også spillet en del ZooL, men jeg kan ikke lige finde noget godt billede til det. Banerne var nice i den, og igen en spilfigur der skillede sig ud fra mængden! Også Rescue Rover som et godt puzzlespil.

Jonas
Jonas

204
Offline
Level: 15 (Geega)

0
1ups givet

#1 - Skrevet 19-04-2012 23:03


Motherfucking Prince of Persia

Sad også tit og så min far spille Wolfenstein 3D. Turde ikke spille selv Smiley


kasper88
kasper88

22
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#2 - Skrevet 19-04-2012 23:12 - Redigeret 19-04-2012 23:14

Genialt arbejde, Bo, der er jo så meget godt der. *venter på at trolden chessr kommer og ugyldiggør trådens eksistensberettigelse, da den omhandler ting fra 90'erne*.

Findes der i øvrigt nogle gode emulatorer (til Mac)... anyone?


Birks
Birks

2
Offline
Level: 13 (Baby Dodongo)

0
1ups givet

#3 - Skrevet 19-04-2012 23:26



Wolfenstein 3D!!!

Klart det spil jeg spillede mest i min barndom.

Commander Keen 1-3, Hocus Pocus, Jazz Jackrabbit, Command & Conquer er alle titler jeg i den grad også nød Smiley

Ligesom Alexander er jeg også på udkig efter en emulator til OSX. Havde én på et tidspunkt, men i den skulle man købe spillene (eller, der var vist 2-3 gratis titler), hvorfor den røg igen.


stelzig
stelzig

4775
Online
Level: 24 (Whomp)

0
1ups givet

#4 - Skrevet 20-04-2012 01:21 - Redigeret 20-04-2012 01:21

Har ikke spillet alle spillene jeg ser i OP, men samtlige af dem jeg ser husker jeg som virkelig gode.

<3 Wacky Wheels, Jazz Jackrabbit, Major Stryker, Raptor, Jetpack, Hocus Pocus, Duke Nukem.

Hocus Pocus har jeg rent faktisk ledt efter da jeg ikke mener jeg nogensinde kom helt igennem det, men kunne ikke huske titlen så fedt at se det på din liste Smiley




chessr
chessr

341
Offline
Level: 31 (ChuChu)

0
1ups givet

#5 - Skrevet 20-04-2012 06:54

A skrev:
Genialt arbejde, Bo, der er jo så meget godt der. *venter på at trolden chessr kommer og ugyldiggør trådens eksistensberettigelse, da den omhandler ting fra 90'erne*.

Findes der i øvrigt nogle gode emulatorer (til Mac)... anyone?



Lol trolle, sødt.

Tvært imod holder mange af de spil i dag præcis som mange andre. Specielt C&C som du viser er lige så fantastisk i dag som dengang og klart det bedste C&C Smiley ellers er der mange som jeg spillede sindsyg meget men ikke anede navnet på dengang tror jeg Smiley


Sillyyy
Sillyyy

2949
Online
Level: 17 (Deku Baba)

0
1ups givet

#6 - Skrevet 20-04-2012 07:16

Cosmo!
Jeg har så mange gode minder og så meget nostalgi over det! Jeg elskede figuren, og det var meget sejt at han havde sugekopper i stedet for hænder, så han kunne kravle op af mure og kløfter. Derudover havde han også bomber eller dynamit. Der er nogle af banerne jeg husker meget godt, og som jeg synes var meget sjove, og det er et af mine yndlingsspil i dag! :]

Desværre vidste jeg ikke dengang, at der fandtes tre Cosmo's Cosmic Adventure-spil i alt, og serien ligesom var delt op i tre kapitler. Så fordi jeg kun havde det første spil i serien, hvor Cosmo i sidste bane falder og falder, lige ned i munden på et eller andet monster, troede jeg dengang at det var enden på Cosmo, og at han døde. Men nu ved jeg, at det andet spil i serien foregår nede i maven på monsteret, så Cosmo døde ikke! Det var jo ikke noget, jeg vidste dengang, så jeg forsøgte virkelig på alle mulige måder at undgå monsterets mund, men det kunne jo ikke lade sig gøre. Jeg kan huske at jeg græd, fordi jeg var så ked af det. d:

Jeg spillede også nogle spil, som jeg ikke kender titlerne på, men som jeg meget godt kunne lide. Desværre husker jeg dem ikke så detaljeret, men måske kender en af jer til dem?
Det var et eller andet farmer spil set oppefra. Man kunne have heste, køer, får og grise, som skulle have mad og drikke, og man skulle passe sine marker og så forskellige ting. Det er alt jeg husker, ^__^ Der kunne ske at komme en tornado forbi engang i mellem også.
Og så var der et spil, som jeg straks tænkte på, da jeg så billedet til Command & Conquer. Det spil jeg tænker på var dog mindre godt rent grafisk. Man kunne få soldater, soldater i en gruppe på tre og nogle slags tanks. Derudover var der en eller anden bil, som kørte ud for at samle resourser ind fra jorden, hvorefter den ville køre tilbage til basen med det. Jeg husker næsten ingenting fra spillet, udover en bane som foregik i ørkenen, hvor et eller andet monster under sandet vil kunne hive bilerne med sig ned.

Jeg håber virkelig, at I kan genkende spillene, og titlerne på spillene. Smiley


chessr
chessr

341
Offline
Level: 31 (ChuChu)

0
1ups givet

#7 - Skrevet 20-04-2012 07:22

Er det Dune Smiley? Ved der ikke et strategispil baseret der på ?
Kan det med dyrene være noget Sim Farm ?


Sillyyy
Sillyyy

2949
Online
Level: 17 (Deku Baba)

0
1ups givet

#8 - Skrevet 20-04-2012 07:41 - Redigeret 20-04-2012 07:49

^1UP! (:
Det er vist Dune II jeg var så glad for, og det er Sim Farm jeg også spillede dengang. Jeg er mega nostalgisk og glad lige nu! :]


Lukas Skywalker
Lukas Skywalker

2193
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 20-04-2012 07:49

Jazz Jackrabbit, Duke Nukem, Theme Hospital, Wolfenstein, Doom, Warcraft II, Hocus Pocus, Raptor, og sikkert mange flere jeg har gemt navnene på... alle fantastiske minder Smiley

Jeg er ret sikker på at Doom var et af de, hvis ikke det første, spil jeg nogensinde spillede. Det er i hvert fald det jeg har minder med. Vi havde en regel om at min bror og jeg måtte spille på computeren én dag hver om ugen - det var så til gengæld også en hel dag. Kan huske at komme hjem fra børnehave om fredagen, og det eneste jeg havde i hovedet var bare den pokkers computer. Så sad jeg ellers der og fik "firkantede øjne", kun afbrudt af Disney sjov og når jeg så skulle i seng.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#10 - Skrevet 20-04-2012 13:10

Captain Comic


Jeg husker det som et svært spil i en psykedelisk virtuel verden med bragende høje lydeffekter.
Min storebror gennemførte det og lovede mig en liter is(novra), hvis jeg kunne gøre det samme. Challenge accepted! Det tog mig noget tid, men en eftermiddag stod jeg endelig foran spillets sidste skat med fjender flyvende omkring mig og besluttede mig for at få fat på min storebror inden jeg gik ind i den og sluttede spillet. Hvad værre var at jeg ikke kendte spillets pauseknap og derfor måtte stresse som en gal for at få fat på ham. Det lykkedes heldigvis før de underlige fjender fik mig ned med nakken, men damn, der var stress på da muligheden for at vinde en liter is og min storebrors anerkendelse svandt jo mere tid der gik og jo mere smerte Captain Comic tog. Det var helt sikkert en sejrens dag Smiley

En "honorable mention", som også er repræsenteret i det glimrende galleri i starten er tråden, er Monster Bash. Som Ambaaah havde jeg også kun ét af de tre spil i serien, hvilket var ret normalt dengang. Tilgengæld var der hintet til sidstebosserne i de to sidste spil et sted i 1'eren og jeg holdt nok af spillet til at lave en tegneserietrilogi af Monster Bash med hver af de 3 bosser i hver deres tegneserie. Jeg har dem vist stadig liggende et eller andet sted.

Keen 4 er det første spil jeg kan huske der virkelig greb min opmærksomhed.

Alley Cat er nok et af de første spil jeg kan huske:



Navn
Navn

38
Offline
Level: 19 (Bullet Bill)

0
1ups givet

#11 - Skrevet 20-04-2012 14:02

Måske en tand for nyt, men:




chessr
chessr

341
Offline
Level: 31 (ChuChu)

0
1ups givet

#12 - Skrevet 20-04-2012 22:32

ang C&C så lyt lige til det her awesome soundtrack

http://www.youtube.com/watch?v=wVNubbPiZAU


Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

#13 - Skrevet 25-06-2012 00:19

Vil lige promovere noget lidt sejt,

GoG holder sommerudsalg. De stiller to spil op mod hinanden og det der så får flest stemmer, det bliver sat ned med 60% dagen efter - og taberen sættes ned med 40%. Dette kører over 17 dage, vi er ved dag 6 nu Smiley

www.gog.com/en/page/2012_summer_promo?utm_source=frontpage&utm_medium=small_spot&utm_content=summer_promo&utm_campaign=botg


CAPTAIN N
CAPTAIN N

0
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 25-06-2012 00:26




Fatty Bear's Birthday Surprise
Et point'n click spil jeg husker rigtigt godt.
Målet i spillet var at man spille som en teddy bjørn der skulle arrangerer en fødselsdags fest for hans ejer. Der var mange aktiviteter at gi sig til og spillet havde også en god stemning. Spillede det igennem mange gange som barn.


Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

#15 - Skrevet 25-06-2012 18:01

Holy....