Farewell North annonceret...

Lanceringstrailer for Pri...

Aksys Games annoncerer ad...

Prøv Vampire Survivor ga...

N-cast #210: Fuglen(e) sy...

Lanceringstrailer for Kin...

Paper Mario: The Thousand...

Lugii's Mansion 2 HD udgi...

Tre Game Boy-spil med Mar...

Mario-dagen fejres med ny...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Splatoon 3

Super Mario Bros. Wonder

Nintendo i medierne

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Switch - spilrygter og sp...

Super Mario Run

Spil på vej til Switch

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Ville du savne det fysiske format?

Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

Skrevet 20-08-2013 10:56

Med Merlin, TP Musik og andre forretninger på vej væk og Steam, Nintendo eShop og Humble Bundle i konstant vækst, så kan man ikke lade vær med at overveje muligheden for at det fysiske format helt er på vej ud af vores verden.

Der er lidt 2 trin i dette.

Først kunne det ske at butikker ikke længere havde spil stående fremme, men at de eneste spil der blev solgt i fysisk format var over nettet. Ville I savne at gå rundt og ose spil i forretninger?

Dernæst kunne man forestille sig, at dette ikke længere var muligt, så alle spil nu kun kunne købes digitalt. Tror I det sker? Ville I savne at have spil stående på hylden, eller er det lækkert at have dem med rundt på sin 3DS og liggende konstant tilgængeligt på sin konsol?

    Peblisko
    Peblisko

    58
    Offline
    Level: 21 (Paragoomba)

    0
    1ups givet

    #1 - Skrevet 20-08-2013 13:07 - Redigeret 20-08-2013 13:10

    Ligesom jeg tror der altid vil eksistere fysiske kontanter, pga. det illegale marked forhindrer kreditkort i at tage over, så tror jeg også at nogen spil altid vil udgives fysisk.

    Men jeg er personligt begyndt at vænne mig mere til digitale køb. Det skal bare helst hænge sammen med et account-system, så man er sikker på at man kan overføre spillet med sig.
    Det er ikke fordi jeg ikke spiller dem mere, at jeg overvejer at sælge mine spil - jeg står ikke og skal bruge pengene - det er mere fordi jeg synes de tager fysisk plads. Man kan selvfølgelig også gøre noget ud af det og samle en hel væg af boghylder med spil, men det skal jeg have en større samling til for at overveje.

    Jeg kan godt lide at spillet kun fylder digital plads, og har ikke noget behov for videresalg, hvis bare jeg ved, at jeg kan tage spillet med mig på andre enheder i fremtiden. Det er nok dér at digitalkøb stadig er ret skrøbeligt at investere i, så jeg håber på bedre løsninger i fremtiden.


    Bota
    Bota

    140
    Offline
    Level: 20 (Moblin)

    0
    1ups givet

    #2 - Skrevet 20-08-2013 13:41

    Jeg er ikke særlig stor fan af digitale spil og køber altid en fysisk version, hvis jeg har et valg. Digitale spil er selvfølgelig som oftest billigere, men så skal man også hele tiden tænke på memory cards og harddiskplads. Hvis din maskine går i stykker, mister du ikke alle dine spil, da du har dem i fysisk version. Du kan tage dem med til venner og familie for lokal multiplayer, plus du kan sælge dem videre, når du er færdig med dem, hvis du ønsker. Hele aspektet med at have ens spil stående på hylden så du altid kan se dem tiltaler mig meget (selvom jeg ikke er samler), plus der ikke er noget som at bryde en plombering på et nyt spil.


    Mimeer
    Mimeer

    172
    Offline
    Level: 10 (Bomchu)

    0
    1ups givet

    #3 - Skrevet 20-08-2013 14:41

    Stor fan er fysisk eksemplarer, da jeg er lidt af en samler, dog ikke på den måde at jeg tager ud og finder spil jeg mangler, men jeg er meget glad for at beholde de spil jeg har spillet. Til det kan jeg nævne at jeg har valgt at vente på New Super Luigi U kom som fysisk eksemplar for at købe det i stedet for som digitalt download. Det er helt bestemt en ting jeg er vokset op med, da min far stadig har en hel væg fyldt med plader og cd'er Smiley


    KJ85
    KJ85

    21311
    Offline
    Level: 58 (Tektite)

    0
    1ups givet

    #4 - Skrevet 20-08-2013 15:41

    Jeg bliver også ved med at købe mine spil fysisk regner jeg med. Har efterhånden godt nok nogle digitale fra anmeldelser og promotions, men nogle af dem kunne jeg sagtens finde på også at købe for at "varen på hylden" Smiley


    JOEP
    JOEP

    73504
    Online
    Level: 50 (Torizo)

    0
    1ups givet

    #5 - Skrevet 20-08-2013 16:39

    Jeg synes, at det bør være sådan, at køber man den fysiske udgave, får man automatisk adgang til den digitale (det omvendte er lidt svært). Jeg har i hvert fald tit ærgret mig over, at jeg skulle hele vejen op og hente et spil fysisk for at spille det (spillene står ovenpå, maskinen nedenunder). Det er selvfølgelig bare dovenskab, og det vil være let at snyde ved blot at låne en masse spil på biblioteket, men mon ikke, man kunne lave noget.

    Ja, det var det, Microsoft havde gang i med Xbox One før. Det er jeg lidt ked af, at de har trukket tilbage.


    aidbit
    aidbit

    1626
    Offline
    Level: 27 (Beetle)

    0
    1ups givet

    #6 - Skrevet 20-08-2013 16:47

    Ja, jeg tror det sker. Og jeg tror det kommer til at ske at vi vil se digitale platforme til handel med brugte digitale spil, for vi er mange der elsker at handle brugte spil. Se fx bare https://www.redigi.com/


    martin31
    martin31

    3
    Offline
    Level: 9 (Bob-omb)

    0
    1ups givet

    #7 - Skrevet 20-08-2013 17:13

    De skal sætte priserne langt ned før jeg gider at købe de formater som ikke er fysiske. Jeg køber da i e-shoppen, men køber sjældent spil der til mere end 100 kroner


    Fawful
    Fawful

    2363
    Offline
    Level: 18 (Twhomp)

    0
    1ups givet

    #8 - Skrevet 20-08-2013 20:31 - Redigeret 20-08-2013 20:33

    Jeg vil sige både og. Det er helt klart smartere at have spillene liggende digitalt på maskinen, i stedet for hele tiden at skulle finde spillene frem, og ud og ind osv. Men det er også meget lækkert at have dem fysisk stående. Det er i hvert fald noget jeg også kan lide uden jeg er den store samler. Og så lige det der, hvis man vil sælge.

    For at nævne 3DS'en, så har jeg valgt indtil videre at købe dem fysisk. Dette er pga. jeg kan købe dem billigere på den måde, og jeg skal heller ikke bruge penge på ekstra hukommelse. Men jeg tror helt sikkert på længere sigt, måske først på næste konsol, der vil jeg køre digitalt, da det er smartere. Men nu hvor jeg har en samling af de fysiske, plus de er billigere, så fortsætter jeg med det på 3DS i hvert fald.


    0
    0

    0
    Offline
    Level: 23 (Skree)

    0
    1ups givet

    #9 - Skrevet 20-08-2013 20:38

    Jeg vælger altid det fysiske format. Musik, spil eller film er ligegyldig. Så længe det findes fysisk, så køber jeg det sådan. Jeg vil helst ikke have for meget ejerskab over bits og bytes Smiley


    Kenneth Pedersen
    Kenneth Pedersen

    69
    Offline
    Level: 4 (Stalkid)

    0
    1ups givet

    #10 - Skrevet 20-08-2013 21:25

    Spændende debat! Smiley

    Jeg tror på at vi i fremtiden, om mange år endnu, kan se frem til at vores spil skal købes og downloades digitalt. Verden bliver mere og mere digitaliseret på alle mulige fronter. Spil markedet er kun blevet mere og mere digitaliseret i de seneste år - og det stiger kraftigt!

    Personligt køber jeg både fysiske spil men også digitale. Det at man nemt og hurtigt kan sidde i sofaen og købe og downloade et helt nyt spil ned på feks. sin Nintendo 3DS eller Xbox 360 via Nintendo eShop og Xbox LIVE Marketplace med enkelte klik er fantastisk. Butikken der har det fysiske eksemplar kan have lukket og så er det jo forrygende at man alligevel kan komme til at spille sit spil ved at downloade det lynhurtigt - som regel til lidt billigere penge når man køber den digitale version.

    Fordelen ved det digitale spil er jo at man altid har det liggende på feks. sin Nintendo 3DS og derfor altid har spillet med sig uanset hvor man er henne med den. Så skal man ikke huske på at tage sine fortrukne spil med sig hvis man skal på ferie eller familie besøg og gerne vil game Smiley

    Digitale spil tager plads. Men omvendt koster et SD kort ikke mange penge den dag i dag. En kort søgning på nettet og du kan anskaffe dig et stort SD kort til meget billige penge. Det samme gør sig gældende med harddisken på Xbox 360 som jo er meget stor og derfor godt kan rumme mange spil købt via Xbox LIVE Marketplace.

    I dag kan man hurtigt og nemt tage Back Up af alle sine spil og save games på alle mulige måder. Mulighederne er nærmest uendelige!

    Jeg tror på digitale spil er fremtiden, omend der går mange år endnu. Jeg er bestemt for det digitale indhold! Smiley


    Peblisko
    Peblisko

    58
    Offline
    Level: 21 (Paragoomba)

    0
    1ups givet

    #11 - Skrevet 27-08-2013 01:39

    Bota skrev:
    Digitale spil er selvfølgelig som oftest billigere, men så skal man også hele tiden tænke på memory cards og harddiskplads. Hvis din maskine går i stykker, mister du ikke alle dine spil, da du har dem i fysisk version.


    Det er derfor at Nintendo burde have et brugerkonto-system, ligesom Playstation, hvor du i princippet altid kan hente dine spil ned når de er købt.

    Du kan tage dem med til venner og familie for lokal multiplayer, plus du kan sælge dem videre, når du er færdig med dem, hvis du ønsker.

    Helt klart, det med at tage et spil med til multiplayer og låne spil af bekendte gør fysiske kopier meget essentielle af have liggende.


    JOEP
    JOEP

    73504
    Online
    Level: 50 (Torizo)

    0
    1ups givet

    #12 - Skrevet 27-08-2013 20:48

    Hvad nu, hvis butikkerne i stedet for at have en disc i boxen kun havde et stykke papir med en download-kode? Så ville du stadig kunne gå og browse, mens selve spillet ville være digitalt.


    Togetic12
    Togetic12

    310
    Offline
    Level: 13 (Baby Dodongo)

    0
    1ups givet

    #13 - Skrevet 27-08-2013 21:15

    Ville nu også savne den fysiske kopi, selvom det ville være smart at have alle dine spil direkte på din konsol!

    Kan nu også godt lide at have 10 spil-boxe stående på en række, det ser godt ud :3


    0
    0

    0
    Offline
    Level: 23 (Skree)

    0
    1ups givet

    #14 - Skrevet 27-08-2013 22:46

    Ejerfornemmelse over noget fysisk > bits og bytes.


    Badstue
    Badstue

    2437
    Offline
    Level: 15 (Geega)

    0
    1ups givet

    #15 - Skrevet 27-08-2013 23:36

    Alle mine pc spil er fra Steam. Det fungerer perfekt og jeg gider ikke installere eller have papæsker stående. Mht. konsol kunne jeg fint leve med 100% digitale versioner, hvis bare der var samme prisfleksibilitet. Bortset fra enkelte titler, køber jeg de fleste spil nogle måneder efter release, når tilbuddene begynder at komme - og samme mønster/mulighed skal der være digitalt på konsollerne før jeg afskaffer de fysiske eksemplarer. Men det er måske umuligt at skabe konkurrence nok på en lukket platform?