N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Pokémon Unite

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Wii U'ens position - hvad mener i?

O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

Skrevet 27-09-2013 17:58 - Redigeret 27-09-2013 18:12



Suk...

For hver dag der går, må jeg anerkende at min Wii U føles mere og mere som et fejlkøb. Jeg ved ikke om jeg blot er ved at falde med på "the hate"-wagon, selvom jeg må stå fast ved, at jeg ofte bedømmer produkter ud fra et rationelt og objektivt synspunkt. Jeg har tit forsvaret konsollen i sin tid, allermest da den var i sin tørke, men nu er jeg i tvivl om jeg gjorde det fordi jeg blot ville retfærdiggøre mine brugte penge.

Jeg har svunget lidt frem og tilbage. Været glad og positiv, samt frustreret og vred, og det kommer tit i faser, oftest når jeg ser Iwata eller Reggie udtale sig. På det sidste, så har jeg dog hældt mod det negative, og bare følt mig reelt trist over Nintendo og deres produkt. Jeg står fast ved at Bushnells kommentar om Nintendo er én af de fineste beskrivelser af deres position pt. Mange antog, at han kaldte dem døde el. lign. Mange sagde det var irrelevant hvad han synes, da Atari ikke længere er eksisterende (selvom han netop forlod fordi han så et firma på vej til graven)

Forleden sagde Richard Hillerman fra EA, at den rolle Miyamotos spil engang spillede i industrien, de er blevet overtaget af Apple. I starten tænkte jeg "HVAD SNAKKER HAN OM!?", men samtidig, så har han jo givetvis ret. Det er ikke Nintendos spil idag, som der er snak om, men de spil, som der fandtes dengang - dengang hvor det var et niche og ikke så bredt et markedet, som det er idag. Idag er et spil blot et klik væk, og oftest er det klik på en mobilplatform, da det er billigst, hurtigst og altid tilgængeligt. Men dette handler ikke om 3DS'en, for den er en succes, selvom jeg forudser et helt anderledes scenarie om nogen år, og hvis Nintendo sætter alt deres tillid til den, så behøver jeg ikke forsætte, for så ved jeg hvor de er i fremtiden.. eller rettere sagt ikke er (det vil jeg uddybe på et andet tidspunkt)


Men hvad med Wii U?

Jeg elsker Nintendo, det var derfor at jeg købte Wii U'en i sin tid, uden nogen form for tøven. Dog finder jeg mig selv i samme situation, som dengang jeg ejede min første Wii. Jeg solgte konsollen 2 år efter den udkom, da PS3'eren og Xbox 360 virkelig blomstrede, og alle HD spil enten fik dårlige ports til Wii'en, eller simpelthen aldrig kom.

Jeg købte den igen i 2010, da Mario Galaxy 2 kom ud, og på det tidspunkt var der også nok titler til at retfærdiggøre dens billige pris, samt rigeligt med exclusives, som på trods af den kedelige SD opløsning, stadigvæk kunne give mig lidt underholdning! Dog var det ikke min go-to maskine.


mere af det her!


Med Rainfall (Xenoblade især) blev jeg helt ekstatisk og begyndte at købe ind til Wii'en igen. Det var bl.a. det spil, som fik mig til at kigge efter Wii U'en, især med Monolith Soft's projekt. Galaxy 2 var også én af de fineste spil, som jeg længe havde prøvet. Wii'ens motion controls gav faktisk mening. Sjældent var spillene alt for afhængige af dem, og hvis de var en nødvendighed, så virkede det aldrig ligegyldigt eller forspildt.

Hvorfor troede jeg så at 3rd party support ville komme til Wii U? Hvorfor troede jeg på den der "core" experience, som Nintendo talte om til E3 annonceringen, hvad var det lige, som fik mig til at sætte alt min tillid til Nintendo, når de nu for første gang begik sig ud i en fokuseret HD og Online gaming experience.

At sige Wii U'en er en kedelig maskine er helt forkert, og jeg har mit sjov med den, men som jeg skrev i en kommentar på n-club for noget tid siden, som en begrundelse (én af dem) til Wii U'ens nuværende problem: vi har idag en masse alternativer til Mario, Zelda, og andre Nintendo brands. Faktisk har vi spil derude, som gør sig bedre end Nintendo på nogen punkter (fx. Rayman Legends, som triumferer på alle punkter eller Sonic and Sega-All Stars Transformed, som bestemt yder en solid kart-racing experience!)


banerne ændrer sig og man flyver og sejler - til under halv pris af Mario Kart!


Jeg ved at det lyder som om, at jeg kun prøver at hakke ned på Wii U'en, men dette er ikke tilfældet, jeg er bare frustreret. Naturligvis vil jeg gerne spille Wind Waker, men det et 10 år gammelt spil med HD overcoating.. Super Mario 3D World bliver garanteret super sjovt, men jeg ved ikke om jeg har brug for at spille det, og samme gælder for Donkey Kong Tropical Freeze, som er endnu en 2D sidescroller på en maskine, som ikke mangler noget på den front. Det naturligvis præferencer og altsammen subjektivt, men på andre konsoller kan jeg blot søge til 3rd party spil, hvorimod Wii U'en virker så begrænset til KUN 1st party eller 2nd party titler. Indietitler anser jeg sjældent med samme kram som fulde retailtitler, så de er ikke taget med i denne overvejelse.

Det er muligt at jeg er pessimistisk, men derfor søger jeg også svar herinde. Det virker som om, at det kun strømmer ind med dårlige nyheder for konsollen, derfor vil jeg vide hvad det er der helt konkret gør, at i ejer en Wii U eller har tænkt jer at investerer i én.

Prøv at tilsidesætte alt det, som Nintendo betød i 80'erne, 90'erne og muligvis 00'erne, for det handler ikke om hvad de HAR været eller gjort, men nærmere hvad de ER og hvad de GØR lige nu og her. Er der noget lys for enden af tunnelen? Hvad er det, som bevarer jeres entusiasme på trods af alt det negative. Mit problem er, at hvis julen ikke bliver en succes for Wii U (og jeg har min tvivl), så tror jeg ikke den konsol er en øre værd efter det.. :/


yeah okay han får da brugt den!


Hillerman's kommentar:

http://www.nintendolife.com/news/2013/09/ea_executive_shigeru_miyamoto_is_falling_down_on_the_job

Nolan Bushnell's kommentar

http://www.bbc.co.uk/news/technology-23995569



Mit forhold til Nintendo er kompliceret ;I
O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#1 - Skrevet 27-09-2013 18:03

Har længe ville skrive det her, faktisk havde jeg artikler og statistikker parat, men det gik op for mig, at jeg mere søger svar, end vælger at give dem. Desuden kan alting ændrer sig, og motivationen bag det her stammer blot fra min frustration, så forhåbenligt kan folk give mig nogen meninger og personlige syn, som kan give mig lidt håb tilbage! Håber ikke det gør noget, at jeg sådan kastede mig ud i hvad der ellers kunne ligne en personlig blog haha.


DrRoland
DrRoland

133
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#2 - Skrevet 27-09-2013 22:50

Min Wii U historie er lidt anderledes. Jeg købte ikke en WIi U på dag 1, som jeg ellers gjorde med bøde GameCube og Wii. Der var simpelthen ikke noget spilmæssigt rigtigt at hidse sig op over efter min mening og prisen var for høj. Hen over sommeren kom der dog tilbud på premium til 2000. Det var lige omkring E3, hvor jeg (og alle andre) regnede med at Nintendo ville vise det nye Mario Galaxy eller Zelda eller Metroid eller what-fucking-ever til at få os allesammen overbevist om at Wii U ville være værd at investere i. Min skuffelse var derfor nærmest enorm over Super Mario 3D Land og Donkey Kong Country fra Retro og jeg røg ned i et dybt hul hvor jeg synes Nintendo var hjernedøde og jeg læste 'Wii U er død' tråde på neoGAF til mine øjne blødte.

Efter at have kommet mig over chokket sprang jeg dog alligevel på tilbuddet og købte en maskine med Nintendo Land og ZombiU, og her begynder min omvendelse. For første gang (nærmest nogensinde) var jeg i tvivl om jeg ville være glad for mit køb i det lange løb, men allerede ZombiU gav mig en fantastisk spiloplevelse, som desuden udnyttede den der skide gamepad. Med tiden har jeg fået skrabet 9 spil plus noget eShop sammen, både første og tredjeparts-spil og jeg må indrømme at alt hvad der sker er, at jeg gang på gang bekræftes i, at de spil jeg virkelig nyder at spille bare har det med at komme fra Nintendo. Både Batman, Mass Effect og Assassins Creed er gennemførte og helt objektivt set skidegode spil, men den oplevelse jeg har fået af Pikmin 3 og selv New Super Mario Bros U (som jeg eller i lang tid holdt mig fra fordi Wii udgaven på ingen måde ramte mig) begge bare giver mig den følelse som jeg gerne vil have når jeg spiller.

Dermed ikke sagt at der ikke findes sådanne spil andre steder, men når jeg spiller hos Xbox eller PS3-ejene kammerater eller selv køber (store) tredjepartsspil til mine Nintendo konsoller, så fungerer de som supplement i min spilsamling og ikke som den primære gnist der holder liv i min hobby. Med andre ord; spil er vigtige, konsollen er ikke så vigtig, så gå derhen hvor de spil der interesserer dig er. Når jeg ser på andre konsollers lineups kan jeg nemt se spil jeg gerne vil spille, men jeg ser ikke mange som jeg bare føler jeg MÅ spille. Kort sagt er jeg på det seneste blevet virkelig bekræftet overfor mig selv at jeg har den rigtige konsol, og som en der var Nintendo-spiller i både N64 og Gamecube-tiden, skræmmer det mig ikke med en marginaliseret tilværelse som dårligst sælgende konsol hvis vi ender der Smiley


DrRoland
DrRoland

133
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#3 - Skrevet 27-09-2013 22:53

og PS så er selv stemningen på verdens ondeste nørd-board neoGAF begyndt at vende efter Wind Waker HD kom ud i USA.


Zalman
Zalman

322
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#4 - Skrevet 27-09-2013 23:09

Jeg elsker min Wii U. Den fik en langsom start, men spillene er begyndt at komme. Pikmin 3 og Rayman Legends overgik mine forventninger, og senere i år har jeg planer om at købe The Wonderful 101, Wind Waker, Sonic, Donkey Kong og Mario.

Ikke nok med det, men kan også virkelig godt lide selve hardwaren. GamePaddet virker skræmmende i starten, men det er faktisk en ret behagelig controller. Pro Controlleren er mindst lige så god og muligvis min favorit nogensinde, hvad angår traditionelle controllere. GamePad-fordelen er dog Off TV Play, som får næsten alle Wii U-spil til at virke som håndholdte. En fed feature hvis man har tænkt sig at spille i en kort periode inden sengetid eller lignende.

Softwaret kunne godt være bedre - fx kunne det være fedt med et fælles account system for både Wii U og 3DS. Miiverse er dog en rimelig undervurderet feature, synes jeg. Det er fedt med små communities til hver titel - især når folk begynder at tegne en masse ting. Som sagt håber jeg dog på, at det også kommer til 3DS, så Miiverse kan være et fælles økosystem for alt Nintendo.

Wii U bliver aldrig lige så succesfuld, som Nintendo vil have, men jeg tror stadig de har en chance for at klare sig nogenlunde. Personligt er jeg rimelig tilfreds med mit køb, da jeg er sikker på at få gavn af den i de kommende år (Mario Kart, Bayonetta, Smash osv.)


Badstue
Badstue

2462
Offline
Level: 15 (Geega)

0
1ups givet

#5 - Skrevet 28-09-2013 10:37

Herhjemme er vi superglade for vores WiiU Smiley

Vi har endnu ikke så mange spil; Skylanders, Super Mario + Luigi Bros, Sonic Racer, Nintendoland og Rayman Legends, men alle er bare rigtig gode titler. Og så syntes jeg, at der er et fornuftigt indhold på eshoppen, hvor vi allerede har købt flere spil på et halvt år end vi har købt gennem 5-6 år fx på Xbox!
Da vi kun har et fjernsyn (oldschool, I know!), er det en fantastisk og kærkommen feature at langt de fleste spil kan spilles direkte på gamepad'en uden at blokere tv'et. Det gør vi meget brug af.
Desuden er der flere spændende titler på vej, og endnu mangler vi også at få købt det flotte anmeldte Lego City Undercover spil. Det skal liiiige falde lidt i pris, før vi slår til Smiley

Eneste minus er, at så få i omgangskredsen har skiftet til Wii - og det gør, at vi sjældent spiller multiplayer online.


Madskimo
Madskimo

1782
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#6 - Skrevet 29-09-2013 13:47

Wii U er allerede døende, og når MS og Sonys næste generation kommer på markedet, ja så bliver det endnu sværere for Nintendo. Jeg tror rigtig mange fans/folk er ved at være træt af alt det gimmick som Nintendo forsøger at presse ned over hovedet på forbrugeren, men også på spiludviklerne. Det eneste trumf kort som Nintendo stadig besidder er deres egne spil, som fx Zelda, Mario etc. Udvalget af spil fra 3-part udviklere er jo nærmest ikke eksisterende hvis man sammenligner med deres konkurrerende maskiner. Hvorfor skulle en udvikler lave en masse til Wii-U controlleren ? Personligt synes jeg at Nintendo skulle tage et kig på hvad konkurrenter gør, og kombinere det med hvad os som forbrugere ønsker af en maskine.



DrRoland
DrRoland

133
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#7 - Skrevet 29-09-2013 21:11

GamerHygge skrev:
Jeg synes at Wii U er en fantastisk idé - men Wii U indeholder(har jeg nu erfaret) - en del fejl.

Wii U kan i mange tilfælde være meget sværere at få online end Nintendo DSi - hvilket er FOR DUMT! - Wii U er jo en konsol der er mindst 60% online - i betragning af Miiverse, Netflix, Internet Browser, online spil, osv.
Og jeg har haft problemer næsten dagligt med min Wii U når jeg var online for at se videoer på Youtube osv. Min Wii U fryser HVER GANG når jeg vil afspille denne video med jazz -

- hvilket er virkeligt dumt at den ikke end gang kan spille dette. Hvorfor fandt NIntendo ikke ud af at Wii U ikke kan afspille alle slags videoer på Youtube når de endda får lavet en hel Youtube browser/software til konsollen.
- Jeg gik derfor ind i Gamestop med min konsol og sagde "Den fryser hver dag - når jeg skal afspille videoer på Youtube - og det må da være en fejl nu hvor Wii U er fra 2012."
--- Jeg fik så en mail fra søde Bergsala. De sagde at det er en fejl - men en fejl de ikke kan ændre da Nintendo ikke har lavet Wii U godt nok. Jeg venter derfor på at Nintendo laver en ny-ny-ny-ny update så Wii U kan afspille videoer - eller lader værd med at fryse og istedet siger "Sorry - The system cannot play this video file".

- Så nu får jeg min Wii U tilbage og bare skal holde power-knappen inde i 1 minut hver gang min Wii U fryser. Det er da fantastisk at Nintendo er gode ved deres fans der køber Wii U på udgivelses-datoen - og kan først bruge deres Wii U fuldt ud når Nintendo efter måske 2 år har lavet de nødvendige updates.
NINTENDO - JEG ER MEGA SKUFFET. JEG HAR ANBEFALET WII U - OG NU HAR JEG FUNDET UD AF AT WII U ER EN DISCOUNT KONSOL TIL FULDPRIS.



-------
Men Wii U har en sej controller. Den er Full HD. Den har en masse gode spil. - Men Nintendo har slet ikke haft styr på de allervigtigste detaljer såsom Internet connection og det klassiske FRRRREEEEEEEZZZZZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE..............................................



Hvilken kritik. Hvorfor ser du ikke bare Youtube på din computer? Konsollens evne til at afspille videoer er da en faktor, men ligger det temmeligt langt nede på listen over ting som din spilkonsol skal excellere i, efter min mening.

For mig har Wii Us online aspekt kun overrasket mig positivt. eShop fungerer nemt og hurtigt og er ikke plastret til med reklamer (hej Xbox) og Miiverse grænser til tider til det geniale.

Det er nemt at kritisere for alt muligt, men prøv at huske tilbage da både Xbox 360 og PS3 var lige så gamle som Wii U er nu. Xbox havde RROD og var et kæmpe lokum der larmede som et køleskab og PS3 var stor, grim, usandsynlig dyr, havde ikke nogle spil der var værd at spille og solgte elendigt. Jeg har flere fede spil til min Wii U for tiden end jeg har tid til at spille og der er flere fede spil der udkommer end jeg har råd til at købe. Min investering er med andre ord sikret mindst et godt stykke ind i 2014, og denne generations rigtige Maro, Zelda og Metroid er ikke engang blevet vist endnu. Bare slap af og nyd Pikmin 3, Wonderful 101, Lego City, ZombiU, Rayman Legends osv osv, det gør jeg!


martin31
martin31

3
Offline
Level: 9 (Bob-omb)

0
1ups givet

#8 - Skrevet 29-09-2013 23:23

Jeg forstår ikke at Nintendo ikke reklamerer for deres nye maskine. Det er sgu da klart at lorter ikke sælger når folk ikke hører om den. Jeg har købt den og er rigtig glad for den og jeg er da fuldkommen ligeglad med netflix, internet eller i det hele taget om den kan bruges som multimediemaskine. Jeg vil bare have en SPILLEMASKINE og ikke alt det andet fis. Wii-en kunne jo ikke rigtig bruges til andet en at spille på og blev alligevel en gigasucces da ideen om at kunne røre sig og spille var nyskabende.
Nintendo kunne sagtens skabe en masse hype omkring deres nye maskine ved at introducere flere spil a la Nintendoland og andre spil som gør brug af muligheden af at bruge gamepaden på måder som ikke kan gøres ved brug af normale controllere.
Men humlen i det hele er at ingen mennesker, bortset fra os Nintendofreaks, ved at de er kommet med en ny maskine og så er det sgu da klart at den ikke sælger.

Op på mærkerne Nintendo og post så en ordentlig røvfuld penge efter markedsføringen, så skal salget nok komme.



Peblisko
Peblisko

58
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 30-09-2013 01:19

@Oliveradam
Vil du frakende Wii U'en?
I skrivende stund er jeg i tvivl om jeg skal forudbestille Wii U+Zelda bundlen...
Mest fordi det eneste andet spil, jeg ved jeg vil hente er Earthbound - et gammelt spil jeg kan spille på en SNES-emulator.
Der er ellers ikke nogen spil skabt med Wii U i tankerne, der appellerer til mig.

På den ene side er det en dyr måde at spille genudgivelser af ældre spil på, men på den anden side vil jeg hellere støtte Nintendo - hvor gøglede de end måtte være blevet - end at se tjenester som Steam tage over med deres Gabe Bone.
Nintendo har evnerne til at give os hvad vi vil have (modsat Valve som blot leverer billige DLC-spil) men de giver os det ikke. Det er et hade-elske forhold, et voldeligt ægteskab.


O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#10 - Skrevet 30-09-2013 02:17 - Redigeret 30-09-2013 02:19

Simpelthen så glad for de lange svar folkens! Det dejligt at se Smiley

@Peblisko

Som sagt, så er min største frustration dét, at man simpelthen ikke kan bygge en unikt retail-bibliotek op på Wii U'en, og jeg tror ikke man kommer til det før om nogen år (hvilket naturligvis ville være absurd, men man må også spørge sig selv: skal man have ALLE retailspil, som egentlig kommer til konsollen?)

Wii U'en har bare et problem, i mine øjne, og det er, at med andre konsoller kan man tage chancen velvidende om at EA, Activision, Ubisoft (alle de store "farlige" nar-publishers) er bag maskinerne. Hvis ikke det er 1st party titles, så er det triple A 3rd party titles, og det kommer ikke til at ske med Wii U. Ligeså snart PS4 og Xbox One har etableret sig, så er Wii U'en forladt for good, det tør jeg vædde på med mit liv (... måske i overkanten hehe)

Og dét er problemet. Pludselig har du spillet de gode titler, måske kan du se frem til en enkel Nintendo titel hvert halve år (fordi det som man har set nu fra slut-juli og frem til jul har været ekstremt, men samtidig er det titler, som bygger på forrige udgivelser eller i hvert fald drager en del inspiration, hvilket ultimativt cutter en masse forberedelses tid fra udviklingen).

Jeg tror bare det kommer til at gå rigtig langsomt, og det er bl.a. derfor jeg er lidt ked af mit køb, for jeg har ikke brug for Bayonetta 2 fx. Mario Kart glæder jeg mig til, men som anti-gravity Smiley Kameraet følger dig endda, så det blot banen der vender, ikke dig, så kan ikke helt se idéen (men okay har ikke prøvet det, det ser bare ikke særlig "kreativt" ud, som Nintendo ellers altid gør sig stolte i at være... Det er derfor Transformed begejstrede mig så meget! Det krævede endda en del skills for at vinde over computeren, hvilket gjorde det til et fedt single-player spil og det føler jeg ikke Mario Kart har gjort i lang tid).

E-shop tilbyder overraskende meget content, men samtidig kommer det til at fylde op hurtigt, og så er det ud og købe en ekstern harddisk, hvilket jeg absolut HADER Wii U for. Jeg synes det er så urimeligt hvor end billige de så er idag, især fordi det er USB 2.0 hvilket begrænser udvalget af HDD's + formattet er anderledes end en PC's, så den skal være dedikeret til maskinen hvor imod fx. en PS3 kan plugges fra PC til PS3 frem og tilbage, som det passer én. Det er Nintendo som frasmider alt ansvar og kalder det for en "priotering", så maskinen blev billige (endnu en konsekvens af den gumpetumpe af en controller, som jeg endnu ikke har anset for en gamechanger..)

MEN NEJ. Kan ikke umiddelbart anbefale den, men det ser da ud som om nogle kan, så hør dem ad, hvis du stadigvæk er opsat. Personligt ville jeg vente en god del tid endnu.

men på den anden side vil jeg hellere støtte Nintendo



Så vil jeg helst lade være med at købe den. Umiddelbart ser jeg gerne Nintendo discontinue Wii U, og komme tilbage på kant med Sony og MS. Hvor end man ønsker at benægte det, så konkurrerer de med de to, og de gør det meget dårligt pt.

Wii'en var så mega hamrende speciel, men samtidig har den været så dårlig for Nintendo, for den har virkelig holdt dem tilbage mht. deres forståelse af den 'egentlige gamers' behov. Vi kan ikke sidde her på N-club og tro at alle elsker Nintendo mere end Sony og MS for tiderne har sgu ændret sig dramatisk og Nintendo har ikke fulgt med Smiley


Peblisko
Peblisko

58
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#11 - Skrevet 30-09-2013 11:31 - Redigeret 30-09-2013 11:33

Wii'ens succes gjorde vel Nintendo arrogante? De var ydmyge før med GC'ens fiasko. Nu kan det forhåbentlig være det gentager sig...


Zalman
Zalman

322
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#12 - Skrevet 30-09-2013 12:06

Peblisko skrev:
Wii'ens succes gjorde vel Nintendo arrogante?


Jep, præcis ligesom Sony med PS2 -> PS3 og Microsoft med Xbox 360 -> Xbox One...


chessr
chessr

341
Offline
Level: 31 (ChuChu)

0
1ups givet

#13 - Skrevet 01-10-2013 14:32

Oliverdam man kan også sige at ms og Sony ikke har fulgt med ved ikke at putte skærm i controlleren eller bruge motion controlls sidste gen. Smiley


O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 01-10-2013 15:00 - Redigeret 01-10-2013 15:05

Oliverdam man kan også sige at ms og Sony ikke har fulgt med ved ikke at putte skærm i controlleren eller bruge motion controlls sidste gen.



Både og, det kommer an på ens perspektiv.

Jeg har altid regnet next-gen for at være de maskiner, som kunne tilbyde bedst grafik og større spil. Jeg ved det lyder lidt hult, men det er jo altså oftest dét som imponerer, med undtagelse af Wii'en, som så alligevel blev totalt frosset ud grundet dens mangel på HD... og sjovt nok blev Xenoblade og The Last Story, samt Super Mario Galaxy 2 og Muramasa rost til skyerne for hvad de formåede at gøre rent grafisk, hvilket er forståeligt. Xenoblade var også gigantisk. Så det må jo veje noget.

Det jo klart at Nintendo spillede på Wii'ens succes, hvad der angår den uortodokse spillestil, samme gjaldte for 3DS'en, men både 3D effekten samt Wii U'ens gamepad, funktionelt som det jo er i nogle spil, er to features som umiddelbart er blevet tilsidesat. 3DS'en's gimmick er endda en del bedre i mine øjne, for det er da trods alt unikt, dog lidt ærgerligt at det dræner batteriet og det kan gøre folk svimmel. Det sagt, så er Wii U's gimmick, som jeg nævnte i bloggen, bare en glorificeret DS oplevelse, som så ikke fungerer, og min personlige teori er, at det blot er nemmere at opererer 2 skærme, når begge er inde for dit synsfelt, hvilket er muligt med DS'en og 3DS'en, da de er små.

Der er ikke en konkret definition af next-gen, men jeg må være stædig og sige, at det oftest er grafik og størrelse, som repræsenterer det næste jump i tech, og det er dét som folk oftest taber kæben til. Jeg vil vædde min hat på, at du på enhver spilhjemside vil se få mennesker, som anser Wii U'en som next-gen, eller omvendt flere som anser Xbox One og PS4 som 'mere next-gen' end Wii U Smiley

præcis ligesom Sony med PS2 -> PS3



Vil du ikke lige uddybe Zalman Smiley Personligt synes jeg PS3'eren var relativ ydmyg set i lyset af den tech du fik leveret, bare ærgerligt at det så var så dum en arkitektur, som krævede så meget af udviklerne - så hvis det er dét, som du snakker om, så kan jeg følge dig, men reelt set bør PS3'eren have været langt dyrere i sin tid mht. blu-ray afspilleren. De har så sandelig også taget ved lære nu, og nogen analytikere mener at PS4'eren bliver Sony's sidste konsol. Deres egen CEO foretrækker endda idéen om en streaming service frem for hardware, så noget tyder på, at de godt selv er klar over, at det konstant salg til tab ikke fungerer. Noget som Nintendo er igang med at mærke på hårdeste vis, det gælder i den grad også 3DS'en.


O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#15 - Skrevet 02-10-2013 20:39 - Redigeret 02-10-2013 20:39

Okay WW har altså ikke rykket konsoller i Japan, da salget af Wii U's stadigvæk ligger på omtrent 5k, altså 1/4 del af hvad Pikmin 3 rykkede - Nu er der LIGE udkommet, men seriøst. Med DKTF forsinket, så ligger alt sgu på Mario, som da også ser fint ud!