N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Soundtrack til spil

KJ85
KJ85

21415
Online
Level: 58 (Tektite)

0
1ups givet

Skrevet 21-01-2014 11:47 - Redigeret 21-01-2014 11:50

Inspireret lidt af dagens nyheder på diverse sider, kom jeg til at tænke på soundtracks til videospil. Ikke blot, at de eksisterer, men også, at det er meget forskelligt, hvordan de udgives (hvis de overhovedet gør det).

Vi har allerede andre tråde, der handler om folks favoritnumre fra spilverdenen, men her tager vi et skridt tilbage og ser mere på de samlede værker. Det skal ikke nødvendigvis være bundet til Nintendo, men da man hos dem finder mange forskellige måder at udgive musikken på, er de oplagte at tage udgangspunkt i.



Begrænset udgivelse via Club Nintendo:
Nintendo har ved flere lejligheder ladet fans "købe" deres musik via Club Nintendo. Her har man blandt andet kunnet erhverve sig musikken fra Super Mario Galaxy på CD, men også numre fra Majora's Mask, som I kan se det på billedet. Det sker også nogle gange, at der er tale om en digital udgivelse gennem klubben. I disse tilfælde vil det være for dem der registrerer spillet på hjemmesiden, og sådan har jeg i hvert fald fået soundtracket til Xenoblade Chroicles. De fysiske produkter kan vi desværre ikke få i Danmark.



Udgivelse sammen med spil:
Denne måde at udgive soundtracks på er nok den mest normale og er ofte knyttet til udgivelsen af særudgaver, som fans betaler lidt ekstra for at modtage. Hos Nintendo har vi blandt andet set det med udgivelsen af Super Mario All-Stars (25th Anniversary Edition) og udgivelsen af Skyward Sword, der som set på billedet ikke blot indeholdt musik, men også en særlig Wii Remote Plus.



Udgivelse via iTunes, anden musiktjeneste eller sin hjemmeside:
Nogle firmaer ser sit snit til at tjene lidt ekstra penge ved at sætte soundtracket til sine spil til salg på nettet, og i disse tilfælde er det oftest digitalt via iTunes. Nintendo er også hoppet med på den vogn, og sammen med Game Freak har de således nu soundtracks til Pokémon X/Y (link), Pokémon FireRed/LeafGreen (link) og Pokémon HeartGold/SoulSilver (link) til salg for omkring $10 for hver af udgivelserne.



Gratis download:
Så vidt jeg ved er denne form for udgivelse ikke blevet praktiseret af Nintendo, men vi ser dem af og til - oftest hos Indie-udviklere, der ser det som ekstra fan-service.

Nå, men det var en lang introduktion, og så skal den selvfølgelig også bruges til noget. Jeg kunne nemlig godt tænke mig, at høre jeres meninger om nogle af de forskellige måder, der bliver udgivet soundtracks på, og hvorvidt det er noget I er villige til at betale for. Og ikke mindst, lytter I overhovedet til de soundtracks I måtte eje?

Del også gerne information om nye soundtracks med de øvrige brugere, hvis I synes, at noget har fortjent lidt ekstra opmærksomhed.

    ThePatrickBay
    ThePatrickBay

    8085
    Online
    Level: 33 (Hammer Bro)

    0
    1ups givet

    #1 - Skrevet 21-01-2014 16:48

    Jeg har nogle soundtracks, som jeg har fået igennem Humble Bundle og når jeg har hijacket lidt musik fra venner. Men jeg lytter aldrig til det. Jeg kan bedre li' at lytte til det, når jeg er i spilsituationen.


    O-train
    O-train

    326
    Offline
    Level: 35 (Lakitu)

    0
    1ups givet

    #2 - Skrevet 22-01-2014 01:29

    Lytter nogen gange til JRPG soundtracks, fordi japanerne simpelthen er vanvittige til at komponerer klassisk!