Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Inti Creates annoncerer U...

Disney's Epic Mickey Rebr...

Blockbuster-udsalg i gang...

N-club Streams: uge 14

Lanceringstrailer for Wha...

Farewell North annonceret...

Lanceringstrailer for Pri...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon GO

Spil på vej til Switch

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

De gode NES-spil

AND
AND

527
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

Skrevet 27-10-2014 19:35 - Redigeret 18-11-2014 17:22

Her kommer lige en tråd for retro-folket - og folk med interesse i at undersøge NES-kataloget. Jeg havde en diskussion med en ven forleden dag om, hvor mange gode spil der egentlig var til NES (vs. Super NES).

I den forbindelse synes jeg at det kunne være spændende at lave en tråd, som opsummerer alle de spil, som brugerne på n-club vil anbefale. Derfor håber jeg at I er med på den og byder ind med spil, som I synes er gode og anbefalelsesværdige, til den gamle Nintendo 8-bit. Så tænker jeg at vi evt. kan lave en lignende tråd med SNES-spil senere, hvis folk har interesse for at dele ud af deres viden.

N-clubberne anbefaler:
-Super Mario Bros. II
-Zelda II: The Adventure of Link
-Metroid
-The Legend of Zelda
-Mr. Gimmick
-Ducktales
-Faxandu


Mine bud:

Super titler:
-The Legend of Zelda - mange af de ting som gjorde Zelda-spillene så fede, starter her!
-Super Mario Bros. - super simpel og svær platformer, som stadig holder.
-Super Mario Bros. 3 - optimerer og udbygger konceptet fra originalen til nær perfektion.
-Megaman 2 - det er nemmere end originalen, men fungerer super godt. En af de aller bedste platformere, med fed strategi og smarte banedesigns

Gode titler:
-Teenage Mutant Ninja Turtles - urimeligt svært til tider, men med stor variation som holder (bort set fra vand-banerne!)
-Castlevania - endnu et mega svært spil, som kombinerer et super sejt koncept (riddere og monstre) med nogle fede ideer - bl.a. de mange forskellige secondary weapons som muliggør forskellige taktiske valg
-Chip N' Dale's Rescue rangers - det er bare en super sej co-op action-platformer!
-Megaman - det er igen voldsomt svært, og jeg klarede det kun, fordi jeg havde en ven med, som er virkelig dygtig til de spil, men det har nogle seje udfordringer og gør rigtig mange ting rigtigt i første forsøg.

Boblere
-Megaman-spillene 3-6 - jeg har kun gennemført de to første, så synes simpelthen ikke at jeg kan udtale mig om resten, selvom jeg har spillet dem alle lidt. Det er der sikkert andre, som kan sætte nogle ord på Smiley

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mystical Ninja: Starring Goemon Greatest '98
Ibisumaru: "Igimagiocar!!"
Konami Yeah!!
O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

1
1ups givet

#1 - Skrevet 27-10-2014 19:45 - Redigeret 27-10-2014 19:46

Ducktales!

- Super platformer! Og det der 8bit-tema er altså noget af det bedste NES musik hehe!

Super fed idé til tråd AND! Smiley




madjor
madjor

543
Offline
Level: 17 (Deku Baba)

1
1ups givet

#2 - Skrevet 27-10-2014 20:03

Jeg vil gerne slå et slag for Faxandu! Blot for at vælge en titel der ikke nævnes så ofte. En overset titel i mine øjne Smiley Jeg har gennemført spillet et par gange. Super 8-bit soundtrack. Indviklede passwords. God længde. God udfordring.


AND
AND

527
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#3 - Skrevet 28-10-2014 09:06

Fedt med nogle gode budSmiley Hvad synes folk om kontroversielle titler som Link's Adventure og Super Mario Bros. 2? Skal de med på listen?


Bobby8210
Bobby8210

95
Offline
Level: 11 (Octorok)

1
1ups givet

#4 - Skrevet 28-10-2014 09:08

En af mine helt store minder på Nes er helt klart North and South ! Så den synes jeg skal med Smiley


Neffets
Neffets

68
Offline
Level: 15 (Geega)

1
1ups givet

#5 - Skrevet 28-10-2014 12:30 - Redigeret 29-10-2014 12:13

Af dem der ikke allerede er nævnt, anbefaler jeg:

Super titler:
Lolo 1, 2 og 3
Castlevania II: Simon's Quest
Little Samson
Mike Tyson's Punch-Out
Mr. Gimmick!
Super Mario Bros. 2
Metroid
Zelda II: The Adventure of Link
Battletoads

Gode titler:
Darkwing Duck
Double Dragon
Dr. Mario
Gradius
Ice Climber
Kabuki Quantum Fighter
R.C. Pro-Am
Flintstones: The Rescue of Dino & Hoppy
Flintstones 2: Surprise at Dinosaur Peak
Solomon's Key
Solomon's Key 2
Street Gangs
Tecmo Cup Football Game
Tiny Toon Adventures
U·Four·Ia
Blades of Steel
Kirby's Adventure
Little Nemo: The Dream Master
Mega Man 3
Snake Rattle 'N Roll
Probotector
Solstice
Startropics
Turtles II: The Arcade Game
Wizards & Warriors


ChampionOfWhat
ChampionOfWhat

481
Offline
Level: 17 (Deku Baba)

1
1ups givet

#6 - Skrevet 28-10-2014 13:16

Puha. Gode NES titler. Jamen der er jo mange! Mange af titlerne kommer med sikkerhed til at blive nævnt flere gange igennem den her tråd Smiley

Men spil som disse er nogen af de gode titler til NES:

- Mega Man 2
- The Legend Of Zelda
- Metroid
- Duck Tales
- StarTropics
- Super Mario Bros 3


[8-Bit] MoNkEy
[8-Bit] MoNkEy

1814
Online
Level: 31 (ChuChu)

1
1ups givet

#7 - Skrevet 28-10-2014 14:06 - Redigeret 28-10-2014 14:31

Vil så afgjort hoppe med på Madjorens vogn. Der kan simpelthen ikke slås nok slag for den uslebne diamant der er Faxanadu! Har lige siden julen 1990 haft en hed romance med denne titel, og mener kun at det er ældedes godt. (=

-Faxanadu: På trods af et par småfejl, der heldigvis hurtigt er glemte, er dette eventyr helt klart i toppen af min anbefalingsliste!
Dejlig historie, okay gameplay, superb lydside!

-Gargoyle's Quest II: Endnu en udsøgt klassiker. Firebrand (ham den røøøje dude med vingerne fra Ghosts 'n Goblins, mmh?) kommer helt klart ud på sin bedste færd i denne efterfølger til Game Boy spillet "Gargoyle's Quest". Med ultra øjeguf grafik, et rigtig' lækkert lydspor og Capcoms signatur platformstyring - er denne titel en sikker nr. 2!

-Little Nemo: The Dream Master: Hvad ka' jeg si? Det' Capcom endnu engang når de var bedst! Bygget på Windsor McCays klassiske, højt elskede og tidløse streg, er her en skarp platformer med mange timers underholdning, megen charme - og til tider også en smugle udfordring. Et must i et hvert børneværelse og i en hver NES samlers bibliotek!

-The Guardian Legend: Er man til højhastigheds udfordringer - er historien om planeten Najus undergang en sikker vinder. Hvis hoved shoot-'em-up delen ikke skulle være nok byder spillet også på en ganske stor oververden, fyldt med fjender, gåder og en heeel sækfuld våben, godt krydret med lækker baggrundsmusik. Kan varmt anbefales!

-Zelda II: Adventure of Link: da jeg første gang stiftede bekenskab med denne titel, slut 88, var jeg slet ikke imponeret. Det banebrydende fugleperspektiv og alle de fede hjælpemidler, der gjorde The Legend of Zelda til en klassiker, blev smidt ud af vinduet til fordel for sidelæns platforming, beat-'em-up style, hvilket på NES'en bestemt ikke var en mangelvare. Det til tider super svære gameplay gjorde at jeg helt holdt mig fra spillet indtil midt 90'erne.
Når de dårligdomme dog er sagt kan jeg, efter små 20 år med Zelda II, dog kun anbefale det, for den lettere øvede player, that is.
En OK historie, charmerende verden, fede magiske kræfter og sværhedsgraden er, når man langt om længe har mestret styringen, med til at gi' spillet en sikker plads på min anbefalingsliste. Man skal helt sikkert give det en chance til, hvis man ved første øjekast ikke finder det tiltalende...!

-Super Mario Bros. 2: På trods af oprindeligt slet ikke at være et Mario spil, er Super Mario Bros. 2 et af de spil jeg elsker aller mest - Måske fordi jeg spillede det sygo meget da jeg var bætte... Det stramme platformer gameplay fra 1'eren er tilbage - og så det ret lækre tiltag at man nu kan samle så godt som samtlige fjender op og bruge dem som kasteskyts. Fed idé! Og så elsker jeg de varierende sidstebosser: Birdo, Mouser, Tryclyde, Fryguy, m.fl. (=

-Bubble Bobble: Når vi nu snakker gode NES spil bli'r jeg bare nødt til at nævne Bubble Bobble! Det er simpelthen så sjovt et 2-player spil. Måske ikke et decideret NES spil, da det plus minus er udgivet til samtlige konsoller overhovedet nogensinde i verdenshistorien, men ikke desto mindre en klassiker - og et sikkert hit med en ven!

-Snake Rattle 'n' Roll: En lidt overset titel der, ud over at byde på timevis af genialt udfordrende 1-player underholdning, også er mega sjovt med en ven. Rare ltd. når de var bedst!

-Ivan "Ironman" Stewart's Super Off Road: Hvis man godt kan li' fart, solidt gameplay og at gi' vennerne baghjul, så er Super Off Road toppen af poppen! Ikke nok med at spillet byder på udfordrende ræs i 1-player, så kan man med Four Score adaptoren udfordre helt op til tre venner, for den ultimative ræseraften! Must Have for de fartglade.

Og her vil jeg så holde for idag.
Kunne sagtens nævne alle de gængse men ikke desto mindre lækre titler som The Legend of Zelda, CastleVania 1 - 3, DuckTales 1, 2, Chip 'n' Dale: Rescue Rangers 1, 2, Super Mario Bros. 1, 3, Mega Man 1 - 3, Double Dragon 2, BattleToads, Danny Sullivan's Indy Heat, Final Fantazy, Ghosts 'n Goblins, R.C. Pro-AM 2, Adventures of Lolo 1 - 3 og Teenage Mutant Hero Turtles II: The Arcade Game, men mon ikke de alle bli'r omtalt før eller siden af jer andre...? Smiley

Go' vind, folkens - og lækker tråd!
@Anden Smiley


MegaHiro
MegaHiro

458
Offline
Level: 3 (Koopa-Troopa)

1
1ups givet

#8 - Skrevet 28-10-2014 16:36

NES tiltaler mig normalt ikke det store, grafisk, vi skal i hvert fald op på SNES niveau før jeg begynder at vise affektion.

Dog har jeg en NES, og der er da også udødelige klassikere til den som jeg værdsætter:

Chip 'n Dale: Rescue Rangers
DuckTales
DuckTales 2
EarthBound Zero (Mother)
Kid Icarus
Metroid
Ninja Gaiden
Zelda 1
Zelda 2


AND
AND

527
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 28-10-2014 21:30

Fedt med den mange gode svar - elsker især abens, som har kommentarer med til hvert spilSmiley

Jeg er lidt overrasket over at se så mange nævne Zelda 2 og Metroid. For mig virkede Zelda 2 ret klodset og ikke-Zelda agtig, ligesom Bros. 2 og Metroid er helt vildt svært at komme nogen vegne i. Hvordan har I andre knækket koden til det spil?


Neffets
Neffets

68
Offline
Level: 15 (Geega)

1
1ups givet

#10 - Skrevet 29-10-2014 11:30

Ihærdighed og tålmodighed er vejen frem. Og så skal man ikke lade sig overbevise fra andre, at spillet er dårligt bare fordi det er svært. Zelda II er et af mine yndlings NES spil - det samme med Metroid.


AND
AND

527
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#11 - Skrevet 29-10-2014 11:57

^Jeg må give begge spil en ekstra chance snart, så Smiley

Hvordan med Bros. 2/Doki Doki Panic? Her slog det mig bare, hvor lidt det har med Mario at gøre, fordi man ikke kan hoppe på fjenderne - lyder banalt, men det var virkelig et kæmpe let down for mit vedkommende.


Neffets
Neffets

68
Offline
Level: 15 (Geega)

1
1ups givet

#12 - Skrevet 29-10-2014 12:12

Det er altid rart med lidt variation. SMB 2 er også et af de bedste Mario spil, synes jeg. Doki Doki Panic findes slet ikke i min verden - det lader jeg dem helt ovre i Japan om Smiley


AND
AND

527
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#13 - Skrevet 29-10-2014 12:31

Hehe - joeh, men bliver hele det der samle-alting-op halløj ikke ret hurtigt trivielt? Jeg nåede ikke længere end level 2, før min tålmodighed slap op Smiley


AND
AND

527
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 02-11-2014 19:01

Jeg er lidt overrasket over at der ikke er flere der nævner Megaman-serien - hvad er folks erfaringer med den?

Selv jeg har jo som nævnt kun gennemført de to første - og generelt er min tålmodighed nok liiidt for kort til de spil, men jeg har hentet alle de seks første på Wii U, så spilles, det skal de!


tordur
tordur

452
Offline
Level: 7 (Korok)

0
1ups givet

#15 - Skrevet 02-11-2014 19:16 - Redigeret 02-11-2014 19:33

Ingen, der er fan af Bucky eller Rockin' Kats? Smiley