Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Pokémon GO

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Nintendo bygger broer?

O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

Skrevet 01-11-2015 22:25

Der er noget, som jeg egentlig gerne vil have diskuteret i større omfang, nu hvor der er kommet lidt nye detaljer på bordet omkring Nintendos fremtid med spil. Alle ved, at Nintendo forbliver dedikeret, men vi er også klar over, at de sammen DeNA har tænkt sig at gøre sin optræden på mobilfronten.



Miitomo vil som sagt blive det første spil, som Nintendo lancerer til mobil, men det er for sig ikke helt vildt relevant for det, som jeg vil snakke om. Det drejer sig i stedet om, hvordan Nintendo muligvis er i gang med at bygge en bro mellem dedikeret gaming og "casuals" som spiller på mobilen. Bevares, Square Enix, Capcom og andre har længe været igang - Gameloft har trods alt suppleret med knock-offs eksklusivt til mobilerne; Asphalt, Modern Combat og Order & Chaos er alle tro kopier af større og mere populære spil på de dedikere konsoller.

Så hvad er det helt præcist, som jeg ser, og som jeg finder interessant? I nyheden om 'Miitomo', skrev KJ85 følgende:

KJ85 skrev:
Investormødet bragte også et navn på banen for afløseren til Club Nintendo, og det skulle blive noget så simpelt som Nintendo Account. Meningen med det nye konto-system er, at det skal kæde brugere sammen på tværs at platforme – være det konsollerne, 3DS og Wii U, eller PC og den mobile platform – og Nintendo vil benytte en sky-baseret datalagringsservice til at muliggøre overførsel af savedata mellem konsoller og mobil.



Det i fed er værd at bide mærke i. Hvorfor skal vi kunne dele data mellem dedikerede konsoller og mobile enheder? Vi vil nok alle vove at påstå, at det skyldtes, at fremtiden byder på spil som vil være tilgængelige på begge platformer - eller retterede sagt de "dedikerede" og de mobile.

Der er selvfølgelig meget mere som bakker op om sådan en idé. Først og fremmest ved vi hvilken interesse Nintendo har haft i at etablere et system som ligner iOS og Android, så der nemmere kan leveres spil på tværs af konsollerne. Dette er stort set bekræftet med nyheden om save data på tværs af de forskellige enheder. Ydermere er der rygterne fra Wall Street Journal om et SDK der angiveligt skal bruges til både NX og en mobil enhed.

Følgende nyhed fra d. 20 oktober har få dog nævnt på siden, men jeg finder det voldsomt relevant. Læs og kom igen.



Noget tyder altså på, at processen for distribution i den grad skal forenkles. Det er vel positivt for sig.

Men med alt det her tilsammen, må jeg som altid udvise en smule skepticisme. Selvom jeg er glad for, at Nintendo lader til at åbne sig op, så ser jeg dem satse på det marked, som jeg gerne så dem holde sig fra. Jeg må indrømme, at jeg tror, at Nintendo er færdige på det vestlige marked. Delvist. Dette er nok ikke det rette forum for sådan en påstand, men i ly af Nintendos fiasko med Wii U - et system som ellers har nogen af de bedste spil set længe - og en håndholdt serie som fortsat er under pres fra iOS/Android, så tror jeg, at det er et smart ryk fra deres side.

Det positive er, at Nintendo vil blive en succes på iOS og Android, hvis de spiller bare lidt sikkert. Med godt og vel 2 millioner iOS og Android enheder derude, så har de langt flere potentielle brugere. Ydermere vil det her kunne give penge i kassen, så de rent faktisk kan levere til os som ønsker det konventionelle.



Det negative er, at Nintendos uundgåelige succes kan få dem til at glemme os. Vi ser det hos alle de andre japanske firmaer som før i tiden blev hyldet som mastodonter indenfor kulturen; Konami, Sega, Capcom m.fl. - alle leverer guld i enkelte stunder, men vi kan ligeså godt lægge kortene på bordet: de er fulde af ****, når det kommer til stykket. Ofte er deres spil fyldt til renden med microtransactions og andet pest, som vi har fået med os fra freemium-trenden på iOS/Android. Nintendo har ikke været meget bedre på det sidste.

Mest af alt frygter jeg, at der skal blive gået på kompromis med vores elskede serier, så de bedst tilpasses på iOS/Android, men jeg er måske paranoid. Miitomo lader ikke til at være en killer-app, var det på Wii U eller 3DS.

Det ser dog ud som om, at Nintendo for alvor vil bygge en bro mellem de dedikerede konsoller, og de håndholdte platformer, og at der ikke længere er snak om andre versioner eller off-tv play med en begrænsning på 2 meter (1 meter hvis du bor i beton).

Hvad tror i, og hvad håber i?




Mit forhold til Nintendo er kompliceret ;I