Nintendo World Championsh...

Minecraft fejrer 15 års ...

Tre nye Game Boy-titler l...

N-cast #218: Endelig tale...

Salgstal for perioden mar...

Nintendo Switch-efterføl...

Animal Well ude nu - se l...

Endless Ocean Luminous (S...

Prøv Star Wars: Knights ...

SteamWorld Heist II annon...

Amiibo!

Paper Mario: The Thousand...

Spil på vej til Switch

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Switch - spilrygter og sp...

Super Mario 3D World + Bo...

Switch 2 - rygter og disk...

Nintendo Switch

Annonceringer af annoncer...

Tetris 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Debat: Hvilket spil synes du er det bedste i de forskellige Nintendo serier?

seb_gbk
seb_gbk

172
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

Skrevet 25-01-2016 00:11

Folk på internettet har generelt meget forskellige meninger, og mange steder kan du blive slagtet for at have en forkert mening, specielt hvad angår hvilket spil er det bedste i en serie.

For eksempel synes jeg personligt, at Skyward Sword er det bedste Zelda spil. Det er meget muligt, at det generelle marked også synes godt om det, men det er sjældent du møder en på nettet der synes specielt godt om det, i hvert fald i forhold til andre spil i Zelda serien. Også i Pokémon har jeg en relativt upopulær favorit, nemlig Ruby/Sapphire/Emerald. Ikke fordi spillene generelt er meget hadet, men specielt efter Omega Ruby & Alpha Sapphire, som mange syntes var en skuffelse, så er populariteten af der startede 3. generation faldet ret drastisk.

Så i bund og grund er jeg bare nysgerrig hvad andre har af favoritter, som måske ikke er det mest populære i de fleste andres øjne. Begrund gerne hvorfor det er lige præcis det som er dit favorit spil i serien. Du skal også være meget velkommen til at skrive om din favorit selvom den måske er den generelt mest populære, din begrundelse er stadig interessant at høre! Smiley

For eksempel synes jeg Skyward Sword er det bedste spil i Zelda serien, fordi det har en fantastisk historie, som indeholder en masse interessante karakterer som udvikler sig løbende sammen med historien. Udover det synes jeg også det har nogle af de bedste dungeons i serien, trods bosserne er meget svingende... Men selvom jeg generelt ikke er stor fan af motion controls, så synes jeg de bliver udnyttet rigtig godt spillet, og er med til at skabe en unik oplevelse inden for Zelda serien. Og så har det simpelthen et af de bedste soundtracks i spilhistorien Smiley
Pokémon Ruby er nok min favorit mest grundet, at det var det første spil hvor jeg rent faktisk forstod nogenlunde hvad der foregik, og så har det bare hængt fast af pga. nostalgien.

Rockarina
Rockarina

152
Offline
Level: 31 (ChuChu)

0
1ups givet

#16 - Skrevet 26-01-2016 14:13

Uff, jeg elsker et hav af forskellige titler. Prøver at beherske mig Smiley

Kirby: - mouse attack (ds)
Pokémon: - heartgold | Y (ds/3ds)
Zelda: - Spirit tracks, a link between worlds (ds/3ds)
Animal crossing: - New Leaf (3ds)
Pikmin: - Pikmin 3 (wii u)
Mario: - Super Mario World (snes)
Luigi's mansion: Dark moon (3ds)
Harvest moon: Story of seasons (3ds)



DigitalDie2
DigitalDie2

193
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

#17 - Skrevet 27-01-2016 19:02 - Redigeret 27-01-2016 19:08

Mario

Det bedste: Super Mario Bros. 3
Bygger videre på originalens formidable fundament, og efter min mening er der ikke udgivet en så raffineret platformer i Mario serien siden. Baner, verdener og items sidder lige i skabet, og leverer rendyrket platforming af den gamle skole.
NSMB Wii + Wii U fintuner formularen, men hvor havde de spil været uden denne titel?

Det værste: Super Mario 64
Da støvet havde lagt sig efter den visuelle kraftpræstation, SM 64 i sin tid bedrev, sad man tilbage med en middelmådig platformer som ligeså godt kunne have været eksekveret inden for en anden spilserie. Det er egentlig ikke et dårligt spil, der er blot ikke særlig meget Mario over det. Sunshine og Galaxy spillene bragte Mario ind i 3D æraen med en langt bedre sans for universets charme.

Zelda

Det bedste: Majora's Mask
Valget for mig er utvetydigt MM, for dets kompakte, fokuserede og vedkommende gameplay, det uovertrufne soundtrack og måske i sær dets fantastisk forvrængede storyline, som binder det hele sammen i et univers der emmer af melankoli. Det er et spil som rammer lige i sjælen.

Det værste: Wind Waker
Efter en miserabel start med Forsaken Fortress, folder spillet sig rigtigt ud i forbindelse med de første par dungeons. Den visuelle stil bringer et forfriskende pust, og de fine melodier ruller bare derud af. Gradvist går det dog ned ad bakke, i det senere øer slet ikke besidder samme charme og detaljerigdom, og opgaverne som skal udføres begynder at blive for lineære og forudsigelige. Før man ved af det, er spillet slut. For kort, og for svingende i kvalitet.

Metroid

Det bedste: Metroid Prime
Det første spil i Prime serien står i skarp konkurrence med 2'eren og 3'eren. Alle tre er formidable spil i deres egen ret. Jeg vælger originalen på baggrund af styrken i de lokaliteter, man besøger. Tallon IV, Chozo Ruins, Magmoor Caverns, Phendrana Drifts og Phazon Mines. De er alle sammen så helt igennem fede, rummer meget forskellige stemninger, og tackles på meget forskellige måder. Samme kvalitet og indbyrdes variation i omgivelserne synes jeg ikke man finder i 2'eren, Echoes, som har light / dark tematikken i højsædet. Tematikken fungerer fint, men grundet omgivelsernes manglende variation føles progression i det spil ofte tung. Omvendt er 3'eren, Corruption, måske lige lovligt lineært til min smag.

Det værste: Metroid
Originalen er simpelthen for uigennemtrængeligt, efter min mening. Det lægger fundamentet, som originaler jo har for vane at gøre, men udforskning i dette spil er bare ikke synderligt interessant, og man er konstant i tvivl om hvordan man kommer videre. Super Metroid viste hvordan man ved at moderere, og ikke mindst belønne, den ofte rigide progression i ældre spil, kan gøre oplevelsen mere vedkommende.

Donkey Kong

Det bedste: Donkey Kong Country 2
Først og fremmest skal det nævnes, at Retro Studios' Returns og Tropical Freeze begge er virkeligt stærke DK spil. I sær Returns.
Rares gode gamle Country serie har dog charmen kørende for sig, og det bedste kapitel i trilogien er efter min mening 2'eren. Originalens univers videreføres, udfoldes og substantieres, så det fremstår langt mere levende end den ofte lidt kliniske 1'er. Verdenerne er stærkere tematisk, minispillene er langt sjovere og mere varierede, og bosserne er udtænkt og udformet i overensstemmelse med hver enkelt verdens tema.

Det værste: Donkey Kong Country 3
Efter min mening, en uinspireret reload af idéerne fra 1'eren og 2'eren. Country 3 udvider oververdenen med nye tiltag, og flere muligheder for udforskning af denne end tidligere set. Spilserier som denne står og falder imidlertid med core platformingens kvalitet, og DKC3s banedesigns er de svageste i serien.

Bonus features:

Pikmin (det bedste: Pikmin 2 / det værste: Pikmin)

Super Smash Bros. (det bedste: Wii U / det værste: Brawl)

Mario Kart (det bedste: MK 64 / det værste: Double Dash)




DigitalDie2
DigitalDie2

193
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

#18 - Skrevet 27-01-2016 19:37

Var i øvrigt splittet mellem netop Melee og Wii U, som her diskuteres. For mig at se, er Melee et dybt fokuseret fighting spil, som giver den mest rendyrkede oplevelse i serien, (måske bortset fra originalen, som ikke siger mig så meget) mens Wii U favner bredere, med nye game modes, features, etc. Måske virker Wii U derfor umiddelbart tættere på Brawl end på Melee, da Brawl ligeledes medførte en lavine af nyt content i sin tid. Med Wii U er fokus imidlertid tilbage på fighting, hvor Brawl gik en helt anden vej med pseudo platforming i Subspace Emissary - det værste bras i et SSB spil til dato. Melee og Wii U har et no bullshit fighting fokus til fælles.



Jonas
Jonas

204
Offline
Level: 15 (Geega)

0
1ups givet

#19 - Skrevet 28-01-2016 19:33 - Redigeret 28-01-2016 19:35

Må lige forsvare Metroid lidt.

Jeg synes det originale Metroid skal ses gennem sin tids linse. Nu om dage kommer der hele tiden nye og spændende spil, og de fleste har en Steam-konto med masser af spil de ikke engang har rørt endnu, så der er ingen grund til at kede sig.

I NES-tiden, særligt for børn og unge, var der ikke altid så meget at vælge imellem. Metroid beder spilleren tage sig tid til at spille det og udforske det og lære det uden ad, og man havde tid, fordi det var det eneste spil man havde adgang til i dagevis, måske ugevis.

Jeg havde det lidt ligesom dig, da jeg købte det til Virtual Console. Man sidder hele tiden fast i en enorm labyrint hvor alle rum ligner hinanden, og man får intet hjælp. Jeg er aldrig kommet særlig langt i det, men jeg må indrømme, at det begynder at vise sig fra sin gode side, når man har siddet med det i lang tid og så småt begynder at huske hvor alting er gemt henne og hvor alle dørene fører hen.

Ligesom arkadespil (og arkade-agtige spil på NES) går designfilosofien ud på at få spilleren til at bruge så meget tid på spillet som muligt. Arkade- og actionspil gjorde det ved at være enormt svære, så spilleren var nødt til at bruge tid på at øve sig og blive god. Modsat gør Metroid det ved at have så meget man skal udforske.

Vil nu alligevel til enhver tid foretrække spil som Super eller Prime, der gør det samme bare lidt mere strømlignet. Jeg synes bare ikke Metroid er så tosset, som jeg først gjorde.


madjor
madjor

543
Offline
Level: 17 (Deku Baba)

0
1ups givet

#20 - Skrevet 28-01-2016 20:41

@Jonas - den kommentar sidder lige i skabet vedr. Metroid på NES, og lignende spil fra den tid. Du har fuldstændig ret, hvis du spørger mig. Jeg er selv blevet 35 år efterhånden, så jeg husker, hvordan det var dengang Smiley Min trang til at udforske enhver krog i et spil blev netop grundlagt med mange timer i selskab med Metroid. Sværhedsgraden dengang var nogle gange absurd - bare se på Battletoads som i øjeblikket genspilles i Let's Play videoerne her på siden Smiley


DigitalDie2
DigitalDie2

193
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

#21 - Skrevet 28-01-2016 22:32

@Jonas - Alle spil, nye som gamle, må naturligvis betragtes ud fra den tid de blev udgivet, og dermed også muligheder og begrænsninger for spildesign. Spil som Super Mario Bros. og The Legend of Zelda kan jeg, deres alder til trods, sagtens lovprise for den høje kvalitet i banedesigns, gameplay og stemning, men med Metroid kommer jeg til kort, simpelthen fordi jeg ikke finder det særlig godt. Jeg ville være mere end villig til at lægge 100 timer i det, hvis det gav mig incitament til at fortsætte udforskningen, men det bliver bare aldrig interessant. Min pointe her må være, at det ikke er designfilosofi, men mangel på kvalitet i selve spillet, der fraholder mig i at grave mig dybt ned i et spil som Metroid. Men spørgsmålet afhænger selvfølgelig også af, hvad man er vokset op med; personligt har jeg i hvert fald skræmmende let ved at tilgive middelmådighed i de spil, jeg spillede som barn, når jeg hiver dem frem igen. Smiley


Jonas
Jonas

204
Offline
Level: 15 (Geega)

0
1ups givet

#22 - Skrevet 29-01-2016 05:07

Det er selvfølgelig fair nok at du ikke kan lide det. Jeg tror bare, at Metroids fans ville fremhæve nogle af dine kritikpunkter som styrker ved spillet Smiley

Og ja man kan godt blive lidt mindre kritisk når det drejer sig om de spil, man spillede som lille Smiley
Omvendt kan det godt komme bag på en, hvor middelmådige/dårlige spillene er, hvis man spiller dem for første gang i lang tid. For eksempel synes jeg bare ikke Super Mario 64 eller Ocarina of Time er så sjove længere.


seb_gbk
seb_gbk

172
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#23 - Skrevet 30-01-2016 07:22

Tror også jeg vil lave en liste i stil med hvad de fleste af jer har gjort.

Pokémon: OR&AS
Zelda: Skyward Sword
2D Mario: Super Mario Bros. U
3D Mario: Super Mario Galaxy
Pokémon spin-offs: XD Gale of Darkness
Mario Kart: 8
Super Smash Bros.: Wii U & 3DS
Mario Party: 5


AND
AND

381
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#24 - Skrevet 30-01-2016 11:41

Jeg kan godt se pointen i, at det originale Metroids forudsætninger er lidt anderledes, end moderne spil. Dog synes jeg godt, at man kunne finde en balance.

Både det originale Zelda og Metroid, havde eksempelvis en masse hemmelige, umarkerede rum, som kun kunne findes via trial and error; det er simpelthen et spørgsmål om tilfældighed, hvor vidt det lykkes at bombe det rigtige sted eller ej.

Hvor sværhedsgrad og exploration generelt er værdier, som jeg tror mange stadig værdsætter i dag, så vil jeg mene, at de hemmelige rum er en dårlig måde at forlænge spiloplevelsen på, netop fordi de er mere eller mindre umulige at finde, med mindre man har flere år til det (eller konsulterer internettet).


TheSonicolas
TheSonicolas

476
Offline
Level: 23 (Skree)

0
1ups givet

#25 - Skrevet 08-12-2016 01:01 - Redigeret 08-12-2016 01:15

I Zelda-serien er Twilight Princess helt klart min ynglings, og synes slet ikke, at der er nogen andre Zelda-spil, der måler sig med det. Selvom at Majora's Mask ikke står på min top tre, fordi den er stærkt begrænset i forhold til Wind Waker og Skyward Sword, i mine øjne, så er det et meget anerkendt spil hos mig, fordi det netop er så anderledes som det er.

I Mario-serien, er mit ynglings "Sunshine", hvilket også er den nyeste titel, jeg har spillet. Jeg har hverken spillet 3D World eller Galaxy-serien, så dem kan jeg ikke tage udgangspunkt i. Når jeg tænker mario, så tænker jeg primært på det første, men selvom at det har dets charme, så har "Sunshine" bare nogle smukke environments.

Mario Kart Double Dash er mit ynglings mario kart. Det var blandt de to første spil, jeg fik til gamecube'en. Mario Kart 64 har helt klart sin charme, men Double Dash er min barndom.

Super Smash Bros. 4 er helt klart et godt balanceret kampspil, og set som kritiker er den stærkeste installation i serien, men jeg ender altid med at gå tilbage til "Melee". I må selv fortolke i mit svar.

Fire Emblem var min foretrukne Nintendo-serie i en kort periode. Det var blot indtil at jeg gik i gang med Zelda. Jeg var enorm fan af Roy, hvilket var grunden til at jeg i første omgang gik i gang med "FE6: The Binding Blade". Senere fik jeg også fat i "FE: Awakening". Men selvom at "Awakening" havde nogle spændende Cutscenes og mere udviklede animationer, kunne jeg godt lide de simple animationer i "FE6: The Binding Blade", hvilket også greb mig mest.

Metroid-serien er også meget anerkendt hos mig, selvom at jeg aldrig har haft tålmodigheden til at genudforske områderne. Men dét Metroid, jeg har brugt mest tid på, er det originale "Prime".

Dette spil er ikke lavet af Nintendo, men det var oprindeligt et "exclusive" til Gamecuben. Resident evil serien var i sjette generation meget aktivt på Nintendos platform. RE Zero, RE: remake og RE4 blev eksklusivt udgivet til den platform i første omgang, hvor 2'eren og 3'eren blev genudgivet på gamecuben. Blot som en "port". Ikke for at se bort fra "Code Veronica X", som også blev udgivet dertil. Men selvom at jeg har prøvet lidt forskelligt "Resident Evil", så har ingen af dem grebet mig så så meget som "RE4", der faktisk er mit ynglingsspil nogensinde.


O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#26 - Skrevet 08-12-2016 01:36

- Super Mario 3D World (for 3D Mario)
- Super Mario Bros. 3 (2D Mario)
- Mario Kart Double Dash
- Mario Party 5 (har dog kun erfaring med spillene fra 2-5)
- Super Smash Bros. Melee
- F-Zero GX (generelt ét af mine favorit-spil)
- Pokémon Gold / Silver
- Pokémon Colosseum (hvis vi altså snakker spin-offs)
- Metroid Fusion
- Zelda: The Minish Cap (seriøst, jeg ved godt at det er nær blasfemi, men The Minish Cap var kort og ligetil. Zelda-spil bliver alt for lange for mig normalt)
- Pikmin 3
- Kirby Triple Deluxe
- Star Fox 3D
- WarioWare Touched!
- WaveRace: BlueStorm

Der må være nogen jeg har glemt - eksempelvis Donkey Kong, hvor jeg aldrig rigtig har følt noget for serien af spil, selvom der er så meget - og så endda varieret.


AND
AND

381
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#27 - Skrevet 08-12-2016 11:09

^Vilde alternativer på listen, må man sige - er Fusion valgt frem for Super Metroid, med samme argument som Minish Cap?

@ TheSonicolas - vil du ikke lige uddybe, hva' du mener med, at Majora's Mask er begrænset i forhold til WW og SS? Tænker du rent landmassemæssigt, eller? Smiley

Sjovt at Double Dash er blevet så populært. Jeg husker udemærket, dengang det udkom, hvor 'cuben nok var lidt i stormvejr, simpelthen fordi den ikke var 64'eren og prøvede nye ting med Mario- og Zelda-serierne. Spillede selv DD! med en kammerat for et par uger siden - vi tog lige all cup'en, som er et brilliant tiltag! - og jeg må jo give jer der nævner spillet ret i, at det er super duper godt. Nok også bedre, end jeg i første omgang huskede det, men hvis der er noget AND'en er skyldig i, så er det helt klart småkonservativ retro-love for de forrige konsol-generationer Smiley Det betyder så til gengæld, at undertegnede efterfølgende har genopdaget Gamecubens mange skjulte skatte, så der er spil nok til en længere årrække! Smiley


Carbon60
Carbon60

0
Offline
Level: 5 (Cheep)

0
1ups givet

#28 - Skrevet 08-12-2016 12:24

- The Legend of Zelda: A Link to the Past
- Super Mario Bros. 3
- Fire Emblem Awakening
- Pikmin 3
- Super Paper Mario


AND
AND

381
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#29 - Skrevet 08-12-2016 12:43

^Nå ja, jeg havde da helt glemt Paper Mario-serien! Her vinder Originalen: Paper Mario til Nintendo 64 helt klart, i AND'ens bog. De to første spil i serien (64 + the Thousand Year-Door) er - modsat senere entries - rendyrkede RPG-spil og det synes jeg, at serien fungerer bedst som. Super Paper Mario var også ret fint, omend dimensionsskiftene var lidt for gimmick'y for min smag og main hubben var ekstremt forvirrende. Originalspillet foregår i Mushroom Kingdom og det synes jeg i sig selv er en charme, men derudover er gameplayet ekstremt fokuseret og overskueligt, hvilket ellers ikke altid lykkes i RPG-genren.


O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#30 - Skrevet 08-12-2016 16:04

@AND

Fusion har jeg simpelthen valgt, fordi jeg ikke har spillet Super Metroid haha.

Jeg har heller ikke spillet alle WarioWare spil, men Touched! er det jeg husker bedst, og det skyldtes nok, at jeg derfor har haft det sjovest med det.

Samme kan siges om fx. Pokémon Gold / Silver, hvor både HeartGold og SoulSilver er objektivt bedre, og hvor Crystal bør anses for det bedre af de to. Jeg har bare så mange gode minder med Gold, og derfor er det mit yndlings.