Nintendo Switch-efterføl...

Salgstal for perioden mar...

Prøv Star Wars: Knights ...

SteamWorld Heist II annon...

N-cast #217: En eksplosio...

LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Annonceringer af annoncer...

Tetris 99

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Amiibo!

Luigi's Mansion 2

Switch - spilrygter og sp...

Fortnite

Spil på vej til Switch

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Hvor gamle er Sony og Nintendo??

Bota
Bota

140
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

Skrevet 28-09-2006 19:54 - Redigeret 28-09-2006 20:06

Præcis hvor gamle er firmaerne??
Nintendo er da ældre end Sony, ikke??

EDIT: Jeg tilføjer da også lige Microsoft... hvornår startede de??

jogge2670
jogge2670

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#16 - Skrevet 18-10-2006 10:39

Nintendos historie

Nintendo blev grundlagt i Japan allerede i 1889. På det tidspunkt producerede man dog ikke tv-spil med tredimensionel grafik, men håndlavede japanske spillekort. De elektroniske spil kom først ind i billedet i starten af 1970’erne. Vi tager det lige helt fra begyndelsen:

1889
Fusajiro Yamauchi begyndte at producere japanske spillekort, såkaldte ”Hanafuda”, i Kyoto.

1902
Mr. Yamauchi startede produktionen af de første vesterlandske spillekort i Japan. Disse skulle til at begynde med kun sælges udenfor Japan, men blev populære både i Japan og i resten af verden.

1933
Skabtes virksomheden Yamauchi Nintendo & Co.

1947
Grundlages distributionsvirksomheden Marufuku Co. Ltd.

1950
Hiroshi Yamauchi overtog rollen som præsident og ledede produktionsvirksomheden Yamauchi Nintendo & Co.

1951
Ændrede virksomheden navn til Nintendo Playing Card Co. Ltd.

1952
De sammenlagte fabrikker blev opdelt i Kyoto, Japan.

1953
Blev de første der masseproducerede spillekort i plastic i Japan.

1959
Begyndte at sælge spillekort med motiver af Walt Disney-figurer, hvilket åbnede et nyt marked for spillekort til børn. Spillekortsafdelingen voksede lavineagtigt!

1962
Noterede aktier på Osaka- og Kyoto-børsens anden sektion.

1963
Ændrede virksomhedens navn til Nintendo Co., Ltd og begyndte at producere spil som supplement til spillekortene.

1969
Udvider og forstærker afdelingen for spil og byggede en produktionsvirksomhed i Uji City, en forstad til Kyoto i Japan.

1970
De noterede aktier blev flyttet til Osaka-børsens første sektion. Ombygningen og udvidelsen af hovedkontoret blev færdig. Startede salget af Beam Gun-serien med optisk elektronik. Introducerede elektronisk teknologi i legetøjsbranchen for første gang i Japan.

1973
Udviklede lerdueskydning med laserteknik i Japan, der overhalede bowling som den største fritidsbeskæftigelse.

1974
Udviklede et billedprojektionssystem og begyndte at bruge 16 millimeter filmprojektion i spillehaller. Eksporterede det til Amerika og Europa.

1975
Udviklede i samarbejde med Mitsubishi Electric et videospilssystem, der benyttede sig af videobåndoptagere. Kun på det japanske marked.

1976
Introducerede mikroprocessoren i videospilssystemet.

1977
Udviklede tv-spil til hjemmebrug i samarbejde med Mitsubishi Electric. Udviklede Nintendos første tv-spillemaskine til hjemmebrug – ”TV Game 15” og ”TV Game 6”.

1978
I marts lancerede Nintendo et enkelt arkadespil baseret på brætspillet Othello, kaldet Computer Othello. På en sort skærm med kun én farve (grøn) erstattes de hvide og sorte Othello-brikker med firkants- og plussymboler. Computer Othello havde ikke noget joystick, kun ti farvede knapper pr. spiller.

1979
Minoru Arakawa, svigersøn til den daværende japanske Nintendo-chef Hiroshi Yamauchi, åbnede Nintendo of America i New York City. Nintendo startede en division for møntbaserede spil.

1980
Annoncerede et selvejet datterselskab – Nintendo of America Inc. – i New York. Begyndte at sælge ”GAME & WATCH”, det første bærbare LCD-spil med mikroprocessor, i Japan.

Nintendos kunstner Shigeru Miyamoto skabte spillet Donkey Kong. Spillets helt, der i begyndelsen blev kaldt Jumpman, var en lille og tyk snedker, der forsøgte at redde sin veninde Pauline fra en gal abe. Jumpman blev senere omdøbt, i forbindelse med at Nintendo of America flyttede hovedkontor. Da Jumpman lignede kontorets udlejer, Mario Segali, blev han omdøbt til ”Mario”.

1981
Udviklede og begyndte at distribuere det møntbaserede videospil Donkey Kong over hele verden. Donkey Kong blev hurtigt branchens hurtigst sælgende individuelle møntbaserede spillemaskine.

1983
Byggede en ny fabrik i Uji City for at øge produktionskapaciteten og gøre det letter at udvide virksomheden. I juli noteredes aktierne på Tokyo-børsens første sektion.
Begyndte at arbejde med tv-spilsmaskinen ”Family Computer” (Famicom), som anvendte en specialdesignet CPU (Custom Processing Unit) og PPU (Picture Processing Unit).

1984
Udviklede og begyndte at sælge det unikke møntbaserede spil ”VS. System”, med to skærme.

Lancerede Famicom i Japan. Famicom blev omdøbt til Nintendo Entertainment System – NES – da det blev lanceret i resten af verden. Spiltitler til Famicom inkluderede Excitebike, Super Mario Bros., Metroid, The Legend of Zelda og Punch-Out!!. Mario og hans bror Luigi blev lige så populære som NES, og NES-spillet Super Mario Bros. blev en stor succes over hele verden. Undersøgelser viste at børn kendte Mario mindst lige så godt som Mickey Mouse og Snurre Snup.

1986
Nintendo Entertainment System lanceredes i Europa. Takket være klassiske spil som Super Mario Bros., The Legend of Zelda og Excitebike blev NES hurtigt en stor succes og et must i hjem over hele kontinentet..

Nintendo udviklede og begyndte at sælge ”Family Computer Disk Drive System”, et tilbehør som udvidede funktionerne i Family Computer, i Japan. I Japan begyndte man også at installere Disk Writer – et system der kunne overskrive informationer i software.

1987
Sponserede Family Computer ”Golf Tournament” i Japan – en kommunikationstest som brugte det offentlige telefonnet og fax-system til at bygge et netværk for Family Computer.

1988
Forskede og udviklede en ”Hands Free”-håndkontrol, hvilket gjorde NES tilgængelig for mange flere Nintendo-fans. Listen over spil til NES voksede til 65 titler, hvilket øgede interessen og gjorde mange flere voksne interesserede.

1989
Introducerede Game Boy, det første bærbare spilsystem med udskiftelige kassetter, i Japan.

1990
I Japan kom 16-bits-markedet i gang, da Super Famicom havde release i efteråret, mens Game Boy blev lanceret i Europa og grundlagde det, der skulle blive en kæmpe succes for Nintendos bærbare spillemaskine.

I juni etableredes Nintendo of Europe – et datterselskab ejet af Nintendo – med sæde i Grossostheim i Tyskland.

1992
I juni lanceredes Super Nintendo Entertainment System (Super Famicom) i Europa. Spilmaskinen er nu solgt i over 46 millioner eksemplarer over hele verden. I Japan havde Super NES Super Scope release, samt Mario Paint sammen med tilbehøret Super NES Mouse. Den stærkt ventede Zelda-opfølger, The Legend of Zelda: A Link to the Past, lanceredes til Super NES.

1993
Præmiere for Super FX-chippen, der indebærer en revolution for tv-spilsteknologien. Det første spil, der benytter sig af Super FX-chippen, Star Wing, blev lanceret i april.

Nintendo of Netherlands etableredes, og Nintendo-produkter, der tidligere blev distribueret af Bandai i Holland, blev overgivet. Andre datterselskaber blev etableret i Frankrig, Storbritannien, Spanien, Belgien og Australien.

1994
Tilbehøret Super Game Boy lanceredes, hvilket udvidede antallet af spil, som kunne spilles på Super NES. Alles yndlingsheltinde, Samus, vender tilbage i den med længsel ventede opfølger – Super Metroid.

Nintendo hjalp med at bane vejen for udviklingen og implementeringen af en branchedækkende aldersmærkning i USA. I løbet af dette år introduceredes også et spil, der skulle sætte en ny standard for tv-spil – ved at benytte patenteret Advanced Computer Modeling (ACM)-grafik styrede Donkey Kong Country den amerikanske julehandel!

Nintendo Gateway, der gik ud på at Super NES-enheder og et udvalg af Super NES-spil blev placeret i flyvemaskiner for at underholde passagererne, blev lanceret med stor succes.

1995
Takket være den enorme succes med Donkey Kong Country introduceredes ACM-grafik til Game Boy med Donkey Kong Land. Ud over dette bidrag introduceredes Play It Loud!-serien – Game Boy-enheden med farvet ydre. ACM-grafik gjorde et nyt fremskridt på Super NES med konverteringen af arkadespils-succesen Killer Instinct.

I Japan begyndte Nintendo at sælge SatellaView-adapteren til Super Famicom, hvilket muliggjorde at systemet kunne modtage digital information fra satellit. Samtidig introducerede Nintendo det Virtual Reality-lignende 32-bitssystem Virtual Boy.

Nintendo stillede platforms-fanatikernes tørst med releasen på Yoshi’s Island: Super Mario World 2. Det lykkedes endda at forbedre ACM-grafikkens kvalitet i forbindelse med lanceringen af Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest.

Dette år kom Cruis’n USA og Killer Instinct til de lokale spillehaller.

Fejrede en million solgte spilkassetter!

1996
Den 23. juni lanceredes Nintendo Nintendo 64 i Japan. Tusinder af mennesker stod i kø for at blive de første, der oplevede verdens første ægte 64-bits-spillemaskine til hjemmebrug. Over 500 000 enheder blev der solgt den første dag, og mange udnævnte Super Mario 64 til ”det bedste tv-spil nogensinde”! En anden stor spillancering fandt sted tidligt i september, hvor Nintendo introducerede Game Boy Pocket – en mere kompakt og 30 % mindre version af verden mest populære bærbare spilmaskine.

Det tredje spil i Donkey Kong Country-serien – Donkey Kong Country 3: Dixie Kong’s Double Trouble blev lanceret.

Pokémon, et nyt spilfænomen til Game Boy, blev lanceret i Japan den 26. februar.

1997
I marts lanceredes Nintendo 64 i Europa og blev solgt i 2,3 millioner eksemplarer det første år. Nintendo introducerede Rumble Pak, et tilbehør, der gjorde det muligt for spillerne at mærke rigtige vibrationer fra spillet.

1998
Nintendo introducerede Game Boy Color og to slags innovativt tilbehør: Game Boy Camera og Game Boy Printer, hvilket medførte en genfødsel af den mest langlivede succes i den interaktive underholdnings historie. Game Boy Color blev udgivet i to farver: lilla og gennemsigtig lilla.

Med udgivelsen af Banjo-Kazooie til Nintendo 64 øgedes den stadigt voksende liste af Nintendo-figurer.

Det mest ventede tv-spil nogensinde – The Legend of Zelda: Ocarina of Time til Nintendo 64 – blev lanceret, satte ny standard og slog alle forhåndsbooknings-rekorder.

1999
Nintendo lancerede Pokémon i Europa den 8. oktober. Pokémon var nu et verdensomspændende fænomen.

Nintendo udvidede listen over højkvalitetsspil med titler som Pokémon Snap og Pokémon Pinball, hvor det sidste indeholdt en indbygget vibratorfunktion. Hits som Star Wars Episode 1: Racer, Mario Golf og Donkey Kong 64 lanceredes.

Om sommeren udvidedes Game Boy Color-kollektionen med de nye farver rød, grøn, gul og blå.

Nintendo offentliggjorde planerne om et nyt spilsystem, der skulle anvende en IBM Gekko-processor og Matsushitas unikke DVD-teknologi.

2000
Nintendos Game Boy blev den mest populære spilmaskine nogensinde da salget passerede 100 000 000. Samtidig fortsatte Pokémon med at være et verdensomspændende fænomen da Nintendo fejrede succesen ved at lancere ”Pikachu Nintendo 64” i et begrænset oplag. Nintendo 64-biblioteket fik flere klassikere som for eksempel The Legend of Zelda: Majora’s Mask, Ridge Racer 64 og Mario Tennis.

Nintendo of Netherlands blev ansvarlig for både det hollandske og belgiske marked, og ændrede navn til Nintendo Benelux.

Nintendo flyttede sit japanske hovedkontor til Minami-ward i Kyoto, Japan.

2001
Nintendo UK blev etableret i januar og et kontor blev åbnet i Slough, Berkshire i Storbritannien. Dette banede vejen for at nyt line-up af Pokémon-figurer, der blev introduceret i Europa med Pokémon Gold & Silver til Game Boy Color. De to spil blev udgivet samtidig, den 6. april. I præmieren blev der solgt en million enheder af Pokémon Gold & Silver, hvilket gjorde dem til de hurtigst sælgende spil i Europa, nogensinde.

Game Boy Advance blev lanceret den 21. marts i Japan, den 11. juni i USA og den 22. juni i Europa og fastslog sin position som den hurtigste spilmaskine nogensinde. Der blev solgt 500 000 enheder i den første uge i Europa. Nintendos egne Game Boy Advance-spil Super Mario Advance, F-Zero: Maximum Velocity og kurukuru kururin blev også en stor succes.

Nintendo GameCube blev lanceret den 14. september i Japan og den 18. november i Nordamerika. 2,7 millioner enheder var sendt af sted før december, hvoraf 95 % var blevet solgt. Salgsfremgangen for Luigi’s Mansion og Super Smash Bros. Melee gjorde dem til spillemaskinens flagskib.

Game Boy Advance Card-e Reader lanceredes i Japan den 1. december og gav det bærbare spil en helt ny mening. Spil-information der blev lagret på Card-e-kortet via stregkoder kunde læses af Card-e Reader og flyttes over til Game Boy Advance.

2002
Nintendo Italia blev etableret den 2. januar og et nyt kontor blev åbnet i Milano i Italien.

Game Boy Advance – nu også tilgængelig i sort og platinfarvet – passerede fem millioner solgte enheder i Europa.

Verdens mindste spilmaskine, Pokémon mini, blev lanceret i Europa den 15. marts sammen med fire spil, deriblandt Pokémon mini Party og Pokémon mini Pinball.

Den 22. februar offentliggjorde Nintendo, Sega og Namco, at de sammen udviklede 3D-grafikchippen ”TRIFORCE”, der skulle anvendes i næste generation af arkadespilsmaskiner.

Nintendo GameCube blev lanceret i Europa den 3. maj (en million enheder var på markedet til en anbefalet pris af 199 Euro pr. styk) sammen med cirka 20 spil, som derefter fik selskab af det interessante Mario-eventyr: Super Mario Sunshine, den revolutionerende trådløse håndkontrol WaveBird og over 100 andre spil i alle de genrer man kan forestille sig.

2003
Den 28. marts introduceredes Nintendo Game Boy Advance SP – en opgraderet version af Game Boy Advance med baggrundsbelyst skærm og genopladeligt batteri – i Europa.

The Legend of Zelda: The Wind Waker fik præmiere i foråret, og i slutningen af året var tiden endelig kommet for Mario Kart: Double Dash!! til Nintendo GameCube. Her imellem havde en ny række Pokémon indtaget Europa med Pokémon Ruby & Sapphire til Game Boy Advance.

2004
I januar offentliggjorde Nintendo oplysninger om sit nye "mystiske" spilsystem Nintendo DS, en bærbar maskine med dobbeltskærme, der hurtigt tiltrak spiludviklere fra hele verden.

I efteråret lanceredes Pokémon FireRed og LeafGreen til Game Boy Advance. Og Pokémon-fænomenet fortsatte bare. Desuden kom musikspillet Donkey Konga til Nintendo GameCube, og dets bongotrommer gav ophav til nye spilmuligheder.

2004 var også året med mange specialudgaver af Game Boy Advance: Tribal Edition (juni), Classic NES Edition (juli), Limited Pink Edition (oktober), Zelda Limited Edition (november) och Mario Limited Edition (november) blev lanceret i Europa.

Mod slutningen af året havde den dobbeltskærmede bærbare spilmaskine Nintendo DS premiere i USA og Japan, og blev med det samme en succes. Den nye spilmaskine havde også touch screen-styring, trådløs multiplayer og var bagudkompatibel med Game Boy Advance-spil.

2005
Den 11. marts blev Nintendo DS lanceret i Europa og blev straks en succes. Frem til juni havde den solgt en million enheder bare i Europa.

I løbet af dette års Electronic Entertainment Expo (E3) blev Game Boy Micro demonstreret og premieren kom i november. Den ekstremt stilfulde Game Boy Micro er kun 10 cm bred og 5 cm høj, den har en krystalklar og baggrundsbelyst skærm, og så er den kompatibel med alle eksisterende Game Boy Advance-spil.



Silmon
Silmon

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#17 - Skrevet 18-10-2006 10:59

flot Smiley


jogge2670
jogge2670

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#18 - Skrevet 18-10-2006 11:10

det var så ik der med det så dan noget


Silmon
Silmon

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#19 - Skrevet 18-10-2006 16:58

den skal jeg lige have en gang til jogge?


jogge2670
jogge2670

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#20 - Skrevet 18-10-2006 18:24 - Redigeret 18-10-2006 18:39

den skal jeg lige have en gang til jogge?[/citat] gelm det


Silmon
Silmon

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#21 - Skrevet 18-10-2006 18:34 - Redigeret 18-10-2006 18:35

du behøver ikke citere et indlæg der er lige over dit eget. Back to topic


jogge2670
jogge2670

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#22 - Skrevet 18-10-2006 18:39

sådan