Nintendo World Championsh...

Minecraft fejrer 15 års ...

Tre nye Game Boy-titler l...

N-cast #218: Endelig tale...

Salgstal for perioden mar...

Nintendo Switch-efterføl...

Animal Well ude nu - se l...

Endless Ocean Luminous (S...

Prøv Star Wars: Knights ...

SteamWorld Heist II annon...

Amiibo!

Paper Mario: The Thousand...

Spil på vej til Switch

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Switch - spilrygter og sp...

Super Mario 3D World + Bo...

Switch 2 - rygter og disk...

Nintendo Switch

Annonceringer af annoncer...

Tetris 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Er resellers billigere end private nu?

SNES
SNES

339
Offline
Level: 12 (Fire Keese)

0
1ups givet

Skrevet 17-07-2014 00:05

Jeg ved godt at jeg ofte starter tråde der omhandler priser på diverse retro-relaterede emner. Men mener at det er relevant at holde det " griske/nærige dyr" i skak. Smiley

Jeg har i den seneste tid søgt efter et par få titler jeg havde lyst til at spille i min ferie, men har ikke ville slå til på nogle af disse da prisen har været for høje(kontra hvad jeg mener værdien er - udbud og efterspørgsel).

Jeg er, stille og roligt, blevet større og større fan af nes bozz! Sitet er prof, priserne er, ironisk nok, ofte billigere/lige med privates, og servicen er i top! Nes bozz holder så også udsalg/tilbud i ny og næ og dette gør at gode men gængse titler ofte koster mellem 30-60,- hvilket de også burde hos private(i min optik).

Jeg har bare bemærket at resellers og private er ved at nå en fælles prisliste. På godt og ondt.
Er det bare mig der ikke lige for set mig ordenligt omkring? Eller er der noget om snakken?

Og ja, jeg fik sgu nok lige gjort lidt reklame for nes bozz, men synes faktisk også det er velfortjent! Smiley

    O-train
    O-train

    326
    Offline
    Level: 35 (Lakitu)

    0
    1ups givet

    #1 - Skrevet 17-07-2014 00:45

    I min optik er genstanden det værd, som køber ønsker at betale. Naturligvis er der en fællespris på markedet, og den skifter ud fra efterspørgsel, men så altså, det jo så der vi begynder at gå i ring.

    Det er dybt frustrerende, når man ved, at der er noget som kunne have kostet én mindre kun få måneder tilbage, ja måske endda uger eller dage, men man er nød til at "stemme med pungen" eller "vote with your wallet", som det jo oprindeligt hedder; hvis sælger ønsker at sælge, så må de også indrette sig efter markedet - men dem der har produktet har den definitive magt til at ændre prisen, og et salg er et salg, og hvis du køber noget til overpris, fordi du er utålmodig, så er den eneste som ligger inde med et problem jo netop dig, for så tillader du det.

    Det er dog sandt, at der er nogen som ikke har styr på, hvad de ligger inde med, og tror de kan sælge en klassisk Gameboy til 3000 kr uden en æske, fordi hey, det en Gameboy og den er jo gammel men populær. Nej. Der er langt flere elementer der spiller ind, det ved vi jo godt de fleste af os.

    Men lad mig komme med eksempel..

    Jeg har lige lagt Fire Emblem: Shadow Dragon til salg idag, bl.a. her på siden. Der er eksemplarer på ebay som er dyrere og eksemplarer som er billigere. Som jeg lige umiddelbart kan anskue det, så ligger de fleste på omkring 400 kr +/- porto. Jeg har cuttet godt 50 kr af den pris (altså 349), da jeg ønsket et relativ hurtigt salg. Dog ved jeg godt, at der er snak om et spil hvis værdi ikke falder lige foreløbigt, så intet haster i virkeligheden.

    Så kan du som køber komme og sige, at du har set det for mindre, men hvorfor så købe det hos mig, hvis det er tilfældet? Hvorfor ikke der, hvor du har set det til mindre? Er det fordi:

    1. Det billigere eksemplar allerede er solgt - altså du har forspildt en chance.
    2. Du er ikke helt sikker på anden sælger, hvorved jeg må minde køber om, at der bestemt også er værdi i god service, og det mener jeg fx. Bozz udsteder, selvom jeg sikkert kan finde nogle af spillene billigere andre steder (nu har jeg ikke handlet hos ham, men det er blot et eksempel)
    3. Du blot prutter om prisen, hvortil jeg må refererer til tidligere bemærkning: gå tilbage til anden sælger; men du er jo her af en grund ikke...

    OG DEN LANGE OG LIDT UNDERLIGE! (... sagde hun også igår):

    4. Du er umiddelbart utilfreds med markedsprisen og ønsker at sænke den, men du er utålmodig, og du føler dig berettiget til en mindre pris af ukendte årsager (muligvis egoisme) - det er helt fair! Alle elsker tilbud, men hvis der er en standardpris, så må man jo vente og vurdere om produktet virkelig lever op til dit behov. Mange af os kigger meget overfladisk på penge idag, især dem uden strengt budget. Er man aktiv samler, og har man råd til dyrere ting, så bebrejder jeg skam ikke én for at glemme hvad penge nogen gange er værd (ja det lyder lidt skægt), men en meget god regel at huske, når man er køber og sælger er:

    Procenter.

    For at gå tilbage til mit Fire Emblem opslag (.. fordi reklame)

    400 > 350. Hvorfor er det, at der er nogen som vil anse 350 for en "lille besparelse", når det procentmæssigt er ret meget? Forventer man, at de 400 andetsted skal reduceres til 350 inden længe, og i så fald, hvorfor er det så, at man ikke køber hos den eksisterende sælger med en pris på 350? Hvad er det helt præcis? Jeg tror det er tillid til sælger. Umiddelbart.

    Det problem har jeg selv været ude for. Fx. ville jeg sælge en guitarpedal på et tidspunkt, som jeg havde købt til 3000kr. Jeg solgte den til 2300kr, hvor køber så sagde: "Synes du ikke det er for meget, når den er brugt, jeg kan købe den for 2700 online?" -

    Det var hans argument. At han kunne købe den andetsted for 400 kroner mere. Altså skulle jeg, som sælger, reducere min pris på grundlag af, at han har fundet den andetsted til 400 kroner mere. Hvorfor har han kontaktet mig i første omgang? Fordi han er interesseret i at købe den billigere end for de 2700 online. Inderst inde ved han, at det er her han vil købe den, hos mig, for der er penge at spare. Han vil bare gerne lige presse prisen ned. Forhandle om man vil. Men faktisk var personen ret utilfreds med min stædighed og blev ved med at refererer til onlineannoncen fra en meget kendt instrument-forhandler.

    Forskellen på mit produkt og hjemmesidens var: mit produkt var brugt. Det havde stadigvæk garanti, var uden en skramme, manualer og sågar æsken den kom postet med i sin tid. Men mit produkt havde boet hos mig og hjemmesidens hos dem. Han har tydeligvis forhandlet hos hjemmesiden, og derfor lå han inde med mere tillid til dem.

    Som jeg sagde til: "hør her: du kan spare 400 kroner ved at købe den hos mig og få akkurat samme produkt og ligeså funktionelt plus garantien, eller du kan købe den hos en forhandler online for en pris du også er utilfreds med."

    Jeg solgte den til min oprindelige pris.

    ...Og nogle måneder efter kunne han have købt pedalen for 2300 fra ny, og så endda fra den hjemmeside han havde nævnt haha. Men hey igen: tålmodighed!

    Min pedal var ikke ude af produktion, så man kan sige, at den ikke var sjælden som sådan, men på det brugte marked var det, da den var importeret fra USA og en smule speciel, så der var ikke mange der lå inde med den. Men det jo ikke helt det samme, det er mere perspektiv, som jeg prøver at få i fokus med min historie.

    Min pointe er såmænd: Ingen kan lide at betale for meget, og jeg sidder også med ren misundelse, når jeg læser om folk herinde, som lige har samlet 20 spil op for en flad 10'er, men sådan er man jo så heldig til tider. Markedet ændrer sig, og jo større efterspørgsel der er, jo større bliver prisen også. Det er meget populært at samle på spil idag - jeg bebrejder YouTube for dette, med alle dets gamer-orienteret kanaler som HappyConsoleGamer og AlphaOmegaSin osv, og derfor er der naturligvis et større markedet for det og således stiger priserne. Nogen sælgere er absurde med deres priser, og dem skal man lade være, så enkelt er det... Og så er der jo altid den gode gamle reseller som bare giver en **** for det hele og skal forsørge sig selv, og kan man virkelig tillade sig at blive sur på ham? Virkelig? Han er bare smart, og det belønnes med de penge, som du giver ham, fordi du som sagt er utålmodig og har ufattelige behov Smiley





    JOEP
    JOEP

    74772
    Online
    Level: 50 (Torizo)

    0
    1ups givet

    #2 - Skrevet 17-07-2014 09:05

    Det gode ved private er så, at du kan påvirke dem, således at du kan vise dem, at du kan købe spillet billigere et andet sted, og så kan du som regel slå en del af prisen,

    Jeg kan se, at jeg er meget billigere med mit salg af GC-spil end Nesbozz på nogle titler, mens andre titler er det samme. Men hvis nogen siger, at de kan købe spillet andetsteds til billigere penge, så er jeg da som regel villig til at gå ned i pris. Nogle gange har man jo bare ikke undersøgt markedet godt nok, hvilket er grunden til, at du kan finde en titel til meget mindre, end det er værd.


    Thetof91
    Thetof91

    1166
    Offline
    Level: 30 (Blooper)

    0
    1ups givet

    #3 - Skrevet 17-07-2014 09:24

    Altså vil sige det er forskelligt.. Der er nok 3 slags privat folk..
    1. Dem der tror de sælger solid guld
    2. De realistisk som har fair pris
    3. Folk der intet ander og bare fundet på loftet de bare skal af med og ligeglad med pris..


    Navn
    Navn

    38
    Offline
    Level: 19 (Bullet Bill)

    0
    1ups givet

    #4 - Skrevet 17-07-2014 10:42

    Godt forsøgt, NezBozz


    O-train
    O-train

    326
    Offline
    Level: 35 (Lakitu)

    0
    1ups givet

    #5 - Skrevet 17-07-2014 13:09

    Altså vil sige det er forskelligt.. Der er nok 3 slags privat folk..
    1. Dem der tror de sælger solid guld
    2. De realistisk som har fair pris
    3. Folk der intet ander og bare fundet på loftet de bare skal af med og ligeglad med pris..



    Ja altså punkt 2. vil man så sige følger markedspris. De 3. punkter du opstiller, de berør kun sælgeren og ikke køberen, hvilket er ret vigtigt, føler jeg, og derfor var min tekst så hamrende lang og måske lidt overflødig til tider hehe.


    SNES
    SNES

    339
    Offline
    Level: 12 (Fire Keese)

    0
    1ups givet

    #6 - Skrevet 19-07-2014 00:30

    Synes i alle kommer med fine pointer og argumenter. Smiley

    Jeg ved også godt at vi alle vil have så meget som muligt for vores spil samt betale så lidt som muligt for dem vi køber, det er logik for perlehøns. Smiley

    Her er et eksempel fra nogle af mine hunts.
    Jeg søgte et par meget gængse nes titler, rc pro am, rad racer, etc. Søgte dem naturligvis blandt private der mente disse spil skulle gå for 100,- plus!
    Jeg forsøgte at forhandle med adskillige sælgere men det blev ikke til meget mere end 20,- rabat. Det jeg oftest får smidt i hovedet for tiden er; "det er sjældne gamle spil" og "det tager alle andre også for dem". Det er bare et problem når jeg kan erhverve mig disse titler samlet til en hund hos en reseller.

    Jeg synes det er forrygende at interessen for retro-games er tiltagende. Synes også kun det er godt at folk sættet sig lidt ind i det de sælger, men det nytter ikke noget at de går " reseller-value" på deres spil og maskiner.
    Jeg prøvede, som et eksperiment, at søge efter diverse nintendo titler og konsoller som stadig forhandles dags dato, de fleste der solgte disse brugt tog mere herfor end forhandlerne.

    Synes det tager lidt overhånd. :/


    Dead-Cheese
    Dead-Cheese

    2027
    Online
    Level: 25 (Kokiri)

    0
    1ups givet

    #7 - Skrevet 19-07-2014 02:39

    Som sælger kan det være svært at sætte priser. Internettet er fyldt med priser på spil, og det er meget svært at anskue hvad ens spil er værd, selvom der mange ting på nettet der burde gøre dette lettere.

    Som sælger der prøver at finde en pris bør man altid være opmærksom på:


    1. at man sammenligner med det rigtige spil (rigtige platform, rigtige navn og rigtige version
    2. at man har fundet et spil i samme stand og indpakning (hvor slidt spillet egentligt er og om det er den samme type kasse og medie spillet kom i)
    3. at man sammenligner med private sælgere. Mange hjemmesider, f.eks. QXL eller DBA, har sælgere der ikke er private. Disse sælger ofte til en større pris.
    4. at man sammenligner med danske priser. Sider som ebay er supper lette at sammenligne sig med, men ofte er udenlandske sælgere meget billigere! Ofte ikke uden grund, da spille kan have en anden region (teknisk set en anden vare).
      Hvis man sammenligner sig med ebay, så bør man have styr på toldregler, da dette gør prisen meget anderledes hvis spillet kommer fra et ikke europæisk land. Man kan bruge toldpriser.dk til at gøre det lettere.
    5. at man ikke sammenligner med en der sælger falske varer til underpris.
    6. at man sælger det til en pris man også selv vil have for det Smiley
    7. mange sider der er beregnet til at finde spilpriser ofte kun er beregnet til en lille målgruppe, og ofte ikke har et stort omfang. edbpriser, pricerunner, findpriser og lignende sider finder kun nye priser. Disse typer sider dækker også kun over et udvalg af sælgere, altså ikke hele markedet. Andre sider som videogames.pricecharting.com er kun henvedt det amerikanske marked og kan ikke beregne forhold (som standen eller regionen af spillet).



    Som køber kan man ofte være lidt forhundret over at en sælger kan sætte priserne helt i vejret, eller alt for billigt, Men markedet er svært at finde ud af, og der er næsten ingen hjælpemidler for sælgere til at beregne en pris. Man skal have noget viden for at kunne sætte en pris rigtigt.
    Selvom jeg syntes det er sjovt at se mario til NES sælges mellem 20 og 300 kr. så er det vel bare et godt bevis på at markedet ikke er let at læse.


    ChronoSousa
    ChronoSousa

    12
    Offline
    Level: 15 (Geega)

    0
    1ups givet

    #8 - Skrevet 19-07-2014 04:02 - Redigeret 19-07-2014 04:12

    Retro spil er på vej ned i pris igen.... Og nej reseller som bozz er ikke billiger. Man skal bare tænke lidt ud af boxen! Af mine 800+ spil ,har jeg måske givet fuldpris for 75-100 af dem?


    SNES
    SNES

    339
    Offline
    Level: 12 (Fire Keese)

    0
    1ups givet

    #9 - Skrevet 20-07-2014 23:26

    Fin vejledning DC, er enig et langt stykke hen ad vejen. Smiley

    Kunne du ikke uddybe lidt der Chrono?! Jeg er meget interesseret.
    Jeg finder efterhånden kun mine retro-artikler på diverse markeder, og der er langt imellem fund. Og jeg køber ikke alt hvad jeg finder, kun ting jeg kender og mangler eller ting/spil jeg er blevet anbefalet. Ergo er der MEGET langt imellem de gode handler. Smiley
    Går ikke efter en stor samling, blot en samling bestående af gode spil. Smiley


    kevin rostrup
    kevin rostrup

    66
    Offline
    Level: 9 (Bob-omb)

    0
    1ups givet

    #10 - Skrevet 21-07-2014 07:57 - Redigeret 21-07-2014 08:21

    Det mange gør forkert (private) er at sammenligne nes bozz priser og ebay auktioner (der sikkert aldrig bliver solgt) og tror det er den reele pris hvis det var fakta var mine ca 2000 spil en formue værd,jeg har kun givet fuld pris for nogle xbox360 xbox one Wii WiiU PS4 og for nogle i starten da jeg beyndte at spille i 1983.
    De seneste 2-3 år har markedet på div. foraer steget i priser jeg vil ikke sige at retro spil er gået ned i pris måske uden for skandinavien,det man også skal tænke på er at dem der havde PS2 wii gamecube mm i deres barndom er begyndt at tjene deres egne penge og stifte familie og er nok de konsoller og spil der kommer at opleve et hype indenfor de næste 7-10 år.

    80% af dem der køber retrospil er folk der vil genkøbe et barndomsminde og det er dem der er med at få priserne op da de oftest ikke samler andet end få titler og prisen er lidt underordnet for dem .

    Nes bozz har været uundværlig i min jagt på en komplet NES scn samling tror jeg har købt 50-60 "filler" titler hos ham for langt billigere end private sælger dem for inc ebay,tradera mm,nogle priser hos ham er helt sindsyge mens andre er ret lave.
    Her i frederikshavn har vi krejleren læsehesten hvor jeg har fundet rigtige gode titler der har været langt billigere end hos private og ebay.
    Nondo er meget fair med sine priser i forhold til nes bozz der må siges at være kongen blandt reseller af retro i DK.
    gamestop er suveræn med priserne på deres brugte spil (hvis man ikke søger spil der udgivet indenfor de sidste 6 mån.)til Xbox360 PS3 og sidst de havde et ps2,gamecube xbox udsalg var langt langt billigere end private.
    Det samme kunne siges om det nu nedlagte blockbuster.

    Jeg vil også påstå at reseller i mange tilfælde er billigere end private hvis man ikke køber af en uvidende person eller finder tingene på loppemarkeder eller hittegods auktioner og lign.


    ChronoSousa
    ChronoSousa

    12
    Offline
    Level: 15 (Geega)

    0
    1ups givet

    #11 - Skrevet 08-08-2014 16:08 - Redigeret 08-08-2014 16:11

    Til SNES:

    Nogle private kender ikke prisene på deres retro spil. og sætter dem forkert til salg.
    Hvis man har handlet en del som mig, kan man tit se hvem man har med at gøre.... Om det er en som sætter sin pris forkert, fordi hans barnebarn siger at 8bit nes sælger som guld, eller om det er en som bare prøver at sælge sit chrono trigger til MAX overpris og håber en bider på.... og tror mig det sker at folk bider på....

    La os ta DBA:
    Tit ser jeg overpriser på spil. Hvor man kan se i hans tekst at sælger ikke kender til marked.... Her er hvor en del mener de skal svine ham til, og lejre kloge åge, og sætte ham på plads..... så sker bare det at i ALDRIG bliver enig om at salg? Hvem gider sælge til en som sviner hans salgstråd til??

    Forklar/guide ham den rigtig pris , og hvor han har sin pris fra..... ?
    Plejre at sige til folk der vil ha' ebay pris, at det er nok så bedst at sælge på ebay så.

    Er prisen på "spillet" 500 på ebay?
    Så forklar at de bliver solgt for ca 500kr på ebay! (Lyv ALDRIG)Men så skal der betales gebyr på paypal og til ebay. så det er ikke 500kr du står tilbage med på din konto.
    Også fortæller du at, du ikke er 500kr-interesseret i spillet. men der imod 300kr. ?

    Ha en dialog igang hvis du vil ha' det spil som er til salg...også selvom det er lidt for dyrt (forkert pris)
    Og ha' dialogen over telefonen ikke sms eller mail! folk lytter bedre til en over telefonen end de gør på mail....

    Har haft god held med at købe på den måde.... det var så et lille fif Smiley