N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Weekend-diskussion: Splitter Nintendo sit publikum?

Skrevet af O-train - 30-08-2014 20:33

I går afslørede Nintendo, at en opgradering af deres populære 3DS er på vej.

Det kommer vist ikke som et chok for N-club, som hurtigt drog til diskussion! Meninger blev udvekslet på kryds og tværs og en masse spørgsmål rejst.

Én af de større spørgsmål, og ikke kun hos N-club men på hele internettet, lød således: Splitter dette brugerbasen?


Eftersom porten af Xenoblade Chronicles vil være eksklusivt til de nye 3DS-modeller, så må svaret jo umiddelbart være ja. Størrelsen af dette må tiden vise, men set fra et meget sort/hvidt perspektiv, så er svaret umiddelbart ja; enten har du adgang til alting eller også har du adgang til en del, og på den måde er der jo pludselig to brugerbaser.

Men er det uventet?

En del mennesker har sammenlignet med Game Boy Color og Nintendo DSi, som begge ydede nogenlunde samme eksklusive muligheder for ekstra software oplevelser. Heraf er det konkluderet, at dette bare er tradition og ikke mere. Men vil historien sikre os et præcist billede? Kigger man på Nintendo for blot 5 år siden, så er det et meget anderledes firma, som vi har med at gøre nu. Dette er naturligvis ikke kun gældende for deres plads i industrien, men også den måde, som de håndterer deres forhold til fans. Ugentlige tilbud på eShop, en masse fanservice i form af udgivelser som Earthbound, den kommende port af det originale Bayonetta, og ja sågar C-stikket på den nye 3DS-model, som mange fans har ønsket. Det har muligvis været ting, som har ligget i kortene fra start, men er det tilfældet, så beviser det bare at Nintendo og deres fans deler samme tankegang mere end nogensinde før.


I det nyeste EDGE magasin, kan man læse en meget interessant udtale fra den legendariske udvikler hos Nintendo, Shigeru Miyamoto, og det lyder således:

"[These are] the sort of people who, for example, might want to watch a movie. They might want to go to Disneyland…”

"Their attitude is, 'okay, I am the customer. You are supposed to entertain me.' It's kind of a passive attitude they're taking, and to me it's kind of a pathetic thing. They do not know how interesting it is if you move one step further and try to challenge yourself [with more advanced games]."


Det jo altså en lidt anden filosofi, end den man hørte under tiden med Wii og DS.

Det kunne altså tyde på, at nogle ting har ændret sig. Om de efterlader de mere uerfarne og yngre gamers, det tvivler jeg på, men noget tyder på, at de ønsker at appellere til de tunge drenge denne omgang - selvfølgelig også piger - HEJ ROCKARINA!

Man kunne derfor tro, at de nye 3DS-konsoller skal supplere en efterhånden forældet model (i lyset af tablets og telefoner som nu er aner fremme teknologisk), og hermed bane vej for lidt mere krævende software.



Udpeget af KJ85 i nyhedstråden, så modtog DSi ikke særlig mange eksklusive fysiske udgivelser, så vi må naturligvis ikke tro, at dette er slutningen for 3DS'en, for det er det ikke, men det er værd at notere, at Xenoblade er unik i egen forstand; spillet er kæmpe stort, det lever ikke på gimmicks og det er udelukkende muligt pga. de ekstra hestekræfter, og det kan være attraktivt for udviklere, som måske har følt sig begrænset af det tidligere hardware.

Desuden er det en port. Potentialet er kæmpestort for øvrige ports, og det efterlader Nintendo med utrolige muligheder for at levere endnu mere indhold!

Spørgsmålet vi så efterlades med er:

Med den gigantiske brugerbase på nuværende tidspunkt, hvem tør så at begynde at separere 3DS-ejerne, og hvad kan det komme til at betyde for os og for Nintendo??


Hvad synes I? Hvilke konsekvenser vil dette have?

2
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Shajita

Level: 28 (Skeeter)

30-08-2014 21:19

Hver gang en ny version af noget som helst udkommer, så splitter det fanbasen en lille smule. Bare for et eksempel, folk med en 3DS XL har en meget anderledes oplevelse end dem med en vanilla, da den større skærm viser flere detaljer, men med et mindre klart billed.

Selvfølgelig kan begge maskiner spillet de samme spil og gøre brug af de samme funktioner. Her snakker vi om en noget større ændring. Hvordan vi kommer til at mærke forskel, er jeg lidt i tvivl om.

Jeg tror ikke at det bliver ligesom Game Boy Color, hvor udviklerne kun lavede spil til den nye maskine. 3DSens install base er for stor til at lade dem stå ude i kulden, med andre projekter end for eksempel konsol ports som allerede har tjent deres penge hjem én gang. Det største splid vi kommer til at se, er nok at alle fremtidige spil med 3D gameplay, vil have en valgfri mulighed for at kontrollere kameraet med den anden styrerpind, mens de gamle ejere kan gøre brug af de muligheder som vi har brugt i 3 år nu.

Jeg ved ikke shit om hardware eller software, men jeg tænker måske at det forbedrede system også gør nogle spil hurtigere til at indlæse data. Igen, total uviden, men måske er det muligt at programmere spil til at vide hvilken maskine de sidder i, og så sluge flere ressourcer på den måde? Jeg ved ikke om det er muligt.

Hele det her har dog fået mig til at tænke på noget helt andet. Nu hijacker jeg lige tråden et øjeblik, men tror I at Nintendo bevæger sig i samme retning som fx. telefon/tablet firmaerne gør? Jeg snakker små, minimale forbedringer på et årligt eller 2 års basis, pakket ind i en redesignet maskine der spiller de samme spil på længere sigt? Tror I at dagene med "rigtige" generations spring er ovre for Nintendo på deres håndholdte konsoller?

Jeg er lidt usikker på det selv, men jeg kan sagtens se det som en mulighed. Specielt fordi at 3DSen lige nu har et sweet spot mellem god grafik/gameplay muligheder, men den er stadigvæk ikke så stærk at den er umulig at betale spil udvikling for, ligesom Playstation Vita og, for mindre studier, PS3/4 konsollerne.
2
1ups givet

#2 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

31-08-2014 06:06

Jeg begyndte at tænke på hvilke spil de kunne finde på at udgive eksklusivt til den nye konsol.

Som med Pokémon Crystal ser jeg det ikke urealistisk at Pokémon Z udkommer eksklusivt til New Nintendo 3DS. Ligeledes kunne det være nu at Majora's Mask 3D endelig fandt sted.

Ville disse spil i så fald være nogle der fik jer andre til at købe den nye maskine?
1
1ups givet

#3 - Grauling

Level: 23 (Skree)

31-08-2014 10:10

Hvis Majoras Mask kun kommer til New 3DS vil Nintendo godt nok blive upopulære, vi ved allerede nu at 3DS sagtens kan køre en HD udgave af Zelda spillene fra 64 tiden, så at gøre det eksklusivt på den nye konsol kun for at booste salgstallene for konsol vil virkelig være grisk.
Det værste er nok at hvis de faktisk gør det, ender det nok med jeg køber den alligevel...
1
1ups givet

#4 - LinkTheWindWaker

Level: 22 (Ice Keese)

31-08-2014 10:20

Folk er allerede forvirret mht. 3DS vs. 2DS, så selvom den nye maskine ser cool ud, tror jeg, at den vil skabe endnu mere splittelse og forvirring blandt forbrugerne.

Tilsyneladende er det vist kun standard-størrelsen af den nye 3DS, som kan bruge de der custom covers - ikke XL.

Navnet er også ret 'meh', men Apple gjorde noget lignende med iPad. Det er dog værd at bemærke, at de derefter startede hvad kan anses som en ny serie/generation med iPad Air. Måske dette er Nintendos plan: at New 3DS er en midlertidig maskine, som bliver erstattet af en hel ny 4DS (eller whatever den kommer til at hedde) om 1-2 år.
1
1ups givet

#5 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

31-08-2014 11:50

Asger Grau skrev:
Hvis Majoras Mask kun kommer til New 3DS vil Nintendo godt nok blive upopulære, vi ved allerede nu at 3DS sagtens kan køre en HD udgave af Zelda spillene fra 64 tiden, så at gøre det eksklusivt på den nye konsol kun for at booste salgstallene for konsol vil virkelig være grisk.
Det værste er nok at hvis de faktisk gør det, ender det nok med jeg køber den alligevel...



Men hvad hvis det ikke er helt sandt? Jo Ocarina of Time kører på 3DS, og de ville sikkert bruge de samme assets, men hvad hvis Majora's Mask krævede lidt mere? Det gjorde det på N64 i form af de ekstra RAM. Og selv hvis det ikke er tilfældet, så ville den nye 3DS kunne levere et bedre produkt, hvorfor ikke være glad for det optimale produkt frem for noget som lige rækker?

1
1ups givet

#6 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

31-08-2014 11:56

Vi har allerede set at 3DS'en kan trække både Star Fox 64 og Ocarina of Time helt perfekt, så selvfølgelig kan Majora's Mask også køre.. Det vil være hul i hovedet at udgive det eksklusivt til New 3DS, da man ikke får brug for hverken C-stick eller ZR/ZL-knapperne..

Så dumme er Nintendo alligevel heller ikke Oliver..
2
1ups givet

#7 - Kanin

Level: 23 (Skree)

31-08-2014 12:03

"Krævede lidt mere". Lidt mere er 4mb ram. Så havde n64 hvis 12mb istedet for 8. Sammenlignet med 3 DS 128mb ram er den forskel ligegyldig.
2
1ups givet

#8 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

31-08-2014 12:07

Jeg ved det ikke, jeg kan ikke spå fremtiden. Nintendo laver nogle underlige ting til tider. Det skulle ikke undrer mig, hvis de kunne finde på noget i den dur, selvom det ikke er noget jeg håber på.
1
1ups givet

#9 - Rockarina

Level: 31 (ChuChu)

31-08-2014 12:33

Hej OLI BOLLY! Smiley

Regner da med at jeg skal have den før eller siden Smiley at det så er drenge spil som bliver det eksklusive, det var nok forventet Smiley
2
1ups givet

#10 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

31-08-2014 14:29

Der er også muligheden for at udgive Majora's Mask, hvor det er en forbedret oplevelse på New 3DS, men også kan køre på den oprindelige. Det ville være en lækker titel at vise forskellene frem med, men håber godt nok heller ikke at det bliver eksklusivt til New 3DS.
1
1ups givet

#11 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

31-08-2014 14:40

Se det Bo skriver er nok netop det vi vil komme til at opleve mest, for det arbejdede man også med i forrige generation, hvor nogle titler havde ekstra funktioner på DSi - de kaldte det DSi Enhanced Games.

De har allerede meldt ud, at Monster Hunter 4G, Etrian Odyssey Untold 2 og andre RPG-titler vil understøtte det nye C-stick, og her er der netop tale om en forbedret oplevelse i forhold til den styring man kan få på almindelig 3DS. Jeg har dog svært ved at se det kan gøres i samme grad som på DSi'en, da den havde et kamera til forskel, som de eksklusive funktioner ofte var bygget op omkring.. Så skulle det da lige være, hvis kameraet til head tracking kan benyttes til at skabe eksklusive oplevelser, men det aner jeg ikke om det kan..
1
1ups givet