LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Masser af ny info om Splatoon – demo ude nu

Skrevet af KJ85 - 07-05-2015 18:42

Oven på en Splatoon Direct fremført i en humoristisk dokumentar-form med resultaterne fra forskningsarbejdet i Splatoon Research Lab er vi rent faktisk blevet en del klogere på den kommende udgivelse til Wii U. Meget information var kendt i forvejen, men der var bestemt også gemt noget til dagens lejlighed, og det prøver jeg at samle op på her. Vil du se eller gense præsentationen selv, så kan du gøre det i denne nyhed fra tidligere.



Flere nye våben præsenteret
Det første nye i dagens præsentation kom, da der skulle kigges nærmere på spillets våben. Vi vidste allerede, at de ville være inddelt i primær-våben, sub-våben og special-våben i forudbestemte kombinationer, men der er altså flere valgmuligheder end først antaget. Primærvåbnene vil således være opdelt i kategorierne; Shooter, Charger og Roller.

Shooter-våben med hurtigskydende blæk inkluderer det mest basale våben kaldet Splattershot, men der er altså varianter så som Aerospray MG med kortere rækkevidde og Jet Squelcher med længere rækkevidde. Den inkluderer også et våben kaldet Blaster, som sender eksploderede projektiler afsted.

Charger-våben er til brug på lang afstand, og her lader man dem op inden de udsender en kraftig stråle af blæk, der altså kan kreere en hurtig transportvej, eller tage fjender ud på lang afstand. Denne våbengruppe inkluderer Splat Charger og E-Litre 3K, hvilke varierer i ladetid og kraftudladning, med der er også våben som Splatterscope, der kan betragtes som en decideret sniper-riffel.

Roller-våben er gode til at dække en masse terræn på en gang, og man kan dræbe fjender ved at køre dem over med rullen eller kaste overskydende blæk fra rullen imod dem. Splat Roller og Dynamo Roller varierer i mængden af terræn de maler, men variation i vægt gør, at man bevæger sig en del langsommere med sidstnævnte, hvilket balancerer spillet.



Sub-våben er våben du kun kan benytte, når du har en vis mængde blæk og under dagens præsentation så vi flere nye af slagsen. Dette drejer sig om;

- Sprinkler, en sprinkler du kan skyde fast på en overflade, hvorfra den vil sprede blæk
- Seeker, en efterfølgende bombe, som udsender blæk på vej mod sit mål
- Suction Bomb, en bombe, der kan monteres på vægge, hvorfra den vil eksplodere efter kort tid
- Burst Bomb, små vandballoner, som eksploderer ved berøring med overflader eller modstandere
- Point Sensor, der kan identificere modstandere i nærheden, så hele holdet ved, hvor de er
- Ink Mine, en mine, der vil være usynlig i eget blæk og detoneres når en modstander nærmer sig
- Squid Beakon, der tillader holdkammerater at bruge Super Jump for at komme til dens lokation
- Disrupter, der indeholder giftig væske, som kan deaktivere modstanderes egenskaber i kort tid.

Special-våben kan bruges når et meter i øverste højre hjørne er fyld ud, og disse våben er ekstra kraftfulde. Vi havde allerede hørt om Inkzooka, Killer Wail og Inkstrike, men der var altså også et par nye af slagsen i præsentationen:

- Echolator, et våben som kan lokalisere alle dine fjender på en gang
- Bubbler, en forsvarende boble, der forhindrer al skade i et kort tidsinterval
- Kraken, en transformation til en farlig sprutteform, der kan dræbe fjender med et kraftfuld spin-angreb.

Udstyr kan opgraderes
Vi vidste allerede, at Splatoon har et stort fokus på beklædningsgenstande, og når man iklæder sig bestemte genstande, så vil det give bestemte fordele. Det viser sig nu, at alt udstyr kan have op til fire egenskaber, og vi blev præsenteret for en lang liste af disse. Vi ved derfor nu, at tøj bl.a. kan have egenskaberne; Ink Saver (Main), Special Charge Up, Quick respawn, Ink Saver (Sub), Ink Recovery Up, Bomb Range Up, tenacity, Quick Super Jump, Damage Up, Special Saver, Run Speed Up, Swim Speed Up, Comeback, Defence Up, Special Duration Up og Bomb Sniffer.

Alt udstyr kommer med en fast egenskab, men de op til tre øvrige pladser er tilfældige, og i nogle tilfælde kræver det at du bruger udstyret i en del kampe før egenskaberne åbnes op. Der findes desuden en fyr i spillet, som kan tilføje flere egenskabspladser til dit udstyr, men at gøre dette kræver en særlig valuta kaldet Super Sea Snail, så det er ikke noget man bare gør frit.



Saml Power Eggs og Sunken Scrolls i Story Mode
Om spillets Story Mode vidste vi, at den ville komme til at bestå at små missioner, der har til formål at træne spilleren til online-kampe, og nu ved vi, at man spiller den som Hero Squid. I hver bane vil man kunne finde en masse røde æg, kaldet Power Eggs, og disse kan bruges til at opgradere dit Hero Suit, hvilket er essentielt, hvis man vil klare sig gennem alle missioner. I hver bane vil der desuden være gemt et hemmeligt objekt kaldet Sunken Scroll, og disse betragtes som værende kilden til at løse Splatoons mysterier. Fra præsentationen ved vi også, at der vil være minimum 28 baner, da dette kunne ses i en videosekvens.

Masser af opdateringer efter spillets lancering
Når Splatoon lanceres d. 29. maj, så er det langt fra den fulde oplevelse man får sig fra start. Spillet vil eksempelvis kun indeholde fem arenaer til multiplayer-kampe, men nye baner tilføjes ganske gratis efterfølgende med få ugers mellemrum. Der vil også komme nye våben, så som Inkbrush, der er en hurtig variant af Roller-våbnet og som kun dækker en lille overflade, og der er såmænd også mere udstyr på vej.

Vi kendte allerede til Turf War og Splat Zones, men gennem opdateringer vil der også blive tilføjet flere spilvarianter til Ranked Battle. En af disse hedder Tower Control, og når man står i toppen af tårnet i banen, så begynder det at rykke nærmere og nærmere på fjendens base. Målet er selvfølgelig at skubbe tårnet længst muligt, og mens en person står i tårnet, så må de andre altså sørge for at skyde fjenden på landjorden. En anden ny spilvariant hedder Rainmaker, men hvad den går ud på blev der ikke afsløret.



I august lander en større opdatering af Splatoon, som har til formål at forbedre spillets online-del endnu mere med to nye game modes. Sammen med tre venner vil man kunne danne et hold og derpå søge efter et hold at spille mod, og man vil også få mulighed for at oprette kampe med syv af sine venner og selv vælge indstillingerne for kampen. Dette kan man ikke fra start, hvor spillet fastlåser arenaerne der spilles på i tidsintervaller af 1-2 timers varighed og konstant varsler, hvilke baner der spilles på, så man kan vælge sit udstyr der efter. Når man spiller vil holdene også jævnligt blive blandet, så spiller man med en ven, så kan man altså spille mod en ven kort efter.

Spil minispil på en arkade-maskine
I spillets lobby finder vi åbenbart også en arkade-maskine, hvorpå der vil kunne spilles et spil kaldet Squid Jump. Dette minder utroligt meget om Doodle Jump, men det gælder tilsyneladende blot om at komme op til et fast mål. Når man klarer alle amiibo-udfordringer, så vil det tilføje ekstra spil; Squidball, Squid Racer og Squid Beatz, til arkaden. Man kan spille når man lyster det, men kan også bruge det mens man venter på at finde spillere nok til en kamp online.

Splatfests
Popstjernerne, Callie og Marie, står for nyhedsopdateringerne i spillet, men arrangerer også det man har valgt at kalde Splatfests. Dette er specielle events, hvor man eksempelvis stemmer på hund eller kat, og herefter repræsenterer det valgte hold i online-kampe. Når alle kampe er spillet, findes der et vinderhold, og baseret på din rank for den specifikke event, så bliver du muligvis belønnet med Super Sea Snails.



Den første Splatfest finder sted d. 27. juni kl. 19.00 til 28. juni 19.00, og her skal du vælge den musikgenre du foretrækker, Rock eller Pop.

Splatoon Global Test Fire – demo ude nu
Jep, nogle havde forudset det, og en demo af Splatoon er blevet udsendt efter præsentationen. Der er bare lige det ved det, at den kun kan spilles online i nogle helt specifikke tidsintervaller, og det kommer altså til at foregå på lørdag, som det står på billedet herunder.



Helt specifikt kan du spille fra kl. 5.00 til 6.00, fra 13.00 til 14.00 og fra 21.00 til 22.00 dansk tid. Henter man demoen, der kræver 1,15 GB ledig plads, så vil man i øvrigt kunne opnå en besparelse på 10 procent, hvis man vælger at købe Splatoon digitalt mellem d. 29. maj og d. 4. juni. Dette vil reducere prisen fra 319 kr. til 287,10 kr.

Nye cover plates til New 3DS og DLC til Super Smash Bros.
Sidst i dagens præsentation kom det frem, at der i juli vil komme et sæt face plates til New 3DS baseret på Splatoon, og dem kan du se herunder.



Ligeledes kom det frem, at der vil komme nye Splatoon-kostumer til Super Smash Bros. for Wii U / Nintendo 3DS, og disse lanceres som DLC denne sommer.



Hvad siger du til oplysningerne fra eftermiddagens Splatoon Direct. Skal du prøve Splatoon-demoen online i weekenden?

8
1ups givet

Kommentarer:

#1 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

07-05-2015 18:56

Puha, det var en drøj omgang. Jeg skulle nok have overvejet at dele den op i mindre nyheder i stedet, men hey, I kan ikke sige jeg er grådig efter mønter her Smiley
4
1ups givet

#2 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

07-05-2015 20:34

Gå ind og tjek streetpass spillene idag. Der kan man få sig en Splatoon hat
0
1ups givet

#3 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

07-05-2015 20:36

^Den var da allerede blevet tilføjet med den seneste opdatering - altså da de udgav de ekstra spil til apllikationen - og man skal vel være i besiddelse af en Plaza Ticket for at få den?
0
1ups givet

#4 - JOEP

Level: 50 (Torizo)

07-05-2015 20:59

Super opsamling, tak.

Bliver vel.nødt til at prøve det, så kan jeg jo se, om jeg finder det sjovt. Lige nu er jeg stadig skeptisk.
0
1ups givet

#5 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

07-05-2015 21:15

Jeg tror alle vil være vilde med dette spil efter at have prøvet det, så det er bestemt ikke en chance man må lade forpasse..

Jeg regner med at sidde klar både kl. 13 og kl. 21, men kl. 5 der er sq for tidligt til mig Smiley
0
1ups givet

#6 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

07-05-2015 21:24

Jeg tror hurtigt N-club kunne gøre det sjovt, hvis folk jo samles om spillet, som de gjorde med Mario Kart og Smash... men jeg er ikke selv solgt.
0
1ups givet

#7 - The ultimate beast

Level: 20 (Moblin)

07-05-2015 21:31

Jeg tror jeg vil prøve at være med klokken 13 Smiley
0
1ups givet

#8 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

07-05-2015 22:05

Jeg når desværre ikke at prøve det, da jeg ikke er hjemme før søndag aften ...
0
1ups givet

#9 - JOEP

Level: 50 (Torizo)

07-05-2015 22:10

^Det er sgu også en lidt labet måde at gøre det på. Så havde det været mere interessant, hvis de gjorde det en hel dag eller et par tidspunkt er på et par forskellige dage for at give flere chancen.

Hvad kan man i demoen nu?
0
1ups givet

#10 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

07-05-2015 22:15

^Ingenting! Den virker kun på de der tidspunkter. Hvis du går ind nu bliver du blot mødt af en besked om, at spillet indeholder product placement, og forsøger du at gå online, så kommer der en fejlmeddelelse, hvorefter den spørger om du vil læse mere om spillet på dets hjemmeside..

Edit: Måske er det Nintendos måde at køre stress-test på serverne Smiley
0
1ups givet

#11 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

21-10-2020 15:51

^Den var da allerede blevet tilføjet med den seneste opdatering - altså da de udgav de ekstra spil til apllikationen - og man skal vel være i besiddelse af en Plaza Ticket for at få den? - See more at: https://n-club.dk/nyheder/444673-masser-af-ny-info-om-splatoon--demo-ude-nu#sthash.z9KzhJUb.dpuf


Jeg har nu ikke set den i min Plaza før idag, så troede det var i dagens anledning den var at finde derinde. Men jo man skal have en ticket til overs for at få den Smiley

0
1ups givet

#12 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

08-05-2015 01:26

Fedest. Jeg kan ikke nå at være med kl. 13 til demoræs. Men skal helt klart prøve det kl. 21 og måske kan jeg kæmpe mig op til kl. 5 og spille der Smiley
0
1ups givet

#13 - MadsWare

Level: 14 (Inkling)

08-05-2015 07:53

Jeg er helt sikkert klar på at spille kl. 13 og 21, er lidt usikker på om jeg kan komme op kl 5. Smiley Hvis jeg kan komme ud af sengen så spiller jeg alle 3 gange.
1
1ups givet

#14 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

08-05-2015 08:00

Hvad tror I forresten de der New 3DS Face Plates betyder? Splatoon til 3DS? 3DS som controller? Eller blot reklame?
0
1ups givet

#15 - JOEP

Level: 50 (Torizo)

08-05-2015 08:39

KJ85 skrev:
Edit: Måske er det Nintendos måde at køre stress-test på serverne Smiley


Det er jeg ret sikker på, at de gør.

Scrapper skrev:
Hvad tror I forresten de der New 3DS Face Plates betyder? Splatoon til 3DS? 3DS som controller? Eller blot reklame?


Tror mest det er reklame indtil nu i hvert fald.

0
1ups givet

#16 - Rokit

Level: 14 (Inkling)

08-05-2015 09:35

Orh lækre cover plates! Smiley
0
1ups givet

#17 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

08-05-2015 11:26

Jeg kan godt lide Splatfest-konceptet, men der er godt nok ikke noget værre end at skulle vælge mellem musikgenrer. Men okay cats vs. dogs som USA fik er godt nok ikke meget bedre. Forresten har du ikke skrevet forkert i datoerne for den første splatfest? Det kan vel ikke passe, at den kun kører en dag?
0
1ups givet

#18 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

08-05-2015 11:48

^Nej, den skulle være god nok. Det er kun den dag, men jeg tænker, at afstemningen finder sted fra lanceringen og frem til eventen. Det må vi se..
0
1ups givet

#19 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

08-05-2015 13:59

^Hmmm... okay så, virker godt nok lidt underligt at gøre det så kort. Men ja, det kan da være afstemningen kører længere tid Smiley
0
1ups givet

#20 - LinkTheWindWaker

Level: 22 (Ice Keese)

08-05-2015 14:03

Æv, har ikke mulighed for at være med i denne omgang. Har dog allerede forudbestilt spillet.

Læste et interview i EDGE for nogen tid siden omkring spillet. Åbenbart har de ikke testet det eksternt, så dette er faktisk deres første "rigtige" beta-test, hvor folk udefra kan komme med feedback. Det bliver spændende at se, om Nintendo kan nå at rette/implementere de forskellige balancerings-problemer, som uden tvivl dukker op.
0
1ups givet

#21 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

09-05-2015 06:09

Hype!! Så fik jeg da endelig prøvet splatoon og hold nu op det var sjovt (pånær, når jeg spillede mod nogen der var meget bedre end mig selv). Der er godt nok nogle kontrol-ting jeg får svært ved at vende mig til. Kameraet for eksempel. Det er styret ved hjælp af gamepad'ens gyroskope. Fair nok, det virker. Men de giver også muligheden for at styre med højre analogstik, men kun horisontalt. Det drillede mig så meget, at man ikke kunne bruge højre analogstik til at justere kameraet op og ned.

Anyways, det var virkelig sjovt og jeg synes helt klart I skal tjekke det ud, hvis I ikke allerede har. De fire våben man har mulighed for at bruge er allesammen rigtig sjove at spille med, personligt var jeg dog bedst med malerrullen og dårligst med sniperen. De to andre føltes ret ens i mine øjne, der er sikkert forskel, men ikke noget man mærker så tydeligt efter 15 minutter af hver Smiley
0
1ups givet

#22 - JOEP

Level: 50 (Torizo)

09-05-2015 08:56

Så har jeg hentet demoen og er klar kl. 13. Bliver spændende, lyder da som om, at Scrapper havde nogle gode oplevelser.

Mon ikke kamera-styringen er indstilbar i den færdige udgave af spillet?

Spiller man mod randoms, eller kan man også vælge venner i demoen?
0
1ups givet

#23 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

09-05-2015 09:01

Jo det tror jeg den gør, ellers kan man vel ikke spille med procontrolleren Smiley

Jeg spillede mod de samme flere gange itræk, men hver gang jeg skiftede våben skiftede jeg også modstandere. Jeg tror man går offline når man vælger nyt våben og så kommer man ind i en ny lobby Smiley
0
1ups givet

#24 - JOEP

Level: 50 (Torizo)

09-05-2015 09:10

Ah, ja, selvfølgelig. God pointe - havde glemt man kan bruge den til spillet.

Du havde ikke mulighed for at joine en vens spil, som man har i Mario Kart 8?
0
1ups givet

#25 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

09-05-2015 09:19

Ifølge directen, så får man i den endelige version. I demoen valgte man blot våben og så blev man sat i en lobby. Jeg oplevede iøvrigt kun et enkelt udfald, hvor der stod at det var en af de andre spilleres forbindelse der ikke kunne oprettes. Så det kørte præcis som det skulle
0
1ups givet

#26 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

09-05-2015 10:12

Jeg var lige så begejstret her til morgen som sidste år ved Gamescom. Jeg skal så meget ha' det her spil og streame måsen ud af bukserne på det Smiley
1
1ups givet