Prøv Star Wars: Knights ...

SteamWorld Heist II annon...

N-cast #217: En eksplosio...

LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

Switch - spilrygter og sp...

Fortnite

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Analytiker: Wii U vil sælge forfærdeligt

Skrevet af AND - 27-04-2012 09:57

I løbet af den forgangne uge, har analytikere været ude med nogle meget mørke forudsigelser, om Wii Us salgspotentiale. Nu har IGN, i kølvandet på gårsdagens udmeldelse om Nintendos rekordunderskud, bragt et interview med Mike Olsen, fra det amerikanske investeringsfirma Piper Jaffray, hvor Olsen har fået mulighed for at forklare sine dunkle forudsigelser.

Olsen forklarer således, at ikke nok med at forudsigelserne for næste generations konsoller alle er dystre - de ser også aller værst ud fra Nintendos Wii U. En af de faktorer, som Olsen forudser vil trække gamere væk fra Wii U, vil være soclale og mobile spil, lanceret på eksempelvis Facebook og iPads. Således forventes det at Wii U vil sælge ca. 7 millioner enheder, det først år efter udgivelsen. Til sammenligning solgte Wii 20 millioner enheder, imellem udgivelsen i slutningen af 2006 og frem til starten af 2008. Hvis man dertil lægger Olsens vurdering af at den gennemsnitlige gamer vil købe det samme antal spil når han investerer i næste generations konsoller, som i denne, så vil det i praksis betyde at spilsalget vil falde med over 50 procent, i forhold til denne generation, hvilket vil være katastrofalt for spiludgiverne.

Dette kunne betyde, at mange spiludgivere vil satse tungere på små spil til mobiltelefoner og lignende, og altså vende sig væk fra det mere omfattende konsolspil-marked. Olsen siger således:

What we're suggesting is that the next generation console cycle isn't going to be as favorable as this previous one has been. The argument that we make is that Electronic Arts is doing a good job of positioning themselves to capitalize on mobile and social gaming and so relatively better positioned than Activision or Take-Two


Det skal dog siges, at det ikke er alle som er enige med Piper Jaffray, i deres næsten dommedagslignende forudsigelse af konsolverdenens næste generation. Således mener Jesse Divnich, som er analytiker for EEDAR, at Olsens software-forudsigelser er forkerte, omend man anerkender at hardware-salgene nok vil falde drastisk, i forhold til denne generation:

I think Piper makes somewhat of a valid point on their hardware projection but we disagree with their software projection. Just because hardware is going to potentially decline it does not necessarily mean it's going to impact software


Endvidere forklarer Divnich, at det også vil være næsten umuligt at forudsige softwaresalgene, grundet det øgede salg på det digitale marked, hvor priserne samtidig varierer enormt. Samtidig tilføjer Divnich:

one thing that's certain is that the core of the audience, those who enjoy their high definition sports, shooter, and action titles, are not going to go away. We're in agreement that the tablet platform is rapidly evolving and catching up rapidly to what we're seeing on our current HD consoles but it's still multiple years away before the tablets begin to compete at the same level as the next generational platforms


Til trods for at det naturligvis er meget svært at forudsige, præcis hvordan spilmarkedet kommer til at forme sig, så giver Olsen og Divnich her hver deres bud. Hvad synes du om udlægningerne fra disse analytikere? Kommer de til at holde, eller må de trække i land, præcis som det for manges vedkommende var tilfældet, da Wii endelig landede i butikkerne og blev en bragende succes?

2
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Moysen

Level: 16 (Space Pirate)

27-04-2012 10:36

Jeg tror også den kommer til at sælge dårligt. Måske sælger den godt i en måned tid eller 2, til dem der er hyped på at kunne spille videre på toilettet, men så går det fuldkommen i stå derefter. I Nintendos bedste tilfælde ville den sælge godt det lille års tid inden den næste playstation eller xbox som formegenligt vil overgå den. Smiley
1
1ups givet

#2 - stelzig

Level: 24 (Whomp)

27-04-2012 11:12

^Siden der er fordel i at være først og prisen på xbox og playstation nok vil være højere hvis de skal overgå wiiu såeh er jeg ikke helt sikker. Hvis wiiu får trukket folk fra HD-skaren over så kunne jeg godt forestille mig at de blev hængende - med den controller kunne jeg dog godt forestille mig at det bliver svært at overbevise dem ^x^
0
1ups givet

#3 - chessr

Level: 31 (ChuChu)

27-04-2012 12:42

Nå men det er da altid noget at det ikke er fordi han mener Wii U ikke KAN sælge men fordi tablets og mobiler vil tage for stor en del af markedet. Så Sony og MS vil opleve samme problem
0
1ups givet

#4 - Oni Nick

Level: 26 (Octopi)

27-04-2012 13:52

Hvorfor siger alle, at Apple vil udkonkurrere Nintendo? Jeg forstod ikke helt hans argument.
0
1ups givet

#5 - odensen

Level: 11 (Octorok)

27-04-2012 18:02

Den dedikerede konsol har været død siden wii kom med internet og vejr og nyheds app'en..

Så i virkeligheden.. kommer nintendo med en "dims" som kan streame film.. hente apps.. gå på nettet (endda med slukket tv) optage video.. tage billeder osv.. OG spille (som den eneste dims på markedet) nintendo spil.. og 3 part spil..

Sidste gang jeg tjekkede var alle disse ting rimeligt populære..

Multikonsollen nærmer sig.. men næste gen kunne sagtens blive større end denne.. de 3 store sammenlagt..
0
1ups givet

#6 - Kanin

Level: 23 (Skree)

27-04-2012 19:19

Apple har på mange måder allerede overtaget på gaming fronten. Det er bare ikke gaming i traditionel forstand. Apps sælger ekstremt meget. Facebook spil vinder frem. Generalt vil vi nok se en ny generation tage spil med sig på en anden måde i fremtiden.

Konsollerne som vi kender er nødt til at søge nye veje hvis de fortsat skal være relevante. Xbox og PlayStation har film og arcade platforme for, men om dette er nok er så spørgsmålet?

Personligt undre det mig at Nintendo ikke gjorde mere for at holde på Wiiens image som "fitness" konsol (eller what ever)...
0
1ups givet

#7 - Oni Nick

Level: 26 (Octopi)

27-04-2012 19:38

Men Apple sælger jo ikke fordi du kan spille små tidsfordrivende flash-spil. Smartphones er små håndholdte computere du kan have med rundt, hvilket vil sige at de tilhører PC-gaming grenen. Malstrom har talt om dette, og ifølge ham vil Apple ikke kunne påvirke Nintendos salg, da Nintendo tilhører en anden gren, nemlig "arkadespil i hjemmet". Det er derfor at Nintendo ikke kan sælge med maskiner, der ikke søger at være hjemmeudgaver af den type spil, der blev populære i arkadehallerne. Han har stillet det op således:

Question: If video games are all one market, then what were the effects on Nintendo of the introduction of PC gaming in the 1980s, the introduction of dumbed down PC gaming in the 1990s, and the introduction of handheld PC gaming in the 2000s?

Answer: There were no effects. The rise of PC gaming in the 1980s had no effect on the rise of the NES (or the fall of Atari). The rise of handheld PC gaming [cell phone gaming] had no effect on Nintendo’s Gameboy or DS lines. Even the rise of dumbed down PC gaming (PlayStations and Xboxes) had no effect on Nintendo. Nintendo’s decline was due to not realizing what market they actually were in. Once Nintendo realized they were not in the same market as Microsoft and Sony, they end up with the great hits of the DS and Wii (both of which did not affect PlayStation 3 or Xbox 360?s sales performance).



Derfor kan Apple heller ikke true Nintendo, da de ikke sigter efter det samme publikum. Folk spiller kun spil på Facebook og deres telefoner, fordi de bruger så meget tid på disse. Det er noget helt andet end at gå ud og købe en Wii. Wii'en blev ikke populær fordi den kunne tjekke vejret og vise nyheder.

Jeg ved ikke nær så meget om hvordan markedet fungerer som han gør, men jeg er enig med ham i, at Apple ikke vil kunne overtage gaming. Jeg kan ikke se det ske på nogen måde.

0
1ups givet

#8 - Kanin

Level: 23 (Skree)

27-04-2012 20:44

Men hvis Apple laver et move ind på causel/fitness/whatever så kunne det sagtens tænke at dette ville true Wii salget... Specielt fordi Nintendo netop ikke rigtig har konkurrenter på dette område.
1
1ups givet

#9 - Oni Nick

Level: 26 (Octopi)

27-04-2012 20:54

Hvordan skulle Apple gøre det?
0
1ups givet

#10 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

27-04-2012 23:02

Hold nu op med al den Apple snak. Folk tror, at mobilspil blev skabt med iPhone'en, hvilket er forkert. Disse spil har eksisteret siden starten af 2000'erne - måske endda før. Da PC'en døde som seriøs platform dengang, mente alle analytikerne også, at det var flash-spil og Sims (LOL), der var bag.

Det eneste, der har ændret sig, er distributionen, som selvfølgelig har gjort det nemmere. Ja, platformen vokser - men er det på bekostning af dedikerede håndholdte spilplatforme? 3DS har haft en dårlig start, men skyldes det Apple, eller at Nintendo har trollet sig selv med LOL stereoskopisk 3D og elendige GameCube-spil? Det er spørgsmålet.

Jeg har en iPad 3. Jeg spiller på den. Men betyder det, at jeg ikke vil spille et Super Mario Bros. 4 eller New Legend of Zelda? NEJ! Det er ikke iPad'ens skyld at jeg ikke længere spiller på min Wii eller 3DS. Det er Nintendos skyld, fordi koger med deres spiludvikling.

Det sjove er, at jeg var en af dem, der stoppede med at købe og spille på Nintendo platforme i slutningen af 90'erne (N64), men det var ikke på grund af de nye mobil- eller flashspil - eller PlayStation - som analytikerne påstod dengang. Det var på grund af MANGLENDE interesse. Jeg skiftede hverken over til PC, mobil eller PlayStation (udover de obligatoriske PES-spil). Jeg lavede bare noget andet.

Men jeg kom tilbage til Nintendo, da de tog sig sammen igen (DS + Wii), hvilket betyder, at Nintendo kan vokse sig store igen i fremtiden, hvis de tager sig sammen. På den måde har OniNick ret i, at de ikke konkurrer med Apple. Ingen kan konkurrere med Nintendo, hvis de gør det, som kun de kan finde ud af: at lave fantasifulde verdner ELLER gør brug af dagligdagselementer i sjove rammer (Brain Training, Nintendogs, Wii Sports, Wii Fit etc.) med fokus på lettilgængeligt arkade gameplay.

Så længe de prøver at konkurrere med de andre med cinematiske 3D-spil med LOL-puzzles og mellemsekvenser, så kommer de ikke langt, da der findes bedre alternativer (hello HD-twins).
2
1ups givet

#11 - Dennis Høj-Suhr

Level: 26 (Octopi)

18-05-2012 10:21

synes det står menge steder efter hånden at Wii U vil sælge dårligt tror nu bare man lige skal vende sig til den nye måde at styre spil på men mange af mine venner fra skolen tror godt nok ikke på at WII U bliver godt desværre Smiley
0
1ups givet