LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Baldur's Gate: Enhanced Edition ikke til Wii U

Skrevet af AND - 17-04-2012 14:27

Den kommende opdaterede version af RPG-klassikerne Baldur's Gate I og II, kommer Ifølge IGN ikke til Nintendos kommende konsol. Beamdog, som distribuerer Baldur's Gate, har nemlig afvist at spillet kommer til Wii U.

Overhaul Games er på nuværende tidspunkt i gang med at lave spillet, som man i stedet planlægger at udgive til PC, Mac og iPad, med planlagt udgivelse til sommer.

Overhaul Games grundlægger, Trent Oster, forklarer sig via Twitter med, at tidligere samarbejder med Nintendo ikke har været acceptable, set fra Overhaul Games synspunkt:

"My problems with Nintendo are: requiring 6000 unit sales before payment, a certification process that took us 9 months and a 40mb limit"


Ville du ønske at Baldur's Gate: Enhanced Edition kom til Wii U?

3
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

17-04-2012 18:08

Wii U havde ellers med sin tablet været oplagt... eller, i hvert fald mere oplagt end f.eks. Xbox 360 og PlayStation 3 (som det ikke kommer til).
0
1ups givet

#2 - AND

Level: 35 (Lakitu)

17-04-2012 18:15

Det undrer mig i det hele taget at Overhal Games ignorerer konsolmarkedet - men det er godt nok også underligt at Nintendo kræver et minimul af 6000 eksemplarer solgt, før man betaler for varen - hvis det altså er rigtigt. Jeg ville ellers tro at man bare betalte 3. parts udvikleren et standardbeløb pr. solgte eksemplar af spillet... det virker i hvert fald mere fair for begge parter.
0
1ups givet

#3 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

17-04-2012 18:56

Har aldrig spillet Baldur's Gate så ved ikke hvad jeg eventuelt går glip af.. Og her er jeg nok også lidt ligeglad, da jeg umiddelbart tror det er bedre til PC.

Synes det er lidt sjovt med de her "det her kommer ikke til Nintendos konsoller"-nyheder.. Kan se, at det er nyhed, hvis man havde forventet det modsatte, men det er da klart at alle udviklere ikke har budgetet til, at gøre deres spil tilgængelige på samtlige platforme.. Eller er det noget jeg bilder mig ind?

I det her tilfælde er nyheden jo så reel nok, men ligger vel mere i Beamdogs kritik af Nintendos håndtering af deres udgivelse af MDK 2 på Wii Shop Channel.. Det er jo det der har fået Beamdog til at melde ud og sige fra overfor udvikling til Nintendo..

@AND: Du behøvber ikke skrive ifølge IGN i nyheden når du har den på som din kilde.. Oplysningerne stammer jo ikke fra IGN, men fra twitter - de har blot bragt nyheden. Ville nok heller ikke skrive at firmaet istedet planlægger at udgive til andre platforme, da Nintendos konsol sikkert aldrig har været planen, men det er blot en mindre detalje Smiley
0
1ups givet

#4 - chessr

Level: 31 (ChuChu)

17-04-2012 19:15

And det er desværre sandt med solgte eksemplar :/
0
1ups givet

#5 - AND

Level: 35 (Lakitu)

17-04-2012 19:47

@ KJ85- all right, det er noteret Smiley Altså, Baldur's Gate er jo, så vidt jeg ved, rimeligt store spil, så der er vel nok et par stykker, som gik og håbede på at se spillet til Wii U. Det er klart at hvis der var tale om et lille bitte spil som ingen havde hørt om, så var det nok ikke så relevant.

@ Chessr - wow, det er godt nok en underlig strategi - ved du noget om hvorfor det kan være at man griber det sådan an? Noget med marketingsomkostninger eller sådan noget?
0
1ups givet

#6 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

17-04-2012 21:12

Det er vel ikke en nyhed i sig selv, at spillet ikke udkommer til Wii. Det er vel i bund og grund hans kritik af Nintendo der er interessant.

Trent skrev udover ovenstående et andet tweet der så sådan her ud:

"We don't do Nintendo development. Our previous experience with Nintendo was enough to ensure there will not be another."



Tager man de to tweets til sammen, så er det en voldsom kritik af Nintendo og her kunne det være spændende om nogle dygtige journalister fulgte op på udtalelserne. Ovenstående kan jo sådan set bare være en et enkelt individs mening om Nintendo, men det er på den anden side meget usundt for Nintendo brandet på længere sigt, hvis andre spiludviklere har samme opfattelse af dem.

1
1ups givet

#7 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

17-04-2012 21:41

#5 De føler nok ganske enkelt ikke, at det er det værd. 6.000 er jo heller ikke særlig meget, medmindre spillet er en fiasko. Baldur's Gate: Enhanced Edition skulle nu nok kunne sælge så meget, men jeg tror simpelthen det er en principsag fra deres side.

#6 Ja, det er en ret heftig kritik, og det er sgu ikke for godt at se :/
0
1ups givet

#8 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

17-04-2012 21:54

At en PC-udgiver ikke gider at udgive et PC-spil på en videospilskonsol er kun en positiv ting. Bliv væk.
0
1ups givet

#9 - AND

Level: 35 (Lakitu)

17-04-2012 22:50

Hvorfor det, Alex? Smiley
0
1ups givet

#10 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

17-04-2012 22:59

Fordi PC-spil bør udgives på PC'er. Det er ikke just, fordi det har været nogen succes. Xbox 360 er en PC. Udgiv det gejl der.
0
1ups givet

#11 - AND

Level: 35 (Lakitu)

17-04-2012 23:03

Right right - men hvad er forskellen på PC- og konsol-spil? Umiddelbart tænker jeg jo selv at den største forskel er styringen, men så ville det vel heller ikke rigtig passe til X360? Smiley
0
1ups givet

#12 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

18-04-2012 09:33

Da jeg som skrevet tidligere synes, at denne nyhed burde fokusere mere på Beamdogs kritik af Nintendo, end den gør på Baldur's Gate, kan jeg lige tilføje det seneste nye:

Kritikken tager som nævnt i min tidligere kommentar udgangspunkt i udvigelsen af MDK2 til WiiWare tilbage i maj 2011. Trent Oster mener at denne udgave er den bedste konsolversion af spillet på grund af Wii'ens controllere, men til trods har det endnu ikke nået et salg af 6000 eksemplarer. På grund af Nintendos strategi har Beamdog derfor ingen penge fået ind endnu, hvilket skuffer ham:

“We haven’t seen a dime. Maybe some day in the future it crosses that magic threshold and at some point Nintendo cuts us a check. … How many developers have put stuff up to WiiWare that are sitting there at the 5,000 [or] 5,500 sales number and Nintendo is just sitting on the money. For some small developers that could be a big difference.”


Beamdog troede, at man med Wii'ens succes var garanteret succes til MDK2, og har derfor på fornemmelsen at mange nuværende Wii-ejere ikke spiller dybe spil som MDK2, men blot ejer Wii Sports og måske Wii Fit.

Trent Oster kritiserer også restriktionen på Wii Shop Channel, der gorde at de skulle trimme alt de kunne i spillet for at komme under den maksimale filstørrelse på 40 MB.

Sidst men ikke mindst udtaler Oster sig omkring certificeringsprocessen, der tog ni måneder for Nintendo, hvor han mener den kunnevære klaret på en enkelt.

“It just made us feel really low priority. We felt like they just weren’t paying attention.”


1
1ups givet

#13 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

18-04-2012 09:42

Sorry for dobbeltpost, men faldt lige over et meget detaljeret interview med Trent Oster, der ikke fokuserer så meget på al kritikken, men mere på Nintendos nuværende og kommende hjemmekonsoller. Læs det her.

Er I enige med manden?
1
1ups givet

#14 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

18-04-2012 11:37

Super godt link i den her forbindelse KJ85. Den får du lige en 1'up for Smiley Man må sige det her interview stikker en del dybere og giver en bedre overall forklaring og baggrund for hans udmeldinger.

Jeg er til dekls enig med ham i flere af de ting han skriver og viser det sig at være sandt, at der skal sælges mindst 6000 titler og hans spil ikke har nået denne magiske grænse, så kan jeg godt forstå han er lidt bitter. Jeg ved ikke præcist hvor mange mand der har været på projektet, men spiludviklere er ikke helt billige i drift. Så reelt set er hans problem vel, at han reelt har leveret et produkt helt gratis til Nintendo.

Nintendo har sikkert sat grænsen for, at afskrække mindre udviklere som ikke levere seriøse produkter, da man trods alt skal have lidt selvtillid omkring sit produkt, hvis man først får penge for det, når X antal er solgt.

Når det er sagt, så mener jeg også, at det netop er t af disse steder hvor Nintendo skal sætte ind. Grænsen er i sig selv ikke problemet som jeg læser det. problemet er, at Nintendo lyder til at kræve en masse, uden at give noget tilbage til udviklerne. Skab bedre forhold for de små udviklere og der vil komme et væld af små geniale spil.
1
1ups givet

#15 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

18-04-2012 17:29

@Zøvnig: Du kan da ikke bare skrive, at du giver mig en 1-Up uden at gøre det Smiley

Jeg synes også selv at det interview giver et langt bedre indblik i situationen end alle de der twitter-feeds.

Det mest stupide er da også, at udviklerne ikke selv kan få lov at bestemme prisen på deres software. I det her tilfælde kan det jo have været direkte medvirkende til at spillet har solgt under den magiske grænse på 6000. Omkring 75 kr. vil mange jo nok mene er lidt i overkanten for et spil udgivet første gang i år 2000.
0
1ups givet

#16 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

18-04-2012 22:57

KJ85 skrev:
@Zøvnig: Du kan da ikke bare skrive, at du giver mig en 1-Up uden at gøre det Smiley



Er det ikke tanken der tæller? Smiley Har hermed rettet op på min dååårlige stil hehe

1
1ups givet

#17 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

02-05-2012 21:19

Trent Oster har givet endnu et dybdegående interview.

I dette fortæller han balndt andet om de forbedringer han synes Nintendo bør indføre på deres digitale platforme, og kommer grundlæggende med mange gode idéer. Igen rigtig spændende læsning, og fedt, at der bliver fulgt så meget op på hele situationen Smiley
0
1ups givet