Minecraft fejrer 15 års ...

N-club Streams: Uge 21

Nintendo World Championsh...

Tre nye Game Boy-titler l...

N-cast #218: Endelig tale...

Salgstal for perioden mar...

Nintendo Switch-efterføl...

Animal Well ude nu - se l...

Endless Ocean Luminous (S...

Prøv Star Wars: Knights ...

Paper Mario: The Thousand...

Amiibo!

Spil på vej til Switch

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Switch - spilrygter og sp...

Super Mario 3D World + Bo...

Switch 2 - rygter og disk...

Nintendo Switch

Annonceringer af annoncer...

Tetris 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Crytek satser fremover på free-to-play spil

Crytek satser fremover på free-to-play spil

Skrevet af Zøvnig - 11-06-2012 17:43

Vi kender denne type spil fra Facebook, tablets og vores smartphones, og nu lader det til, at Crytek har kigget Gameloft, Zynga, Backflip Studios med videre, over skuldrene. Cryteks CEO Cevat Yerli har fornyligt udtalt, at når de er færdige med spil som Crysis 3, Homefront 2 og Ryse, så sadler firmaet om, så de fremover udelukkende satser på free-to-play spil. Det skal med det samme siges, at han understreger kraftigt, at de fortsat vil levere spil af samme type og kvalitet som nu, men som udgangspunkt skal spillene være gratis.

Ifølge Cevat så er man i spilbranchen inden i en tid, hvor han føler, at man "malker spillerne til døde" ved først at bede dem om at købe spil til fuld pris, hvorefter man forsøger at sælge dem en masse DLC og "Premium" abonnementer.

Hvordan de præcis vil tjene penge på at lave AAA spil med kæmpe budgetter og derefter give spillene gratis ud, har han dog ikke oplyst noget om. Men mon ikke det ender op med, at man som i mange mobilspil, skal betale rigtige penge for ekstra health, våben, ammunition osv.? Hvordan han har tænkt sig at Crytek skal forfølge denne strategi fremover, uden selv at "malke" spillerne skal blive spændende at se, men der er ingen tvivl om, at det er et stort spring, fra en udvikler af denne kaliber.

Hvad synes du om Cryteks fremtidsplaner? Tror du de bare er grådige og vil tjene endnu mere, eller har de en pointe med, at det er bedre at få spillene gratis og derefter selv bestemme, hvor mange penge man vil bruge ingame?

2
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

11-06-2012 17:47

Hvis det gøres ordentligt, så kan de komme til at tjene langt mere - jeg kender mange der har brugt adskillige tusinde kroner på free-to-play spil, simpelthen på ting som ekstra penge, spilbare figurer, eller andet. Men det er naturligvis noget andet når der er tale om spil der koster millioner at udvikle (generelt har free-to-play spil jo netop middelmådig grafik, og ofte ikke et så omfattende gameplay).

At de går all-in på free-to-play betyder vel også mere eller mindre at de dropper single-player helt. Tror i hvert fald ikke der er mange der gider at betale for f.eks. ekstra fordele i et single-player spil (men det skal jeg ikke kunne sige).
0
1ups givet

#2 - Sillyyy

Level: 17 (Deku Baba)

11-06-2012 18:54

De skal bare gøre, som Valve gjorde ved Team Fortress 2. Tilføj hatte. :]
3
1ups givet

#3 - [8-Bit] MoNkEy

Level: 31 (ChuChu)

11-06-2012 20:23

^+1up
0
1ups givet

#4 - Moysen

Level: 16 (Space Pirate)

12-06-2012 10:36

Free-to-play med DLC eller lign som kan købes, plejer at være en god indtjening i sidste ende. Jeg kender også mange der har betalt minimum 1000 kr,- til eksempelvis League of Legends. Riot har tjent styrtende med penge på at udgive en ny champ hver anden uge og et par skins indimellem som de hardcore fans bare instant-buyer hvis de enten er cool eller er til deres main-character. Smiley

At så Crytek gør det, ved jeg ikke. Jeg tror da ikke man skal regne med spil der ligger på niveau med Crysis, bliver gratis hos dem i fremtiden.
0
1ups givet

#5 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

12-06-2012 17:08

Moysen skrev:
At så Crytek gør det, ved jeg ikke. Jeg tror da ikke man skal regne med spil der ligger på niveau med Crysis, bliver gratis hos dem i fremtiden.


Det er jo netop pointen med nyheden Moysen. Det er lige præcist det de udelukkende satser på fremover.

0
1ups givet

#6 - Togbis

Level: 16 (Space Pirate)

12-06-2012 17:16

Jeg troede Cryteks forretningsmodel bestod i at lave middelmådige spil i ekstremt hardwarekrævende grafik.
Gad vide hvordan de vil kombinere det med free-to-play?
Man skulle tro at high-end pc-gamere havde råd til at betale for deres spil, men på den anden side, så er det vel også ofte dem, der er vant til ikke at betale for de spil, de har på pc'en.
0
1ups givet