Goldarmor er i fokus i n...

Children of Morta klar ti...

Snack World: The Dungeon ...

Munchkin: Quacked Quest u...

Nintendo løfter sløret ...

Ugens Downloads: Uge 47 2...

De nominerede titler til ...

Vi streamer Breath of the...

Ugens Tilbud: Uge 46 2019

Se åbningssekvensen i Mi...

Sonic

Er 3. parts opladning far...

Sony og Microsofts næste...

Pokémon Sword / Shield

My Nintendo

Mario Kart Tour

Luigi's Mansion 3

Spiller du stadig Gamecub...

Filmtråden

Mortal Kombat 11

Little samson og Flintsto...

S: Luigis Mansion 3 + Lin...

Tilbudstråden

Nintendo konsoller

S: The Legend of Zelda: L...

K: Club Nintendo magasine...

S: Masser af spil

S: Masser af spil

S: Uåbnet Switch Joy-Con...

Hjælp til valg af earbud...

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers Minions

Kid Icarus: Uprising (3DS)

Skrevet af Navn - 06-04-2012 17:20

Kid Icarus: Uprising til Nintendo 3DS, er fortsættelsen på den gamle NES-platformklassiker, Kid Icarus. Spillet er en kombination af en klassisk luftbaseret rail-shooter, og landbaseret third person shooting. Spillet er udviklet af japanske Sora Ltd., og det er lykkedes dem at skabe en lille perle, hvis lige håndholdt gaming ikke har set hidtil.

Det gode

De fleste baner er inddelt i to hovedsegmenter. Indledelsesvis følger man Pit, der flyver en predetermineret rute for at nå sit mål. Mange aspekter af dette minder om N64-klassikeren Lylat Wars, hvor gameplayet i sin simpleste form handler om at undgå fjendtlig ild, samt at besvare den, og nedkæmpe så mange fjender som muligt. Herefter ender man på land, hvor Pit skal kæmpe sig igennem byer, slotte og meget andet, for til sidst at nå banens boss. Gameplayet er for det meste hurtigt, vanedannende og udfordrende, givet at man spiller på en passende sværhedsgrad.


Det intense gameplay bliver på bedste vis understøttet af et fantastisk soundtrack, delvist komponeret af store navne som Motoi Sakuraba, kendt fra bla. Golden Sun. Det er tydeligt at musikken er skabt med direkte henblik på at understøtte spillets stemning, og det hele er utroligt velfungerende. Hvad enten der er tale om et intenst, trist eller episk øjeblik, er musikken intet mindre end fantastisk.

Dialogen er der også gået en overraskende mængde arbejde i. Spillets 15 timer farves næsten konstant af dialog mellem spillets mange figurer. Dialogen er generelt humoristisk, og der lægges ikke skjul på spillets ekstreme selvbevidsthed, hvilket i sidste ende giver figurerne en unik, barnlig charme, der sjældent opleves i moderne spil.

De høje produktionsværdier slutter dog ikke ved musikken og dialogen. Rent grafisk er spillet noget af det flotteste, håndholdt gaming nogensinde har set. Uanset om kapitlet finder sted i en ørken, under vandet, ude i rummet eller oppe i himlen, er grafikken altid smuk, farverig og storslået. Sora Ltd. har presset 3DS til det absolut yderste, uden at det på noget tidspunkt resulterer i frame-drops eller lignende, der kan ødelægge spillets flow.


I bedste Sakurai-stil er spillet propfyldt med content og unlockables. Vigtigst af disse er våbensystemet, som er overraskende gennemført. De otte våbenkategorier har hver deres styrker og svagheder, og hver især føles de unikke og kraftfulde. Der findes adskillige våben at samle indenfor hver kategori, og hvert våben bliver yderligere specialiseret, igennem forskellige "stats" og "bonuses".

For den dedikerede spiller findes der desuden adskillige udfordringer i spillets "treasure hunt"-system, der kort sagt fungerer som de efterhånden meget udbredte achievements. Man bliver igennem dette motiveret til at udfordre sig selv, blandt andet med uortodokse handlinger og våbenvalg.


Multiplayer
Multiplayer-gameplayet beskrives bedst med en video:


Personligt fandt jeg multiplayer-oplevelsen meget lovende. Ligesom i spillets single-player, er der her stor mulighed for at skræddersy sin figur til én specifik spillestil. De to modes og mange baner er både varierede og underholdende. Mest unik er "Light vs Dark", som kan ses i ovenstående video. Holdene dyster om at reducere det andet holds HP til 0, hvilket gør holdets engel sårbar. Holdet der først dræber modstanderens engel vinder. Et kritikpunkt i forbindelse med dette spilmode, er den manglende mulighed for at teame op med 2 venner og dyste mod ukendte hold. Vil man dyste mod sine venner online, kan dette kun gøres igennem private spil.

Det dårlige

Det er dog ikke lutter positive ting. Personligt fandt jeg styringen god, men besværlig. Eftersom man skal benytte både touch-skærmen og analogpinden på samme tid, bliver det besværligt at holde sin 3DS mens man spiller. Dette bliver delvist løst af Nintendos "3DS Stand", en plastikanordning der tillader dig at stille din 3DS i en nogenlunde behagelig position uden at skulle holde den selv. Dette er efter min mening langt fra optimalt, da jeg foretrækker håndholdt gaming som værende håndholdt.

Multiplayeren kan føles meget hektisk og hurtig, og er næppe for den knapt så øvede spiller. Det kan virke meget forvirrende til tider, og hvis ikke man har brugt lang tid på at studere samtlige af spillets "powers", kan man nemt blive efterladt med en følelse af ikke at forstå hvorfor man døde.

Jeg kan også forestille mig at spillets dialog kunne være et potentielt kritikpunkt. Personligt fandt jeg denne super sjov og charmerende, men jeg kan samtidig forestille mig at den til tider platte og barnlige humor ikke er for enhver.

Den ideelle spiller

Kid Icarus: Uprising byder på en af de mest flexible og gennemførte muligheder for justering af sværhedsgrad, undertegnede nogensinde har oplevet. Inden påbegyndt spil kan man enten "satse" eller "betale" hjerter (spillets valuta) for at øge eller sænke sværhedsgraden. Lykkedes det dig at gennemføre et kapitel på en højere sværhedsgrad, bliver dette belønnet med bedre belønninger i form af stærkere våben og flere hjerter. Dør man derimod, mister man en del af sine satsede hjerter. Dette er en motivationsfaktor i forhold til at udfordre sig selv og spille på den sværeste håndterbare sværhedsgrad, der ikke leder til ens død.

På denne måde forbliver spillet udfordrende, selv for den mest hardcore gamer, mens oplevelsen nemt kan justeres for den knapt så rutinerede spiller. Sværhedsgraderne rangerer fra 0 (fjenderne angriber dig næsten ikke) til 9 (der er flere fjender, de angriber konstant med stor præcision). Den tårnhøje sværhedsgrad er derudover en motivationsfaktor i forhold til at eksperimentere med spillets dybe weapon og power-systemer, hvilket for den dedikerede spiller er med til at forlænge spillets liv med mange timer.

Konklusion

Kort sagt har Sora Ltd. med Kid Icarus: Uprising vist deres mestring af konceptet "easy to learn, hard to master". Spillet er hurtigt, sjovt og lettilgængeligt for den uøvede spiller, men formår samtidigt at være tilpas dybt til at underholde de hardcore highscore-enthusiaster i mange timer. Tilføj hertil en gennemført multiplayer-del der understøtter op til hele seks spillere, og du har årets titel til Nintendo 3DS. Dette er efter min mening et "must buy" for alle 3DS-ejere.

14
1ups givet

5/5


Fremragende lyd

Nemt at gå til

Særdeles udfordrende

Øjeguf

Kommentarer:

#1 - AND

Level: 35 (Lakitu)

07-04-2012 12:14

Hvordan kan det egentligt være at man ikke kan se anmeldelserne på forsiden? Det er da lidt fjollet, hvis I spørger mig. Smiley
0
1ups givet

#2 - Kanin

Level: 23 (Skree)

07-04-2012 12:42

Fed anmeldelse. Fedt at spillet giver mulighed for at justere sværhedsgraden efter spillerens valg Smiley
0
1ups givet

#3 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

07-04-2012 14:28

Jeg brød mig ikke så meget om styringen, jeg fik ondt i hånden efter kort tids spil. Gameplayet var okay, meget Sin & Punishment-agtigt, men ikke specielt meget mere end det i de baner jeg har prøvet, men systemet med sværhedsgraden og måden hvorpå det hele er opbygget med ting man kan skaffe er helt genial og noget jeg ville ønske var i nærmest alle spil siden da. På intet tidspunkt har jeg førhen været så fristet til at købe et spil alene på grund af mængden af indhold i spillet, haha Smiley
2
1ups givet

#4 - chessr

Level: 31 (ChuChu)

07-04-2012 14:33

styringen er fint nok, men i længere perioder får jeg også ondt i hånden Smiley
0
1ups givet

#5 - Pieyanthikos

Level: 18 (Twhomp)

07-04-2012 17:09

Hvordan kan spillet få emblemet "nemt at gå til", samtidig med at styringen skulle være besværlig?

Jeg ville ønske, at jeg var mere klar på det her spil, men styringen skræmmer mig væk. Jeg er venstrehåndet, og alene det ser ud til at være en hæmsko - og i forvejen har jeg det dårligt med spil, hvor man skal koordinere et analogstik med stylus. Jeg kunne dog godt tænke mig at prøve det, for ligesom Bo tiltaler alt indholdet mig en del..
0
1ups givet

#6 - chessr

Level: 31 (ChuChu)

07-04-2012 17:14

tror de mener det er nem at gå til fordi det man skal i spillet kan alle sætte sig ind i Smiley så styringen kan stadig være besværligt Smiley
0
1ups givet

#7 - stelzig

Level: 23 (Skree)

07-04-2012 17:54

^Og fordi du kan justere sværhedsgraden så du aldrig sidder fast på grund af udfordring.

Det med ondt i hånden havde jeg også i starten, men får jeg ikke rigtig længere. Tror måske bare jeg har fået optimeret måden at holde den på efterhånden som jeg har spillet det (har trodsalt spillet omkring 20 timer nu).

Det værste med styringen for mig er at det er lidt besværligt at dreje rundt ordentligt i spillet fordi der ingen deadzone er, så sving vurderes udelukkende på hvor hurtigt du bevæger din stylus over skærmen. De har lavet en funktion så man hurtigt kan stoppe kameraet der drejer igen, men øh... Den virker ret ubrugelig og jeg har i hvert fald ikke fået den brugt.

Lidt tilpasning og det faktum at man kan finindstille styringen ret meget (som sagt dog ingen deadzone), og så er det da heldigvis blevet bedre. Specielt at få indstillet cursoren til at stoppe med det samme hjalp mig lidt... Jeg forstår simpelthen ikke hvad meningen med at miste kontrol over den skulle være? =/
0
1ups givet

#8 - Navn

Level: 19 (Bullet Bill)

07-04-2012 18:45

Spillet er nemt at gå til, fordi de letteste sværhedsgrader er så lette at alle, uanset evner, kan gennemføre spillet.

Styringen er "besværlig" fordi man skal benytte L-knappen, Analogpinden og touchskærmen på samme tid - hvilket gør at 3DS-standen er tæt på påtvunget hvis man skal kunne spille spillet på en måde der er komfortabel for hænderne.

Kan du se forskellen?
0
1ups givet

#9 - stelzig

Level: 23 (Skree)

07-04-2012 18:55

Ah... Ja jeg begyndte vist at lægge den på mit skød for ikke at få ondt i hånden. Det har dog bevirket at jeg får ondt i nakken hvis jeg spiller længe Smiley
0
1ups givet

#10 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

08-04-2012 12:09

Rigtig god og velskrevet almeldelse Smiley

Jeg glæder mig til at få brugt flere timer på spillet i den nærmeste fremtid, så jeg måske bliver i stand til at være med i jeres highscore-leg Smiley
0
1ups givet

#11 - chessr

Level: 31 (ChuChu)

08-04-2012 15:27

Samme her. Er kun i bane 10.
0
1ups givet

#12 - Pieyanthikos

Level: 18 (Twhomp)

08-04-2012 22:33

Ingen venstrehåndede der har prøvet det? Kunne godt tænke mig at høre, hvordan mine fælles kejthåndede oplever styringen..
0
1ups givet

#13 - Navn

Level: 19 (Bullet Bill)

08-04-2012 23:21

Jeg legede lige lidt med control-configuration. Som venstrehåndet kan du sætte bevægelsen på abxy, og triggeren på R. Dette gør din venstre hånd fri til at benytte touch-skærmen.

Jeg legede en smule med det, og det virkede fint nok. Du har naturligvis ikke samme følsomhed som en analog-pind med dette, men det virkede som sagt - ok.

Circle Pad Pro skulle efter sigende være et godt alternativ, men jeg kan ikke lige garantere om du har nem adgang til R-knappen når du sætter den på. Mener dog at Eagle snakkede om at man kunne dual-sticke hvis man ville. Bekræftelse på dette?
0
1ups givet

#14 - Eagle

Level: 21 (Paragoomba)

09-04-2012 09:56

Nej, jeg sagde at man netop ikke kan dual sticke. Du kan kun bruge CPP som alternativ analog til at bevæge dig med, hvis du ikke er tilfreds med ABXY-knapperne. Du kan dog evt. bruge styrekrydset til at sigte med når du bruger denne konfiguration, men min hjerne kan ikke indstille sig til at jeg bevæger mig med min højre hånd lige pludselig.
0
1ups givet

#15 - Navn

Level: 19 (Bullet Bill)

09-04-2012 18:49

I så fald burde CPP være et godt alternativ for venstrehåndede? Så kan de bruge CPP som analog, R som trigger og venstre hånd til at sigte med stylus?
0
1ups givet

#16 - Eagle

Level: 21 (Paragoomba)

09-04-2012 18:59

Jep, det kan man helt sikkert.
0
1ups givet

#17 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

09-04-2012 19:04

Det er længe siden, at det blev meldt ud, at Circle Pad Pros eneste funktion i dette spil er venstrehåndsstyring.
0
1ups givet

#18 - Gradius

Level: 5 (Cheep)

10-04-2012 17:30

Jeg syntes spillet har en masse fede ideer og er ganske underholdende...men men men kontrollen er simpelthen utilgivelig efter min mening. Uanset hvad man måtte mene så burde der have været truffet nogle andre valg, evt. Gameplaymæssigt (konsol mæssigt?) Så man slipper for dn tåbelige styring... Måske skulle spillet være udkommet til Wii...(U?)
0
1ups givet

#19 - Gradius

Level: 5 (Cheep)

10-04-2012 17:31

Sorry for spam, min ipad og jeg kunne ikke enes.... Smiley
0
1ups givet

#20 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

10-04-2012 23:32

Jeg var ret negativ over styrringen da jeg prøvede spillet på Hard Rock Cafe sidste år, men jeg kunne i sidste ende ikke lade være med at købe spillet. Styringen er virkelig ikke god, men det er resten af "pakken" til gengæld. Da jeg først fik sat mig ned og spillet et par baner, så faldt jeg så meget for spillet, at jeg glemte alt om den dårlige styring. Det har så damn meget charme i det spil og læg dertil de bedste replikker i et spil i MANGE år, fed grafik og en helt masse ting at unlocke. Jeg mener helt seriøst, at dette er et must-have spil til 3DS.

Et lille underligt hint... Har man badekar, så kan man, når man alligevel er i bad, hive sin 3DS med, da kurven i et badekar giver den perfekte vinkel og støtte under albuerne, når man skal spille dette spil Smiley Får din 3DS væskeskade tager jeg ikke ansvar, men det virker for mig Smiley
3
1ups givet

#21 - Navn

Level: 19 (Bullet Bill)

10-04-2012 23:40

Jeg er komplet enig i alt hvad du skriver Zøvnig.

Jeg er fuldstændig vild med spillet, men jeg får ondt i hånden af at spillere det i længere tid uden 3DS stand (fordi jeg holder 3DS'en delvist med venstre lillefinger). Det er helt sikkert optimalt, men jeg har på samme tid svært ved at se hvad de skulle have gjort anderledes med 3DS'ens muligheder.

Måske det skulle have været et Wii-spil istedet, men jeg kan ikke benægte at jeg nyder at have noget godt, håndholdt gaming igen.
2
1ups givet

#22 - chessr

Level: 31 (ChuChu)

11-04-2012 08:11

det håndholdte går bare desværre lidt af det når man sidder bedst ved et bord på den stander Smiley men fedt spil uden tvil
0
1ups givet

#23 - Gradius

Level: 5 (Cheep)

11-04-2012 11:06

Jeg er overbevist om at Kid Icarus ville have gjort sig betydeligt bedre på Wii da jeg er enig med chessr om at der går meget af det håndholdte ved at man alligevel skal sidde ved et bord med en holder og ikke kan falde den på sofaen m.m. igen gameplayet fejler intet og jeg syntes det er et gennemarbejdet spil. Fatter bare ikke hvad de har tænkt på mht. kontrollen.
0
1ups givet

#24 - stelzig

Level: 23 (Skree)

11-04-2012 11:44

Jeg er ganske enig i at dette ville fungere sindsyg godt på wii (det er det her spil som Sakurai måske burde overveje at lave på begge i stedet for smash...).

Men at standeren og bord skulle være nødvendigt? Jeg droppede hurtigt overhovedet at prøve standeren da jeg simpelthen ikke kunne se hvordan i alverden jeg skulle kunne holde DS'en behageligt på den og vinklen var heller ikke optimal. Det kan skam sagtens spilles uden selvom styringen i sig selv (uanset hvordan den holdes) ikke er optimal på håndholdt...

Men nu hvor jeg tænker over det så ville den sgu nok stadigvæk ikke være det hvis de heller ikke tilføjede en deadzone der - men det kan jeg simpelthen ikke se hvorfor de ikke skulle gøre. Det er virkelig det med at dreje rundt der er mest problematisk. At gå ind og ud af dashes kunne måske også optimeres en lille smule (smashes dash system er ikke optimalt til denne type spil generelt tbh)
1
1ups givet

#25 - stelzig

Level: 23 (Skree)

11-04-2012 11:47

^Ok, nu prøvede jeg lige hurtigt at sætte standeren op... Ja, den kan bruges, men er langt fra nødvendig IMO. Og det er ikke måden man skal holde konsollen på der gør styringen dårlig anyway. Smiley
0
1ups givet

#26 - Jaksen

Level: 10 (Bomchu)

11-04-2012 12:15

Det ser virkeligt godt ud, og god anmeldelse. Jeg må investere igen!
0
1ups givet

#27 - Magei00

Level: 5 (Cheep)

02-05-2012 23:20

Rigtig god anmeldelse lyder som et rigtigt fedt spil.
skla helt klart have det når jeg får købt en 3DS
0
1ups givet

#28 - Peblisko

Level: 21 (Paragoomba)

05-05-2012 14:32

Stemmer også for en wii-konvertering. Godt forsøgt, Nintendo. Endnu engang rammer 3ds'en ved siden af. Hvorfor tog de ikke den sikre vej med en klassisk sidescroller? Så kunne de altid eksperimentere med et free-roaming smash bros. senere.
1
1ups givet

#29 - Jaksen

Level: 10 (Bomchu)

08-06-2012 11:05

Det er så fint det her spil. Jeg er ærgerlig over, at man ikke bare kan bruge pro pad som anden analog pind, men istedet skal bruge stylus. Men styringen generer mig ikke så meget. Jeg er mægtig glad for det. Alle de her våben, unlockables, og humoren er fantastisk. Level opbygningen er super god. Kort sagt, fed anmeldelse som jeg er helt enig i! Mægtig glad for købet.
0
1ups givet

#30 - Marddos91

Level: 13 (Baby Dodongo)

15-09-2019 20:59

Jeg er lige en del år for sent ude, men spillet fortjener at blive bragt op igen, for hold da op en god spiloplevelse, jeg var tæt på at snyde mig selv for, da jeg solgte spillet efter knap at have spillet det, dengang det udkom for 7 år siden.

Anmeldelsen her er så god og præcis, at jeg selv kunne have skrevet den. Til dem, der endnu ikke har prøvet spillet; lad være med at snyde jer selv for at opleve et af de bedste spil, der er kommet til 3DS. Jeg er så meget oppe at køre over, hvor godt underholdt, jeg er Smiley
1
1ups givet