Få en introduktion til v...

Se de første billeder og...

N-Tonight #6: Just Dance ...

Vi streamer Resident Evil...

Baldo annonceret til Swit...

Se åbningssekvensen til ...

Lanceringstrailer for de ...

Yu-Gi-Oh Legacy of the Du...

Super Mario Maker 2 har e...

Tetris 99 får DLC med ny...

Switch - spilrygter og sp...

Feedback på ny side

Spil på vej til Switch

Nintendo Labo

Cuphead

Luigi's Mansion 3

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Fortnite

Astral Chain

Nintendo på mobil

Tilbudstråden

Solgt

S: super smash bros switc...

K: Wii U spil

S : 2 switch Spil

S: 30 Wii U spil

S: Starfox-samling & 3DS-...

K: Voez (Switch)

SOLGT: Diablo 3, Mario+Ra...

S: Super Mario 3D land og...

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers Minions

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Kirby Battle Royale (3DS)

Skrevet af Brocky - 28-12-2017 21:49

Kirby, den lyserøde slughals, har i 2017 kunnet fejre sit 25-års jubilæum, og det er bestemt ikke gået ubemærket hen. I foråret blev vi præsenteret for free-to-start-spillet, Team Kirby Clash Deluxe, mens vi i sommers fik Kirby’s Blowout Blast, og i starten af november kom så hovedmåltidet. Efter at have udgivet de udvidede versioner af minispillene fra Kirby: Planet Robobot på 3DS eShop, så kom Kirby Battle Royale nemlig på markedet som en fuldblodsudgivelse, der kan købes i butikkerne, og det har mange formentlig set frem til. Spillet er udviklet af HAL Laboratory, der er seriens oprindelige udvikler, men nu om dage er de måske mere kendt for arbejdet med Super Smash Bros.-serien, og det skal vi nu se om kommer dem til gode her.

Kirby Battle Royale er nemlig et arenakampspil, hvor man ser Kirby oppefra og ned, og målet er at angribe ens modstandere ved hjælp af Kirbys velkendte stødeangreb. Spillet understøtter både lokale- og online multiplayerkampe, hvor man dyster i et hav af små minispil med op til tre andre spillere – lokalt kan man nøjes med et spileksemplar, da brug af Download Play er en mulighed – og foruden multiplayer-delen har spillet også en kort, men god single player-del, hvor man på egen hånd skal på eventyr.


En kort, men solid single player-del
Når man starter Kirby Battle Royale for første gang, bliver man automatisk smidt ind i spillets single player-del. Her møder man en række figurer, der fortæller om præmissen for eventyret, man er på vej ind til, og om de forskellige angreb, man kan udføre. Det drejer sig først og fremmest de velkendte stødeangreb, hop og muligheden for at svæve i luften, men det er også muligt at samle objekter op og kaste dem, hvilket man får brug for i mange af multiplayer-spillene. Overraskende nok kan man til gengæld ikke spise fjenderne og overtage deres evner, hvilket ellers er blevet Kirbys varemærke med årene, men i stedet har spillet har et level up-system, der fungerer ved, at man undervejs samler mønter, som med tiden lukker op for en række specielle evner, som fx sværd, bomber og pisk. Den indledende del af single player-delen fungerer som en god tutorial til spillet – også med henblik på multiplayerkampene senere hen.

Single player-delen minder i stil om de gamle action-RPG-spil fra fx Super Nintendo-æraen både i udseende og styring, og undervejs kommer man bl.a. igennem de minispil, man også kan spille online. Højdepunktet skal imidlertid findes i en række bosskampe, og selvom der ikke er den store udfordring at hente i denne del af spillet, så er det stadig solidt. Kontrollen føles præcis, grafikken (der dog ikke understøtter konsollens 3D-effekt) og lyden stråler, og eventyret er ganske fornøjeligt at spille, selvom det kun tager tre til fire timer at gennemføre. På den ene side føles det for kort, men på den anden side er det dog ikke sikkert, at der er nok variation til at retfærdiggøre, at det skulle vare længere, og samtidig er det heller ikke den primære del af spillet.


En række minispil
Kirby Battle Royales hovedattraktion er altså spillets multiplayerdel, der både kan spilles lokalt og online, og denne består af ti minispil, som foregår i forskellige lukkede arenaer med forskellige mål og regler. Den bedste beskrivelse, jeg kan komme på, er nok, hvis man forestiller sig en blanding af traditionelle Kirby-, Smash Bros.- og Mario Party-spil. Multiplayerkampene foregår således med fire spillere, hvor man enten kæmper alle mod alle eller sammen to og to, og hvert minispil har som sagt sin egen præmis.

I Battle Arena handler det om at slås alle mod alle. I Apple Scramble handler det om at løbe ind i et stort træ, så der falder æbler ned, som man så skal samle og lægge i sin base. I Ore Express handler det om at samle træ hurtigst muligt og lægge det op i en togvogn, der kører forbi. I Flagball handler det om at skyde en bold hen på modstanderens flag for at ødelægge det. I Slam Hockey handler det om at støde ens modstandere ud af banen ved hjælp af en kæmpe hockeypuck. I Robo Bonkers handler det om at angribe en række robotter for at få flest point. I Rocket Rumble handler det om at samle små kuber, der skal danne en raket, og målet er så at samle en raket, der er i stand til at flyve længere end modstandernes.


Kvaliteten af minispillene varierer lidt, og en række af dem minder om hinanden – især dem der har fokus på at samle objekter til sig selv. Mit personlige favoritspil er det helt klassiske Battle Arena, hvor det meget simpelt handler om at udkæmpe de andre. Det er ret ligetil at forstå, men der er dog den finte, at hvis man dør, er man ikke helt ude af spillet, da man har mulighed for at komme ind igen, og det gør det lidt sjovere. Spillet har som sagt også et level up-system, der udover at åbne op for de specielle evner også åbner op for de forskellige game modes, karakterer og musik undervejs. Indtjeningen af mønterne og muligheden for at åbne op for nye tiltag gør, at man har lyst til at blive ved med at spille det ekstra, både i single player og multiplayer, men når man har samlet alt, mister man hurtigt incitament til fortsætte.

Hvordan fungerer multiplayerdelen så?
Kirby Battle Royale kan som sagt spilles i både lokal og online multiplayer, og som et kæmpe plus understøtter det Download Play-funktionen, hvilket vil sige at op til tre andre venner kan være med uden at eje spillet, så længe de blot har deres egen 3DS med. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke har testet den lokale multiplayerdel, simpelthen fordi jeg ikke kender andre, der spiller Nintendo 3DS i nærheden af mig selv, men til gengæld har jeg testet online-delen, og her var det faktisk svært overhovedet at finde andre spillere online. Det er desværre sådan, at serverne med EU-spillere virker ufattelig tomme, hvilket andre anmeldere også har bemærket, og der var et par enkelte gange, hvor jeg helt opgav at spille online, fordi jeg ikke havde tålmodighed til at vente på, at en anden spiller måske dukkede op. Når det lykkedes mig at finde et par spillere, fungerede online-delen udmærket med en smule lag hist og pist, men i en tid, hvor alle enheder efterhånden går online med det samme, er det meget krævende pludselig at skulle sidde og vente i så lang tid for at spille forholdsvis korte spil.


Konklusion:
Nintendo udgiver fra tid til anden mindre spil, der har et fint spildesign, men ofte mangler de det sidste for rigtig at kunne anbefales, og Kirby Battle Royale, der er det seneste skud på stammen i Kirby-serien, er desværre endnu et spil i rækken, hvad det angår. Der er tale om et arenakampspil med en kort, men solid single player-del og en række minispil, som kan spilles lokalt eller online mod andre spillere. De fleste af de mange minispil fungerer godt, men der er problemer med at finde spillere online, og det kan tilmed lagge, når man først kommer i gang. Er du meget stor Kirby-fan eller ved du, at du har mulighed for at spille det lokalt med andre, så kan spillet sagtens underholde – især fordi spillet understøtter Download Play – og på den måde er Kirby Battle Royale som de fleste andre Kirby-spil mest værdifuldt for fx børnefamilier, hvor flere kan spille det sammen, og den lette sværhedsgrad ikke keder deltagerne. Spiller du hovedsageligt alene, kan jeg simpelthen ikke anbefale dig spillet, fordi onlinedelen er for ujævn, og der derfor er for lidt at komme efter taget i betragtning, at spillet sælges til fuld pris.

Spillet fylder XX blocks.

3
1ups givet

3/5


For de yngste

Nemt at gå til

Kommentarer:

#1 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

28-12-2017 21:55

Brocky har taget sig en tur med Kirby i hans seneste 3DS-udgivelse, så her er lidt nyt at læse mellem jul og nytår, og vi hører selvfølgelig gerne, hvis I selv har erfaringer med spillet Smiley
0
1ups givet