N-club Streams: Uge 39

Dragon Quest Monsters få...

Nickelodeon All-Star Braw...

Ghostbusters: Spirits Unl...

LEGO annoncerer LEGO Pira...

Den fysiske udgave af Pik...

Gameplay-trailer for Faer...

Se animeret prolog til So...

Pikmin GO bliver til Pikm...

Ny opdatering til Disney ...

Spil på vej til Switch

Pokémon Scarlet & Violet

Gode Wii-spil at spille m...

Danske retro forhandlere

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Alternative nyheder

Stemmen bag Ash: det har ...

Sony og Microsofts næste...

Mario Kart Tour

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Another Code: Two Memories (DS)

Skrevet af J3pseN - 07-10-2007 18:27

Et liv i uvished
Det er elleve år siden Ashley sidst så sin far, i mellemtiden er hun vokset op hos sin tante Jessica, men dagen inden Ashleys fødselsdag modtager hun en pakke fra sin far. I pakken er der et apparat kaldet en ”DAS” (som er fuldstændig identisk med en DS), som Jessica hurtigt påpeger må være en af Ashleys fars kreationer. DAS’en indeholder en fil, hvori der står, at han gerne vil tilbringe hendes fødselsdag sammen med hende, og at hun skal komme til Blood Edward Island for at møde ham, der vil han vente på hende. Hun tager af sted sammen med sin tante, men opdager hurtigt, at hendes far ingen steder er at se.
Jessica går ud for at lede efter ham, men vender ikke tilbage som aftalt. Derfor må Ashley selv begive sig ud på den ukendte og lettere skumle ø i søgen efter både sin far og sin tante …

Anderledes
Man styrer Ashley ved hjælp af den trykfølsomme skærm, hvor alt man skal gøre er at holde stylusen et sted på skærmen, så følger Ashley den. Det er utroligt let, og man lærer det meget hurtigt. Hvis man så skulle blive træt i armen, er der også mulighed for at benytte det digitale kryds.

Alle steder man færdes bliver vist oppefra i 3d på den trykfølsomme skærm, imens kører den øverste skærm super flotte stillestående billeder af, hvad Ashley ser, og det er disse billeder man skal finde ting på. Ved at trykke på et ”se nærmere” ikon, kommer det billede ned på den nederste skærm, og man kan så trykke og undersøge tingende på billedet, præcis som vi kender det fra de gamle point'n'click adventures til NES. Alle personer på øverste skærm er lavet på en meget anime tro måde, og det ser forbløffende lækkert ud!Hvem mon de briller tilhører?


Another Code: Two Memories er på mange måder anderledes end andre spil. Det er den kringlede og utroligt spændende historie, som er spillets drivkraft. Det er ikke specielt sjovt, men sindssygt spændende. Spillet byder på rigtigt mange spændende personer, og rigtigt mange spændende rum, der skal udforskes, samtidig skaber den mystiske familie Edward en helt speciel form for spændthed.

Det meste af tiden bruges på at lede efter ting eller ledetråde, som kan føre en videre i spillet, der er et hav af gåder, som skal løses på mange forskellige måder fx ved at lægge ting sammen, så de danner en kode eller andet. DAS’en skal også bruges, da den blandt andet indeholder et kamera.

Øverst en fryd for øjet
Som før nævnt viser den øverste skærm nogle utroligt flotte billeder, de er virkelig en fryd for øjet. Det er tydeligt, hvad alt forestiller, og det fungerer super lækkert. Den nederste skærm kører i fuld 3d. Det ser pænt ud, men er ikke noget overvældende syn. Den nederste og øverste skærm fungerer rigtigt godt sammen, og det er let at se, at der er overensstemmelse mellem hvor Ashley er, og hvad hun ser.

De få cutscenes, der er implanteret i spillet, er desværre lidt kedelige, da der ingen animationer er, men igen tale om stillestående billeder, hvor en figur så kan blive rykket rundt, men aldrig bevæge dele af sin krop, altid kun hele kroppen. Det virker lidt tamt, og man kunne sagtens ønske sig, at de virkelig gennemførte den lækre stil, og så smed nogen superfedt animerede cutscenes ind i stedet.DAS’en benyttes flittigt gennem spillet


Kan man få mere stemningsfuld musik?!
Another Code lever virkeligt højt på musikken. Den er så stemningsfuld, at bare den alene kan gøre et rum skræmmende, eller gøre et sted spændende, selvom det på ingen måde selv giver udtryk for det. Selvom spillet kun indeholder få melodier, er de så stemningsfulde, at man ikke ønsker sig mere. Samtidig skifter de efter Ashleys sindstilstand, hvilket også virker super godt, da man så også selv føler sig frustreret, og bare ønsker at alt skal blive godt igen. Desværre er der kun meget få lyde i spillet, en af disse er lyden af Ashleys fodtrin. Det virker fint nok, men man kunne let ønske sig mere.

Kort, men godt!
Desværre er eventyret næsten forbi før det er startet, og kan for de flestes vedkommende klares på en små 6 timer. Heldigvis er disse 6 timer så sindssygt underholdende, at man har svært ved at ligge spillet fra sig, man vil bare lige have den næste ledetråd, og så er spillet slut før man ved af det. Der er desværre næsten intet at vende tilbage til, når spillet er klaret, ud over en masse kort til DAS’en gemt igennem hele spillet. Dem kan man gå i gang med at finde, men det er desværre meget trivielt, når man kender hele historien, og derfor ikke spiller for at finde ud af, hvor hendes far er, eller hvad der er sket i familien Edward.Der er dejligt mange opgaver med ikke helt indlysende løsninger


Another Code: Two Memories er en fantastisk oplevelse, og uden tvivl en af de fedeste titler til Nintendo DS. På trods af, at det er så kort, og på ingen måde er et grafisk vidunder, formår spillet at holde en klistret til skærmen, det er alt for spændende. Cing (spillets studie) har skabt et spil, der benytter Nintendo DS på alle tænkelige måder, og på måder ingen andre spil gør. Another Code: Two Memories er en perle, og skal opleves.


Second Opinion (Diadera): Jeg har også gennemført spillet og jeg må sige, at det var en af de bedste spiloplevelser jeg nogensinde har haft. Jeg kunne stort set ikke lægge spillet fra mig igen, da jeg først kom i gang med det. Desværre er det meget hurtigt overstået, som J3pseN også nævner, hvilket giver et minus i slutregningen for mig i hvert fald, men jeg vil stadig give spillet en ”N-club anbefaler”, da det efter min mening er et spil man bare må prøve, hvis man er til den slags spil.

0
1ups givet

4/5


Forbeholdt niche gamere

Kommentarer:

#1 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

07-10-2007 18:49

Hmmm, god anmeldelse! Interesserant spil, måske er det værd at købe?
0
1ups givet

#2 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

07-10-2007 18:50

Ups! Jeg mener "Interessant"
0
1ups givet

#3 - M60dk

Level: 18 (Twhomp)

07-10-2007 19:15

Nice anmeldelse, den second opinion er faktisk også meget rar, så man lige får bekræftet at spillet er superb Smiley
0
1ups givet

#4 - Butju

Level: 1 (Goomba)

07-10-2007 19:16

har længe tænkt mig at prøve det her spil og har jeg tænkt mig det endnu mere Smiley
0
1ups givet

#5 - ABQUL

Level: 1 (Goomba)

07-10-2007 19:33

Og selvf er min DS gået i stykker Smiley Anyway ville det være bedre med dagen før hun fyldte 15 xD Iøvrigt god anmelelse, og godt med det der Second Opinion.

0
1ups givet

#6 - You don't know me!

Level: 1 (Goomba)

07-10-2007 19:45

siger det samme, jeg må nu indrømme at spillet er noget gammelt og nok ikke ses på hylderne i de fleste butikker længere, men hey der har man internettet Smiley
0
1ups givet

#7 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

07-10-2007 20:33

love DS - Spil som Mario Kart DS (der er et af de allerældste DS-spil) findes da stadig på hylderne?
Anyways, fed anmeldelse
0
1ups givet

#8 - Mecha_tails

Level: 2 (Keese)

07-10-2007 20:50

nej MarioKart er slet ik et af de alderældste DS spil Smiley!!


0
1ups givet

#9 - J3pseN

Level: 8 (Pirahna Plant)

07-10-2007 22:29

Grunden til at den er af et så gammelt spil, er fordi det er den anmeldelse jeg ansøgte med.

Tak for rosen! Smiley
0
1ups givet

#10 - Morztan

Level: 1 (Goomba)

08-10-2007 08:55

Uha, jeg hader det her spil Smiley

Dårlig musik, trægt tempo og en historie der er hul i hovedet Smiley

Man må dog give det at det anvender DSens muligheder på en fed, fed måde. Men ellers er det det rene bras IMO. Ligesom Hotel Dusk vil jeg give det 5/10
0
1ups givet

#11 - Shihoudani

Level: 1 (Goomba)

08-10-2007 10:40

Jeg har prøvet at spille det en enkelt gang eller to, det er klart spilleværdig ^^
0
1ups givet

#12 - Emotional

Level: 1 (Goomba)

08-10-2007 13:23

Forstår virkelig ikke hvordan man kan synes historien er hul i hovedet ... Smiley Historien fangede mig virkelig meget i Another Code, i modsætning til fx historien i Zelda TP, den var da hul i hovedet (i hvert fald i forhold til Another Code).

Og dårlig musik ... Wtf, imo. er det den mest stemningsfulde musik i et håndholdt spil overhovedet siden de allerførste Pokémon-spil xD
0
1ups givet

#13 - TheIssing

Level: 5 (Cheep)

08-10-2007 14:26

Jeg vil ikke sige at spillet er hul i hovedet. Det er jo et rigtig godt spil. Det grib mig hurtigt, og det er et godt tegn. Nå men var sin mening.
0
1ups givet

#14 - TeluX

Level: 2 (Keese)

09-10-2007 02:19

Morztan @ Ikke et ondt ord om Hotel Dusk du gamleSmiley
0
1ups givet

#15 - Morztan

Level: 1 (Goomba)

09-10-2007 07:57

Hehe. Hotel Dusk var modbydeligt Smiley Magen til spildt potentiale skal man lede længe efter.
0
1ups givet