N-cast #116: Nostalgisk P...

Jackie & Daria-opdatering...

Du kan nu fortryde forudb...

Big Brain Academy: Brain ...

Pikmin GO bliver til Pikm...

N-club Streams: Uge 49

Næste Nintendo 64-spil t...

Så er årets pakkeleg i ...

Lanceringstrailer for Dis...

Hvad ønsker du fra Ninte...

Pokémon Unite

Salgstal

Triangle Strategy

Tetris 99

Pokémon-tråd

Game Builder Garage

Fire Emblem Heroes

Dit seneste køb

DR søger Mario ekspert!

Filmtråden

K: Shin Megami Tensei V

Tilbudstråden

B: 2 Nintendo Switch spil

K: Zelda BotW

V: Gameboy Advance SP ags...

K: pokemon leafgreen

S: Switch og 3DS spil

K. Pokémon Black & Poké...

Nintendo 64 spil

K: Wii spil

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Final Fantasy III (DS)

Skrevet af CAPTAIN N - 08-06-2007 17:39

Final Fantasy 3 er et RPG-pil, hvor du som 4 unge helte skal ud og frelse verden fra en mørk kraft, der truer med at opsluge det hele. Som i de fleste andre RPG spil render du rundt i underjordiske gange, i byer eller i templer, hvor du slås mod monstre for at blive stærkere og købe nye våben og udstyr til dine helte. Spillet følger næsten alle regler for, hvordan et godt RPG spil skal være, plus det har lidt ekstra nyt i godteposen.

Spillet begynder med, at en af hovedpersonerne falder ned i et hul og havner i en hemmelig hule under jorden. Der møder du en magisk krystal, der fortæller om et mørke, der er ved at ødelægge verden, og at du sammen med 3 andre udvalgte skal drive mørket tilbage til hvor det kom fra. Du finder de andre ”Warriors of Light” rimeligt tidligt i spillet og efter det, kan jeres mission så begynde. På din rejse møder du en masse nye venner, men helt sikkert også ligeså mange fjender, som alle prøver at bringe din rejse til ende -Og din rejse er lang.Det første man ser i spillet er den virkelig flotte intro, som giver en fornemmelse af storhed


Fra 8-bit til NDS
På de sidste 17 år er der sket meget i spilverdenen. Grafik, lyd og diverse andre ting, er noget helt andet end det var dengang, og i stedet for at lave en genudgivelse af det originale Famicom spil, har folkene på Square Enix valgt at give os noget helt nyt. Spillet er blevet restaureret helt fra bunden og næsten al 2D grafik er blevet fjernet og erstattet af virkelig nydelig 3D grafik. Alle fjenderne ser utrolig detaljerede ud og er meget varierede. Landskaberne og de forskellige omgivelser er noget af det flotteste vi har set til dato i denne genre af NDS-spil. Lyden er også blevet forbedret, uden at de flotte soundtracks, som Final Fantasy også er kendt for, er blevet fjernet. Plus det, er der en masse af den gamle musik med fra de helt første Final Fantasy spil, som alle ældre gamere nok vil nikke genkendende til. Al dialog er tekstet, og der er altså ingen tale med lyd og stemmer, men derimod en masse tekst, hvilket er helt normalt for denne slags spil, og ikke gør noget ved spiloplevelsen. Til gengæld skal man kunne nogenlunde godt engelsk for at forstå, hvad der bliver sagt, da det ellers vil blive ret svært at følge med og vide, hvor man skal hen næste gang. Derfor er spillet er nok bedst egnet til børn fra 12 år og opefter, afhængig af, hvor godt ens engelsk er.
Nintendo Wi-Fi har også fundet vej til dette spil. Der er desværre ikke nogen online-kampe eller noget i den retning. Det eneste du egentlig bruger det til, er at sende mails til dine venner og medspillere. Spillet er desværre heller ikke kompatibelt med Final Fantasy 3-spil udenfor Europa, så det er nødvendigt, at ens venner har en europæisk udgave af spillet, hvis i skal sende mails til hinanden. Du kan bruge mailfunktionen til at unlocke ting i spillet, som ikke kan fås på anden måde, eller du kan bare tage en hyggelig snak med dine venner.Spillet fungerer som næsten alle andre turbaserede RPG-spil


Sådan spilles det
Som i andre RPG-spil render du meget af tiden rundt i et bestemt område og venter på, at en random kamp skal indtræffe, som du så skal vinde et par af, for at stige nok i level til at klare dig gennem det næste område, du skal til. Dette kaldes at ”grinde”, og det gør du en stor del af tiden i Final Fantasy 3, da fjenderne har en lidt irriterende tendens til at være meget høje levels i forhold til en selv, især lige i starten af spillet. Du har i Final Fantasy 3 både almindelige levels og så noget andet, der hedder job levels. Job levels er det, der bestemmer, hvor god din figur er til sin profession. Hvis du har en knight med højt job level, slår han hårdere, hvis du har en mage på højt job level, kan han kaste flere stærke formularer osv. Det kan være en rigtigt god idé at have højt job level. Din helt er nemlig ikke meget værd, hvis det ikke er særlig højt.
Du har i Final Fantasy 3 ikke en masse figurer med forudbestemte evner, som i så mange andre spil. I Final Fantasy 3 kan du til hver en tid ændre dine heltes job til noget andet, hvis du mener det er en god ide, og det bliver det helt sikkert på et eller andet tidspunkt.
Omfanget af områder du kan udforske i spillet er ret stort. Du starter i et lille område og kommer så videre til et noget større og til sidst et meget stort. Der er nok at se og udforske, såfremt man er tålmodig, da spillet er langt. En lidt irriterende ting i spillet er dog, at man nogle gange er i tvivl om, hvor man næste gang skal hen, for hvis du mister tråden, er der ikke så meget hjælp at hente.Der er en stor verden og masser af spilletid i spillet


Alt, du kan ønske dig af et spil
Hvis du har spillet andre spil i serien og kunne lide dem, vil du helt sikker også elske Final Fantasy 3. Der er masser af timers spil og vi tør næsten garantere, at der mindst er 24 timers spilletid første gang du spiller det igennem, selvom spillet nogle gange er lidt langtrukkent, når det kommer til tempo.
Du spiller hele spillet igennem med de samme 4 helte. Der kommer altså ikke flere på dit team. Grafikken er langt flottere end de mange andre RPG-spil til DS. Selv de fjender, der kun optræder få gange i spillet, er meget detaljerede at se på. Der er virkelig ikke sparet på noget.
Når den flotte intro film kører over skærmen på ens DS, ved man, at man sidder med et seriøst spil i hænderne. Der er ikke meget at være kritisk overfor, men der er naturligvis altid nogle ting. En af dem er, at når man vil vælge et job til sin helt, får man en lang liste med jobs, men du har ikke den fjerneste anelse om, hvad de forskellige job er gode til. Det må man selv finde ud af. Der måtte godt have været lidt mere hjælp at hente der.
For at unlocke alt i spillet, er det en nødvendighed at kunne komme på nettet med sin DS, så hvis du ikke har internetadgang må du vente lidt med at få fingre i det sidste.
Når spillet er gennemført er der desværre ikke så meget at lave. Man kan selvfølgelig prøve, om man kan få sine helte op på maksimum level og måske til og med besejre den ultimative boss, men i bund og grund vil den gennemsnitlige gamer nok lægge det fra sig kort tid efter det sidste slag.Der er meget variation på de mange fjender og områder i spillet


Square Enix har gjort det igen
Selvom spillet er mere end 17 år gammelt, er det ikke faldet i kvalitet. Tværtimod. Final Fantasy 3 har simpelthen det hele og der er ikke meget i spillet, der kan sættes en finger på. Vil du have det hele med, er der mange timers spil i Final Fantasy 3. Det vil nok tage dig en uge at klare, hvis du spiller et par timer om dagen. Final Fantasy 3 bør betragtes som det bedste RPG-valg til din DS indtil videre og kan klart anbefales. Hvis du er fan af serien så køb det, og hvis du aldrig har prøvet det før, ja, så er der altså ingen undskyldning for ikke at prøve det nu.

0
1ups givet

5/5


Klassiker

Kommentarer:

#1 - M60dk

Level: 18 (Twhomp)

08-06-2007 18:05

God anmeldelse Smiley Thumbs up!
0
1ups givet

#2 - Justaway

Level: 1 (Goomba)

08-06-2007 18:09

jeg hader at man ikke kan noget (sjovt) på wifi
og de kunne godt have udnyttet touch pinden liidt mere
det er så irriterende at de ikke gør noget når de har så mange muligheder
0
1ups givet

#3 - Aura

Level: 1 (Goomba)

08-06-2007 18:14

Hvad skal de gøre med stylusen i et traditionelt RPG, mere end de har gjort?
Yea, jeg lider stadig spillet, selvom det er meget gammelt.
0
1ups givet

#4 - Cartman

Level: 1 (Goomba)

08-06-2007 18:42

Det er en del højrere end andre sider har givet det, men N-Club er jo altid mest pålidelig, så det kunne være man skulle tjecke det ud.
0
1ups givet

#5 - Jeppe

Level: 1 (Goomba)

08-06-2007 20:00

Synes det er alt for højt. omkring 7 er mere rimeligt.
0
1ups givet

#6 - CAPTAIN N

Level: 16 (Space Pirate)

08-06-2007 20:08

det er mere en plage at bruge touch screen i de her slags spil end det er nyttigt

0
1ups givet

#7 - Magtail

Level: 3 (Koopa-Troopa)

09-06-2007 08:47

Cartman ->
I dette tilfæde kan du gå hen og blive slemt skuffet. Jeg har spillet FF3 igennem, og jeg er virkelig skuffet. Det er så gammeldags og langsomt. I mine øjne ligger spillet på et 6-tal.
0
1ups givet

#8 - Benno

Level: 2 (Keese)

09-06-2007 20:53

godt at se jeg ikke er den eneste som synes at spillet er dårligere end 9 Smiley

personligt ville jeg give det 6-7 stk. spillet synes jeg ikke har meget at udforske set i forhold til ander FF'er, summons er noget man kan købe, kunne de ikke havde fundet på noget sidequest eller andet sjov istedet for?

jobs er unbalanced og man finder hurtigt ud af hvem man skal bruge og ikke skal.

men det er self. min personlige mening, og så skal det siges at anmeldelsen er skrevet flot mm. dens meninger stemmer bare ikke overens med mine Smiley

god arbejde CAPTAIN N Smiley
0
1ups givet

#9 - ShiniTenshi

Level: 1 (Goomba)

10-06-2007 01:01

Jeg vil ikke kalde spillet skuffende, jeg syntes selv det var meget sjovt så længe det varede. Men ja 9 er nok lidt i overkanten, da det trods alt er et spil man gennemfører en gang og så aldrig rør igen... but it's not my call.

@Benno
Nu er det jo et gammelt spil der er blevet restaureret, så de kunne jo ikke bare ændre på historien eller spillets forløb, bare for at få summons til at være mere som i andre FF's. Det ville nok gøre en del fans utilfredse Smiley
0
1ups givet

#10 - Benno

Level: 2 (Keese)

12-06-2007 21:19

@Shinitenshi
jeg er godt klar over spillet er et remake af det gamle, så self. skal der ikke ænders på historien, det ændre dog ikke at jeg er uenig med karakteren da jeg synes historien er simpel og kedelig. om det så var en helt ny opfundet historie eller en de har taget fra lang tid tilbage er jo irelevant Smiley

ang. summons kunne de godt havde fundet på sidequest, i det originale starter man f.eks. med alle 4 personer i starten i grotten, i remaken skal man lige spille starten af handlingen før man for dem på holdet Smiley
0
1ups givet

#11 - Fawful

Level: 18 (Twhomp)

13-06-2007 21:13

Som skrevet, skal man jo begge have den europæiske version for at maile til hinanden. Hvad så hvis begge har den amerikanske version, og man stadig er her i Danmark, vil det så også virke?
0
1ups givet

#12 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

13-03-2008 21:15

Fik det for et par dage siden, synes det er mega fedt Smiley
0
1ups givet