Åbningssekvensen for Mon...

Worms Rumble får lanceri...

Se de vilde skud i ny Mar...

Sky: Children of the Ligh...

Overblikstrailer for Lege...

Endnu en gameplay-trailer...

Nye LEGO Super Mario-pakk...

N-cast #98: E3 2021 Speci...

ENDER LILIES: Quietus of ...

Miitopia (Switch)

Legend of Zelda: Skyward ...

Spil på vej til Switch

Switch - spilrygter og sp...

Tetris 99

Mario Golf: Super Rush

Metroid Dread

Annonceringer af annoncer...

Mario Kart Tour

E3 2021 - og des lige

Sony og Microsofts næste...

Tilbudstråden

K: Wii spil

S: Bravely Default 2

S: Switch skuldertaske (g...

K: The Legend of Zelda: M...

Zelda Collectors Edition ...

K: Wii remote plus

Tank! Tank! Tank (Wii U) ...

Vurdering af Pokemon kort

S: Diverse spil

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Professor Layton and the Curious Village (DS)

Skrevet af Mr. Mario - 10-02-2009 10:32

Da Baron Augustus Reinhold dør, efterlader han et testamente hvori der står, at han i sin by St Mystere har gemt et gyldent æble og den person der finder æblet vil få hele hans formue. Så den efterladte enkefrue sender bud efter Professor Laytons assistance. Så den gåde- og mysterieelskende arkæolog og hans assistent Luke drager mod St Mystere for at løse dette mysterium. St Mystere viser sig at være en mystisk lille landsby, hvor alle beboerne elsker gåder. I modsætning til gåder så er beboerne knapt så glade for, ja de faktisk frygter, et mystisk tårn der rager op mellem skyerne midt i byen.
Du skal nu som Professor Layton og Luke opklare mysteriet om det gyldne æble i denne mystiske lille by, samtidig med at nogen prøver at gøre Layton og Luke fortræd.Der er mange sære personer i St Mystere


Når man har startet spillet og fået tildelt sit savedata et navn, starter det hele med en pæn tegnefilm, i go’ gammeldaws stil, og man sidder straks med tanken om, at dette spil godt kunne gå hen og blive noget stort. Kort efter får man smidt den første gåde i hovedet, så man ikke er i tvivl om, hvad spillets grundsten er. Når den første gåde er løst, kan point-and-click eventyret i byen St Mystere begynde.
Måden hvorpå man bevæger sig rundt i St Mystere, fungerer stort set på samme måde, som vi kender det fra ’Ace Attorney’-spillene, nemlig ved at trykke sig fra det ene område til et andet. I Professor Layton and the Curious Village er områderne dog mere sammenhængende, så man har en geografisk fornemmelse af, hvor man er i forhold til de andre steder. Under din første gåtur i St Mystere vil du hurtigt opdage, at beboerne er glade for gåder, men hvad er det lige for nogle gåder og hvordan fungerer de?Tryk på døre eller de gule pile for at bevæge dig rundt i St Mystere


Spillet indeholder mange forskellige gåder lige fra visuelle gåder og slide-puzzles til mindre matematiske gåder. Dette er kun nogle af gådetyperne. Når du så sidder med en gåde, har du i de fleste tilfælde mulighed for, at bruge den trykfølsomme skærm til at skrive på, hvis du skulle have brug for det, for eksempel hvis du vil regne lidt eller notere vigtige fakta i en gåde. Skulle en gåde være for svær, har man mulighed for at købe sig til op til tre tips. Et tip koster en ’Hint Coin’, som kan findes rundt omkring i St Mystere. Typen af gåder og sværhedsgraden af gåderne varierer godt igennem spillet. Når du har løst en gåde, har du mulighed for hurtigt at hive den frem igen, så du kan teste, om dine venner og bekendte er lige så kvikke som dig selv.

Under din vandring i St Mysteres gader vil du opdage, at der er steder, du kun kan få adgang til, hvis du har løst et bestemt antal gåder. Mere eller mindre som vi kender det fra blandt anden Super Mario 64, hvor man skal have et bestemt antal stjerner for at komme til andre dele af slottet.Et eksempel på en af opgaverne i spillet


Som du nok allerede har lagt mærke til på anmeldelsens screenshots, så består størstedelen af spillet af 2D-tegninger, hvilket passer godt til netop denne type spil. Ligesom i starten af spillet vil der komme små nydelige tegnefilmsklip undervejs i spillet.
Lyden i spillet er også acceptabel og er med til at give en passende stemning til de forskellige steder i St Mystere. Vil også nævne at musikken der kører, når man løser gåder, ikke på nogen måde virker stressende, men den kan dog godt blive lidt irriterende, hvis man bliver irriteret på en gåde. Det største minus på lydsiden er at man tydeligt kan høre, at det er en kvindelig skuespiller der har lagt stemme til Laytons assistent Luke.Hent en ny gåde hver uge via Wi-Fi Connection


Konklusion
Professor Layton and the Curious Village er når alt kommer til alt, et godt spil der byder på både mindre og større hjernevridere. Da det er et point-and-click-spil vi har med at gøre, er tempoet jo ikke det højeste og derfor et spil der kan anbefales, når der skal geares lidt ned.
Spillet kan anbefales til folk i alle aldre som elsker gåder, der er dog bare lige den hage, som I jo nok allerede har regnet ud, at spillet er på engelsk, så de helt små vil ikke få nogen glæde af denne titel.

0
1ups givet

4/5


Forbeholdt niche gamere

Hjernegymnastik

Nemt at gå til

Kommentarer:

#1 - Arne aka Den gamle

Level: 2 (Keese)

10-02-2009 13:35

Jeg kan kun tilføje en ting: Se at få det anskaffet. Det er et rigtigt godt spil Smiley
0
1ups givet

#2 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

10-02-2009 13:01

Uha, der er så mange der siger at det er godt, og selvom det ser fedt ud, forskyder jeg bare købet Smiley

Håber jeg får det købt en dag Smiley
0
1ups givet

#3 - Linda B

Level: 13 (Baby Dodongo)

10-02-2009 13:08

Jeg regner også med at skulle have fingre i det en dag Smiley
0
1ups givet

#4 - Mr. Mario

Level: 23 (Skree)

10-02-2009 22:02

... (fortsættelse af Arne) Især hvis du elsker gåder og små puzzles.
0
1ups givet

#5 - aidbit

Level: 27 (Beetle)

11-02-2009 11:04

Tak for en fed anmeldelse, Mr. Mario Smiley

Jeg troede jeg var for gammel til det her spil, men det lyder pænt udfordrende, så det kommer i min samling Smiley
0
1ups givet

#6 - Medic

Level: 1 (Goomba)

11-02-2009 23:52

Har købt det, spiller det og sidder også fast i det.
Det er et fedt spil, kan anbefales til alle aldre Smiley
Man får godt nok brugt de små grå når man skal løse de puzzels som spillet byder på.
0
1ups givet

#7 - Goodtimes

Level: 1 (Goomba)

12-02-2009 23:16

Jeg fik det i julegave, og kan også klart anbefale det. Et på alle måder fremragende spil. Smiley
0
1ups givet

#8 - Magtail

Level: 3 (Koopa-Troopa)

14-02-2009 12:31

Jeg er enig med alle andre, når det kommer til spillets kvalitet - det er en forfriskende oplevelse, og det er faktisk sjældent at jeg nyde et spil, som jeg nød Professor Layton.
Men ærlig talt virker anmeldelsen lidt som en omgang venstrehåndsarbejde. Der kunne sagtens være brugt længe tid på at forklare og uddybe. Historien er for eksempel en vigtig drivkraft i spillet, og den får ikke meget opmærksomhed, ej heller gør hele stemningen i den lille engelske landsby.
Samtidig lider anmeldelsen også under nogle lidt "krøllede" sætninger og manglende grammatik, og det er jo lidt ærgeligt når spillet er så fedt, og en anmeldelse skal være med til at sælge det.
0
1ups givet

#9 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

26-02-2009 18:46

Utrolig fed funktion med at man kan downloade nye gåder! Min lille bror fik spillet i dag, og vi fik downloadet hele 16 gåder ! xD Det vil sige det har været ude i 16 uger Smiley
0
1ups givet

#10 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

26-02-2009 18:46

lillebror*
0
1ups givet