Fashion Dreamer (Switch)

Gør klar til årets pakk...

Batman: Arkham Trilogy f...

Første gameplay-trailer ...

Jet Force Gemini kommer t...

Black Friday-udsalget er ...

Super Mario Bros. Wonder ...

Splatoon 3 Chill Season s...

Lanceringstrailer for Hog...

Ny Indie World Showcaes i...

Sonic

Spil på vej til Switch

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Glædelig Jul og Godt Nyt...

F-Zero 99

Tetris 99

Super Mario RPG (Switch)

LEGO Super Mario

N64 controller

Super Mario Bros. Wonder

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

The Legend of Zelda: Spirit Tracks (DS)

Skrevet af Kristian Mols - 26-12-2009 16:12

Historien i Spirit Tracks foregår et par generationer efter historien i Phantom Hourglass. Mange af det gamle spils karakterers efterkommere er med i spillet, og piraten Niko er som den første Zelda-person nogensinde med i sit 3. spil.
Vor stumme helt Link er denne gang en nyudlært togkonduktør som skal til slottet for at få sit certifikat. Dette ender dog med at prisessens krop bliver hugget af et par slyngler med planer om at befri demon-kongen fra åndetårnet og det bliver op til Link og prinsesse Zeldas ånd at redde kongeriget.Undervejs skal der spilles på panfløjte. Den er dog ikke særlig vigtig for spillet, modsat okarinaen i Ocarina of Time


Der er ikke de store overraskelser i historien og det er klassisk Zelda-stil, skaf de fire sten fra de fire templer osv. Den er efterhånden brugt et par gange for meget! (Kom nu Nintendo! Vi savner noget nyt!) Plottet bliver derfor desværre bare noget der er der for at give spillet en nogenlunde rød tråd. Til gengæld har Zelda og de andre karakterer i spillet fået en saltvandsindsprøjtning personlighed, hvilket var meget tiltrængt i serien! Hurra for det, dette giver nogle gode og humoristiske mellemsekvenser i spillet, og de virker yderst glimrende.

Nintendo har droppet sejladsen og spillet er vendt tilbage til fastlandet, det betyder dog ikke at der ikke skal rejses en del. Rejsen foregår denne gang i et tog og jeg må indrømme at jeg var skeptisk overfor dette. Første rejse var da også mildt sagt afskrækkende og jeg tænkte "Hjælp! Hvor er det kedeligt!" Heldigvis får man hurtigt en kanon, og så er der masser at lave undervejs i toget. Der skal skydes fjender, samles rupees, transporteres passagerer og varer, og så skal fanges kaniner. Det bliver dog af og til lidt monotont, desværre.Togturene er straks sjovere når man kan skyde dyrene... Gad vide hvor Greenpeace er henne?


Styringsmæssigt er der ikke sket det store siden Phantom Hourglass, men hvorfor også ændre på noget der virker perfekt. Det er en fornøjelse, at styre ALT på touch-skærmen og det virker til et flot 12-tal. I denne omgang har mikrofonen også fået en fremtrædende rolle og de ting den skal gøre virker perfekt. Det gameplay der er kan der altså ikke sættes en finger på, de tager alt det gode fra det sidste spil og gør det endnu bedre.
Men! Seks forskellige ting?! Det er alt for lidt især når de fleste er genbrug fra tidligere spil, blæseren er interessant men buen og bomberne er altså overbrugt efterhånden. Derudover ligner de forskellige dungeons noget vi har set før og ender som kedelige sekvenser der bare skal overstås. Det er en skam da verdenen udenfor er så vanvittig flot og spændende.

Til gengæld har Nintendo hørt mine bønner angående det største dungeon "Spirit Tower". Ved første øjekast ligner det "Temple of the Ocean King" fra det første spil, men fra at være det kedeligste input i det tidligere spil, er det blevet det mest underholdende og velfungerende i det nye.
Ligesom før skal du efter hvert gennemført dungeon en tur i tårnet for at klatre højere op. Denne gang skal du dog ikke blot undgå monstrene, du skal selv styre et af dem. Zeldas ånd kan nemlig besætte et såkaldt phantom som du så kan styre, og dette åbner op for en masse nye puzzles, der ikke bare følger den sædvanlige Zelda-stil. Nytænkning!Samarbejdet mellem Link og Zelda fungerer glimrende og er rigtig sjovt!


Spillet indeholder også en multiplayer som... Surprise! Er dårligt! Du og dine venner styrer 4 x Link i en slags deathmatch hvor man skal samle rupees og man kan så forhindre hianden i det og... GAB! Selv Phantom Hourglass' virkelig skrabede multiplayer var bedre! Nintendo skulle måske overveje helt at droppe idéen? Dog et udemærket tiltag at man kun skal bruge ét spil.
Du kan også udveksle skatte mellem spillene, men disse kan kun bruges til to ting. Opgradering af toget (som er unødvendigt) og så kan de veksles til rupees, men siden du i forvejen har rupees nok (jo du har) så går det fede lidt af det.

Spillet tager rundtregnet 25 timer, så du får noget for pengene. Desværre er meget af tiden brugt på at lave de samme lidt kedelige ting og de virkelig fede ting fylder knap så meget som de burde.

Grafisk minder spillet rigtig meget om sin forgænger, hvilket stadig er noget nær toppen af hvad din DS kan præstere. Verdenerne set fra toget er flotte, og det er ganske enkelt fabelagtigt at køre under vandet på vej til hav-templet!
Lydmæssigt er soundtracket efter min mening noget bedre end i Phantom Hourglass hvilket var rigtig godt. Lyden er simpelthen fænomenal, og Nintendo beviser igen at de i den grad forstår at skrue et soundtrack sammen, dog ærgrer det mig at man har frataget Linebeck d. 3's forfaders tema der var det bedste i Phantom Hourglass.Spillet er nok det flotteste man kan klemme ud af DS'en i 3D


Konklussion
Spirit Tracks tager alt det gode fra Phantom Hourglass og gør det bedre, plus lidt ekstra. Så du bliver ikke skuffet! Lyden og grafikken er som sagt i top, det samme kan siges om styringen.
Når det så er sagt så synes jeg Nintendo tager for få chancer og kommer med for lidt nyt! Det er bare så ærgerligt især fordi spillet indeholder så få items... Øv! Men alt i alt er The Legend of Zelda: Spirit Tracks nok ikke en titel du kan komme udenom. Det er et rigtig godt spil og så får du også noget for pengene, det er nemlig et langt eventyr med mange ikke obligatoriske sidemissioner.

0
1ups givet

4/5


Fremragende lyd

Øjeguf

Kommentarer:

#1 - Kanin

Level: 23 (Skree)

26-12-2009 16:28

Var så heldig at svigerfar havde købt spillet her til mig i julegave. Blev rimlig overrasket, havde helt glemt at jeg havde skrevet det på ønskelisten Smiley

Har ikke haft så meget tid til at spille det endnu, så glæder mig enormt Smiley
0
1ups givet

#2 - PD

Level: 1 (Goomba)

26-12-2009 16:49

Jeg skal købe spillet på mandag for mit gavekort jeg fik til jul :3
0
1ups givet

#3 - Mr. Mario

Level: 23 (Skree)

26-12-2009 16:59

Fik købt spillet på udgivelsesdagen, men har endnu ikke fået spillet det, skal først lige have kværnet Mario & Luigi: Bowser's Inside Story først, som jeg startede på i går. Dejligt med nogle fridage, så man kan få indhentet noget af det forsømte.
0
1ups givet

#4 - AND

Level: 35 (Lakitu)

26-12-2009 17:00

Hvordan får du gennemsnittet af to ottetaller, et nital og et tital til otte?
0
1ups givet

#5 - Mr. Mario

Level: 23 (Skree)

26-12-2009 17:04

Overall er ikke noget gennemsnit, men en overordnet karakter for det samlede produkt.
0
1ups givet

#6 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

26-12-2009 18:26

Tog, synes det er temmelig opfindsomt, og er ret interessant Smiley!

Håber på fly næste gang Smiley
0
1ups givet

#7 - E

Level: 4 (Stalkid)

26-12-2009 21:04

Synes toget minder mig om Hugo XD I ved skærmtrolden Hugo :b Ved ikke.. synes egentlig, at spillet er lidt kedeligt Smiley Fik lige gennemført PH og er lige startet på ST.. Giver Kristian ret i, at lyden er rigtig god, men ellers synes jeg sgu ikke rigtig der er så meget ved det. Glæder mig til det nye Zelda til Wii, der kommer en gang ude i fremtiden. Håber de får lavet noget nyt (:
0
1ups givet

#8 - L3G3ND

Level: 12 (Fire Keese)

26-12-2009 21:48

Jeg håber på et-hjulet cykel 8D
0
1ups givet

#9 - Butju

Level: 1 (Goomba)

26-12-2009 23:13

hvad med en flyvende gris som transportmiddel næste gang? det ville være awesome.
0
1ups givet

#10 - Moysen

Level: 16 (Space Pirate)

27-12-2009 13:33

Jeg fik det i julegave. Har spillet det en gang. Det er ikke helt vildt gribende. Vælger med at komme rigtig godt i gang, til den dag hvor jeg skal til udlandet og keder mig i bilen. Smiley men fint nok spil.

0
1ups givet

#11 - kahka

Level: 1 (Goomba)

03-01-2010 20:40

Det jeg egentlig godt kan lide ved spillet er, at (selv om det lyder negativt) man bliver en smule træt af at spille det i mere end et par timer.. Det gør at man ikke gennemfører spillet i løbet af en dag (som skete med Avatar spillet for mig >_<Smiley, og kan rigtig nyde spillet i løbet af mange dage Smiley.
Jeg er nået til sidste boss, og indtil videre, ganske standard Zelda spil, men er fan af Zelda spillene, så har næppe så meget negativt at sige.
Elsker bonus tingene man kan lave, udover bare mainstory Smiley! (ellers ville det også blive for ensformigt, selvfølgelig)

Er ellers enig med konklussionen og karaktererne Smiley
0
1ups givet