Elasto Mania Remastered u...

Hvad ønsker du fra Ninte...

Overblikstrailer for Pok...

A Memoir Blue udgives 24....

N-club Streams: Uge 4

N-cast #118: Årets spil ...

Første kig på Pocky & R...

Første trailer for GTA: ...

WRC 10 udgives 17. marts

Dying Light 2: Stay Human...

Triangle Strategy

Pokémon Legends: Arceus

Switch Online

Mario Kart Tour

Film med videospilsrefere...

Tetris 99

Bayonetta 3

Switch - spilrygter og sp...

Spil på vej til Switch

Kirby and the Forgotten L...

Wii U

Tilbudstråden

S: Shin Megami Tensei V

K: Shin Megami Tensei V

B: 2 Nintendo Switch spil

K: Zelda BotW

V: Gameboy Advance SP ags...

K: pokemon leafgreen

S: Switch og 3DS spil

K. Pokémon Black & Poké...

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury (Switch)

Skrevet af JOEP - 10-02-2021 15:00

I 2013 udkom Super Mario 3D World til Wii U, en direkte opfølger til 3DS-spillet Super Mario 3D Land. Her blev katte-Mario introduceret, en udgave af Mario som tillader ham at klatre op ad vægge og slå fjender med kløerne. Som så mange andre gange har Nintendo dog valgt at genudgive et Wii U-spil på Switch, og så er det altså på tide at se på, om Super Mario 3D World stadig holder her 7-8 år efter den oprindelige udgivelse til Wii U.

Da Super Mario 3D World og Bowser’s Fury er to separate spil i pakken, har jeg valgt at splitte anmeldelsen op i to. Du finder Bowser’s Fury-delen længere nede. Har du derudover brug for at kigge lidt på det oprindelige Wii U-spil, kan du læse KJ85s anmeldelse af det her.

Super Mario 3D World
Alt ånder fred og idyl i Mushroom Kingdom, men på en spadsertur støder Mario, Luigi, Peach og Toad pludselig ind i en fe, der fortæller, at den onde King Bowser har kidnappet de andre feer. Mere når feen imidlertid ikke at sige, før Bowser fanger hende, og så er det ellers om at sætte efter Bowser og redde de tilfangetagne feer.

Super Mario 3D World er et 3D platformspil, men er åbenlyst inspireret af sine 2D-rødder, for i bedste Super Mario World-stil vælger du baner ud fra et kort, og når du har gennemført alle banerne på kortet, går du videre til en ny verden med nye baner. Banerne er 3D, men langt mere afgrænsede end i andre 3D Mario-spil som Super Mario Odyssey, og det er vigtigt at gøre sig klart, at Super Mario 3D World først og fremmest er et platformspil - der er meget lidt udforskning involveret.Når det så er sagt, så har du flere mål i banerne. Du skal selvfølgelig når fra starten til slutningen (der er markeret med en flagstang som i de helt gamle Mario-spil), men derudover skal du også samle tre grønne stjerne i hver bane, og så kan du også samle et stempel (stamp) op. Du skal samle det hele (og når toppen af flagstangen med alle figurer), hvis du vil blære dig med at have gennemført spillet 100 %.

Banerne kan - som jeg lige indikerede - gennemspilles med forskellige figurer. Som udgangspunkt spiller du som Mario, men du kan også spille som Luigi - der kan hoppe højere men til gengæld skøjter lidt mere rundt - Princess Peach - der kan svæve kortvarigt - og Toad - der kan løbe hurtigere, men ikke hoppe så højt. Hvis du er dygtig, kan du senere også få adgang til en femte figur. Som regel er det ligegyldigt, hvilken figur du vælger, men kan være indhold i banerne, der kræver en specifik figur, f.eks. en knap, der kun kan trykkes på af Peach.På gameplay-fronten får du klassisk Mario, som aldrig har været bedre. Banerne er varierende, der er masser af dem, de er tilpas vanskelige at få alle tre grønne stjerner i, men også helt fair. Skulle du mod forventning blive træt af platformeriet, er der også Captain Toad-banerne - Super Mario 3D World var første gang, vi mødte Captain Toads gameplay-elementer - som du nu endda kan spille multiplayer i (ikke at det hjælper dig!). Spillet er finpudset ned til alle detaljer, og Mario er let at styre, men kræver tilvænning, især hvis du kommer fra Super Mario Odyssey. I forhold til det oprindelige spil er Mario blevet hurtigere, og det kan godt give lidt problemer i starten, men du vænner dig til det. Prøver du det gamle spil, vil det opleves meget langsomt.

Af andre nyheder i denne version af spillet er en ny Snapshot-mode, hvor du som i Super Mario Odyssey kan tage billeder af Mario. Når du har samlet stempler, kan du også tilføje disse til dine billeder, og så er der forskellige filtre at lege med. I det oprindelige var der multiplayer for op til 4 spillere, og dette er nu gjort tilgængeligt online. Det kan være meget sjovt at spille spillet igennem med en ven, men I kan også hurtigt ryge i totterne på hinanden - præcis som co-op skal være!Mens jeg synes, at Super Mario 3D World er blandt de absolut bedste spil i Super Mario-serien, så kan jeg dog ikke undlade at give lidt kritik. Der er rigtig mange baner i spillet af varierende sværhedsgrad, og det kan godt gå hen og blive lidt ensformigt i længden at klare bane efter bane - som regel kan de klares på et par minutter, men det kræver tit, at du genspiller banerne for at finde alle tre stjerner og stemplet eller nå til tops i mål-flaget. I alle disse gennemspilninger støder du nok også ind i lidt kameraproblemer. Kameraet kan ganske vist flyttes lidt, men nogle gange kan det bare ikke blive helt perfekt for dig, og så er det altså muligt at misse en platform. Det kan godt irritere lidt. Dertil kommer, at du pga. controllerens layout nogle gange komme til at svinge kameraet, idet du hopper, hvis du som jeg bruger Y+B-kombinationen - det kan godt være lidt træls og igen betyde, at du ikke rammer til tops i mål-flaget. Dette er imidlertid småting, og det er ikke engang sikkert, du kommer til at opleve det samme.

Når alt kommer til alt er Super Mario 3D World stadigvæk et rigtig fint spil. Spillet ser rigtig, rigtig fint ud på Switch og kører helt fortræffeligt. Jeg oplevede desværre nogle enkelte fald i billedhastigheden (frames per second), når jeg havde stjerne og skulle slå flere fjender ud på én gang, men det hørte heldigvis til sjældenhederne. Spillet er gevaldigt sjovt at spille, og skal du klare det hele vil du nok snildt kunne lægge 15 timer i spillet som førstegangsspiller. Det er en smagssag, om du foretrækker gameplayet fra Super Mario Odyssey mere end det mere klassiske i Super Mario 3D World, men jeg vil mene, at der er plads til begge oplevelser, og jeg må indrømme, at jeg nok foretrækker den mere klassiske model. Det er ganske enkelt lidt mere strømlinet i min optik.Bowser’s Fury
Når Nintendo udgiver sine knap-så-gamle titler, er det vigtigt for dem, at der er tilføjet nok nyt til spillet, og for Super Mario 3D Worlds vedkommende er det i bund og grund et helt nyt spil i spillet. Bowser’s Fury hedder det, og den del af spillet kan startes helt fra første opstart af spillet. Du vælger bare, hvilket spil du vil spille, når du starter.

I Bowser’s Fury bliver Mario fanget af Bowser Jr., som ønsker Marios hjælp til at redde Bowser. Mario tøver, men vælger alligevel at hjælpe Bowser Jr., da truslen fra Bowser er stor. Bowser er nemlig blevet fanget af noget sort snask, som har overtaget ham og skaber død og ødelæggelse i det lille ø-samfund, vi befinder os i. Det er nu Marios opgave at besejre Bowser i hans nye Fury-form.Mens Super Mario 3D World er klassisk Mario med baner, som du vælger på et kort, så er Bowser’s Fury mere åbent, hvor du ved at gå gennem en form for åbning starter en mission, der ender ud i indsamlingen af Cat Shines. Men du kan på alle tider gå ind på det, der udgør en bane og udforske den. Tænk Delfino Plaza fra Super Mario Sunshine, hvor dele af banerne er fordelt ud over Plaza, og så har du nok nogenlunde et indtryk af, hvad der er her. Dette er en sjov og interessant variant af det klassiske Mario og det er helt sikkert noget, vi kommer til at se mere til.

Der er god af variation i banerne. På hver bane er der nogle Cat Shine Shards, som du skal samle fem af, så er der nogle Blue Coin Challenges, ræs, fang Shadow Luigi, og så bare ren og skær “nå enden af banen” for at nævne nogle få varianter. Det er ikke lange baner, men der er mange opgaver, og nogle af Cat Shine Shards’ne er godt gemt, så du kan godt forvente at bruge noget tid på dem alligevel. Der er 100 Cat Shines at gå efter, men du kan gå op imod Fury Bowser og redde ham med væsentligt færre end det. Efterfølgende vises de resterende Cat Shines på kortet, så du ikke behøver lede. Det giver dig samlet set en spiltid på 5-7 timer for Bowser’s Fury alene vil jeg anslå.Til at hjælpe dig har du Bowser Jr. med på eventyr. Han kan finde nogle opgraderinger til dig, og så kan han hjælpe med at besejre fjender. I single-player styrer du ham med touch-pad i håndholdt og ved knap-input i docked tilstand, men en anden person kan også overtage styringen. Det er dog mest en lille hjælp, og det er sjældent du bruger Bowser Jr. til andet end at afdække opgraderinger. Skulle du imidlertid have behov for det, kan du via indstillingerne i spillet sætte ham til at hjælpe dig en hel del mere.

Bowser’s Fury er bygget på samme motor som hovedspillet, men jeg synes desværre ikke, at den er så pæn at se på. Uden for banerne er alting en afart af blå, og Mario skinner på en plastic-agtig måde. Det er til at leve med, men bliver altså lidt kedeligt at se på i længden. Derudover er der enkelte Cat Shines, som kræver at du venter på Bowsers fury-angreb, hvor han spyr ild for at destruere nogle kasser - det kan godt være lidt kedeligt lige at stå og vente. Her kan du selvfølgelig lige hive din Bowser amiibo frem for at aktivere Bowser’s Fury, men det er jo ikke alle, der lige har sådan én liggende.Alt i alt er jeg fint tilfreds med Bowser’s Fury som en ekstra gode til de, der køber Super Mario 3D World, men jeg vil holde på, at det havde været god stil at muliggøre et selvstændigt køb af Bowser’s Fury for dem, der allerede har spillet hovedspillet.

Konklusion:
Som samlet pakke er Super Mario 3D World + Bowser’s Fury af høj værdi. Grundspillet Super Mario 3D World er lige så godt, som det var for 7-8 år siden - dvs. nærmest mesterligt og blandt de bedste Mario-spil nogensinde - og Bowser’s Fury er en nytænkende måde at spille Mario på, som vi helt sikkert kommer til at se mere til i fremtiden. Prisen på pakken er nok desværre for høj til, at du bør overveje at købe det udelukkende for at spille Bowser’s Fury, men når alt kommer til alt er det nu også værd at genspille Super Mario 3D World. Har du imidlertid ikke spillet Super Mario 3D World, og kan du generelt lide Mario-spil, så er der ingen tvivl om, at du skal samle spillet op!

Spillet fylder 6.8 GB

7
1ups givet

5/5


Kommentarer:

#1 - AND

Level: 35 (Lakitu)

10-02-2021 16:48

God anmeldelse! Bowsers Fury lyder jo på alle måder, som den DLC-pakke, det vel i virkeligheden er...
0
1ups givet

#2 - BroSmash

Level: 7 (Korok)

11-02-2021 15:18

Bliver fristet af at hoppe på spillet. Mest af alt fordi jeg synes det er ret sløvt med spil i øjeblikket Smiley Kommer der ikke snart en Direct Smiley
0
1ups givet

#3 - Brian_86

Level: 1 (Goomba)

17-04-2021 23:43

Har anskaffet det brugt 😃 Det bliver min første gennemspilning af 3D world, så tænker det nok skal blive godt, speciel med det ekstra indhold🙂
0
1ups givet

Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Super Mario 3D World + Bowser's Fury
Platform:
Nintendo Switch

Udgivelse:
12-02-2021

Kan købes hos:
Coolshop - 399.00 kr
Proshop - 399.00 kr