N-cast #35: Layton's Myst...

Endnu en trailer udsendt ...

Vi streamer Breath of the...

Ugens Downloads: Uge 46 2...

Gør klar til pakkelegen ...

N-Tonight #7: Super Mario...

N-Tonight #7: Ring Fit Ad...

Hvad kan vi forvente os a...

Nintendo udgiver spillet ...

Shovel Knight: King of Ca...

Filmtråden

Pokémon Sword / Shield

Sonic

Spiller du stadig Gamecub...

Fire Emblem Heroes

N-cast: Retro-spil

Luigi's Mansion 3

Pokémon GO

Nintendo-nyheder fra Japa...

Kan ikke skifte email.

S: Luigis Mansion 3 + Lin...

Tilbudstråden

Nintendo konsoller

S: The Legend of Zelda: L...

K: Club Nintendo magasine...

S: Masser af spil

S: Masser af spil

S: Uåbnet Switch Joy-Con...

Hjælp til valg af earbud...

B: Super Mario Maker 2

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers Minions

Super Mario Party (Switch)

Skrevet af Nemy - 03-10-2018 15:00

Mario Party er blandt de længstlevende spilserier hos Nintendo og derfor er det nu heller ikke overraskende, at vi endelig får et spil i serien til Nintendo Switch. Super Mario Party genindfører heldigvis det klassiske brætkoncept, der manglede i den seneste udgivelse til Wii U og byder udover dette også på hele 80 nye minispil, som er skræddersyet til Switch-oplevelsen. Undertegnet er long-time fan af de første spil i serien, og havde set frem til at prøve kræfter med denne udgivelse. Jeg frygtede på den anden side også, at magien fortsat var væk på baggrund af Wii U-udgaven.

Det gik efter få spil op for mig, at det er den heldigvis ikke. Genindførelsen af det gamle spillebræts gameplay tager spillet et stort skridt i den rigtige retning. I Party Mode er det således den klassiske spilstil der er tilbage. 4 spillere, alle-mod-alle, i en dyst om at få flest stjerner i løbet af spillets runder. Du følges ikke rundt i et køretøj, men bevæger dig individuelt rundt på brættet. Hver spiller slår med en terning og rykker tilsvarende felter. Der kan så opstå forskellige begivenheder på brættet, der ændrer spillets gang. Efter hver runde er der et minispil, som kan være alle mod alle, 1 mod 3 eller 2 mod 2. Spillets type afhænger af, hvilke felter spillere er landet på i løbet af runden. I slutningen af et spil modtager spillere bonusstjerner baseret på indsats i spillet. Det gør, at ingen kan vide sig sikre før spillet er definitivt slut. Det er denne dynamik, der er spillets største styrke især i de lange spil.

Partner Party er samme princip med at jagte stjerner. Her er setuppet, at man spiller 2 mod 2 med mindre ændringer fra det oprindelige brætspil. Bl.a. er alle almindelige felter fjernet og du rykker mere frit rundt og kan således bedre selv bestemme om du vil lande på specialfelterne. Din partner og dig deler også terningeslag og skal koordinere, hvordan I vil positionere jer på brættet. Selve brættene er de samme som i det almindelige Party Mode. Uagtet hvilken type du spiller optjener du løbende party point. Disse kan du bruge til at låse op for ekstra elementer i spillet.Det er igen Toad, der er er vært og skal facilitere begivenhederne. Det er således Toad, der løbende giver dig meldinger om stillingen, begivenheder på banen og alt derimellem. Har man spillet tidligere Mario Party-spil føler man sig hjemme og i gode hænder. Toadette er stjerneansvarlig og det er hende du jagter rundt på brættet for at få fat i så mange stjerner som muligt i løbet af spillet.

River Survival er en ny mode i Super Mario Party. Her skal 4 spillere arbejde sammen om at komme sikkert igennem floden. Man placeres i en båd og skal i samarbejde nå til banens ende. Der vil være et ur der tæller ned og hvis det 0 har man tabt. Man kan tilføje tid til uret ved at få point i de minispil man får mellem ro sessionerne. Man får minispil ved at ro ind i balloner, der vil være undervejs på floden. Undervejs skal man også bestemme sig for, hvilken vej man tager når floden deler sig, hvor forhindringerne varierer alt efter vejen man tager. Det kræver således en fælles indsats så man ror i den rigtige retning. Det fungerer som et meget sjovt afbræk fra brætspillet, men bliver aldrig hovedunderholdningen for undertegnet.Toads Rec Room er en anden ny mode, som nok er den der er den mest nytænkende i spillet. Her kan du ved hjælp af flere Switch-maskiner koble konsollerne sammen og spille minispil, der gør unik brug af denne mulighed. En simpel version er eksempelvis, at man på hver Switch har en del af en banan. Det gælder så om at sidestille de to maskiner således at bananen er komplet. Jo hurtigere jo flere point. Igen et lille sjovt afbræk, som er sjovt de første gange man spiller det. Man vender dog hurtigt tilbage til det almindelige brætspil igen. Endelig er der Challenge Road, hvor du alene skal kæmpe dig igennem samtlige 80 minispil. I de minispil, der kræver holdkammerater, vil du være hjulpet af en computer.

Lokal multiplayer har altid været forcen i spillene, og det er det også i Super Mario Party. Det bliver intenst, og spillet er akkurat ligeså uretfærdigt når jeg taber, som det var i gamle dage. Et spil kan blive vendt på hovedet i løbet af ingen tid, og den der stod til at vinde kan grundet mystiske omstændigheder pludselig være bagud. Samtidig er der minispillene, der kan være med til at balancere dynamikken og gøre den en smule mere retfærdig. Et enkelt kritikpunkt her er dog, at du ikke kan være ligeså sikker på bonusstjernerne i dette som du var i de gamle spil da kategorierne i disse mixes up.Netop minispillene er selvfølgelig et centralt punkt i spillet. Super Mario Party indeholder 80 helt nye minispil, som du kan stifte bekendtskab med. De varierer og kan både være hjernebrydere til at være motionsbestemt. Det virker dog af og til som om, at man har været ved at løbe lidt tør for ideer undervejs. En del minispil minder således lidt for meget om hinanden til at være nytænkende. Det ville ikke have gjort mig noget, hvis man havde hevet gamle klassikere ind som minispil og havde udeladt nogle af dubletterne af de nye.

For første gang i seriens historie er det nu muligt at spille online. Det, der kunne have været prikken over i’et, bliver desværre en ret tynd fornøjelse. Det er nemlig ikke muligt at spille Party Mode online og man må således nøjes med at dyste i minispil mod andre. Online Mariothon er nok det sjoveste af onlinedelen. Her dyster du mod andre spillere i 5 tilfældige minispil, hvor der til sidst kåres en samlet vinder. Der er tilmed et leaderboard, der lader dig se, hvor godt du klarer dig sammenlignet med andre. Det kunne have været en oplagt mulighed at bringe det magiske brætspil online, men det blev desværre ikke i denne omgang.Spillets største kritikpunkt inden lancering har uden tvivl været styringsområdet. Det er nemlig kun muligt at spille spillet med Joy-Cons. Alle minispil er lavet til at skulle spilles med 1 Joy-Con. Indrømmet, at jeg på forhånd var ret skeptisk overfor denne mekanik. Efter at have spillet alle minispil må jeg dog erkende, at det føles naturligt, at det er Joy-Con, der skal bruges til styring. Flere minispil ville få ødelagt balancen, hvis folk spillede med forskellige controllere. Det er ikke umuligt at det ville kunne lade sig gøre at spille med Pro Controller. Omvendt endte det ikke med at være det irritationsmoment jeg havde regnet med det var, at jeg ikke kunne spille med det.

Universet er klassisk Mario Party. Figurerne er de velkendte vi kender fra svamperiget, og der er i denne omgang 20 spilbare karakterer at vælge mellem. Hvis du har spillet tidligere Mario Party-spil vil du hurtigt føle dig hjemme i universet. Det er let og enkelt at gå til, og du kan være i gang med et nyt spil på få minutter. Lyden er som man ville forvente. Det bliver ikke de store ørehængere, men spillets musik og lydeffekter understøtter stemningen som man ville forvente.Konklusion:
Alt i alt er Super Mario Party en solid Mario Party-udgivelse. Minispillene er sjove og opfindsomme, men spillet som helhed flytter ikke serien i en ny retning. Det er solid underholdning så længe du har nogen at spille med, og spillet skal nok blive brugt flittigt som weekendhygge i mange år frem. Netop fordi spillet er så afhængigt af det sociale aspekt er det største kritikpunkt også, at Party Mode online er fraværende. Det ændrer dog ikke ved, at der er rigeligt materiale til 100vis af offline underholdningstimer i pakken. At du kan have underholdningen med på ferie er et argument der efterhånden er brugt meget til Switch. I Super Mario Party kommer man dog ikke udenom det. Multiplayerhygge af denne kaliber har aldrig før været så tilgængeligt.

Spillet fylder 2,7 GB.

2
1ups givet

4/5


Familiesjov

Festspil

Nemt at gå til

Fysisk udfoldelse

Essentiel multiplayerdel

Kommentarer:

#1 - JOEP

Level: 45 (Stone Talus)

03-10-2018 15:09

God anmeldelse, der kommer fint rundt. Er ret interesseret stadig, og jeg er absolut ikke imod, at spillet her ikke bringer serien i en ny retning - det har vi ligesom set og prøvet, og det gik vist ikke helt så godt, så i min optik er det dejligt, at de vender lidt tilbage til rødderne igen.
1
1ups givet

#2 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

03-10-2018 16:01

Det var en sikker forudbestilling fra min side. Jeg tager på ferie på lørdag, og jeg håber på, at jeg kan logge min kæreste til at spille det lidt med mig.
1
1ups givet

#3 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

10-10-2018 21:30

Anmeldelsen mangler faktisk at nævne en spilvariant kaldet Challenge Road, hvor man alene skal igennem samtlige 80 minispil - nogle med hjælp fra computerspillere. Ved ikke om det var underlagt embargo at nævne den, for den skal låses op ved at have prøvet dem alle en enkelt gang først.

Desuden vil jeg lige nævne, at Partner Party ikke er samme princip, som det almene brætspil. Det er rent faktisk en udløber af Mario Party: Star Rush til 3DS, hvor man frit kan bevæge sig rundt på et bræt med mange flere felter. Versionen i dette spil lader os spille det i hold, hvor man som udgangspunkt bevæger sig et antal felter svarende til summen af de to spilleres slag. Der kan være taktik i, hvorvidt man begge skal gå efter stjernen eller måske sprede sig lidt i banen, så man kan være bedre stillet, når den flytter sig.

I både Mario Party og Partner Party er det muligt at opsamle op til fire allierede per spiller, og dette er også taget fra Mario Party: Star Rush. Det gode ved at have allierede er, at de hver især slår med deres egen terning (med 1- og 2-taller), og slagene derpå lægges oveni ens eget, så man kan rykke ekstra felter. Udover dette, så kan man vælge at slå med specialterninger for sin egen eller en af sine allieredes figurer, og det tilføjer et ekstra element at tænke over. Med Bowsers terning kan det eksempelvis lade sig gøre at slå 10, men man kan også risikere at miste tre mønter og blive stående.

Synes lige, at det var elementer værd at nævne Smiley
1
1ups givet

#4 - Nemy

Level: 25 (Kokiri)

11-10-2018 07:40

#3

Super indspark Smiley

Partner Party; Der mente jeg også blot at det var samme princip med at målet var at samle stjerner ind. Har omskrevet den del lidt så den er en smule mere beskrivende overfor de forskelle der er.

Challenge Road var jeg i tvivl om var underlagt embargo så for en sikkerhedsskyld udelod jeg den. Har dog skrevet den ind nu da spillet er ude og teksten således ikke er omfattet af det mere. Dog uden at nævne det med hvad der unlocker den da jeg synes det er på grænsen til spoiler Smiley
0
1ups givet

#5 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

11-10-2018 17:26

^Fair nok - var også bare ting, som jeg synes fortjente at blive nævnt. Har spillet det en helt del siden udgivelsen i fredags, så jeg har også fået de fem Gems og åbnet op for alle kategorier, som man kan spendere sine Party Points i. Var faktisk lidt bøvlet at åbne dem alle synes jeg, for man er ikke nødvendigvis klar over, at man skal snakke med Toad for at opdatere sin Party Pad!
0
1ups givet

Super Mario Party

Super Mario Party
Platform:
Nintendo Switch

Udgivelse:
05-10-2018

Kan købes hos:
Coolshop - 399.00 kr