Lanceringstrailer for Sha...

Harvest Moon: One World a...

Lanceringstrailer for Bug...

Ny trailer udsendt for Ca...

Alle Switch-spil annoncer...

Se en reklamevideo fra Su...

Vi streamer Deadly Premon...

Shantae and the Seven Sir...

Vi streamer Deadly Premon...

Vind Oxyjet til Nintendo ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Xenoblade Chronicles: Def...

Animal Crossing: New Hori...

Zelda: Breath of the Wild...

Mortal Kombat 11

Switch Friend Codes

Custom joycon shells

De gode Super Nintendo-sp...

Nintendo Switch

Tilbudstråden

K: Heart Gold/Soul Silver

Reserveskruer til Gameboy...

Animal crossing Amiibo ko...

S/B: Switch og PS4 spil

K: Hori game case white

Føler/råd om PS4?

S: Hollow Knight (uåbnet...

V/S: Naruto Gekitou Ninja...

S: Pikmin 2 & Punch Out f...

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Trials Rising (Switch)

Skrevet af Nemy - 05-03-2019 17:04

Ubi Soft har været en af de største Nintendo Switch-støtter siden lanceringen, og nu er deres seneste spil, Trials Rising, også ude på maskinen. Jeg var en smule nervøs for, hvorvidt Switch-udgaven ville have alt for mange performance-issues sammenlignet med de andre platforme, men det er heldigvis ikke tilfældet. Udviklerne har gjort sig umage, og med Trials Rising står vi med en af de bedste titler, som er udgivet til maskinen i år. I hvert fald, hvis du spørger undertegnet.

Trials Rising er som de tidligere spil en utrolig simpel formular, som er let at forstå, let at gå til, men svær at mestre. Helt lavpraktisk handler det om, at sætte sig på sin motorcykel og komme igennem banerne så hurtigt som muligt. Der er bare lige det, at banerne er struktureret således, at det kræver finesse og ekspertise at komme igennem de mange absurde forhindringer, der er lagt ud på hver bane.Netop banerne er noget af det mest fantastiske i Trials Rising. Der er langt over 100 af slagsen, og den ene er mere sindssyg og fantasifuld end den forrige. Mængden af forskellige detaljer og påfund fra bane til bane er imponerende. Det er en fornøjelse at se, hvor kreative RedLynx har været her. Du kommer til at race i alt fra kloakker til sci-fi inspirerede baner. Så sent som i morges kørte jeg på bagsiden af en politibil i luften. Det kan jeg ærligt sige, at jeg aldrig har gjort før. Det er en fornøjelse at se, hvor forskellige banerne er fra hinanden og man glæder sig altid til at prøve den næste.

Det er tydeligt, at man i Trials Rising har kigget lidt til et af Ubi Softs andre racer-spil, The Crew 2. Således minder progression-systemet en del om det, som man finder her. Du bliver til at starte med præsenteret for et tomt verdenskort, hvor du langsomt åbner op for flere og flere kontrakter, turneringer, sponsorer og meget andet i takt med, at du klarer de forskellige baner. Efter hver bane du gennemfører optjener du experience points til at gå op i level og in-game valuta, som du kan bruge til at købe tilbehør og nye motorcykler.

For at komme videre i historien kræver det, at du stiger i level for at åbne op for nye områder og baner. I starten åbner du op for tilstrækkeligt nyt til, at du hele tiden har en ny bane at spille, men i takt med, at du kommer længere og længere bliver kravene for at åbne nye områder op større. Derfor bliver du nødt til at høste flere og flere guldmedaljer, hvis du skal åbne op for nye områder uden at genspille alt for mange baner. Lykkes det ikke tilbyder spillene dig også løbende en række forskellige udfordringer, hvor du eksempelvis skal slå en række internetspilleres tider på de forskellige baner, udføre en række handlinger på en bane eller besejre tre andre spillere tre gange i træk. Kort sagt kommer du aldrig til at kede dig.De berømte loot-boxes er tilbage i form af Gear Crates, som du optjener, hver gang du stiger i level. Hvis du bare må have en specifik hjelm eller et klistermærke kan du også købe dig til det med rigtige moneter. Det virker dog rimelig balanceret, og man skal ikke grinde i uendelige timer for at få råd til de forskellige ting. Er du en rigtig Trials-spiller burde du derfor kunne spille dig til det meste uden at skulle have muldvarpen op ad lommen.

Til nye spillere (eller de ekstremt nørdede) er der også en ganske fin Turtorial-sektion, der tager dig igennem alt fra de helt basale mekanikker til de mekanikker, som kun de meget vilde Trials-spillere kan finde ud af at bruge korrekt. Jeg ville gerne sige, at jeg hører til sidstnævnte gruppe, men efter at have grædt mig selv i søvn til nogle af de sidste må jeg nok erkende, at jeg hører til et sted i midten. Er du den kreative type er der også en Track Editor, hvor du kan kreere dine egne baner. Til denne er der dog ikke den store turtorial, så her skal du i høj grad prøve dig frem (eller kigge på nettet). Ikke desto mindre er det en sjov måde, at forlænge spiloplevelsen, men der er i forvejen rigeligt indhold at give sig i kast med.Spillet kører ganske godt i både handheld og docked mode. Sammenlignet med PS4 og XB1 udgaven kan det godt ses, at spillet har fået en tur i optimeringsmaskinen. Der er derfor flere baner, som ikke er ligeså detaljerige som på de andre maskiner. I det store og det hele er banerne dog stadig utrolig detaljefyldte og flotte, så for mig gjorde det ikke noget. Til tider er det tydeligt, at spillet ikke helt kan følge med versionerne på de andre platforme, men det holder trods alt en solid 30FPS det meste af spillet. Selvom det ikke helt er 60FPS som på de andre platforme så vil jeg hellere leve med 30FPS end slet ikke at have muligheden for at spille Trials på farten.

Trials har i mange år været symbolet på noget af det, som bedst indfanger termen ”En sidste gang”. I Trials Rising begyndte jeg at blive nervøs i starten af spillet, for som tidligere Trials-spiller var mange af de første baner ekstremt lette i forhold til, hvad jeg var vant til fra tidligere spil. Der er simpelthen meget få skill-baner i starten af spillet, hvilket måske er et forsøg på at fange nye spillere i universet. Skill-banerne kommer dog senere hen, og ”en sidste gang” er blevet flittigt brugt i de mange forsøg på at klare en af de svære baner.Konklusion:
Alt i alt er Trials Rising super underholdning fra start til slut. Udover at have været tæt på at kyle Switch-maskinen ud af vinduet når jeg uretfærdigt taber en bane eller lander forkert, så har jeg det meste af tiden været ganske glad for spillet. Trials Rising er et frustrerende, svært, utilgiveligt, ulideligt, men ikke mindst fantastisk spil, som du ikke bør snyde dig selv for som Nintendo Switch-ejer. Det er værd at støtte så gode tredjeparts titler når de dukker op på den lille maskine.

1
1ups givet

4/5


Nemt at gå til

Særdeles udfordrende

Øjeguf

Kommentarer:

Trials Rising

Trials Rising
Platform:
Nintendo Switch

Udgivelse:
26-02-2019

Kan købes hos:
Coolshop - 159.00 kr