N-cast #116: Nostalgisk P...

Jackie & Daria-opdatering...

Du kan nu fortryde forudb...

Big Brain Academy: Brain ...

Pikmin GO bliver til Pikm...

N-club Streams: Uge 49

Næste Nintendo 64-spil t...

Så er årets pakkeleg i ...

Lanceringstrailer for Dis...

Hvad ønsker du fra Ninte...

Pokémon Unite

Salgstal

Triangle Strategy

Tetris 99

Pokémon-tråd

Game Builder Garage

Fire Emblem Heroes

Dit seneste køb

DR søger Mario ekspert!

Filmtråden

K: Shin Megami Tensei V

Tilbudstråden

B: 2 Nintendo Switch spil

K: Zelda BotW

V: Gameboy Advance SP ags...

K: pokemon leafgreen

S: Switch og 3DS spil

K. Pokémon Black & Poké...

Nintendo 64 spil

K: Wii spil

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

A Short Hike (Switch eShop)

Skrevet af JOEP - 05-09-2020 09:51

Når nu Nintendo ikke udgiver så mange nye spil til Switch for tiden er det godt, at vi har indie-udviklerne, de små studier der byder på skæve og finurlige spil, men som også leverer spil af høj kvalitet. I slutningen af august udkom A Short Hike til Switch, et spil fra den canadiske udvikler Adamgryu. Spillet udkom til PC, Mac og Linux i 2019, og blev generelt rost, men har spillet klaret turen over til en konsol?

Præmissen i spillet er simpel. Du spiller som teenage-fuglen Claire, der er på tur med sin tante. Claire er lidt ugidelig og vil gerne have signal på sin mobiltelefon, men for at få det skal hun klatre op på toppen af bjerget Hawk Peak, der ligger i nærheden. Det ender dog med at blive lidt af en dannelsesrejse for Claire.Styringen er næsten lige så simpel. Du kan gå, løbe, hoppe, svæve og bruge genstande, som du finder undervejs. Som udgangspunkt er disse ting nok, men som den ugidelige teenager du er, har du ikke nogen udholdenhed. Det får du imidlertid ved at samle gyldne fjer. Med disse vil du kunne klatre op ad vægge, længere og længere op for hver fjer samt udføre et ekstra hop i luften for hver fjer du har. Disse gyldne fjer er spredt ud over bjerget, og du får som regel en for at udføre en opgave.

Opgaverne i spillet veksler meget - du finder dem ved at tale med de andre hikere på bjerget. Opgaverne kan være at deltage i et løb, finde skaller på stranden, fiske, finde tabte genstande og den slags. Simple opgaver, der ikke kræver for meget, men som du alligevel har lyst til at lave.Meget mere er der faktisk ikke i spillet. Du kan klare spillet på en time - jeg brugte to - men det er ikke så meget det at nå til tops, det handler om. Det er mere det at opdage og udforske den lille ø. Du ved hele tiden, hvor toppen er henne, men du bliver også hele tiden afledt fra dit mål. Det kan være at finde en spand, som du kan fylde med vand og bruge til at vande blomster med, eller se hvad det nu er, der er derovre. Spillet har ingen reel udfordring, men alligevel er det givende at udføre opgaverne - men det er nok også i kraft af, at spillet er så kort. Havde det været længere, havde det nok ikke været helt nok.

A Short Hike er imidlertid en fryd at spille, og det spiller bare hele vejen igennem. Der er ingen frustration ved at falde ned, fordi du alligevel opdager noget nyt på vejen op igen, og selvom det bliver lidt sværere at nå til tops hen mod slutningen, er det ikke nok til at afskrække dig. Det er spildesign på et højt plan, du ser i A Short Hike.

Grafikstilen er pixeleret og farverig, men du kan vælge en stil, der ikke er så grynet og kantet. Den valgte jeg, og det gjorde spillet ganske nydeligt at se på. Lydsiden er afslappet og hyggelig, og når personerne i spillet taler gik mine tanker tilbage til Kazooie fra Banjo-Kazooie. Kameraet arbejder med dig, men når du svæver rundt om øen kan det godt svinge lidt rundt og obskure din styring lidt i den forbindelse - det er dog ikke noget, der sker særligt tit.Som udgangspunkt ville jeg nok være utilfreds med et spil af denne længde, men til en pris på 52,50 kr. og med denne kvalitet er det ikke noget, jeg er meget utilfreds med. Jeg tror nemlig også, at det at øge spillets længde ville trække ned på oplevelsen, fordi indholdet er så simpelt.

Derudover er spillets system til at vælge og finde genstande lidt tungt, men der er ikke så mange genstande i spillet til, at det bliver virkelig frustrerende. Du skal nemlig trykke på Y-knappen og gå til højre eller venstre for at finde den genstand, du skal bruge. Det kunne godt være gjort lidt mere glidende.Konklusion:
Som spil er A Short Hike et finurligt værk. Der er ingen reel udfordring i spillet, men alligevel føler man sig tilfredsstillet af oplevelsen, når den er ovre. Du skal klatre op ad bjerget, men det er ikke så meget det, du bruger din tid på - det er at gå på opdagelse i området, der er fyldt med ting at tage sig til, og samtidig er kompakt nok til, at det ingen tid tager at komme rundt, ikke mindst på grund af svæve-mekanismen. Spillet er kort, men længden passer perfekt til indholdet. Det er dog op til dig selv at vurdere, om du vil bruge dine penge på en durum eller på dette spil - du får nok glæde af de to ting i lige lang tid. Jeg vælger gerne spillet igen en anden gang.

5
1ups givet

4/5


Nemt at gå til

Øjeguf

Kommentarer:

#1 - JOEP

Level: 48 (Magikoopa)

05-09-2020 09:53

En lille kort anmeldelse (ja, det kan jeg også skrive!) om et kort spil. Smiley
1
1ups givet

#2 - Sillyyy

Level: 17 (Deku Baba)

05-09-2020 10:18

Det er et af de bedste spil jeg har spillet.
0
1ups givet

#3 - Jonezy

Level: 18 (Twhomp)

05-09-2020 14:51

Nice anmeldelse. Har det liggende og downloadet på min Switch og glæder mig til at bruge en aften på det en dag hvor der er brug for noget wholesomeness i mit liv. Smiley
0
1ups givet

A Short Hike

A Short Hike
Platform:
Switch Download Software

Udgivelse:
18-08-2020