N-cast #45: Mega Man Zero...

Ny mytisk Pokémon afslø...

Vi streamer Majora's Mask...

Ny trailer og detaljer fo...

Ugens Downloads: Uge 9 20...

Yacht Club Games annoncer...

Vi streamer Majora's Mask...

Ugens Downloads: Uge 8 20...

Overpass får ny udgivels...

Masser af nyt fra Animal ...

Animal Crossing: New Hori...

Spil på vej til Switch

Pokémon Sword / Shield

Mario Kart Tour

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Animal crossing switch

Midt om natten

Annonceringer af annoncer...

Fortnite

Marvel Ultimate Alliance ...

S: Hollow Knight (uåbnet...

Tilbudstråden

">Sælger, min spil samling...

Dark Souls

S: Uåbnet Labo Variety K...

5 første norske nintendo...

Gamer rum idéer.

S: Xbox One S 1TB + 4 spi...

S: Luigis Mansion 3

S: Pokemon 3DS spil

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers Minions

Final Fantasy IX (Switch eShop)

Skrevet af Nemy - 01-03-2019 18:39

Der er gået 19 år siden, at Final Fantasy IX første gang så dagens lys på Sonys Playstation. Spillet betragtes af mange som et af de bedste spil i serien, og det blev da også ganske vel modtaget dengang det udkom. Siden har det set udgivelse på en række andre platforme, og nu er tiden så kommet til, at vi Nintendo-fans kan stifte bekendtskab med spillet første gang. Spillet er ude på Nintendos Switch, og spørgsmålet er så, om spillet stadig står distancen i 2019.

Spillet følger drengen, Zidane, som rejser rundt med en flok skumle skuespillere og det hele virker ret uskyldigt. Man tænker hurtigt, at historien er let at overskue, da det lader til at centrere sig om et mislykket kidnapningsforsøg. Der bliver dog hurtigt behov for, at holde tungen lige i munden. Pludselig udvider historien sig til at omfatte store mørke kræfter, og det er nu i hænderne på Zidane og hans folk at skulle redde hele verdens eksistens. Selvom historien til tider kan virke en smule forvirrende og malplaceret er den dog i det store og det hele ganske velfortalt. Der er god underholdning at hente her, og jeg følte mig engageret i historien gennem hele spillet.Final Fantasy IX er et hardcore klassisk J-RPG med alt, hvad det indebærer. Spillet følger den klassiske J-RPG formular, hvor du langsomt opbygger et stærkere og stærkere hold imens du gennemfører en række dungeons, puzzles og alt det imellem. Progressionshastigheden virker fornuftig, men grinden kan til tider føles en smule lang. Kampsystemet følger den klassiske turbaserede formular, som Square var med til at skabe med sine spil. Systemet er krydret med det såkaldte ”Trance”-system, hvor spilleren har et ”Trance”-meter, der langsomt fyldes op i takt med, at spilleren tager skade. Når dette er fyldt op bliver ens egenskaber endnu stærkere et par ture. Effekten af disse egenskaber varierer alt efter, hvilken figur det drejer sig om. Der ligger derfor en del strategi i, at positionere og udnytte sine figurer bedst muligt i kampene. ”Trance”-systemet sørger for, at der i kampsystemet findes en smule uforudsigelighed, hvilket er med til at gøre kampene endnu mere spændende.

Det visuelle element er nok der, hvor Final Fantasy IX kommer til kort i en 2019-udgivelse. Spillet benytter sig meget af preloadede baggrunde. Det har selvfølgelig sin egen charme, og vi har set det fungere i dag i eksempelvis Resident Evil. Det får dog i Final Fantasy IXs tilfælde spillet til at se virkelig gammelt ud i visse sekvenser. Det er hvad man kan forvente af et spil, der oprindelig kom på PS1, men man kunne have ønsket, at Square Enix havde taget sig tiden til at rebrushe visse dele af spillet inden genudgivelse. Når det er sagt er spillets fortryllende oplevelse fortsat intakt, og det visuelle er bestemt ikke noget, der ødelægge helhedsoplevelsen.Da spillet er et remaster er der naturligvis lavet en række forbedringer inden udgivelse. På det visuelle har flere af modellerne fået en HD make-over, hvilket selvfølgelig hjælper på det visuelle aspekt. Det er dog samtidig dette, der får de preloadede baggrunde til at se endnu ældre ud. Derfor kunne man også have ønsket, at man netop her havde brugt ekstra tid på at opgradere det visuelle udtryk til 2019-standarder. Det virker underligt, at man kun har valgt at gøre det ved dele af spillet.

Square Enix har også tilføjet en række quality of life forbedringer til bl.a. menuen og selve gameplayet. Dette sikrer, at du ikke skal bruge oceaner af tid på at skifte mellem menuer mv., som du skulle i det oprindelige spil. Der er også tilføjet ”Safe travel”, hvilket gør, at du kan bevæge dig frit uden at frygte tilfældige angreb fra fjender. Dette er et element, der kan være meget tidskrævende i RPG-spil, så det er helt sikkert en kærkommen funktion til spillere der ikke er så vilde med at grinde. Der er også mulighed for at slå dobbelt hastighed til, hvis du synes spillet går for langsomt. Endelig har man tilføjet et element til casual-spillere. Det er nemlig muligt at slå buffs til således, at dine figurer bliver maxed ud. Dette gør det langt lettere at besejre fjender, men fjerner også udfordringen i spillet. Det er dog en fin måde, at gøre spillet lettere tilgængeligt for flere spillere.Konklusion:
Alt i alt er Final Fantasy IX fortsat et fantastisk rollespil. Alderen har sat sit præg på spillet, men det skinner stadig igennem, at det var et klassespil til at begynde med. Gameplayet er udfordrende og solidt. Der er mange timers god underholdning, og for første gang har jeg nu muligheden for at spille både på fjernsynet og på farten. Jeg er fan. Mere af det Square Enix!

1
1ups givet

4/5


Forbeholdt niche gamere

Klassiker

Kommentarer:

Final Fantasy IX

Final Fantasy IX
Platform:
Switch Download Software

Udgivelse:
14-02-2019