Ny mytisk Pokémon afslø...

Vi streamer Majora's Mask...

Ny trailer og detaljer fo...

Ugens Downloads: Uge 9 20...

Yacht Club Games annoncer...

Vi streamer Majora's Mask...

Ugens Downloads: Uge 8 20...

Overpass får ny udgivels...

Masser af nyt fra Animal ...

N-cast #44: Er E3 på dø...

Animal Crossing: New Hori...

Spil på vej til Switch

Pokémon Sword / Shield

Mario Kart Tour

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Animal crossing switch

Midt om natten

Annonceringer af annoncer...

Fortnite

Marvel Ultimate Alliance ...

S: Hollow Knight (uåbnet...

Tilbudstråden

">Sælger, min spil samling...

Dark Souls

S: Uåbnet Labo Variety K...

5 første norske nintendo...

Gamer rum idéer.

S: Xbox One S 1TB + 4 spi...

S: Luigis Mansion 3

S: Pokemon 3DS spil

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers Minions

Midnight Deluxe (Switch eShop)

Skrevet af KJ85 - 23-02-2019 22:18

Man kunne ved første øjekast måske tro, at Midnight Deluxe er en efterfølger til 36 Fragments of Midnight, fordi det udkom et halvt år senere på Nintendos nyeste konsol, men det er ikke tilfældet. Midnight Deluxe er er derimod en samlet udgave af de to Midnight-udgivelser, som Petite Games i sin tid udgav på Wii U, og med Ratalaika Games som udgaver fandt denne pakke vej til Switch i marts sidste år. Der er lidt ekstra indhold i pakken end det fra Midnight og Midnight 2, men er spillet så værd at købe? Lad os se på det.

Midnight Deluxe er et golfagtigt puzzle-spil, hvori du som spiller skal guide den titulære og lysende firkant, Midnight, frem til hullet i hver af de 70 baner. 28 af disse er taget fra Midnight, 28 kommer fra Midnight 2, og 14 er helt nye, men ifølge udvikleren skulle der være implementeret små ændringer på de fleste baner fra tidligere spil. For at styre Midnight skal du blot sigte og bestemme farten med venstre analog, og når du har vinkel og styrke på skuddet på plads, så slipper du A for at sende Midnight afsted. Alternativt kan det hele styres via touchskærmen i håndholdt tilstand.


Alt, du skal vide, forklares i første bane.

Spillets baner er alle designet i natlige omgivelser med månen og træer i baggrunden, mens mørke silhuetter fremhæver de vigtige elementer som farbar grund og farefulde objekter, der kan gøre det af med Midnight – sidstnævnte kunne eksempelvis være savklinger, pigge eller rullende tandhjul. Der kan også være objekter, som man skal skubbe væk, aktivere eller lignende for at åbne op for adgang til målet i en bane, og sender du Midnight ud af skærmen, så dør han også af det, men banerne genstartes hurtigt med et tryk på X.

Fælles for alle baner er det, at der er 1-3 stjerner at opnå på baggrund af antallet af skud benyttet, og kravene for at få disse vises, når man klarer en bane. Så kan man jo altid vurdere, om man vil give en bane en forsøg ekstra for måske at få de tre stjerner, men at klare en bane og dermed få en enkelt stjerne er altid nok til at komme videre i spillet. Det behøver med andre ord ikke at være særligt svært at komme gennem alle baner, og selv formåede jeg faktisk dette på bare små to timer – endda med en gennemførselsprocent på 82,4.


Her skal håndtaget aktiveres, før Midnight kan komme frem til hullet.

Det gode:
Nogle gange kan det være rart bare at koble fra og kaste sig over et simpelt spil, og det må Midnight Deluxe helt klart siges at være. Man lærer alt i første bane, og det ændrer sig aldrig undervejs, så man skal blot blive komfortabel med den meget simple mekanik at sende Midnight afsted i kurver med den rette fart. Det er der som sådan ikke noget galt i, for banedesignet er det, der skal skabe udfordringerne her, og indpakningen med de mørke farver og et piano-soundtrack med beroligende musik giver gode forudsætninger for at koncentrere sig om opgaven. Det er pænt og behageligt uden at forstyrre.

Som spillet skrider frem, støder man heldigvis af og til på nye former for udfordringer, og når lasere introduceres til mikset, så kræves også timing foruden præcision. Der er generelt aldrig to baner, der ligner hinanden, når det kommer til forhindringer, og derfor føles det også godt at klare den ene udfordring efter den anden – når det så tilmed lykkes med tre stjerner og måske færre skud end krævet, så er man ovenpå. Det bedste er, når man formår at udnytte fysikken og banens udformning til at afrette Midnights kurve på helt rette vis.


Det er let at se, hvor flere stjerner kan hentes.

Det dårlige:
Overordnet set er spillet sådan set ganske fint, men jeg har det alligevel lidt svært med styringen i Midnight Deluxe. Det er meget svært at være præcis i sine skud, da en ændring på få millimeter kan have stor indflydelse på kurve og/eller fart, og sådan en ændring er både svær at bedømme og nogenlunde umulig at eksekvere med analogpinden. Meget bedre bliver det ikke, hvis du forsøger at benytte touchskærmen, for her kommer du i stedet til at blokere dit udsyn med hånden, og i sidste ende handler meget om at have heldet i orden, når man skal sende de helt rigtige skud afsted.

Det er selvfølgelig heller ikke noget at prale af, at spillet kan gennemføres på mindre end to timer, og man kunne godt ønske sig, at der var lidt mere at komme efter. Det er ganske fint, at man kan gå efter at få tre stjerner på samtlige baner, men der er ingen belønning for at gøre det, og dermed må spilleren selv motivere sig til at give dem et ekstra skud. Gør man det vil det helt sikkert være tilfredsstillende, men det kommer med garanti også til at kræve et uhørt og frustrerende antal genstart i de sværeste baner.


Præcision er nøgleordet, hvis man skal slippe uskadt mellem savklingerne.

Konklusion:
Midnight Deluxe samler på fornuftig vis de to Midnight-spil fra Wii U i en samlet pakke og tilføjer ved samme lejlighed 14 nye baner for hungrende puzzle-entusiaster at give sig i kast med. Spillet er bygget på en simpel og grundlæggende mekanik, der sikrer at alle kan spille det, og variationen i spillet skabes gennem banedesign, der på forskellig vis udfordrer spilleren på et tilfredsstillende niveau. Grundet styringen kan spillet dog til tider føles ret meget som trial and error, og det er i sidste ende et alt for kort spil til prisen på 37,50 kr. Har du spillet Midnight og Midnight 2 på Wii U, så er der nok ingen grund til at købe denne pakke, men til trods for sin længde kan det være et fint spil at slappe af med efter en dags strabadser.

Spillet fylder 104 MB.

0
1ups givet

3/5


Nemt at gå til

Hjernegymnastik

Kommentarer:

Midnight Deluxe

Platform:
Switch Download Software