Legend of Zelda: Link’s...

Vind Link's Awakening hå...

Vi streamer Breath of the...

Spyro Reignited Trilogy (...

Ugens Tilbud: Uge 38 2019

Vind Link's Awakening til...

Ugens Downloads: Uge 38 2...

Gameplay-trailer udsendt ...

Nyt om Atelier Ryza: Ever...

Lanceringstrailer udsendt...

Nintendo Switch

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Super Mario Maker 2

Luigi's Mansion 3

Legend of Zelda: Link's A...

Switch - spilrygter og sp...

Dit seneste køb

Pokémon Sword / Shield

N-cast: Retro-spil

Tetris 99

S: Uåbnet Switch Joy-Con...

Hjælp til valg af earbud...

Tilbudstråden

S: Nintendo- og Playstati...

B: Super Mario Maker 2

K: Ældre Pokemon spil (1...

S: Spilrelaterede nøgler...

K: Super Smash Bros Ultim...

K: Sonic Lost World (Wii ...

K: Switch Pro controller ...

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers Minions

Phoenix Wright Ace Attorney Trilogy (Switch eShop)

Skrevet af Nemy - 17-04-2019 12:58

Ace Attorney står i min erindring som en af de største positive spiloverraskelser jeg oplevede i min barndom. Det mærkelige look og spøjse gameplay virkede meget afskrækkende på forhånd. Der gik dog ikke lang tid fra jeg havde det første spil i hånden, til jeg var overbevist om, at jeg her stod med en perle. Gennem årene har serien så haft både højde- og lavpunkter, men de tre første spil står stadig som nogle af de bedste i serien for undertegnet. Heldigvis er det også disse, som Capcom nu har valgt at udgive på Nintendo Switch i en samlet pakke.Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy indeholder alle 14 kapitler fra de første 3 spil i serien. Som spiller indtager du i løbet af spillene rollen som en række forskellige forsvarsadvokater. Dit job er at undersøge gerningerne, som dine klienter er anklaget for og skabe en forsvarssag, som er stærk nok til at holde i retten. Derefter er det så dit job at vinde sagen i retten igennem vidneforhør og argumentation. Det er i korte træk sådan spillets præmis er. På papiret lyder det måske ikke så festligt, men når du krydrer formularen med en god portion japansk humor og visuelle indfald har du pludselig en formular, som er utrolig underholdende.

I praksis veksler spillet mellem retssalen og begivenhederne mellem hver dag i retssalen. Når du ikke er i retten, skal du lege detektiv. Dette indebærer at undersøge gerningssteder samt andre relaterede områder. Tale med vidner og indhente beviser, som du kan bruge for din klient i retten. I retten handler det om at følge med i slagets gang, krydsforhøre vidner og slå til med beviser og protester på de rigtige tidspunkter. Dette er i grove træk den tidslinje, som alle episoderne følger. Det er en fornøjelse med et spil, som man kan tage i sit eget hyggelige tempo. Spillet egner sig også utrolig godt til at blive spillet i små bidder ad gangen, hvilket gør det oplagt at tage med på busturen eller lignende.Figurgalleriet er imponerende og humoren i spillet er helt i top. Man kan ikke lade være med at blive suget ind i historierne og oprigtigt holde af de personer, som man skal forsvare i retten. Og netop dette gør, at du får en retfærdighedsfølelse overfor dine klienter, der gør, at du for alt i verden vil bygge den bedste sag op for dem.

Ace Attorney-spillene er portet adskillige gange, så det er ikke overraskende, at vi ser en Switch-version. Det gør dog ikke gensynsglæden mindre for mig. Jeg har nemlig ikke haft glæden af at besøge universet igen siden de første spil. Derfor har jeg heller ikke oplevet de performance-problemer, som Wii-versionen indeholdt. Disse problemer har heldigvis ikke overlevet turen til Switch, hvor ydeevnen er i top. Docked mode får alle de farverige detaljer frem og handheld-mode klarer også opgaven til UG. Det skal selvfølgelig noteres, at spillene ikke er vanvittigt krævende og fra starten blev udgivet til håndholdte konsoller. Det stoppede dog tilsyneladende ikke Wii-versionen fra at have problemer, så derfor er det rart, at der er styr på teknikken i Switch-udgaven.Visuelt er Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy bestemt ikke det mest krævende spil, som du finder på Switch, men det skal det heller ikke være. Spillet tilbyder ikke de 3D-modeller og visuelle effekter, som blev tilføjet i senere spil, men tilgengæld tilbyder det skaberen, Shu Takumis, fantastiske historiefortælling og humor. Man kan godt se, at spillet er udgivet for en del år siden, men underholdningsværdien er stadig i top, og i et spil som dette vægter gameplay langt højere end fotorealistisk grafik.

Konklusion:
For et spil, der nærmer sig 20 år på bagen er det imponerende, at det kan skabe den samme følelse, som det gjorde dengang. Spillet er let at gå til for nye spillere, men stadig dybt nok til at være underholdende for spillere, der har været med på den efterhånden lange vej som historien har taget. Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy bringer ikke noget nyt til serien udover lidt finpudset grafik og teknik. Det er dog en oplagt mulighed for at samle en perle op, hvis du ikke tidligere har stiftet bekendtskab med serien. Ligesom en god restaurant kan Ace Attorney godt retfærdiggøre mere end et besøg, derfor er der også god underholdning for fans, der tidligere har spillet de originale spil.

1
1ups givet

4/5


Nemt at gå til

Klassiker

Hjernegymnastik

Kommentarer:

Phoenix Wright Ace Attorney Trilogy

Phoenix Wright Ace Attorney Trilogy
Platform:
Switch Download Software

Udgivelse:
09-04-2019