Tetris 99 får DLC med ny...

Super Mario Maker 2 har e...

N-Tonight #6: Super Mario...

Den næste Splatfest i Sp...

Team Sonic Racing får la...

Ugens Downloads - uge 20 ...

N-Tonight #6: Afholdes d....

Switch overhaler PS4 i Ja...

Nintendo introducerer Nin...

Pokémon Rumble Rush anno...

Spil på vej til Switch

Nintendo Labo

Cuphead

Luigi's Mansion 3

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Fortnite

Astral Chain

Nintendo på mobil

Feedback på ny side

Super Mario Maker 2

Tilbudstråden

Solgt

S: super smash bros switc...

K: Wii U spil

S : 2 switch Spil

S: 30 Wii U spil

S: Starfox-samling & 3DS-...

K: Voez (Switch)

SOLGT: Diablo 3, Mario+Ra...

S: Super Mario 3D land og...

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers Minions

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Madden 10 (Wii)

N-club Juletema 2018

VVVVVV (Switch eShop)

Skrevet af KristianH - 03-05-2018 09:01

For godt 8 år siden, udgav indie spiludvikleren Terry Cavanagh sit første kommercielle spil ved navn VVVVVV. Dengang var spillet udviklet i Adobe Flash, hvilket betød at man kun kunne spille det på en computer. Dog blev spillet hurtigt så populært, at man begyndte at udvikle det til konsoller også. Denne beslutning har nu betydet, at Nintendo Switch-ejere kan få lov at prøve kræfter med titlen. Men holder et 8 år gammelt spil stadig den dag i dag? Er der mon kommet noget nyt indhold til spillet i mellemtiden? Læs videre i denne anmeldelse og få svaret.

Til alle jer som ikke allerede kender til spillet VVVVVV, må jeg hellere lige genfortælle hvad der sker i spillets historie. Du tager rollen som kaptajn Viridian, der flyver i sit rumskib. Med sig ombord på skibet har kaptajnen sine 5 besætningsmedlemmer: Violet, Vitellary,Vermilion, Verdigris og Victoria.Mens i flyver afsted gennem rummet, sker der uheldigvis det, at kaptajn Viridian og resten af besætningen bliver nødt til at evakuere rumskibet da det er blev ramt af et mystisk objekt. Heldigvis når alle besætningsmedlemmer at flygte igennem en teleporter ombord på skibet, men desværre bliver kaptajn Viridian separeret fra resten af besætningen da han når ud på den anden side af portalen. Her finder kaptajn Viridian ud af, at hans rumskib er blevet fanget i en alternativ dimension, kaldet Dimension VVVVVV. Det er nu op til dig at finde alle 5 besætningsmedlemmer, som er blevet spredt ud i denne alternative dimension og bringe dem sikkert hjem igen.

Styringen i spillet er dejlig lige til. Du styrer Viridian til højre eller venstre med styrepinden og flipper ham med enten A, B eller Y knappen. Ja du læste rigtigt, i dette platformspil hopper hovedkarakteren nemlig ikke, men i stedet bliver tyngdekraften drejet 180 grader på hans krop, så han således flipper mellem at være på jorden og stå på loftet af det rum han befinder sig i. Hele spillet er derfor bygget op, omkring denne simple spilmekanik, hvor du kommer til at opleve forskellige twists undervejs i spillet.Spillet guider fint spilleren igennem disse koncepter i løbet af spillet. Undervejs lærer spilleren også en anden vigtig regel i dette spil. Alt hvad du ikke kan stå på, slår dig ihjel. Der er ikke noget helbreds system i dette spil, så hvis du bliver ramt af en fjende eller lander i en af spillets 7612 pigge så dør du med det samme. Heldigvis er der også et temmelig godt balanceret checkpoint system. Spillets checkpoint system, er nemlig designet sådan, at hvis du er typen som dør ofte (og det kommer du højst sandsynligt til som ny spiller) så mister du ikke voldsomt meget progression. Omvendt så er der også tilpas langt imellem de forskellige checkpoints, så jeg ofte sad og tænkte “Phew nu nåede jeg det” når jeg kom hen til næste checkpoint.

Efter at have gennemført en introduktionsbane, der fungerer som en lineær introduktion til spillets regler, redder du dit første besætningsmedlem. Herefter åbner spillets verden op, så du nu frit kan gå på opdagelse i hele Dimension VVVVVV. Dette åbne verden design passer meget godt til spillet af flere grunde. For det første giver det en god variation til de mere indelukkede områder, hvor det handler om at udføre dine flips, på det helt rigtig tidspunkt for at komme igennem områderne. For det andet giver det også en følelse af at gå på opdagelse. Der er ingen fast rækkefølge til, hvordan du skal redde de forskellige besætningsmedlemmer, så du kan frit udforske spillet verden præcis som du har lyst.Terry Cavanagh er kendt for at lave ofte temmelig svære spil, og VVVVVV er ikke nogen undtagelse. På din rejse igennem Dimension VVVVVV, vil din hånd til øje koordination blive sat på prøve. De sværeste steder kræver gerne en meget præcis udførelse af, hvornår du udfører dine flip mellem de forskellige platforme. Selv folk der er ret gode til at spille platform spil, kan godt forberede sig på at dø en del gange.

Som om dette ikke var svært nok i forvejen, så er der oven i alt dette, også gemt 20 objekter ved navn Shiny Trinket rundt om i spillet. Disse Shiny Trinket er en klassisk samlegenstand. Finder du dem alle sammen, lukker du op for mere indhold i spillet. Som du nok allerede har gættet er sværhedsgraden for at få fat på alle disse forskellige Shiny Trinket temmelig høj, (Hvis du er nysgerrig på hvor svært én af disse Shiny Trinket kan blive at samle op, kan du altid søge på “Doing Things The Hard Way” på Youtube.)Mange af de objekter, som du møder i spillet, hvad enten det er besætningsmedlemmer, fjender, eller Shiny Trinket, består ofte er meget simple geometriske former. Farvepaletten de forskellige områder er også holdt til få og meget simple farver. Spillets grafiske stil er med andre ord super simpel, hvilket passer fint sammen med spillets et større fokus på at levere en god spiloplevelse ved hjælp af spilmekanikker, end gennem historiefortælling.

Hvis man er på farten med sin Nintendo Switch, vil jeg klart anbefalede at huske at medbringe høretelefoner. Soundtracket til VVVVVV er nemlig intet mindre end fantastisk. Chiptune musikken Magnus Pålsson har komponeret 9 sange, der fungerer som baggrundsmusik til spillet. De er alle med til at sætte den helt rigtige stemning for de forskellige områder du støder på igennem spillet.Okay det var til alle dem som ikke havde prøvet spillet før. Hvis du, ligesom undertegnede, spillede dette spil første gang helt tilbage i 2010, så er du måske nysgerrig på om dette bare er præcis det samme spil som dengang, eller om der er kommet nyt indhold til siden da. Den gode nyhed er, at det er der, men den knap så gode nyhed er, at det er lidt begrænset hvor interessant det er. Til den original version, kunne folk tilføje brugerskabte baner til spillet. Det kan man desværre ikke helt på samme måde med Switch version, men spillet har inkluderet 18 af Terry Cavanaghs yndlings baner lavet af forskellige bruger. Med disse 18 baner er der en del mere underholdning at få for pengene.

Den anden store tilføjelse til spillet, er en 2 player mode, hvor to spillere kan spille på samme maskine. Desværre er der ikke rigtig nogen større forskel på at spille spillet alene, sammenlignet med at spille spillet i 2 player mode. Når man spiller to, kommer der blot en ekstra karakter på skærmen, så hver spiller styrer sin egen kaptajn Viridian. Når man spiller to sammen, er det nok at bare den ene af de to formår at klare en udfordring og rykker videre til den næste. Når det sker, bliver den anden spiller automatisk flyttet med videre. Alle baner som du kan spille alene, kan også spilles i 2 player mode, så har man en god ven eller veninde, er der masser af indhold at gå på opdagelse i.

Konklusion:
Alt i alt er VVVVVV et rigtig godt og svært platformspil. Hvis man har spillet det originale spil fra 2010, er der ikke noget nyt at komme efter i forhold til singleplayer ud over de forskellige player levels. Det tog undertegnede godt 2 timer og 963 gange at dø før jeg havde gennemført spillet. Dog er der et par ekstra svære udfordringer man kan tage op, når man har gennemført spillet, men disse vil nok højst sandsynligt kun tiltale de mest hardcore platform spillere. Spillets format egner sig dog super godt til når man er på farten. Med andre ord, hvis du går og mangler en rigtig god og svær platformsudfordring, så er VVVVVV bestemt et spil for dig.

Spillet står til 75 Kr. og fylder 110 MB.

2
1ups givet

4/5


Forbeholdt niche gamere

Fremragende lyd

Nemt at gå til

Særdeles udfordrende

Kommentarer:

#1 - Nemy

Level: 24 (Whomp)

03-05-2018 09:09

Så har Kristian kigget nærmere på indietitlen her til Switch! Smiley
0
1ups givet