Vi streamer Majora's Mask...

Ugens Downloads: Uge 9 20...

Ugens Downloads: Uge 8 20...

Overpass får ny udgivels...

Masser af nyt fra Animal ...

N-cast #44: Er E3 på dø...

MotoGP 20 annonceret til ...

Animal Crossing Direct ko...

Brug aber for at overleve...

Warface udkommet på Swit...

Midt om natten

Annonceringer af annoncer...

Fortnite

Spil på vej til Switch

Marvel Ultimate Alliance ...

Switch - spilrygter og sp...

Pokémon Sword / Shield

Kickstarter Tråden

Anbefaling af lille tv-sk...

Pokémon GO

S: Super Smash Bros Ultim...

K: Super Smash Bros Ultim...

S: Hollow Knight (uåbnet...

Tilbudstråden

">Sælger, min spil samling...

Dark Souls

S: Uåbnet Labo Variety K...

5 første norske nintendo...

Gamer rum idéer.

S: Xbox One S 1TB + 4 spi...

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers Minions

Dr. Luigi (Wii U eShop)

Skrevet af ThePatrickBay - 23-01-2014 12:02

Som ung knægt var jeg vild med puzzle-spil som Tetris, Dr. Mario, Picross og lignende og derfor var jeg også spændt på at prøve Dr. Luigi i anledning af hans 30-års jubilæum. Jer er godt nok i mellemtiden blevet ældre, men jeg var især spændt på om konceptet stadig holder, så det skal vi selvfølgelig se nærmere på i denne anmeldelse.

For dem der ikke har prøvet Dr. Mario/Luigi-konceptet, så går det kort sagt ud på, at man ved hjælp af to-farvede piller skal fjerne de vira, der befinder sig på den Tetris-inspirerede, todimensionelle og rektangulære bane. Man fjerner disse vira ved at stable pillerne med den samme farve som virusset ovenpå. Når der er ”fire på stribe” med samme farve, bliver de fire felter fjernet. Man vinder, når alle vira er fjernet. Man taber, hvis pillerne rammer toppen af banen. Det er kort fortalt princippet.I Dr. Luigi er der fire gamemodes.

  • Operation L; som er en opdateret udgave af det klassiske Dr. Mario. Nyt er det, at der denne gang er L-formede piller, som øger sværhedsgraden. Her foregår styringen med knapperne på GamePad'en, Wii U Pro Controller'en eller Wii Remote'en. Man kan spille alene eller to spillere. I single player kan man vælge imellem at spille CLASSIC, VS. CPU eller FLASH. Classic er bare standard Dr. Mario med L-formede piller. VS. CPU går (selvfølgelig) ud på at vinde over computermodstanderen, hvilket gøres ved enten at være hurtigst til at fjerne alle vira eller ved at lave chains og combos, som giver modstanderen flere vira. Flash går ud på, at man skal fjerne bestemte vira - dem der blinker. Ellers er der samme regler som i VS. CPU. I multiplayer kan man spille CLASSIC og FLASH, og der gælder selvfølgelig samme regler som i single player.

  • Retro Remedy; som kort sagt bare er det gode gamle Dr. Mario. Kontrolskema, under-game modes og multiplayer-muligheder er fuldstændig som i Operation L.

  • Germ Buster; som er det klassiske Dr. Mario, bare med nyt kontrolskema. Nu kan man bruge touch-skærmen på GamePad'en til at placere pillerne. Man kan vælge, om man vil holde GamePad'en i Landscape- eller Portrait-mode od der kan i øvrigt skiftes imellem dem med et tryk på X. Et tiltag er, at der nu kommer flere piller ad gangen, som øger sværhedsgraden. Fordi Wii U' pt. kun kan håndtere én GamePad, kan man kun spille single player i denne game mode.

    Online Battle; hvor man kan spille online mod venner eller tilfældige spillere. Man bruger GamePad'en i Landscape-mode og samme kontrolskema som i Operation L. Online kan man vælge imellem at spille Operation L Classic, Operation L Flash, Retro Remedy Classic og Retro Remedy Flash. Man starter med 5000 pts., får 30 pts. for at vinde en battle og mister samme mængde, hvis man taber.
Det gode:
Grafisk er det, som det må forventes af et Wii U eShop-spil. Det er ikke prangende, men det behøver det heller ikke være. Det fungerer netop, fordi det er så simpelt. Gameplay'et er, som det altid har været. Ikke nødvendigvis lige så intenst som et spil Tetris, men stadig sjovt, specielt i multiplayer.

Det dårlige:
Musikken er ensformig. De kunne sagtens have gjort meget mere ud af det, i stedet for at blot opdatere de gamle fire melodier. En anden ting, som de kunne have gjort bedre, er egentlig bare en lille detalje, som min kæreste fandt meget irriterende. Når jeg spiller med GamePad'en og hun med Wii Remote'en, står der, at man skal trykke A for at starte. Min kæreste, som ikke har spillet meget andet end The Sims på PC, havde svært ved at regne ud, at det på Wii Remote er 2-knappen, der svarer til A på Game Pad'en. De kunne i det mindste have skrevet ”A/2” for at helgardere sig, og så havde der ingen forvirring været. Det er småting, men det forstyrrer spiloplevelsen.

Derudover er der online-delen, som i mine øjne er meget fejlfyldt. For eksempel spillede jeg en kamp mod en gut, der var uendeligt meget bedre end mig. Da jeg tabte, gik jeg ud af lobbyen for at søge efter en anden modstander. Tilfældigvis parrede den mig med ham igen. Det havde været fint nok, hvis det ikke var fordi, jeg nu ikke kunne gå ud af lobbyen igen, før jeg var blevet ydmyget igen. Desuden kunne det være rart med mulighed for at tilpasse reglerne, f.eks. om der skal komme ekstra piller hos modstanderen, når man laver en combo.Konklusion:
Spillet er i sig selv ikke et dårligt spil. Men det havde fungeret meget, meget bedre som 3DS-spil. Dr. Luigi er et spil, som egner sig mere til at tage med på en togrejse eller hvis man er sammen med vennerne. Det er et meget mangelfuldt spil, som egentlig bare er en grafisk opdatering af de gamle Dr. Mario-spil med online play. Jeg ville give det en markant højere rating, hvis det var et 3DS eShop-spil, men som Wii U eShop-spil er jeg desværre nødt til at give det en forholdsvis lav karakter.

2
1ups givet

2/5


Hjernegymnastik

Klassiker

Nemt at gå til

Kommentarer:

#1 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

23-01-2014 13:42

Lige præcis Tetris har godt nok aldrig sagt mig det vilde, og derfor er Dr. Mario-spillene heller ikke nogle jeg har kastet mig over tidligere. Må dog sige, at jeg er overrasket over den lave karakter.

På 3DS vil det jo ikke være muligt at spille multiplayer i samme grad, hvis man er på farten, og kunne da bestemt godt forestille mig at sådan et spil nyder godt af netop den del? For mig har highscore-spil (bortset fra pinball) nemlig aldrig rigtig været et hit, men når det pludselig handler om at slå en modstander er det hele lidt sjovere..
0
1ups givet

#2 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

23-01-2014 14:11

Der er da mulighed for Download Play, hvis man er på farten med andre. Har brugt utallige togture i selskab med Bomberman Blitz med venner. Det fungerer perfekt. Online play kræver godt nok Wifi, men jeg holder fast i, at denne titel ville have meget bedre af at være en 3DS-titel.

Jeg er også overrasket over, hvor lav en karakter, jeg har været nødt til at give. Spillet giver bare ingenting ekstra til dem, der er vilde med den slags spil. Jeg købte Tetris til 3DS for 100 kr., og det giver væsentligt mere underholdning, idet der er mange flere gamemodes.
0
1ups givet

#3 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

23-01-2014 15:34

Nogle kommentarer:

Ville nok have givet omkring det samme er min forventning, uden at have prøvet det. Det ligner ikke at have noget at byde på udover Wii-udgaven.

Elsker melodierne, men de skuffede mig også i Wii-udgaven.

Hvordan ville du i praksis forbedre det med at du fik den samme modstander to gange i træk? Får man altid 30 point? Afhænger det ikke af hvor godt man spiller/ens point inden kampen?

Hehe, måske ville nogen så tro at det var halvdelen af A-knappen man skulle trykke på Smiley
0
1ups givet

#4 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

23-01-2014 15:44

I de gamle Dr. Mario-spil elskede jeg også melodierne, men de er ikke engang blevet væsentligt forbedret i dette spil.

Jeg ville gøre det muligt at gå ud af lobbyen, inden kampen går i gang - fuldstændig som i Call of Duty eller Battlefield. Hvis jeg ikke gider at spille mod en bestemt spiller (enten fordi jeg har spillet mod ham/hende før, eller fordi personens rating er latterligt høj i forhold til min), så bør jeg da have muligheden for at sige nej tak.

Jeg skal være ærlig at sige, at jeg ikke har lagt mærke til, om man får 30 points, når man vinder. Jeg er åbenbart så dårlig til spillet, at jeg taber hver eneste gang xD Men jeg har mistet 30 points hver gang. Det er muligt, at vinderen får færre points, hvis han har en overlegen rating.

Ang. det med A-knappen, så kan de jo bare lave en cirkel om 2-tallet, så det er indikeret, at det er en knap Smiley : (A) / (2)
0
1ups givet

#5 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

26-01-2014 21:19

Tænkte på om du kunne uddybe det et at sværhedsgraden er højere i L-mode? Jeg har nemlig hørt det stik modsatte Smiley
0
1ups givet

#6 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

26-01-2014 21:51

Antallet af vira er lavere, hvilket balancerer det, men det gør det sværere at få farverne til at passe, når man udelukkende får L-formede brikker Smiley
0
1ups givet

#7 - kevin rostrup

Level: 9 (Bob-omb)

15-02-2014 15:00

Ser da noget kedeligt ud
0
1ups givet

#8 - Fox4Fun

Level: 18 (Twhomp)

21-02-2014 16:51

Et godt spil med Luigi ? Spil Luigi`s Mansion 2. Smiley

Det her er til at få hovedpine af, så kedeligt er det. Og Luigi`s hovedpinepiller virker ikke.
2
1ups givet