N-club Streams: Uge 40

Spar op til 75 % på over...

N-club Streams: Uge 39

The Legend of Heroes: Tra...

N-cast #146: Er Splatoon ...

Første trailer for Super...

Shovel Knight Dig ude nu

Førstehåndsindtryk af L...

Se mere til verdenen i ny...

NieR: Automate The End of...

Spil på vej til Switch

Cuphead

LEGO Super Mario

Mario Kart Tour

Nintendo Switch

Pokémon Sword / Shield

Pokémon Scarlet & Violet

Pokémon Unite

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Film med videospilsrefere...

K: Dreamcast konsol (Defe...

S: Mario samlerting

S: Starlink inkl figur og...

Tilbudstråden

V: Forseglede Nintendo ti...

Original autentisk ubrugt...

K: The Legend Of Zelda: T...

S: Starlink inkl figur og...

Manualer til Gamecube spi...

K: Zelda BotW

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Giana Sisters: Twisted Dreams (Wii U eShop)

Skrevet af Kylar Saissore - 25-08-2013 13:39

Giana Sisters: Twisted Dreams er en fast-paced platformer udviklet af Black Forest Games.
Holdet består af mange af de samme udviklere der også var med til at lave Giana Sisters DS.
Spilet har vundet prisen Best Audio ved Indie Prize Showcase.

Spillet er også udgivet til Pc på Steam, Xbox 360, samt Play Station, men det gør ingen forskel hvilken konsol man køber spillet til da styringen, og de grafiske kvaliteter af spillet ikke bliver ændret.
Dog ser det ud til at folk på Steam får opdateringerne en del før andre konsoller.

På Wii U kan du se spillet på din gamepad samtidig med dit tv så du kan slukke dit tv og bare spille. men der kommer desværre ingen lyd fra gamepadden, så det fjerne virkelig et af de bedste aspekter af spillet hvis man vælger at spille kun med sin gamepad.

Der er udkommet nogle ekstra baner til spillet, men jeg har ikke kunne finde dem til min Wii U, og efter noget søgen på nettet har jeg konkluderet at disse banen kun er tilgængelig for spillere der har købt spillet på Steam, og de der har doneret til spillet da det var under udvikling på Kickstarter, men her drejer sig kun om nogle ekstra jule og Halloween baner, så det er ikke noget der er vigtig for den historiske del af spillet.

Spillet indeholder 23. baner.
Banerne er delt op på samme måde som i Super Mario spillene, men dog ikke med samme antal banen er per "verden" så og sige.
Verden går til 1-6, 2-7, og 3-9. derefter kommer banen med sidste bossen.Banerne ser ikke ens ud, selv om de forgår i en skov eller på et slot, så formår udviklerne at skabe nogle baner der ikke bare ligner en kopi af hinanden, men det stopper dog ikke banerne fra at føles lidt ensformig.

Designerne har smækket nogle nye elementer ind i banerne så de ikke ligner hinanden, men det er ikke elementer som gør at banen føles så meget svære at gennemføre.
Fx. I slots banerne bliver der lige pludselig tilføjet en bane hvor bevægelige larvefods platforme kommer i spil, banen efter bliver det lagt sammen med 2 slags spøgelser der skiftevis jagter dig, men disse spøgelser er ikke meget svære at undgå end en Boo fra Super Mario.
Så disse elementer der prøver at give dig udfordringer igennem banen, giver ikke altid den ønskede effekt.

Der er ikke særligt meget variation i de fjender Giana møder under vejs, og mange fjender er der kun for at du skal bruge dem som afsats til at nå nogle diamanter eller komme over en kløft.

Fjenderne har dog 2 slags udseende, en til hver verden Giana kan skifte til, så hvis man ikke lige er opmærksom på hvilke fjender der ser ud hvordan i hver verden så kan man godt gøre sig selv en smule forvirret. Enkelte fjender er også udødelige, så hvis du prøver at hoppe på dem for at dræbe dem så dør du i stedet, disse fjender er klædt i armor fyldt med spikes, så de er nemme at genkende.
Nogle fjender er lige som Dry Bone i Super mario, du slår dem ned i et par sekunder og derefter springer de op igen og er klar til at jagte dig igen.

Dog er der nogle fjender der skifter deres funktion helt ud når du skifer imellem verdener, så som en fjender der skifter fra at være en slags grøn edderkop, til en kasse som du kan stille dig på hvor efter den slynger dig på i luften, du skal dog først hoppe på edderkoppen i en verden, så kassen vender på hovedet i den anden for at den ikke bare dræber dig med spikes i stedet for at slynge dig op i luften.

Spillet starter med en cut-scene hvor vi ser Maria blive suget ind i drømme verdenen, Giana hopper efter hende i et forsøg på at rede hende. Da Giana kommer ind i drømme verdenen, ser vi at Maria er i kløerne på en kæmpe grøn drage. Dragen sluger Maria og flyver væk, Så det er nu op til Giana (spilleren) at finde og rede sin søster.Da både Maria og Giana er blevet Teenagere siden sidst de optrådte i spilverdenen, og da teenage årene handler om transformationen til ens egen selvstendige person, så har Giana fået evnen til at manipulere hendes drømme, som et symbol på de aspekter af hendes personligheders syn på verdenen, der viser sig i hendes teenage år. Giana kan skifte imellem to personligheder, "cute" og "punk". Ved at skifte personlighed transformerer ikke kun Giana sig, men også hele verdenen omkring hende.Når Giana er "Cute" er hendes drømmeverden et mareridt, musikken er dog rolig og harmonisk, Giana får evnen til at lave et spin jump der fungere som et double jump og får hende til at falde langsomt, så længe du holder knappen nede.

Når hun er "Punk" er hendes drømme hyggelige og farvestrålende, og musikken glider over i en rock udgave af den rolige musik, Giana for også evnen til at lave et firedash, der kan bruges til at nå høje platforme, og springe fra fjende til fjende i luften. Gianas fire dash minder meget om sonic´s homing attack bare uden Lock on.

Det er muligt at skifte personlighed imens man bruger en af Gianas special evnerne, så man kan samle alle diamanterne samtidlig med at man bruge Cute Giana til at svæve ned, eller Punk Giana´s fire dash igennem en smal gang.

Spillets dynamik har en meget sjov sammensætning, da spillet føles som en rolig platformer, hvor du skal nå igennem banen med flest mulige diamanter og mindst mulige deaths.
Der er ingen liv eller tidsbegrænsning på banerne hvilket giver en rolig oplevelse uden frygten for at løbe tør for tid, hvilket giver dig mulighed for at udforske banerne ordentligt, det er der også er behov for, da selv om man syntes man har været godt og vel hele banen igennem og man har en pæn sum diamanter, så finde man ud af at man stadig mangler en 50-100 diamanter i banen, i et område som du ikke har været i da du nok ikke har været i den rigtige personlighed og ikke har opdaget vejen dertil.

Bedst som man hygger sig med at samle diamanter, kommer der et stykke af banen der kræver hurtige reaktioner og mange skift imellem Gianas personligheder, og det er i disse sektionen spillet virkelig slår igennem, og dør man kan man ikke andet end smile og prøve igen, da disse sektioner simpelthen er så underholdende at man ikke kan blive irriteret over sin egne fejl i banerne.

Når du har gennemført alle baner på "Normal mode", så kan du udfordre dig selv med at gennemføre spillet i "Hardcore mode" hvor mange af spillets checkpoints er fjernet og banerne er blevet en del svære.

Er du en af de helt store og stærke gamere der mener at "Hardcore Mode" er for småbørn og ikke særligt udfordrende, så har udviklerne sandelig også tænkt på dig.
Spillet indeholder nemlig også "Über Hardcore mode" hvor du får mulighed for virkelig at gennemteste dine spillerevner, da det nu gælder om at komme igennem alle baner og bosser uden at dø, dør man så bliver man smidt direkte tilbage til bane 1-1 og må starte forfra og kæmpe sig vej op igen.

Udover alle disse sværhedsgrader er der også mulighed for at sætte tids rekorder på baner og udfordre dine venner i at slå din bedste tid (ved dog ikke om dette også kører over Nintendo Friendlist).

Dette er faktisk et af de spil hvor jeg kan sige hvor lang tid det taget at gennemføre, da det fuldstendig an på den person der spiller spillet. Der er ikke nogle tidsbegrænsning på banerne så man kan rende rundt og same alt, eller man kan sprinte igennem spillet og kun lige få krystaller nok til at unlocke bosserne, og klare spillet. Selv ved bosserne kan det tage lige fra 5 minutter til over en time at klare dem alt efter hvor hurtig man er til at regne bossen ud, og tro mig de gør det ikke ligefrem nemt.

Det gode:
Jeg kan simpelthen ikke rose spillets grafik og musik nok, der er ikke mange spil der kan få mig til at føle som Giana Sisters - Twisted Dreams har gjort første gang jeg spiller et spil. Som sagt vand spillet prisen for "best audio", og det har det også fortjent, musikken er så god, at dette er et af de få spil jeg absolut ikke engang ville tænke på at mute når jeg spiller.

De forskellige baner, har en passende stigning af sværhedsgrad for unge (min. over 10 år) og nye gamere, og der er absolut en fantastisk genspilnings værdi i spillet, banerne indeholder så mange hemmeligheder og krystaller at man faktisk bliver nød til at spiller hver bane er par gange for at få hele oplevelsen med.

Boss kampene er FANTASTISKE.
Black Forest har præsteret at lave nogle bosser der virker til at være fuldstendig overpowered og umulige, men det er udelukkende ens egen fejl hvis man taber.
Man skal nemlig huske alle de små tips og tricks man har lært igennem banerne, og bruge de rigtige kombinationer imod bossen for at have nogen som helt chance for at slå dem. og de giver dig ingen hints om hvordan bosses skal dræbes, det er op til dig selv at bruge hovedet og finde bossens svaghed og strategi.
Jeg døde personligt 58 gange til første bossen, før jeg fandt ud at den perfekte strategi til at så den med. og det er en virkelig dejlig følelse at se bosses dø efter man har brugt et godt stykke tid på at arbejde sig frem til en strategi og endelig... ENDELIG få bossen ned med nakken.

Det dårlige:
De få dårlige ting jeg har oplevet i spillet høre dog til småting i min verden, der er ikke noget der ødelægger spillets gameplay.

Jeg har haft nogle grafiske problemer med spillet, så som efter et par deaths have Giana pludselig flammer omkring sig om som jeg konstant lavede et Fire dash. Baggrunden begyndte at flimre sammentidlig med at jeg først fik grafikfejlen med ilden. Alle disse grafik fejl fik jeg under første bossen i slutningen af bane 1-6 og jeg har ikke set dem siden, så det er muligt jeg bare var uheldig at så disse fejl.

Hvis man spillet med Wii U gamepadens analog stick, så kan styringen af Gianas fire dash godt være lidt irriterende, men det problem elimineres nemt ved bare at bruge D-padden i stedet.

Banerne kan godt føles lidt ensformigt efter et stykke tid, motiverne og musikken ændre sig, men måden du kommer igennem hver bane er sådan set den samme med meget få og små ændringer, dog ikke nok til at ødelægge det sjove i at spille igennem banerne igen da banerne stadig er udfordrende.

Den ideelle spiller:
For at få det meste ud af Spillet vil jeg sige at man ikke nødvendigvis behøver at have nogen stor erfaring inden for platform spil, men jeg vil helt sikkert sige at det spillet nok ikke vil egne sig for børn under 10 år, netop på grund af den hurtige reaktionstid og boss puzzles som spildet smider imod en.
En god portion tålmodighed er dog påkrævet hvis man ønsker at færdiggøre spillet 100%

Konklusion:
Jeg har haft en fantastisk oplevelse med Giana Sisters - Twisted Dreams, og kan varmt anbefale det til dem der tænker på at købe spillet. man spilder ikke sine penge på dette spil, der er mange timers underholdning og sjov alene i "normal mode" og de timers sjov kan mangedobles med de forskellige sværhedsgrader der unlockers

3
1ups givet

4/5


Fremragende lyd

Hjernegymnastik

Nemt at gå til

Særdeles udfordrende

Øjeguf

Kommentarer:

#1 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

26-08-2013 10:06

@Kylar: Taget i betragtning, at de afsluttende afsnit burde være dem der definerer din oplevelse med spillet, så er der godt nok ikke meget at komme efter i din kritik, der efter min mening burde være mere omfattende.

Din beskrivelse virker nogenlunde, men jeg savner lidt oplysninger om struktur. Hvor mange baner er der? Er der en level select-skærm eller bliver den ene bane blot afløst af den næste? Er der mange/få fjender og hvor varierede er de? Hvor mange timer tager det at gennemføre? Sådan noget i den dur.

Den største mangel er dog information om, hvad (hvis noget) Wii U GamePad tilfører spillet. Det er jo udgivet på Steam, Xbox 360 og PS3 også, så er det bare en direkte port med tilføjelse af Off Tv Play, eller er der mere at komme efter?

Uh, og så et godt råd. Tag aldrig for givet at læseren ved hvad spillet er for noget. Jeg skulle helt ned til 5/6 paragraf for at læse ordet platformer. Genren bør altid nævnes som noget af det første.

Håber du kan bruge ovenstående til en eventuel anden gang, for jeg prøver at være konstruktiv her Smiley
1
1ups givet

#2 - Kylar Saissore

Level: 12 (Fire Keese)

26-08-2013 11:54

Det er klart at du syntes at der mangler en del. Og det er der en forklaring på.. jeg har uploaded den forkerte anmeldelse.
Når jeg arbejder med en opgave eller en anmeldelse i dette tilfælde så laver jeg det jeg kalder en sketch fil først. Og derefter en eller 2 nogle gange 3 renskrivninger i andre filer.. jeg er kommet til at uploade min første renskrivning der ikke har det sidste information med som du leder efter. Jeg retter straks min fejl.. og beklager meget til dem der har læst denne anmeldelse.
1
1ups givet

#3 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

26-08-2013 12:05

Jamen, så vil jeg da se frem til at læse v2 senere Smiley
0
1ups givet

#4 - Kylar Saissore

Level: 12 (Fire Keese)

26-08-2013 14:34

Så skulle alt gerne være i orden, og jeg har tjekket og dobbelt tjekket at der ikke mangler noget fra de andre filer denne gang Smiley

Men skulle der nu alligevel mangle en ting jeg har overset så sig det endelig til mig og jeg skal straks få det i orden..

Igen beklager den lille fejl med mine filer, det er første gang det er sket, og jeg håber ikke det sker igen, eller rettere det skal helst ikke ske igen.
0
1ups givet

#5 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

27-08-2013 12:30

Så fik jeg læst den nye version.. Alt jeg spurgte til er da i hvert fald blevet tilføjet, men anmeldelsens struktur fik da lige sig en kæberasler af dimensioner.. Virker i hvert fald underligt at alt det der blev tilføjet skulle være i starten af anmeldelsen, og som resultat er der slet ikke den samme sammenhæng i teksten som tidligere..
0
1ups givet

#6 - Badstue

Level: 15 (Geega)

27-08-2013 23:30

Tør man anbefale, at en redaktør eller "senior-anmelder" skimmer indsendte tekster igennem inden publicering? Der er tydeligt stor forskel på, hvad I hver især forventer en anmeldelse skal indeholde og hvor udtømmende den skal være (og jeg er hverken fortaler af korte eller lange anmeldelser, begge har sin berettigelse).
1
1ups givet

#7 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

28-08-2013 14:22

Heldigvis arbejder Black Forest Games på en patch i forhold til lyden på gamepad:


0
1ups givet

#8 - SpillenbergHD

Level: 1 (Goomba)

07-10-2013 12:28

Spiller det på PS3 for tiden. Det er hyggeligt, men i forhold til originalen mangler der noget. Det er nok det, at det ikke er en Marioklon denne gangSmiley
0
1ups givet