Ugens Tilbud: Uge 38 2019

Ugens Downloads: Uge 38 2...

Nyt om Atelier Ryza: Ever...

Legend of Zelda: Link’s...

Lanceringstrailer udsendt...

Vi streamer Breath of the...

Se mere til historien i n...

Udgivelsestrailer nu ude ...

Dragon Quest I, II og III...

Spyro Reignited Trilogy (...

Luigi's Mansion 3

Legend of Zelda: Link's A...

Switch - spilrygter og sp...

Dit seneste køb

Pokémon Sword / Shield

N-cast: Retro-spil

Tetris 99

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

S: Uåbnet Switch Joy-Con...

Hjælp til valg af earbud...

Tilbudstråden

S: Nintendo- og Playstati...

B: Super Mario Maker 2

K: Ældre Pokemon spil (1...

S: Spilrelaterede nøgler...

K: Super Smash Bros Ultim...

K: Sonic Lost World (Wii ...

K: Switch Pro controller ...

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers Minions

Octodad: Dadliest Catch (Wii U eShop)

Skrevet af Bo130 - 05-11-2015 21:41

De fleste spil forsøger at være underholdende, men hvorvidt dette betyder lækker grafik, varierende og/eller vanedannende gameplay, eller noget helt fjerde er meget forskelligt. Til trods for, at alle vil lave underholdende spil, så er det dog de færreste, som prøver at bruge humor til at producere decideret sjove spil, og med et absurd koncept er det netop dette som Young Horses forsøger sig med i Octodad: Dadliest Catch.

Spillets koncept er sådan set relativt let at forstå. Du er far i en familie med to børn og skal udføre adskillige hverdagsopgaver i den forbindelse. Dette kan være at hugge brænde, handle ind eller opdrage dine to børn. Der er dog lige det ved det, at du er en blæksprutte – nå ja, og hverken din familie eller nogen som helst andre omkring dig må gennemskue dette! Spillet går dermed ud på – ved at styre én arm/ben pr. knap – at komme umistænkeligt igennem hverdagen, for hvis du bliver opdaget, så skal du starte banen forfra.


Octodad er opdelt i en masse minimale opgaver, og man er derfor sjældent i tvivl om, hvad man nu bør gøre for at komme videre i spillet. Omvendt, så er der også ofte mulighed for bare at sætte spillets historie på pause for at rende rundt og eksperimentere med, hvordan det er at være en blæksprutte i vores verden. Dette kan man i sig selv sagtens bruge lang tid på, eftersom bare det at gå rundt er en underholdende udfordring. Jeg har ikke prøvet spillet på andre platforme, men styringen føles som skabt til Wii U GamePad!

Der er nogle enkelte af spillets opgaver, der fortsætter lidt længere end hvad godt er, men generelt er spillets gameplay optimeret til, at man næsten altid er underholdt enten af gameplayet eller de sjove bemærkninger og jokes, som folkene man møder undervejs udbryder.


Spillet i sig selv er ikke synderligt langt. Det slutter meget pludseligt efter blot små to timer. Hvis man spiller længe i træk, så kan man godt gå lidt død i det, men en halv time nu og her er en perfekt ration for dette spil. Foruden selve hovedhistorien, så er der også to korthistorier omkring parrets første date og dengang hvor børnene skulle fortælle en historie om deres far. Begge har en god længde og er lige så underholdende at spille igennem som selve hovedhistorien.

Dertil er der en række gemte objekter gennem spillets historie, mulighed for at spille nogle af banerne igennem igen på tid og forskellige achievements, hvilket giver spillet nævneværdigt ekstra levetid. Octodad indeholder også en co-op-del for op til 4 spillere, hvor man tager sig af nogle af Octodads lemmer hver, men her går det desværre fra underholdende kaos til frustrerende kaos. Det er langt at foretrække at spille på skift og grine af hinanden, hvilket til gengæld fungerer rigtig godt.


Desværre døjer spillet med ret lange loading-tider og framerate-drop, hver eneste gang spillet auto-gemmer. Man vænner sig lidt til at se bort fra det, men det kommer ofte nok til stadig at være et irritationsmoment. Grafikken og lyden er derudover ikke prangende, men hyggelig og et perfekt match til spillets skøre idé.


Konklusion:
Octodad: Dadliest Catch er en vidunderlig idé og enormt veludført med sjovt gameplay, figurer og replikker. Der er en del genspilningsværdi, men det ændrer ikke på, at spillet i sig selv godt kunne tåle at være en smule længere, og der stadig er lidt plads til forbedringer. Man kan selvfølgelig altid diskutere, hvorvidt 105 kr. er en fair pris for noget, som kan gennemføres på et par timer, men jeg havde det vitterligt sjovt, og der håbes bestemt på en efterfølger herfra!

5
1ups givet

4/5


Familiesjov

Kommentarer:

#1 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

05-11-2015 21:45

Så kom Bos anmeldelse af dette skøre spil op, så der er atter nyt at læse Smiley
0
1ups givet

#2 - Rockarina

Level: 31 (ChuChu)

05-11-2015 22:23

Er jeg den eneste som ikke kan se billederne? Smiley
Plejer ellers godt at kunne, selvom jeg på det sidste har oplevet lidt ipad problemer herinde.
0
1ups givet

#3 - JOEP

Level: 45 (Stone Talus)

05-11-2015 23:37

Nej, billederne er væk.

Du virker noget mere positivt stemt over spillet end andre steder, jeg har set anmeldelser.
0
1ups givet

#4 - Danish

Level: 6 (Cucco)

05-11-2015 23:51

Jeg købte spillet, fordi jeg elsker den der skæve humor - og havde set trailer for spillet i Nintendo Direct. Men spillede det i 10 minutter - og så løb jeg tør for tålmodighed Smiley
0
1ups givet

#5 - Kalak Nuan

Level: 18 (Twhomp)

06-11-2015 01:53

God anmeldelse, 1-up til Bo herfra Smiley
#4 jeg frygter at det samme ville ske her Smiley selvom den tiltaler med den humor Smiley
1
1ups givet

#6 - Nemy

Level: 24 (Whomp)

06-11-2015 08:18

Billeder skulle gerne være fikset nu =)

God anmeldelse Bo! Smiley
0
1ups givet

#7 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

06-11-2015 13:36

Troede jeg fiksede dem i går, og jeg har kunnet se dem indtil nu.. Nu er de væk hos mig..
0
1ups givet

#8 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

06-11-2015 14:20

Så er der billeder på - ikke helt de samme som Bo havde valgt, men de virker i hvert fald..
1
1ups givet