Multi-player-spil kommer ...

Splatoon 3 Direct onsdag ...

Nintendo eShop highlights...

Klonoa Phantasy Reverie S...

Få et nyt kig på Freedo...

Salgstal for perioden apr...

Næste bølge af baner ti...

Nye detaljer om Pokémon ...

Teenage Mutant Ninja Turt...

N-club Streams: Uge 31

Switch Friend Codes

Danske retro forhandlere

Xenoblade Chronicles 3

Spil på vej til Switch

Mario Kart Tour

Square Enix og Live A Liv...

Pokémon Scarlet & Violet

Mario Smash Football

Pokémon Unite

Tetris 99

Original autentisk ubrugt...

Tilbudstråden

K: The Legend Of Zelda: T...

S: Starlink inkl figur og...

Manualer til Gamecube spi...

K: Zelda BotW

Wii U

S: Shin Megami Tensei V

K: Shin Megami Tensei V

B: 2 Nintendo Switch spil

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Project Zero: Maiden of Black Water (Wii U)

Skrevet af Nemy - 30-10-2015 21:11

Halloween er lige på trapperne, og det betyder naturligvis masser af gys og gru. Derfor kommer Wii U-titlen Project Zero: Maiden of Black Water lige i rette tid til en weekend i uhyggens tegn. Project Zero: Maiden of Black Water er landet, og ligesom i de fleste spøgelsesfortællinger er det fortiden, der er kommet for at traumatisere og jage dig.

Som spiller sættes du løbende i rollen som 3 protagonister, der bliver sat midt ned i unaturlige og paranomale begivenheder. Spillet foregår over en enkelt nat på bjerget Hikami, hvor man langsomt afslører, hvad der har fundet sted. Det er et godt udgangspunkt, som fortæller historien fra flere forskellige perspektiver, og generelt set fungerer det rigtig godt. Opdagelserne, man kommer på tværs af igennem nattens eventyr, er både forstyrrende og imponerende på samme tid.Du bliver udrustet med en lygte og et kamera, som kan hjælpe dig til overlevelse og til at dokumentere begivenhederne, som du bliver udsat for. Den eneste beskyttelse du har mod spøgelserne er dit kamera, som kan bruges til at tage billeder af dem. Jo mere præcist og skarpt dit billede bliver, jo mere skade tager spøgelset. Det er muligt løbende at finde og udskifte kameralinsen, der giver kameraet ekstra evner – bl.a. bliver det muligt at fryse spøgelserne og dermed give dig selv mere ro og tid til at bekæmpe dem. De forskellige figurer har også forskellige kameraer, hvor evnerne varierer en smule. Det bliver dog hurtigt klart, at den linse, der giver mest skade til spøgelserne, er klart den mest effektive, og her kunne man godt have balanceret spillet bedre.

Et andet centralt element i gameplayet er vand og muligheden for at blive våd. Jo mere våd protagonisten bliver, jo mere modtagelig bliver hun for angreb. Man kan i løbet af spillet finde effekter, der gør det muligt at tørre hurtigere, men mængden af vandområder er alt for stor, og muligheden for at undvige dem for lille. Derfor ender det med, at man ignorerer det ellers tiltænkte centrale element, hvilket er ærgerligt.I starten af spillet leges der meget med spillerens frygt for, at der sker noget, når du åbner en dør eller runder et hjørne, men i løbet af spillet bliver det alt for forudsigeligt, hvad der vil ske, og både frygten og chokeffekterne udebliver til sidst i spillet. Generelt set er der rigeligt at opdage og udforske i historien, men et stort problem er den store mængde af gentagelser, som du bliver udsat for. Det er ikke unormalt, at du i historien skal besøge det samme sted 4-5 gange for at finde nye spor, hvilket bliver lidt for trivielt i længden. Det eneste positive ved de hyppige besøg er, at man anden gang man besøger et område er mere påpasselig og forsigtig, fordi man tidligere har afsløret, hvad der er foregået. Til at starte med fungerer kampsystemet og den generelle storyline rigtig fint, men den sidste halvdel af spillet er alt for triviel, og her virker det som om, at udviklerne er løbet tør for inspiration. Det bliver konstant de samme fjender, man skal nedkæmpe på nøjagtig de samme måder, og til sidst handler det blot om at gennemføre spillet for at kunne sige, at man har gjort det. Lidt som at se en film og til sidst kun se den færdig for at se hvordan den slutter, og ikke fordi man synes den er spændende.

Selvom spillet med tiden bliver trivielt, så er der stadig fint med skræmmende indhold, der må siges at være noget af det, som titlen skal bedømmes på. Ganske vist bliver man mest skræmt i starten, fordi det er her, man ikke har set fjenderne før, men spillet skal nok give dig chok og skræmme dig adskillige gange. Det skete i hvert fald for undertegnede, og så man kan selvfølgelig vurdere, om det blot er mangel på manddom, der gør udslaget her.Det visuelle i Project Zero: Maiden of Black Water er langt fra imponerende, men man kan selvfølgelig argumentere for, at udviklerne er gået efter skræmmende dårligt frem for skræmmende flot. Du skal derfor ikke forvente et spil med fantastiske scenografiske effekter og mellemsekvenser, som ligner virkeligheden til forveksling. Så længe det er forventningsafstemt fra starten, så er det grafiske dog til at leve med. Lyden i Project Zero: Maiden of Black Water er som lyden i et gyserspil skal være. Mørke underliggende toner og skingre lydeffekter ad libitum. Selvom stemmeskuespillet er tættere på skræmmende dårligt end skræmmende godt, så fungerer det generelt set udmærket.

Project Zero: Maiden of Black Water er formentlig et af de spil til Wii U, som gør bedst brug af maskinens GamePad. Gameplayet sammenspiller konstant de to skærme du opererer på, og det fungerer som helhed utrolig godt. Dit gamepad bruges ud over den almindelige styring også til at holde øje med spøgelserne i spillet og til at tage dine billeder med. Der gøres rigeligt brug af gyroskopet og Wii U-maskinens andre features. Den generelle styring lader dog en del tilbage at ønske, og i det store hele er den klumsede styring et stort irritationsmoment. Det er utroligt frustrerende at dø for tredje gang grundet utrolig irriterende styring. Man kan især ærgre sig over den normale styring fordi GamePad’et er så godt implementeret og velbrugt.

Det gode:
Det gode ved Project Zero: Maiden of Black Water er især den første del af historien og den fantastiske brug af Wii U GamePad, der endelig får sin eksistensret. Historien vikler de 3 protagonister fint ind i hændelserne på bjerget og gør et godt job med at holde dig på kanten af stolen for at holde fatningen, når du skal åbne den næste dør. Stemningen i spillet bliver godt hjulpet på vej især af lyden, som til visse tider i spillet virkelig kommer til sin ret.

Det dårlige:
Styringen er blandt de svageste elementer i spillet. Den virker ofte klodset og kunne godt have brugt mere fokus fra udviklerne. Derudover bliver spillet trivielt i løbet af den anden halvdel af historien, hvilket er en skam, da begyndelsen egentlig er rigtig lovende. Stemmeskuespillet og den generelle lydside kunne også godt have været bedre, men det er til at leve med.Konklusion:
Alt i alt er Project Zero: Maiden of Black Water en udmærket gysertitel, og netop fordi Wii U ikke har de store gysertitler præsenteret i sit bibliotek, så er Project Zero et kærkomment medlem. Historien indfanger dig hurtigt, men får igennem spillet svært ved at holde dig fast til trods for, at den byder på rigeligt med gys i løbet af natten. Spillet er blandt dem, der gør bedst brug af Wii U GamePad, og selvom den generelle styring kan være en smule klodset, så er den overordnet set ganske fin. Hvis du er vild med gyserspil og har savnet at kunne udforske genren på din Wii U, så kan Project Zero: Maiden of Black Water derfor godt anbefales.

4
1ups givet

3/5


Forbeholdt niche gamere

Kommentarer:

#1 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

30-10-2015 21:45

God anmeldelse. Dog synes jeg der kommer lige lovlig mange holdninger ind i den generelle tekst, hvilket så nok også er grunden til at det gode/dårlige bliver lige kort nok. Men det er selvfølgelig en smagssag Smiley

Jeg downloadede selv demoen og spillede det første kapitel tidligere. Og kan godt nikke genkendende til mange af de ting du påpeger. Det med at blive overrendt af spøgelser kan jeg naturligvis ikke, for så langt er jeg jo ikke lige nået i det Smiley Et kapitels gys var rigeligt for mig for idag Smiley
1
1ups givet

#2 - Nemy

Level: 26 (Octopi)

30-10-2015 21:53

Ja det kan man selvfølgelig sige, synes dog det fungerer godt at kommentere på det man beskriver mens man gør det for at gøre det så aktuelt som muligt for teksten og så opsummere til sidst =)

Hehe ja jeg tog det også i etaper da jeg generelt set er en kæmpe bangebuks, men jeg elsker gyserspil måske netop af den grund ;D
0
1ups givet

#3 - Pchan

Level: 10 (Bomchu)

30-10-2015 22:10

Tak for anmeldelsen! Det er synd at spillet bliver trivielt, men i det mindste lyder det som om, at det har en skummel stemning hele vejen igennem. Jeg har hørt at spøgelserne i de tidligere spil dukkede op tilfældigt, så man aldrig helt var klar på dem. Det lyder som om, at de her er mere forudsigelige.
0
1ups givet

#4 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

30-10-2015 22:58

Jep, der er fordele og ulemper ved alt Smiley Hehe, jeg er nok også lidt af en bangebuks xD
0
1ups givet

#5 - Kalak Nuan

Level: 18 (Twhomp)

31-10-2015 00:01

Som den gamle fan af serien der har spillet siden det første udgivelse (dog på én forkert konsol Smiley ), glæder jeg som bare pokker til at spille dette Smiley frygter lidt efter læsning af denne anmeldelse på spillet at det er blevet mainstreamet for meget Smiley du nævner stemmeskuespillet ét par gange men du fortæller ikke om du spillede med eng-dub eller om det var på originale japansk lydspor, det er stor faktor i spil fra østen da dub'ne næsten altid bliver lidt triste Smiley Jeg venter dog med selv med at spille det til imorgen aften da jeg desværre har for mange andre ting der skal nåes i aften Smiley såsom at der bliver sendt én live exorcisme i nat ca.kl.02:00 dansk tid Smiley de udføre det med 5 - 6 forskellige kamera der live-streamer Smiley jeg håber seriøst at det lever op til forventningerneSmiley Los Diablos VS Jibus Kristtuz Smiley
0
1ups givet

#6 - Nemy

Level: 26 (Octopi)

31-10-2015 12:16

^Det er spillet med den engelske dub. Er ikke i tvivl om, at stemmeskuespillet formentlig ville være bedre med den originale audio, men foretrak at kunne forstå hvad der blev sagt Smiley
1
1ups givet

#7 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

31-10-2015 12:25

^Så man kan ændre sproget? Synes ikke lige jeg kunne finde noget sted i demoen, hvor man kunne Smiley
0
1ups givet

#8 - AND

Level: 35 (Lakitu)

31-10-2015 12:33

Det kan man - der er da vist også undertekst-muligheder Smiley
0
1ups givet

#9 - Pchan

Level: 10 (Bomchu)

31-10-2015 23:13

^Man kan kun ændre det i options under hovedmenuen. Jeg har spillet de første to kapitler, og indtil videre er det japanske ret godt. Det de siger er generelt mere implicit, end det der står i underteksterne.

Jeg fulgte også vejledningen til lysinstillingen og endte med at sætte lyset på laveste niveau Smiley
Man kan stadig se ting på skærmen, men det er langt fra så tydeligt og føles i hvert fald ret skummelt!
0
1ups givet

#10 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

31-10-2015 23:46

^Åh ja. Lysindstillingen. Når du kan se spøgelset er den i orden. Og jeg sad bare og tænkte hvilket spøgelse uanset hvordan det var indstillet Smiley Kunne så småt begynde at se et eller andet på lyseste indstilning.
1
1ups givet

#11 - AND

Level: 35 (Lakitu)

01-11-2015 09:57

Jeg kørte demoen igennem i går. Det er selvfølgelig kun prolog og to kapitler, men nøj, hvor er det sløjt. Styringen er elendig og tempoet er alt for lavt. Det minder mere om en interaktiv film end et spil, hvis I spørger mig.
Det kan selvfølgelig være at det ændrer sig senere i spillet, men jeg har godt nok ikke tænkt mig at investere i det, for at finde ud af det!
0
1ups givet

#12 - Pchan

Level: 10 (Bomchu)

01-11-2015 12:09

^Jeg har ikke indtryk af, at det ændrer sig. Serien er vist kendt for netop at være en niche inden for en nichegenre med sit fokus på stemning, sløve gameplay og lave tempo. Salgsmæssigt har spillene vist heller aldrig været store hits.
1
1ups givet

#13 - The ultimate beast

Level: 20 (Moblin)

01-11-2015 13:18

Jeg vil sige, spillet startede lidt sløvt ud, men efter ca. 1 - 1,5 times spilletid blev det hurtigt som jeg forventede. Hvilket er ganske udmærket.
0
1ups givet

#14 - Chanikarn

Level: 10 (Bomchu)

02-11-2015 08:10

Flot og rigtig god anmeldelse Smiley

Kan se vi på mange punker er enige i vores anmeldelse af dette spil, hvilket er rart at se, for er man da flere der ser ens på hvad der er godt og skidt ved dette spil.

Ihh hvor jeg dog kunne ønske at styringen havde været bedre i spillet, og de havde gjort det muligt at bruge Pro Controlleren, når man blev træt af at bruge Gamepad Smiley

Men fedt de bruger Gamepad så meget som de gør. Det er der mange der kunne lærer af Smiley
0
1ups givet

#15 - Pchan

Level: 10 (Bomchu)

02-11-2015 20:07

^Selv om måden man bruger Gamepaddet til at tage billeder med er god, så ville jeg ønske, at det kunne mere end bare vise et kort, når man går rundt. ZombiU gjorde det rigtig godt, ved at man også kunne bruge items vha. Gamepaddet uden at skulle åbne menuer og pause spillet. Det var med til at gøre oplevelsen mere intens.
0
1ups givet