Pakkelegen er i gang!

Batman: Arkham Trilogy f...

Fashion Dreamer (Switch)

Gør klar til årets pakk...

Første gameplay-trailer ...

Jet Force Gemini kommer t...

Black Friday-udsalget er ...

Super Mario Bros. Wonder ...

Splatoon 3 Chill Season s...

Lanceringstrailer for Hog...

Spil på vej til Switch

Legend of Zelda: Tears of...

Pokémon Unite

Sonic

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Glædelig Jul og Godt Nyt...

F-Zero 99

Tetris 99

Super Mario RPG (Switch)

LEGO Super Mario

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Hvad kommer efter Nintendo Switch?

Skrevet af Nemy - 25-01-2019 13:00

At være Nintendo-entusiast er lig med mange op og nedture. Så meget man kan elske firmaets konstante stræben på at gøre noget anderledes, ligeså meget kan man til tider hade denne. Når alt kommer til alt må man dog også kreditere denne stræben, at den har holdt firmaet i live i mere end 100 år. En bedrift der i sig selv er utrolig imponerende. Senest har vi fået Nintendo Switch, der indtil videre må siges at være en kæmpe succes. Et stort spørgsmål trænger sig dog på i takt med, at vi snart træder ind i maskinens andet leveår. Hvad skal Nintendo følge op med efter Switch har haft sin tid? Det er den diskussion, vi skal tage fat på i denne artikel.

Det er blevet sjovt at være Nintendo-entusiast igen. Efter en Wii U-generation, som vi ikke taler så meget om, så har Nintendo alvor fået fat med deres Nintendo Switch. Det er også sjovere end dengang med Wii da vi i denne generation får et hav af gode titler, som ikke fokuserer på casual-spillerne i samme grad som mange Wii-spil gjorde det. Men hvordan bliver den næste generation for Nintendo?En frygt jeg i stigende grad har haft i denne generation er, at Nintendo er i færd med at save den gren over, som de selv har siddet på længe. Ved at sammenlægge hjemmekonsol og håndholdt har man nu kun én platform til at drive salget fremfor to. Det er med andre ord Nintendo selv, der har dræbt deres håndholdte konsolmarked. Et marked, som de ellers har domineret siden begyndelsen. Modargumentet her vil selvfølgelig være, at Nintendo Switch jo også er håndholdt og at vi blot får glæde af flere kvalitetstitler på denne. Samtidig kan man også argumentere for, at smartphones allerede var ved at overtage det håndholdte marked. Strategien med kun at have én spillekonsol har jo også virket fint for både Microsoft og Sony, så det er ikke noget, der i sig selv er umuligt.

Nintendo har vist, at de går sine egne veje, derfor kunne man godt frygte, at man har spillet sig op i et hjørne. Man har forsøgt at komme med på Smartphone markedet. For mig at se er Nintendo bedst, når de ejer både hardware og software. Derfor kan jeg godt frygte for deres succes på Smartphone markedet fremadrettet. De skal i hvert fald gentænke, hvordan de producerer titlerne. Hvis de aldrig får ordentligt fat hvad gør de så?Det er ikke trusler, som Nintendo står og mangler. I takt med, at internetforbindelser bliver stærkere verden over tænkes der også i, at fremtiden indenfor gaming er streaming af spil. Dette ville gøre unik hardware overflødig da man blot streamer spillet over sin internetforbindelse. Her har Nintendo selvfølgelig fordelen ved, at de selv ejer en perlerække af IP’er, som sætter dem i en unik position til at kunne lukrere på dette marked. Nintendo er dog ikke kendt for at være first movers inden for online, så at de selv ville udgive en ”Netflix for Gaming” ser jeg som meget usandsynligt. Omvendt er de allerede lidt begyndt på den tankegang med deres Nintendo Switch Online, hvor du for et fast beløb pr. måned kan spille et stadig større bibliotek af gamle titler. Der skal ikke meget til før de kan udvide denne tjeneste med nye titler og måske endda tredjepartstitler?

For mig at se bliver det næste oplagte skridt, at man ”bare” opgraderer hardwaren og softwaren på den næste konsol. Nintendo har ramt et behov med deres Nintendo Switch. Det kan være meget farligt at tage chance ved at komme med noget helt nyt, nu hvor de ikke længere har en ekstra konsol at falde tilbage på, som de havde med 3DS da Wii U fejlede. Der er selvfølgelig også den mulighed, at Nintendo Switch går hen og bliver en primær håndholdt konsol fra firmaet og man så prøver sig med noget nyt på hjemmekonsol markedet igen.

Hvad mener du? Hvad kommer efter Nintendo Switch?

2
1ups givet

Kommentarer:

#1 - AND

Level: 35 (Lakitu)

25-01-2019 15:01

^Fordelen ved kun at have en konsol er også, at Nintendo får lettere ved at producere nok spil til maskinen, så vi undgår de tørker, som desværre prægede Wii U-tiden.

Ellers er jeg enig - og Nintendo må gerne vente en 6-7 år med at udgive næste nye maskine.
0
1ups givet

#2 - Krisp

Level: 18 (Twhomp)

25-01-2019 15:11

Jeg håber at de fremtidige konsoller bliver baseret på Switch'en, men blot løbende forbedret.

Jeg synes selv at Wii U'ens gamepad er langt mere ergonomisk og lækker at holde på, end Switch'en er (i håndholdt tilstand). Så det håber jeg er et punkt de kan forbedre i næste udgave. Og så ser jeg gerne at de forbedrer build kvaliteten, det var jo en ting som engang kendetegnede Nintendo produkter.

Og så håber jeg ikke at Nintendo går for meget over til at lave mobil spil. Det kan man dog godt frygte, det lader til at den nye CEO er helt tosset med mobil markedet. Og fra et forretningsmæssigt synspunkt, kan man jo godt forstå det.
0
1ups givet

#3 - AND

Level: 35 (Lakitu)

25-01-2019 15:24

^Men er det ikke rigtigt forstået, at det er andre firmaer, som hidtil har lavet mobilspillene og så har The Great N blot udlånt licenserne? I givet fald vil det jo ikke påvirke Nintendos egen produktion synderligt, tænker jeg.

På en eller anden måde, er Switch vel lidt et 'point of no return' i den forstand, at det vil blive svære for Nintendo at udgive konsoller fremover, som ikke tilbyder både håndholdt og stationær gaming. Det gætter jeg i hvert fald på vil være en standard, som kunderne fremover vil forvente.
0
1ups givet
0
1ups givet

#5 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

27-01-2019 09:25

^ Det er ikke et rygte, men en udtalelse fra Nintendo selv, der understreger, at de i bund og grund er et legetøjsfirma. Deres DNA er ikke, at de sælger videospil, men at de sælger gode oplevelser. De siger med den udtalelse, du linker til, at hvis den gode oplevelse en dag giver mere mening på en anden måde end det nuværende setup med en spillekonsol, som du enten kan sætte til tv'et eller tage med på farten - eller det slet ikke giver mening for Nintendo at producere deres eget hardware - så stopper de naturligvis med det. Som alle andre virksomheder med respekt for sig selv ville gøre.
3
1ups givet

#6 - Krisp

Level: 18 (Twhomp)

28-01-2019 07:45

#3: Det jeg frygter lidt, er at" folkene i jakkesæt" hos Nintendo, godt kan se at mobil spil er enormt billige at producere og genererer en enorm indtægt. Og at de så på sigt vil droppe de traditionelle spil som os Nintendo entusiaster elsker.
0
1ups givet

#7 - Alpha sapphire

Level: 15 (Geega)

28-01-2019 08:25

min personlige holdning om hvis Nintendo stopper konsoller og vælger at gå tredje part er at det ville være en smule trist, men jeg kan sagtens se pointen for dem der syntes det ville være sundt for spil markedet at deres spil kunne findes på både pc og andre konsoller. på den anden side skader det også markedet når der er et konsol firma mindre at konkurrere med.
0
1ups givet

#8 - AND

Level: 35 (Lakitu)

28-01-2019 10:12

Jeg tror heller ikke, at man skal underkende den værdi, som ligger i Nintendo-brandet kontra MS og Sony. Nintendos konsoller og spil er forvundede med en helt anden stemning og stil end konkurrenterne.
0
1ups givet

#9 - Andreas Tarding

Level: 18 (Twhomp)

28-01-2019 17:43

Det er jo meget spændende; Det er et større medie - altså japanske Wall Street Journal, og ikke bare et par Twitter-brugere - der har "lagt hovedet på blokken", mht. rygtet om, at der ganske enkelt bare kommer en ny Switch-model i år.

Det hele hænger vel så i den helt gamle, om det altså er "Slim", "Pro" - eller måske aller bedst, et eller andet tredje, mere uforudsigeligt, spøjst update - som jo er tættest Nintendos DNA!
0
1ups givet