Åbningssekvensen for Mon...

Worms Rumble får lanceri...

Se de vilde skud i ny Mar...

Sky: Children of the Ligh...

Overblikstrailer for Lege...

Endnu en gameplay-trailer...

Nye LEGO Super Mario-pakk...

N-cast #98: E3 2021 Speci...

ENDER LILIES: Quietus of ...

Miitopia (Switch)

Legend of Zelda: Skyward ...

Spil på vej til Switch

Switch - spilrygter og sp...

Tetris 99

Mario Golf: Super Rush

Metroid Dread

Annonceringer af annoncer...

Mario Kart Tour

E3 2021 - og des lige

Sony og Microsofts næste...

Tilbudstråden

K: Wii spil

S: Bravely Default 2

S: Switch skuldertaske (g...

K: The Legend of Zelda: M...

Zelda Collectors Edition ...

K: Wii remote plus

Tank! Tank! Tank (Wii U) ...

Vurdering af Pokemon kort

S: Diverse spil

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Indtryk af Nintendos E3 2019

Skrevet af JOEP - 17-06-2019 20:42

E3 har i mange år været min egen personlige højtid, som jeg altid har set frem til. Gennem tiden er min interesse dog faldet lidt, dels fordi der nu er kommet andre store messer, dels fordi E3 ikke længere er det mekka som det tidligere var, og dels fordi min egen tid til at være med er blevet begrænset. Ikke desto mindre holder jeg fast i at se Nintendos præsentationer og Directs, når den kommer, og i år var ingen undtagelse. Meningerne omkring udfaldet af denne er delte, og jeg har derfor lyst til at sige lidt om min egen opfattelse af den.

Nintendo leverede i år en super god præsentation, hvor der både var tænkt over et godt flow og nogle stærke annonceringer. Det var også på høje tid, for ganske vist fik vi en god Nintendo Direct i februar måned, men denne fokuserede ikke på ret mange titler for efteråret, og gjorde ikke meget for at dræbe mistroen til 2019, som var præget af ganske få titler i foråret. Det blev der til gengæld lavet om på til E3, hvor intet mindre end 35 spil blev annonceret eller fik en udgivelsesdato. Til sammenligning havde Ubisoft og Microsoft hhv. 9 [1] og 28 [2] spil på sine konferencer.Noget jeg er blevet træt af over de seneste år er (live) gameplay-demoer af spil på scenen. Det hører sig i min optik ikke til i en præsentation af den art, men samtidig er det også vigtigt faktisk at vise noget gameplay frem for flotte, cinematiske trailere for spil, og det er tydeligvis svært at finde en balance. Ubisoft brugte 20 minutter af sin præsentation på at vise Watch Dogs Legion frem, og Nintendo er skyldig i samme fejl de to sidste år, hvor de brugte meget tid på Legend of Zelda: Breath of the Wild og Super Smash Bros. Ultimate. For mig at se er det det forkerte tidspunkt at gå så meget i detaljer med enkelte spil, så jeg er glad for, at de vendte tilbage til deres “gamle” formel for en E3 Direct.

Mange klandrer Nintendos præsentation for, at det er gamle spil, der er blevet annonceret, og det er da også rigtigt - har man en af de øvrige konsoller, så ville det selvfølgelig være begrænset, hvor meget nyt disse titler kunne bidrage med, men selv da er der en hel del titler tilbage, som kun fås på Nintendos konsoller - der er faktisk 12 eksklusive titler, som blev vist frem.

På min personlige liste over højdepunkter finder vi annonceringen af Banjo og Kazooie i Super Smash Bros. Ultimate i toppen. Jeg kunne ikke få armene ned og smilet smøret af fjæset, da de var færdige med at vise traileren. Banjo-Kazooie-spillet betød enormt meget for mig i min barndom - min gamle kat hed faktisk Kazooie, og det var desuden det første spil jeg prøvede i den nu hedengangne Nintendo-bus, der kørte rundt og demoede spil for os i 90’erne - så at se Banjo-Kazooie tilbage på en Nintendo-konsol betyder virkelig noget for mig.Derudover blev jeg særdeles positivt stemt over at se Witcher III blive annonceret, og jeg ville ønske, at Nintendo havde brugt lidt mere tid på at fremvise dette spil frem for f.eks. at sige så meget om Resident Evil-spillene. Det er et teknisk mirakel at få et sådan spil kogt ned til noget spilbart, og jeg er meget spændt på at se resultatet - og forhåbentlig engang få tid til selv at prøve det.

Det sidste spil jeg vil fremhæve er Luigi’s Mansion 3. Jeg var skeptisk omkring spillets natur, selvom jeg købte og holdt meget af Luigi’s Mansion til GameCube på udgivelsesdagen og senere spillede Luigi’s Mansion 2. Men det vi så fra spillet så enormt godt ud, ikke mindst teknisk er det meget flot at se på, men jeg er også sikker på, at co-op delen bliver helt igennem (u)hyggeligt at spille igennem med vennerne eller med konen (ifølge en undersøgelse fra Nintendo er Luigi mere attraktiv som spilfigur for det kvindelige publikum, så det vil jeg da lige spille på [1]).

Jeg undlader at sætte Breath of the Wild 2 på listen her, fordi det naturligvis falder udenfor kategori med en sådan afsløring. Jeg glæder mig til at høre mere!Ingen højdepunkter uden lavpunkter, men jeg mener, at Nintendos lavpunkter i denne præsentation var høje lavpunkter. Animal Crossing: New Horizon vandt ingen hjerter hos mig, det ser så så kedeligt ud som jeg altid har fundet Animal Crossing. Derefter følger den underlige præsentation af Resident Evil-spillene - hvorfor fortalte de dog, hvilket spil der var tale om, inden de satte scenen med huset på? Den sidste ting jeg vil fremhæve er, at mange spil fik for kort tid, og de burde have været en annoncering i sig selv. Spyro Reignited Trilogy og Alien Isolation er to eksempler på spil, som havde appelleret til et bredt publikum, men som blev gemt væk i en montage af spil, der også er på vej.

Nintendos livestream-koncept Treehouse brugte jeg dog ikke lang tid på at se live, men fulgte i stedet op på indslagene, da det var overstået. Her manglede jeg en oversigt over, hvornår hvilke spil ville blive vist, men ved at holde en live-stream på den måde formår Nintendo vel at få flest seere over tid. Jeg så dog en del af indie-præsentationerne, og det er jeg glad for, da der var nogle perler imellem der. Her noterer jeg mig i mit stille sind, at Hollow Knight: Silksong faktisk snart udkommer!

Alt i alt må jeg igen rose Nintendo for en sublim præsentation. Selvom der var mange spil, som allerede er udkommet på en anden platform, så er det alligevel enormt fedt langt om længe at se disse titler udkomme på en Nintendo-platform. For mig ramte de desuden en god balance mellem flotte trailere og masser af gameplay, og her understøttes Nintendo Direct super godt af Treehouse-konceptet, hvor de særligt interesserede kan nærstudere detaljerne i spillene, der er blevet afsløret.

Hvad er din oplevelse af dette års E3, og hvad er dine højde- og lavpunkter?

Husk at du kan se en oversigt over alt, hvad der blev annonceret under Nintendo Direct E3 2019 lige her.

[1] https://www.gamespot.com/articles/all-the-ubisoft-trailers-from-e3-2019-conference/1100-6467640/
[2] https://www.inverse.com/article/56553-e3-2019-microsoft-xbox-all-games-announced-list
[3] https://nintendoeverything.com/nintendos-player-research-showed-luigi-was-an-attractive-lead-character-to-a-female-audience/

4
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Zone

Level: 29 (Boom Boom)

18-06-2019 00:15

Rigtig god artikel, hvor du kommer rundt om de bedste (og værste) dele af Nintendos E3. Jeg vil undlade at dele min mening, da brugerne kan få rigelig lejlighed til at høre den i et kommende N-cast afsnit, samt på stream. Men er generelt enig i dine observationer, især omkring Luigi's Mansion 3. Og jeg glæder mig i øvrigt sindssygt meget til Hollow Knight: Silksong. Smiley
1
1ups givet

#2 - Krisp

Level: 18 (Twhomp)

18-06-2019 07:58

Animal Crossing: New Horizon vandt ingen hjerter hos mig, det ser så så kedeligt ud som jeg altid har fundet Animal CrossingHer tror jeg der er mange som er stærkt uenige med dig. Smiley. Hvis man følger lidt med på reddit, så er AC næsten det eneste de mange Nintendo fans snakker om. Smiley. Jeg har aldrig selv spillet AC, men ser frem til at prøve det og se hvad det er for noget.

Jeg synes Nintendo's fremvisning var den bedste på dette års E3. Jeg var meget skuffet over Microsoft, havde håbet at høre noget mere specifikt om deres xCloud og deres Project Scarlet konsol, men det var en meget tynd kop te.

Jeg havde dog krydset fingrene endnu engang for et OOT/MM remake på Switch'en, men det blev ikke indfriet. Smiley

1
1ups givet

#3 - Nemy

Level: 26 (Octopi)

18-06-2019 09:06

Er meget enig det meste af vejen rundt pånær Animal Crossing New Horizon Smiley Jeg indrømmer gerne, at jeg var en af de første til at råbe "lort" i chatten på Twitch, men efter at have genset præsentationstraileren og Treehouse-segmenterne synes jeg det ligner det friske pust, som der er brug for i serien Smiley
2
1ups givet

#4 - JOEP

Level: 47 (Boo)

18-06-2019 21:59

Krisp skrev:

Animal Crossing: New Horizon vandt ingen hjerter hos mig, det ser så så kedeligt ud som jeg altid har fundet Animal CrossingHer tror jeg der er mange som er stærkt uenige med dig. Smiley. Hvis man følger lidt med på reddit, så er AC næsten det eneste de mange Nintendo fans snakker om. Smiley. Jeg har aldrig selv spillet AC, men ser frem til at prøve det og se hvad det er for noget.


Jeps, er helt enig i, at jeg nok er blandt de få, der ikke kan få armene op af AC. Jeg er bare slet, slet ikke til life-sims (længere); jeg har brug for mål, når jeg spiller mine spil. Jeg har ellers spillet AC en del på GameCube og lidt på 3DS - hvor konen faktisk overtog det i en periode, inden hun også kedede sig af det.

1
1ups givet

#5 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

18-06-2019 22:34

Tror nu, at netop Animal Crossing er noget som deler vandene ret meget. Enten elsker man det, eller også kan man ikke se noget formål med at spille det, og jeg er helt klart også i den sidste båd. Vil også helst have spil med formål og en slutning, der kan angive, at man er færdig med spillet, så man kan komme videre til noget nyt.

Af nye annonceringer var jeg mest begejstret for at få muligheden for at spille Ni no Kuni på Switch (det skulle jo have været en E3-annoncering, hvilket det der læk ødelagde lidt), og fra Nintendos egen hånd er Luigi's Mansion 3 højdepunktet for mig. Det ser bare virkelig godt ud, og jeg har også været glad for de tidligere udgivelser i serien, så det bliver jeg nødt til at prøve.

Spyro-trilogien er også en fantastisk nyhed, da jeg ikke har spillet dem igennem før, og så synes jeg faktisk, at Astral Chain ser ganske godt ud til forskel fra Daemon X Machina, som ikke lige fanger mig.
1
1ups givet