Vind Pokémon Brilliant D...

Ny trailer for Pokémon L...

N-Tonight #10: WarioWare:...

Advance Wars 1+2 Re-Boot ...

A Boy and His Blob genudg...

Må vi præsentere: Ninte...

Tunche annonceret til Swi...

Lanceringstrailer for Dyi...

Sora afsløret som sidste...

The Smurfs: Mission Vilea...

Alternative nyheder

Switch Online

Spilmusik

Tetris 99

Mario Party Superstars

Nintendo Direct

Switch Friend Codes

Spil på vej til Switch

Mario Kart Tour

Metroid Dread

V: Gameboy Advance SP ags...

Tilbudstråden

K: pokemon leafgreen

S: Switch og 3DS spil

K. Pokémon Black & Poké...

Nintendo 64 spil

K: Wii spil

S: Bravely Default 2

S: Switch skuldertaske (g...

K: The Legend of Zelda: M...

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Redaktionen runder året af: Årets skuffelse

Skrevet af JOEP - 15-12-2019 08:34

Når et år er ved at gå på hæld er det altid en god lejlighed til at gøre status på året og se, hvad det egentlig har budt på. I sidste uge snakkede vi lidt om, hvad den bedste oplevelse på Switch i år har været, og nu skal vi så over i modsatte vejbane - hvilket spil har skuffet os mest i år? Det er ikke nødvendigvis det dårligste spil året har budt på, men det er et spil, som slet ikke levede op itl de forventninger, der var omkring det i vores optik.

Jakob / JOEP:
Da det blev annonceret i februar måned, var jeg ellevild - endelig kom et af de mest interessante Legend of Zelda-spil i en opdateret udgave, et spil som mange har rost til skyerne. Legend of Zelda: Link’s Awakening udkom i september måned, men jeg blev desværre ret skuffet over det. Her var et tydeligt eksempel på, hvordan spil har udviklet sig, og det føltes desværre stadig som et Game Boy-spil, som næsten ikke var blevet ført til nutiden. Her var sort spillogik uden nogen sammenhæng, her var nogle kedelige dungeons, som jeg føler ødelagde min oplevelse, og så var der en lille oververden uden ret mange interessante steder og side-quests. Jeg har siden min anmeldelse af spillet diskuteret det med mange, og selvom jeg er blødt en smule op, så holder jeg stadig på, at årets mest skuffende spil for mit vedkommende har været Legend of Zelda: Link’s Awakening.

Også værd at nævne: Pokémon Sword

Ricki / nemy:
Jeg var ikke verdens største tilhænger af Super Mario Maker-konceptet i forvejen, men jeg var blevet tilpas hypet på Super Mario Maker 2 til, at jeg hoppede med på dillen. Jeg blev dog ret skuffet over oplevelsen. Jeg er ikke den store baneskaber (og jeg medgiver, at spillet ser ud til at være fantastisk, hvis man er det), så for mig var det mest Story Mode, der var en driver for købet. Denne del var dog (for mig) en overraskende kedelig oplevelse. Jeg havde håbet på større progression og mere dybde i moden. I stedet var der blot tale om en udvidet turtorial, som introducerede hvad Super Mario Maker er og kan. Igen skal det understreges, at der formentlig er tale om en fantastisk oplevelse for folk, som er draget af dét koncept, men det er undertegnet ikke. Når det er sagt, var det ikke en decideret dårlig oplevelse jeg havde med spillet, men jeg blev alligevel skuffet og føler, at de spiltimer jeg brugte kunne være brugt bedre andet steds.

Patrick / ThePatrickBay:
The Legend of Zelda: Link’s Awakening er, som for Jakob, også årets skuffelse for mig. Som en der hoppede på Zelda-vognen med Ocarina of Time, har jeg ingen nostalgiske følelser for mange af de gamle 2D-spil. Det virker for mig som om, at mange af de ting, som folk elsker ved Link’s Awakening på Switch, er, hvor tro Nintendo har været mod originalen. Det er dog ikke positivt i mine øjne, fordi man kan mærke, at især dungeon designet er 25 år gammelt. Spiludviklere har i dag en bedre forståelse af intuitivt spildesign, men denne erfaring er ikke implementeret i Link’s Awakening. Jeg fortryder på ingen måder at have spillet det igennem, og jeg var ganske underholdt især i første halvdel af spillet, men jeg kommer nok aldrig til at hive det frem igen. Det er ikke et dårligt spil, især ikke hvis man går i nostalgisk trance bare ved tanken om Link’s Awakening, men det er altså årets skuffelse for mig.


Hvad har været din største skuffelse i år 2019 været?

3
1ups givet

Kommentarer:

#1 - HinKyto

Level: 7 (Korok)

15-12-2019 11:34

Et par stykker af jer vil nok allerede nu kunne gætte mit årets skuffelse: Pokémon Sword & Shield. Har endnu ikke spillet spillene, men skal nok komme til det. Dog er de stadig en stor skuffelse, grundet at de er grafisk undervældende, har mange bugs og performance-problemer, samt at de har truffet nogle valg, som jeg ikke er særligt glad for, så som fjernelsen af mega-udviklinger og korrekt skalering af Pokémonernes størrelse både i og uden for kampene.

Det er simpelthen ikke de spil, jeg synes, vi fortjener taget i betragtning af, at det er de første nye spil på en hjemmekonsol, især når man tænker på, at Pokémon er verdens største medie-franchise. Spillene indtjener langt mere end de fleste store AAA-spil, men budgetet er langt mindre. Om de havde tid nok til at polere spillet ordentligt er måske én ting, men man kan ikke sige, at de ikke ville have råd til at ansætte flere til give dem nok mandekræft til at lave dem ordentligt. Om det er GameFreak, Nintendo eller The Pokémon Company som helhed, der er problemet, kan jeg ikke sige, men der har i hvert fald været en del prioriteringsproblemer.

Og som sidst, så vil jeg gener understrege, at jeg ikke synes, at de er dårlige spil. Jeg synes de ser sjove ud med en masse interessante ting. Mit problem bunder ud i, at spillene virker middelmådige og er langt fra at opnå deres fulde potentiale.
0
1ups givet

#2 - NikoZ

Level: 2 (Keese)

21-10-2020 15:51

Synes links awakening var rimelig godt men mistede lidt for hurtigt lysten til det. Dog tror jeg mere det er mig der er problemet der ? synes det er sundt at kalde disse spil for årets skuffelser. Det er gode spil men på en måde mangler der også lidt content til dem.
0
1ups givet

#3 - JOEP

Level: 48 (Magikoopa)

16-12-2019 09:43

NikoZ skrev:
Synes links awakening var rimelig godt men mistede lidt for hurtigt lysten til det. Dog tror jeg mere det er mig der er problemet der 😜 synes det er sundt at kalde disse spil for årets skuffelser. Det er gode spil men på en måde mangler der også lidt content til dem.


Well, en skuffelse er noget, som slet ikke lever op til ens forventninger, og det er ikke nødvendigvis fordi, det er dårlige spil - som der også står i introen til indlægget. Det er vores personlige oplevelser med disse spil, spil vi ellers havde forventninger til (i mit tilfælde fordi 1. Link's Awakening omtales af mange som blandt de bedste Zelda-spil og 2. det er et af de få spil i serien, jeg ikke har spillet).

0
1ups givet

#4 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

16-12-2019 20:53

Som I selv nævner, er der ikke nogen deciderede dårlige spil på jeres liste. Mange af dem, som ikke har været forudintaget om Pokèmon Sword virker faktisk til at kunne lide spillet har jeg lagt mærke til, - senest i Troldspejlet på DR2 her i søndags (er jo blevet et voksenprogram).

Jeg tror dog Fifa 20 til Switch er det mest skuffende spil i år (i hvert fald bedømt på anmeldelser): https://www.metacritic.com/game/switch/fifa-20-legacy-edition

Det skulle i det store hele bare være en kopi fra tidligere år, - absolut intet nyt. Så slemt plejer det dog ikke at være, selvom EA er kendt for deres cash-grabbing-methods.
3
1ups givet

#5 - HinKyto

Level: 7 (Korok)

16-12-2019 21:02

Jeg kan bestemt ikke lide Fifa, men jeg har virkeligt ondt af de fans af serien, som gerne ville have Fifa 20 til Switch. Deres "Legacy Edition" er godt nok noget af det mest svinske jeg har hørt de sidste par år i spilindustrien.
0
1ups givet

#6 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

16-12-2019 21:30

Men nu hvor årets skuffelse er Pokémon for dig HinKyto, så vil jeg gerne lige sige, at du så bør holde fingrene væk fra mine blå pakker - ellers risikerer du jo at vinde det Smiley
2
1ups givet

#7 - HinKyto

Level: 7 (Korok)

16-12-2019 21:31

At jeg er skuffet over de valg, der er blevet truffet samt mangel på finpolering betyder jo ikke, at jeg synes de er dårlige spil, blot at jeg synes, de ikke lever op til dét, de burde være ;b
0
1ups givet

#8 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

16-12-2019 21:32

Oh shit... Tror jeg har misforstået hintet all along. Bliv du bare ved med at nappe de blå pakker, Hinkyto Smiley
2
1ups givet

#9 - Krisp

Level: 18 (Twhomp)

17-12-2019 12:44

Jeg har aldrig spillet Link's Awakening før, men på trods af det så synes jeg at jeg var vældigt godt underholdt. Årets remake, var det første 2D Zelda spil som jeg har gennemført. Ja, der var irriterende dungeons, men bortset fra det, så synes jeg det var sjovt. Smiley

Årets skuffelse for mig må være Yoshi’s Crafted World. Selve grund spillet er vældigt hyggeligt, men der er bare alt for meget back tracking i form af ligegyldige collectibles og man kan selvfølgeligt ikke få lov at samle dem, første gang man gennemspiller banerne. Selv hvis man tæller bort fra collectibles, så skal man i forvejen spille hver bane to gange. En forfra og en "bagfra". Smiley. Jeg havde ellers sat næsen op efter at klare det 100%, men jeg endte med at klare spillet (alle baner) og så have en god portion collectibles, før det simpelthen blev for meget.
0
1ups givet

#10 - HinKyto

Level: 7 (Korok)

17-12-2019 12:58

Har ikke fået spillet Link's Awekening endnu. Har kort prøvet det og synes selv det virker godt. Er ikke helt tilfreds med stilen, men det er på ingen måde en deal-breaker. Jeg venter såment bare på den rigtige pris Smiley
0
1ups givet

#11 - Park_Triolo

Level: 14 (Inkling)

21-12-2019 11:45

Nu så vi Pokémon Sword/Shield på Odincon, men nåede selvsagt ikke at spille det særlig meget. Jeg synes dog grafikken var flot og animationerne flydende, men det får jo ikke spillene til at være gode. Smiley

Ellers kan jeg bare ikke komme på én eneste skuffelse i år... og jeg synes da, jeg har købt en del spil. Måske nærstuderer jeg bare for grundigt inden køb?! Smiley
0
1ups givet