N-club Streams: Uge 40

Spar op til 75 % på over...

N-club Streams: Uge 39

The Legend of Heroes: Tra...

N-cast #146: Er Splatoon ...

Første trailer for Super...

Shovel Knight Dig ude nu

Førstehåndsindtryk af L...

Se mere til verdenen i ny...

NieR: Automate The End of...

Spil på vej til Switch

Cuphead

LEGO Super Mario

Mario Kart Tour

Nintendo Switch

Pokémon Sword / Shield

Pokémon Scarlet & Violet

Pokémon Unite

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Film med videospilsrefere...

K: Dreamcast konsol (Defe...

S: Mario samlerting

S: Starlink inkl figur og...

Tilbudstråden

V: Forseglede Nintendo ti...

Original autentisk ubrugt...

K: The Legend Of Zelda: T...

S: Starlink inkl figur og...

Manualer til Gamecube spi...

K: Zelda BotW

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

3DS, overhyped?

gumphfy
gumphfy

0
Offline
Level: 3 (Koopa-Troopa)

0
1ups givet

Skrevet 29-03-2011 10:20

Var lige forbi gamestop i går for at prøve 3DS'en.

Jeg har fra starten været meget skeptisk overfor 3D, selv da det kom i biograferne, og derfor også mht. 3DS'en.

Ja. 3D effekten virker, overraskende godt endda, men der stopper det positive indtryk også. Selve konsollens design er som forventet, ikke noget endvidere innovativt på det område, og kvaliteten af selve 3D skærmen er lidt so-so, men det er jo ikke ting vi ikke har hørt om før, samt alle de andre kritik punkter.

Så er der jo kun selve 3D elementet tilbage, som den feature der skal adskille konsollen fra de andre på markedet. Det virker, men er det nok? 3D er, og vil altid være et gimmick og ikke en de facto standard. For mig er det en unødvendig feature som ikke har nogen dissideret praktisk funktion, men er mere bare en wow-oplevelse som ikke tilføjer et interessant nok lag til spillet, at det ikke kan spilles uden 3D.
Jeg er glad for nintendo har givet muligheden for, at slukke for 3D effekten, og jeg tror også med tiden, at den lille slider lige så stillen vil falden i bund.

I der har købt konsollen på release dagen, har nu fået lov til, at sidde med den i nogle dage. Derfor vil jeg gerne høre om I stadig synes 3D effekten er lige så spændende som den var i starten, eller om I er ved at være "mætte"?

arnel925
arnel925

27
Offline
Level: 5 (Cheep)

0
1ups givet

#1 - Skrevet 29-03-2011 10:52 - Redigeret 29-03-2011 11:03

Tror ikke 3DS er mere overhyped end f.eks nogle apple eller sony produkter...

med det være sagt, så kan 3DS faktisk meget mere end bare 3D, personligt synes jeg at det er en revolution indenfor handheld gameing... Men du kan jo ikke prøve alt på sådan en lille smagsprøve du har haft Smiley 3DS har en 3-axis gyroscope som mange spil nok kommer at gøre brug af og jeg er meget imponeret i spil som faceraiders og steel diver over denne tehnologi... så har den 3-axis accelerometer.... og nogle ting som street pass etc. det kommer helt klart til at være fedt... og i mine øjne er 3DS foran apple på handheld gameing fordi nintendo har spil som mario, zelda osv. og fordi her kan du gøre brug af både knapper og skærm derfor hader jeg at game på min iphone.... og så ved vi alle at sony er på 3. pladsen, om dem skal man ikke snakke meget om.

Jeg tror vi må vente noget tid før alle funktioner kommer i brug... nintendo har lovet en stor update i slutningen af maj måned og her tror jeg først man ser hvor meget en 3DS enlig kan... bliver også spænende med 3D indhold når det bliver tilgængelig.... jeg tror bare man skal have lidt tålmodighed, for nintendo vil ikke lave fejl denne gang med deres software som det gjorde med wii, og det bliver helt klart fedt med en e-shop hvor jeg forventer mange lækker ting kommer...

I henhold til om jeg er tilfreds med min 3DS og om 3D effekten stadigvæk har den wow effekt, efter nu 3-4 dage Smiley jamen personligt vil jeg sige ja.... kommer helt an på hvilket spil du spiller, 3D er helt klart en fed ting, og specielt når man tænker på at man kan game i 3D på sådan en lille skærm og så at det ovenikøbet ser så godt ud, man føler at den effekt gøre skærmen større...

Alt i alt er jeg tilfreds med min 3DS men forventer mere her til sommer når den nye update kommer og glæder mig virkelig meget.... og så E3... tror det bliver en nintendo E3, da jeg forventer en ny konsol fra nintendo og mange mange fede spil i fremtiden til 3DS Smiley


Tobiaswk
Tobiaswk

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#2 - Skrevet 29-03-2011 11:23

Nej, jeg mener ikke 3DS'en er overhyped.

Selve konsollen synes jeg er et rigtig godt spring fra DS'en, men mest på softwarefronten. Interface og funktionalitet er meget bedre skruet sammen på 3DS'en. Det virker som om Nintendo har taget noget af kritikken til sig. Hardware'en er der ikke ændret meget ved, men jeg synes dog stadig om designet. Den nye circlepad er yderst behagelig og giver god præcis styring.

Angående dit spørgsmål om 3D. Jeg har spillet lige siden jeg fik min 3DS på udgivelsesdagen og jeg har da prøvet at slå 3D fra, men man oplever med det samme hvor kedeligt det så ser ud. Jeg spiller Pilotwings og der bliver 3D'en benyttet ret godt synes jeg, og uden 3D bliver det meget flat og kedeligt. Samtidigt bliver det også nemmere at bedømme afstanden til objekter når man flyver rundt. Så jeg tror ikke jeg komme til at slå 3D fra med mindre det bliver brugt "forkert" af et spil.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#3 - Skrevet 29-03-2011 11:46 - Redigeret 29-03-2011 11:49

Jeg vil tilføje at det rent biologisk ikke giver mening at kalde 3D for en gimmick, hvis man spørger mig. Menneskets synssans er højtudviklet i forhold til de fleste dyrs og er en meget vigtig del af oplevelsen af at være mennekse(og vores syn er uundværeligt når det kommer til gaming). Syn er imidlertid ikke bare syn, men består af 30-50 synscentre med forskellige specifikke funktioner, som at hjælpe til at vi kan se farver, opfatte bevægelser, genkende former og de andre funktioner der ligger i syn. Forståelse for rummelighed er en vigtig af disse funktioner og den har hjulpet os i tidernes løb med intuitivt at kunne fornemme vores omgivelser. Det er en vigtig del ved menneskers syn at kunne se og forstå verden ved stereoskopisk syn. Hvorfor ikke udvikle spil, der udnytter den evne vi har?

Jeg henviser til denne korte artikel på IGN

Edit: Hvordan 3D bliver repræsenteret af teknologien og spil, film osv. er et kapitel for sig.


gumphfy
gumphfy

0
Offline
Level: 3 (Koopa-Troopa)

0
1ups givet

#4 - Skrevet 29-03-2011 13:12

@arnel925
Styrring med accelerometer er en super fed feature, men virker ikke så godt med 3D. Fx. i super monkey ball 3D. Hvis man vipper 3DS'en frem og tilbage går det fint, men fra side til side mister man 3D effekten pga. den måde hvorpå skærmen viser 3D.

@Hassus
Der er ingen tvivl at syn er en meget vigtig del af mennesket, men 3D, som det eksisterer i dag, er jo ikke andet en en teknologisk tryllekunst, en illusion om man vil, der snyder hjernen til, at tro at noget er, hvor det i virkeligheden ikke er.
Men nok om det. Spørgsmålet er mere om 3D funktionelt bidrager til spiloplevelsen, og der er jeg stadig af den overbevisning, at nej, det gør det ikke, det er stadig bare en wow-oplevelse.

Nå, men det var heller ikke meningen, at dette skulle komme til at lyde som en bitch-rant. Jeg er ihf. glad for at I ikke er blevet trætte af 3D effekten endnu, og jeg håber også der kommer titler som kommer til, at udnytte denne 3D teknologi bedre end hvad jeg har oplevet indtil nu.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#5 - Skrevet 29-03-2011 13:48 - Redigeret 29-03-2011 13:51

Det er jo illusioner det hele. Det er oplevelsen der betyder noget.

Med det sagt, så spiller jeg en masse Pilotwings Resort for tiden og noget af det vigtigste 3D-effekten gør for mig er at bryde grænsen mellem mig og spillet. Jeg behøver ikke abstrahere for at forstå spillet. Jeg kan uden overhovedet at tænke over det se at min vinge kun er en fods længde fra tunnelens vægge og rette flyet op i forhold til. I mine øjne er det et skridt fremad i samme forstand som da man gik fra sort/hvid til farve på film.

Edit: Btw, det er fair nok. Jeg disser dig ikke. Jeg synes det er et godt emne.


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#6 - Skrevet 31-03-2011 11:41

Jeg vil ikke kalde den overhyped på nogen måde. Selv uden 3D effekten, der synes jeg at den bedre grafik og analogen gør sit til, at give DS' serien et frisk pust som den trængte til. Hvis de samtidig får lavet eShop'en ordenligt så er jeg lykkelig.

3D effekten er lækker, men kan ikke bære en maskine alene. Til trods for dette, så synes jeg lynhurtig man vender sig til dybden i spillene. Jeg sad og gamede lidt MW2 her i går og lagde med det samme mærke til, at billedet virkede lidt fladt og dødt, trods den meget bedre grafik. Det er for tidligt at komme med en endelig dom endnu, men spillene virker mere levende i 3D og jeg er selv spændt på, om det fortager sig på et tidspunkt, eller om det ganske enkelt gør mine forventninger til alle andre spil større.


 
 

10
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#7 - Skrevet 31-03-2011 11:56

ok nu bliver du jo påståelig, der var også nogle der mente at det var en gimmick at gå fra B/W fjernsyn til farve, og at det i øvrigt så grimt ud. at sige at 3D er en gimmick er også lidt som at sige at grafik eller opløsning er en gimmick (som for eksembel fra dvd til bluray) det er ok at sige at du ikke synes det er det vildeste men så hold det da på dit eget(og de andre som er eniges) plan. 3D er ikke en gimmick det er noget der er kommet for at blive, og for at gøre oplevelsen af den underholdning vi beskeftiger os med mere virkelighedstro, den verden du går rundt i er trods alt tredimmensionel. så hvis du virkelig mener at 3D er en gimmick, så synes jeg da du skal begynde at gå rundt med en klap for øjet, fordi du har jo anseligt aligevel ikke brug for det.

jeg citere lige fra wikipedia "In marketing language, a gimmick is a unique or quirky special feature that makes something "stand out" from its contemporaries. However, the special feature is typically thought to be of little relevance or use"

faktisk gør 3D det for gaming i øvrigt, at det bliver nemmer at se fx, hvor tæt man er på et objeckt, samt hvor stort det er og det kan have en ræt stor relevans i mange forskællige typer spil, og vil gøre at man undgår nogle fejltagelser, og at man kan opbygge spil på en lidt mere realistisk måde.

men igen, grunden til at man putter 3D i vores tids underholdning er fordi at det skal komme til at virke mere virkelighedstro og overbevisende, og det kan i øvrigt give nogle meget specielle effekter som man slet ikke ville kunne opnå uden.

om du bryder dig om nintendos måde, at sætte 3D i gaming, det skal jeg ikke blande mig i. men at påstå at 3D bare er et trik, som en form for show off der ikke vil vare længere end nogle dage, så må jeg sige at du er en andelse konservativ, og at du måske bare skal forsøge at følge med i stedet for irretere dig over at vi skrider frem af.


gumphfy
gumphfy

0
Offline
Level: 3 (Koopa-Troopa)

0
1ups givet

#8 - Skrevet 31-03-2011 13:46

@Zøvnig
Er meget enig med hvad du siger. Det er nemlig sådan noget som den meget forbedret grafik og den mere præcise styring, der er nogle af mine pro's ved 3DS'en.

@thedbp
Jeg har ikke noget imod 3D i spil, så længe det funktionelt bidrager til spiloplevelsen, som fx. hvis det hjælper til man bedre kan navigere. Og gør det det, så er det bare top dollar. Men gør det ikke, er det bare show-off, blær og en gimmick Smiley
Desuden tror jeg heller ikke man helt kan sammenligne en forbedring af kvalitet (B/W -> Farve, DVD -> BD) med et tillæg af en ekstra dimention.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 31-03-2011 16:00 - Redigeret 31-03-2011 16:00

Til diskussionen vil jeg lige bidrage med en af mine egne erfaringer fra Pilotwings.

Jeg spillede en mission med 3D-slideren off hvor jeg fik point for at flyve ind i nogle særlige mål. Problemet var bare at jeg havde svært ved at se målene forude, da flyet dækkede for udsynet. Samtidigt ville jeg også gerne have overblik over hvor flyet befandt sig. Ved at sætte 3D'en på kunne jeg nu se både målet lige forude og hele flyet foran det på én og samme tid og kunne navigere med langt større præcision.
Der er mange flere små eksempler, der gør en reel forskel.


 
 

10
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#10 - Skrevet 31-03-2011 17:12

gumphfy skrev:
@Zøvnig
Er meget enig med hvad du siger. Det er nemlig sådan noget som den meget forbedret grafik og den mere præcise styring, der er nogle af mine pro's ved 3DS'en.

@thedbp
Jeg har ikke noget imod 3D i spil, så længe det funktionelt bidrager til spiloplevelsen, som fx. hvis det hjælper til man bedre kan navigere. Og gør det det, så er det bare top dollar. Men gør det ikke, er det bare show-off, blær og en gimmick Smiley
Desuden tror jeg heller ikke man helt kan sammenligne en forbedring af kvalitet (B/W -> Farve, DVD -> BD) med et tillæg af en ekstra dimention.jeg vil gerne lige påpeje at du ikke tillægger en ekstra dimension du tillægger et ekstra billede sådan at du har et billede til hvert øje så hjernen kan beregne afstanden til ting, men det stadig blot to todimensionelle billeder, og det er også hvad vores øjne ser. det er blot en måde at øge kvaliteten, eller oplevelsen mere virkeligheds tro, hvilket er det samme man forsøger at opnå ved at gå fra sort hvid til farve, og når man øger opløsningen.


Placer
Placer

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#11 - Skrevet 31-03-2011 22:58

mht. 3D vil jeg ikke kalde det for en gimmick overhovedet, da det ikke som sådan er mindre brugbart. Det den implenterer er præcision, for du jo har dybdeforskellen. Tænk på den lille leg man lavede i børnehaveklassen, hvor man skulle ramme en skraldespand med en bold imens man havde en klap for det ene øje. Man fandt hurtigt ud af hvorfor to øjne var en nyttig feature Smiley
Godt nok har jeg ikke prøvet Pilot wings, men har hørt en del om nytten med 3D effekten, hvilket man kan tage i betragtning.
Det er ikke fordi at det er den næste "dyb tallerken", men det kan ikke afvises at det hjælper en del på præcisionen med den ekstra dimension, om det er et synstrick eller ej.
I øvrigt er det det samme med analoge joysticks. Det er ikke ligefrem fordi vi ikke kan spille et spil med f.eks. kun fire veje at gå, men alligevel brokker folk sig i dag over, at 3DS f.eks. ikke har en ekstra analog. 3D er for 2D hvad Analog stick var for direction pad, de hjælper med præcisionen, men kunne egentlig godt undværes Smiley

Nå, tilbage til topic. Har ikke selv de spil lige nu med det største 3D lir lige nu (badam-tish). Til gengæld føles det helt forkert nu når 3D effekten bliver slået fra... det bliver simpelthen for fladt, og mangler dimension.

Og så skal det siges, at lige nu er den feature jeg holder mest af sådan noget som street pass og i det hele taget online funktionerne. Specielt street pass har været ustyrligt morsomt når jeg pludselig møder en ny person på mii plaza, måske tilmed to gange, hvor man endda kan give en hilsen til den forbipasserende. En egentlig meningsløs, men alligevel dybt underholdende feature efter min mening Smiley


Moysen
Moysen

35
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#12 - Skrevet 01-04-2011 23:59

Er lige kommet hjem fra Berlin efter en studietur. Jeg var forbi en butik ved navn Saturn, som havde ALT elektronik. Og sjovt nok var der også udstillet 6 Nintendo 3DS'er til at prøve forskellige ting. Jeg er enig i at den er overhyped. Jeg er faktisk slet ikke så vild med den. Jeg blev hurtigt mega træt af 3D'en og spillene jeg prøvede var heller ikke særligt gode. Jeg råbte heller ikke hurra for grafikken i spillene, da jeg havde regnet med en meget bedre grafik.

Er desværre ikke interesseret i den længere. SmileyØv.


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#13 - Skrevet 02-04-2011 14:52

Jeg vil næsten vove den påstand, at det er en hel anden fornøjelse at sidde med maskinen derhjemme og have god tidtim den under afslappende forhold. Jeg får en klart bedre oplevelse ud af min 3DS når jeg smider mig i sofaen og lige fræser en 3-4 baner Ridge Racer igennem end jeg fik ved, at gå rundt på Hard Rock i 1 1/2 timer og prøve demoerne der.

Har en lige så fed følelse omkring min 3DS som jeg havde efter den første uge med den gamle DS. Men selvfølgelig handler det også om smag og behag Smiley


Jacob-René
Jacob-René

9
Offline
Level: 4 (Stalkid)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 04-04-2011 21:25

Zøvnig skrev:
Jeg vil næsten vove den påstand, at det er en hel anden fornøjelse at sidde med maskinen derhjemme og have god tidtim den under afslappende forhold. Jeg får en klart bedre oplevelse ud af min 3DS når jeg smider mig i sofaen og lige fræser en 3-4 baner Ridge Racer igennem end jeg fik ved, at gå rundt på Hard Rock i 1 1/2 timer og prøve demoerne der.

Har en lige så fed følelse omkring min 3DS som jeg havde efter den første uge med den gamle DS. Men selvfølgelig handler det også om smag og behag SmileyJeg vil give zøvnig ret; man skal have tid til at prøve den ordentligt, og det er svært at gøre i butikkerne med alt den stress og jag. Jeg synes selv at øjnene lige skal vende sig til at kigge på 3D-skærmen, men når først de har vendet sig til den, er resultatet også imponerende (min mening), dog kommer det nok også an på hvilke forventninger man har haft til konsollen før man har prøvet den Smiley


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#15 - Skrevet 04-04-2011 22:14

Jeg føler næsten at jeg er blevet afhænging af 3D og jeg tror mit tilfælde kan relateres til den snak der var om at folk blev deprimerede efter at have set Avatar i biografen - et fænomen der skulle være skabt af den store indlevelse man visuelt fik i filmenSmiley