Farewell North annonceret...

Lanceringstrailer for Pri...

Aksys Games annoncerer ad...

Prøv Vampire Survivor ga...

N-cast #210: Fuglen(e) sy...

Lanceringstrailer for Kin...

Paper Mario: The Thousand...

Lugii's Mansion 2 HD udgi...

Tre Game Boy-spil med Mar...

Mario-dagen fejres med ny...

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Splatoon 3

Super Mario Bros. Wonder

Nintendo i medierne

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Switch - spilrygter og sp...

Super Mario Run

Spil på vej til Switch

Load spil fra extern hard...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Top 10 GBA-spil på 3DS' Virtual Console

Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

Skrevet 30-10-2011 15:59 - Redigeret 26-11-2011 11:23

Jeg er i skrivehumør i disse dage, og vil derfor prøve at starte en lille feature her på siden i form af en top 10-liste. Hvis jeg får nok positiv feedback kan det være, at jeg gør det til noget regelmæssigt.

Denne gang: Top 10 spil til GBA jeg gerne vil se genudgivet på 3DS' Virtual Console.

EDIT: Nu udvidet til top 11

Jeg havde egentlig tænkt mig at starte med hele listen på en gang, men det ville komme til at fylde forfærdelig meget, og jeg vil heller ikke bombardere jer med for meget tekst på engang. Derfor regner jeg med at tage et spil om dagen, så der også bliver plads til noget diskussion om hver enkelt titel.

Som bekendt har Nintendo tænkt sig at udgive nogle GBA-spil til 3DS' Virtual Console i forbindelse med deres Ambassador-program. Jeg har ikke tænkt mig at nævne dem der allerede er bekræftet; jeg vil istedet fokusere på nogle andre titler.

Læg mærke til hvordan jeg har stillet dette op. Jeg har tænkt mig at basere min liste på følgende kriterier:

- Kvalitet, først og fremmest
- Hvor godt de klarer sig på en håndholdt
- Grund til at blive genudgivet (fortjener dette spil en ekstra chance?)
- Diverse andre grunde (det skal jeg nok uddybe ved hvert enkelt indslag)

Bemærk, at jeg har været lidt begrænset i mine valg. Jeg vil generelt undlade at nævne flere titler fra samme spilserie, og jeg vil kun nævne titler, som jeg rent faktisk har spillet igennem. Jeg har desværre langt fra prøvet alle GBA-titler.

Ikke desto mindre håber jeg, at I vil nyde min lille top 10.

-----

#11: Final Fantasy 6 Advance


Hvad kan man sige om Final Fantasy-serien der ikke allerede er blevet sagt?

Jeg er personligt ikke så vanvittigt stor fan af serien, men der er en titel i serien, som jeg er ret begejstret for, nemlig 6eren. Som bekendt blev Final Fantasy 4, 5 og 6 porteret til GBA (Det gjorde 1 og 2 også, men som en samlet pakke og givet en større finpudsning). Jeg har dog aldrig spillet 5eren, og 4eren har allerede en god remake på DS, så valget falder på 6.

Grunden til, at titlen befinder sig nede på 11.-pladsen er fordi at spillet mister lidt af sin charme, når det bliver portet til GBA. Lydsiden lider ret meget i forhold til SNES-udgaven, og grafikken er tonet lidt ned og givet lysere farver, hvilket ikke altid er lige pænt i forhold til den stil spillet kører.

Til gengæld får GBA-udgaven en del bonusindhold, og spillet har fået en ny oversættelse i forhold til den lidt rushede oversættelse som der var i SNES-udgaven. Lidt charme går tabt, men generelt set er det et plus.

Hvad du får i dette spil er en absolut fantastisk historie fyldt med en masse mindeværdige figurer, og noget af det bedste ”klassiske” RPG-gameplay som du kunne finde på SNES'en: Masser af customization og masser af dybde.

---

EDIT:

Som sagt kopierer jeg ikke alting ind i første post indtil videre, fordi det ville blive en meget lang første post. I kan søge efter efterfølgende titler ved at skimte emnet igennem for boxarts.

Listen indtil videre:

#11: Final Fantasy 6 Advance
#10: Fire Emblem: Fuuin No Tsurugi
#9: The Legend of Zelda: Minish Cap
#8: Mario & Luigi: Superstar Saga
#7: Castlevania: Aria of Sorrow
#6: Mother 3
#5: Golden Sun
#4: Metroid: Zero Mission
#3: Advance Wars 2: Black Hole Rising

Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#91 - Skrevet 22-02-2012 17:22

Jo, det skulle jeg mene er en ret god pris. Der er ret mange timers underholdning i hvert spil.


Peblisko
Peblisko

58
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#92 - Skrevet 26-02-2012 21:13 - Redigeret 26-02-2012 21:16

Jeg anskaffede mig Black Hole Rising efter jeg så din anbefaling, Eagle, men selvom jeg har prøvet at fordybe mig i gameplayet (har klaret cirka 6-7 baner i kampagnen) så er jeg ikke blevet "fanget" som du siger, alle du kender er blevet efter at have sat sig ind i det - og det synes jeg nu, jeg har.

Der er mange ting, jeg ser positivt ved spillet. Bl.a. at man bliver straffet hårdt for ikke at tænke sig om. Det er sjældent man støder på spil med så lidet fortrydelsesret nu til dags.
Men langt hen ad vejen bliver det for "tænkt" til min smag. Fans af skak o.lign. vil nok godt kunne lide det, men jeg synes det er lidt et hit-or-miss.

Jeg er dog åben over for Fire Emblem, og selvom det har mange ligheder med Advance Wars, så har jeg på en eller anden måde lettere ved at relatere til dens mekanikker og univers.

Jeg er meget i tvivl, så jeg vil gerne høre dig, Eagle, om jeg skal starte med Sword of Seals eller Sacred Stones, som du et sted har skrevet, man sagtens kan starte med. Jeg forstod nemlig overhovedet ikke hvorfor du placerede FE6 på listen; du siger selv det er primitivt i forhold til de 2 andre. Jeg har fundet fan-oversættelsen, men er der anden grund til at vælge dette spil, andet end at det er Roy, man kender fra Melee, der pryder coveret?


Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#93 - Skrevet 26-02-2012 21:25

Det er jeg ked af at høre.

I forhold til det første Advance Wars har Black Hole Rising en lidt sløv start på sin campaign (går ud fra det er den du har spillet?)

Det bliver lidt bedre når du kommer ud af Orange Star.

Hvis du skal spille Fire Emblem, så er det hverken Sword of Seals eller Sacred Stones du skal gå efter, men det her:



Sacred Stones er muligvis lettere at begynde med, men det har en masse mangler i forhold til ovenstående. Sword of Seals er ret godt, og jeg vil gerne have en mulighed for at se det udgivet på engelsk, men som jeg sagde er det lidt primitivt i forhold til efterfølgende titler.

Fire Emblem (altså det ovenstående spil) er mit yndlingsspil til GBA, og en af mine absolut yndlingsspil nogensinde. Det er også #2 på denne liste, men jeg blev lige fanget i nogle lektier og jeg havde ikke tid til at skrive om det i dag.

Jeg synes bare gameplayet er ufatteligt vanedannende, og netop det spil har den bedste kombination af baner, sværhedsgrad, balance, figurer, historie, etc.

Jeg håber virkelig at de udgiver det på VC snart.

#1 på listen blev valgt af lidt andre grunde men er også ufatteligt vanedannende og sjovt. Men det vil jeg afsløre en anden gang, evt. efter jeg har skrevet noget ordentligt om Fire Emblem.


Peblisko
Peblisko

58
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#94 - Skrevet 26-02-2012 21:35 - Redigeret 26-02-2012 21:42

Okay (minder mig om at jeg også burde lave lektier) ... Jeg skal nok lade være med at give helt op med Advance Wars, men indtil videre har det mest været noget jeg har spillet for at slå tiden ihjel af mangel på bedre, og så ellers fordi jeg har villet tvinge mig igennem det - hvilket sjældent er godt - i håb om at se lyset.

Jeg ville med vilje vælge ét af de andre ild-emblemer, fordi Botalisko, som er min klassekammerat, gik i gang med FE7, og jeg ville så prøve et andet i serien som kontrast. Men er der overhovedet noget ved historien, der gør, at Sword Of Seals er noget værd? Jeg tænkte det var nemmere at gå ind til et spil med Roy i (fordi man synes, man kender ham) men Sacred Stones bygger også fint op, synes jeg, med en relativt fængende indledning.

EDIT: Hvis der er færre tekstbokse og generelt kortere dialoger i Sword Of Seals, så interesserer det mig allerede en del, da jeg synes både FE7 og FE8 lider af netop disse lange taler/samtaler.

EDIT 2: Du har stadig ikke svaret mig på hvad den egentlige grund er til at FE6 er på listen?


Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#95 - Skrevet 26-02-2012 21:48 - Redigeret 26-02-2012 23:12

Hold da op, jeg læste ikke dit tidligere indlæg særlig godt. Beklager, jeg skrev mit forrige indlæg lidt i hast.

Jeg forstod nemlig overhovedet ikke hvorfor du placerede FE6 på listen



Her er grunden til at jeg placerede det på listen: det er et spil jeg kan lide. Grunde til at det var placeret over Sacred Stones er, at selvom det er mere primitivt, så er SS alt for nemt, og det ødelægger ret meget ved spillet. Det er en skam, fordi det har de mest finpudsede spilmekanikker af GBA-spillene.

Dit næste indlæg:

men indtil videre har det mest været noget jeg har spillet for at slå tiden ihjel af mangel på bedre, og så ellers fordi jeg har villet tvinge mig igennem det - hvilket sjældent er godt - i håb om at se lyset.



Helt enig i, at det er et dårligt tegn. Hvis du ikke bryder dig om gameplayet til at starte med, så gør du sikkert heller ikke senere. Gør det ikke til en pinebænk.

Men er der overhovedet noget ved historien, der gør, at Sword Of Seals er noget værd?



FE6 har en ret simpel historie og en hel del mindre karakterudvikling end de andre GBA-spil. Jeg kan godt sætte pris på den i sin simpelhed (lille kongerige forsvarer verden mod det store empire der invaderer).

Jeg tænkte det var nemmere at gå ind til et spil med Roy i (fordi man synes, man kender ham) men Sacred Stones indleder også fint, synes jeg, med en relativt fængende indledning.



Jeg tror ikke historien i Sacred Stones fejler noget som sådan, udover at det virker som om at de ikke har tænkt lige så meget over universet som i FE7. Desuden finder jeg ikke figurerne lige så interessante i SS.

FE6 har dog super generiske figurer (Roy er ret generisk), en af de ting som de forbedrede betydeligt med efterfølgeren.

Sådan rent gameplaymæssigt er Sacred Stones dog nemmere at gå i gang med overall.

Hvis der er færre tekstbokse og generelt kortere dialoger i Sword Of Seals, så interesserer det mig allerede en del, da jeg synes både FE7 og FE8 lider af netop disse lange taler/samtaler.



Personligt har jeg aldrig selv synes det er et problem. FE6 har ganske vist lidt kortere dialog, men jeg synes det er det sværeste spil at starte ud med pga. dens lidt skæve balance i sværhedsgrad.

Jeg mener, Fire Emblem har, hvad, 1-2 minutter dialog i starten og slutningen af hvert kapitel (som har alt mellem 20 og 1 times gameplay?)

EDIT: I øvrigt super fedt at folk rent faktisk tager mine anbefalinger til sig, det havde jeg overhovedet ikke regnet med. Jeg havde bare regnet med et emne hvor jeg kunne fyre en masse ord ud om spil jeg kunne lide.

EDIT2: Jeg hader N-clubs quote tag

EDIT3: Måske skulle jeg svare dig på et tidspunkt hvor jeg kan skrive noget sammenhængende. Håber mit indlæg var til at forstå lol


Peblisko
Peblisko

58
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#96 - Skrevet 26-02-2012 23:02

Tusind tak, Eagle; du har givet mig de svar, jeg tror, jeg behøvede. Smiley

Og tak fordi du har valgt at lave denne liste som et godt udgangspunkt til diskussion om de "essentielle" og oversete GBA-spil. Smiley

Jeg har ikke engang nået at kommentere i forbindelse med mine egne tanker vedrørende bl.a. Zero Mission og Mother 3, som hører til den del af din liste, jeg HAR fuldt kendskab til, fordi jeg ville lære mere om den del, jeg ikke kendte så godt (Advance Wars og Fire Emblem).


Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#97 - Skrevet 26-02-2012 23:07 - Redigeret 26-02-2012 23:12

Du må endelig spørge hvis der er noget. Jeg er lidt distræt i dag, så jeg har muligvis ikke givet et særligt klart svar på nogle ting.

Og ja, min liste er jo selvfølgelig ikke en master list over de bedste GBA-spil (udover dem jeg synes er bedst, selvfølgelig). Jeg ville mest bare have noget diskussion igang, og jeg overvejede at folk kunne lave deres egne toplister bagefter (uden lange endeløse forklaringer som jeg har gjort) så vi kunne få noget diskussion i gang. Desværre har folk vist ikke så meget kendskab til GBAen.

Jeg er glad for at den kan bruges!

EDIT: Rettede mit forrige indlæg lidt til...


Peblisko
Peblisko

58
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#98 - Skrevet 17-03-2012 17:54

Får vi snart nummer 1 at vide? Eller ville du først uddybe nummer 2?


Peblisko
Peblisko

58
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#99 - Skrevet 17-04-2012 16:02 - Redigeret 17-04-2012 16:03

*bump*

Jeg håber det er Mother 1+2, men eftersom du virker som en Advance Wars-fan, kunne det lige så godt være AW1. Jeg synes faktisk 1'eren er bedre til at introducere end 2'eren, men det er bare min mening.


Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#100 - Skrevet 17-04-2012 16:28

Jeg har stadigvæk ingen motivation til at fortsætte min liste, beklager. Jeg skal nok selv opdatere emnet når den kommer tilbage, det er skam ikke gået helt i glemmebogen.

#1 er hverken AW1 eller Mother 1+2. Jeg er ret glad for AW1, men jeg foretrækker efterfølgeren på mange måder. Jeg har ikke noget forhold til Mother 1, og Mother 2 (eller Earthbound) kan man trods alt spille på engelsk i form af den amerikanske SNES-version. Dog ville det være super cool hvis Nintendo rent faktisk udgav de to spil til VC, usandsynligt som det end måtte være.


Dynemand
Dynemand

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#101 - Skrevet 14-05-2012 23:34 - Redigeret 14-05-2012 23:35

Malplaceret spørgsmål: Er det muligt at opdatere sin 3DS gennem en computer, og dermed også overføre spil fra shoppen gennem computeren. Evt. ved at lægge den nye firmware på SD-kortet. Mit net er et oister usb-modem, som godt nok kan dele net, men ikke så DS'en vil SLUGE det.