N-cast: E3 2018 Edition

Ugens downloads: Uge 25 20...

Inside og Limbo kommer til...

Hent en demo af Captain To...

Mario Tennis Aces (Switch)

Rocket League får Fortnit...

Mario + Rabbids DK DLC var...

Pokémon Quest ude nu på ...

Vi streamer Ocarina of Tim...

To nye figurer tilføjes g...

Releasedatoer

Nintendo Labo

Dine Nintendo Switch-spil

Spil på vej til Switch

Feedback på ny side

Hvad spiller du nu? Hvor e...

Fortnite

Fortnite: Spillere Squad/ ...

Pokémon GO

E3 2018

Tilbudstråden

Solgt!

Nintendo 64 m. tilbehør s...

S: Mario kart 8 Deluxe

S: 3 stks Swicth spil

Nintendo konsoller

Bytte Zelda BOTW fra Wii U...

S: wii u og switch spil

K: Chrono Trigger til SNES

S: SNES m. 7 spil *NEDSAT*...

Amiibo - Skjult og meget dyr DLC?


Madskimo

12
Online
Level: 10 (Bomchu)

0
1ups givet

Skrevet 15-02-2018 15:10:42

Denne tråd drager meget inspiration fra denne Youtuber: https://www.youtube.com/watch?v=PuBvX3Jlsa0

Jeg har i lang tid blot kigget med på sidelinjen, hvad angår Nintendo. Dog anskaffede jeg mig for nyligt en Switch, med dertilhørende Zelda og Mario. Det undrer mig at rigtig mange ting/features i disse (og mange andre spil) låses bag køb af fysiske statuetter - Amiibo's. Det virker lidt til at Nintendo forsøger at styre sig udenom den varme kartoffel som "lootboxes" og "DLC" er for tiden. Hvordan har I det med denne feature ?
Som filmen også understreger, så betales der fuld pris for disse spil, men en masse content låses som sagt. I Metroid låses en sværhedsgraf fx. bag denne fysiskebarriere. Ikke nok med at man skal give 25$ for denne figur, så kan de endda også være svære at få fat i. Hvad mener I? Er Nintendo på vej ned ad en mørk vej her ?

Side: 12Vis alle

ThePatrickBay

1013
Online
Level: 33 (Hammer Bro)

0
1ups givet

#1 - Skrevet 15-02-2018 18:14:57

Det er en diskussion, der har været oppe at vende flere gange lige siden Amiibo blev annonceret.

Personligt ser jeg ikke Amiibo som DLC i fysisk form, men derimod som en collectible figur, som Nintendo har valgt at give lidt sjove funktioner i nogle spil.

Jeg har 15 Amiibo'er, som alle stadig er uåbnet. På trods af at jeg aldrig har brugt dem, har jeg med ganske få undtagelser aldrig følt mig "snydt" af, at noget content kun kan låses op ved hjælp af en Amiibo. Det eneste eksempel jeg lige kan komme i tanke om, er, at jeg synes, det er ærgerligt, at jeg ikke kan få fat i alle outfits i Breath of the Wild uden Amiibo'er.chessr

339
Offline
Level: 31 (ChuChu)

0
1ups givet

#2 - Skrevet 15-02-2018 19:18:08

Jeg ser det heller ikke som DLC låst bag figurer. Jeg ser dem også som collectibles med små feagures.
Der er jo en hard sværhedsgrad i Metroid i forvejen ? Er det bare tanken om at der "mangler" noget ? eller er det fordi folk bare VIL spille på den sværhedsgrad ?

Det virker tit til at folk bare vil have adgang til ALT selvom de faktisk ikke gider bruge det. Hvorfor klage over en manglende funktion hvis man alligevel aldrig ville bruge sig af det for eksempel.

I Mario er der intet content låst bag amiibo og det mener jeg nu heller ikke zelda har ? Ok du kan vidst få den der ulv man er i TP. Men det er en ekstra feature for folk med amiibo og derfor ikke en del af spillet som er taget ud på grund af de skulle tjene lidt ekstra på at sælge amiibo.Sillyyy

9
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#3 - Skrevet 16-02-2018 06:46:35

Amiibo figurer er tydeligvis DLC til spil. At man kun køber figuren for at have figuren, og ikke fordi man vil unlocke noget i et spil, ændrer ikke på det.Krisp

576
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#4 - Skrevet 16-02-2018 08:23:37

#3: Hvis jeg husker rigtigt, så er der flere items i Breath of The Wild som kun kan fås med specfikke Link amiibos. Bl.a. Ocarina of Time tøjet m.m.ThePatrickBay

1013
Online
Level: 33 (Hammer Bro)

0
1ups givet

#5 - Skrevet 16-02-2018 09:49:31

@Chessr, ja, som Krisp skriver, så er der nogle outfits, der kun kan opnås ved hjælp af Amiibo.

Sillyyy skrev:
Amiibo figurer er tydeligvis DLC til spil. At man kun køber figuren for at have figuren, og ikke fordi man vil unlocke noget i et spil, ændrer ikke på det.


Du kommer med lige præcis nul argumenter for din påstand. Jeg er interesseret i at høre, hvorfor du mener det, fremfor at se det som en figur først og fremmest, men som kan give lidt ekstra content i nogle spil. Indtil da har du overbevist ingen.Madskimo

12
Online
Level: 10 (Bomchu)

0
1ups givet

#6 - Skrevet 16-02-2018 09:50:21

#2
Problemet er vel bare at hvis man kigger objektivt på sagen, så er det ikke bare "lidt sjove" ting der er lagt i disse statuetter. Ofte er det ting som var frit tilgængelig i vores spil for bare 5 år siden, men nu skal der afregnes ved kasse 1.

#3
Ja, jeg tillader mig at beklage situationen. Jeg synes det er for dårligt at Nintendo kræver fuld pris for et spil, men undlader noget så essentielt som en sværhedsgrad i spillet - For den må jeg købe ved siden af. Der er jo her ikke bare tale om kosmetiske ændringer, men en ganske stor del af spillet. Tænk hvis man i sin tid skulle have købt et ekstra spil, for at kunne få de sidste 20 stjerner i Mario 64 - Var vi gået med til det ?
"Det virker tit til at folk bare vil have adgang til ALT selvom de faktisk ikke gider bruge det. Hvorfor klage over en manglende funktion hvis man alligevel aldrig ville bruge sig af det for eksempel." - JA! Naturligvis vil jeg have adgang til alt spillet har at tilbyde. Jeg har jo trods alt betalt for varen.

JOEP

9975
Offline
Level: 44 (Skulltula)

0
1ups givet

#7 - Skrevet 16-02-2018 10:18:06

I langt, langt de fleste tilfælde er indholdet låst bag amiibo fuldstændigt ligegyldigt og ændrer ingenting. Det er noget som kostumer, der bliver låst op (som i mange år er blevet gemt bag en betalingsmur). Der er selvfølgelig brodne kar imellem - Samus Returns' sværhedsgrad er nok noget af det værste, vi har set.

Essentielt set har du da ret, det er en dyr måde at få DLC på, og prisen svarer overhovedet ikke til indholdet. Jeg tvivler dog til gengæld også på, at der findes folk derude, som har købt en amiibo udelukkende pga. det, de kan låse op for. Det handler mere om at samle på nogle figurer, der er veludførte og repræsenterer noget, der er afholdt, og så har de en ekstra gode i form af en lille chip, der kan gøre noget i visse spil.chessr

339
Offline
Level: 31 (ChuChu)

0
1ups givet

#8 - Skrevet 16-02-2018 14:12:32

Folk glemmer lidt at en amiibo ikke kun bruges til et spil men 10 spil. Så det er faktisk billigt dlc i mange tilfælde.

Og hvad er forskellen på om et kostume er låst bag en amiibo eller anden form for paid dlc ?Madskimo

12
Online
Level: 10 (Bomchu)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 16-02-2018 14:26:02

chessr skrev:
Folk glemmer lidt at en amiibo ikke kun bruges til et spil men 10 spil. Så det er faktisk billigt dlc i mange tilfælde.

Og hvad er forskellen på om et kostume er låst bag en amiibo eller anden form for paid dlc ?Det er ikke en parameter jeg har nævnt, det er korrekt - Dog synes jeg ikke du taget stilling til største delen af de kritik punkter jeg nævner i forhold til amiibos.

Problemet er prisen og tilgængeligheden. Dog vil jeg nævne at jeg er imod denne type DLC ligemeget platform og om det lootbox eller andet. Mit største issue er når "kritisk" spil indhold holdes bag en paywall - Om det er fysisk eller digitalt. I min optik svarer Metroid eksemplet til "Day one DLC". Dette type DLC har kun til formål at malke forbrugeren for penge.JOEP

9975
Offline
Level: 44 (Skulltula)

0
1ups givet

#10 - Skrevet 16-02-2018 14:26:42

chessr skrev:
Og hvad er forskellen på om et kostume er låst bag en amiibo eller anden form for paid dlc ?


Ingenting. Udover at en amiibo koster 150 kr., og kostumer som DLC som regel ikke koster særligt meget.Sillyyy

9
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#11 - Skrevet 16-02-2018 14:49:47

ThePatrickBay skrev:

Sillyyy skrev:
Amiibo figurer er tydeligvis DLC til spil. At man kun køber figuren for at have figuren, og ikke fordi man vil unlocke noget i et spil, ændrer ikke på det.


Jeg er interesseret i at høre, hvorfor du mener det, fremfor at se det som en figur først og fremmest, men som kan give lidt ekstra content i nogle spil.


Præcist. Det er en figur, som man skal købe og aktivere, hvis man ønsker at unlocke DLC. Vi er vidst enige.

chessr skrev:
Og hvad er forskellen på om et kostume er låst bag en amiibo eller anden form for paid dlc ?


Det er det samme. Amiibo er paid DLC, som alt andet paid DLC.ThePatrickBay

1013
Online
Level: 33 (Hammer Bro)

0
1ups givet

#12 - Skrevet 16-02-2018 15:44:25

^ Jeg tror ikke, vi er enige, medmindre du anerkender værdien i selve figuren i sig selv som stand-alone produkt. Den værdi har traditionel paid DLC ikke.Sillyyy

9
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#13 - Skrevet 16-02-2018 19:41:36

Jeg kan godt forstå, at mange køber Amiibo for at have figuren. Det er helt fint. Men jeg forstår ikke, hvorfor DLC ikke er DLC, hvis der følger en figur med.powerfull499

70
Offline
Level: 17 (Deku Baba)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 17-02-2018 23:27:16

Amiibo er en DLC, men synes ikke, at den er skjult. Det fremgår meget klart, at man kan få mere indhold ved at købe Amiibos. Personligt er der dog kun to eksempler, hvor jeg ikke synes, at det har været OK. Det ene eksempel er netop med Metroid. Det er ikke okay, at der gemmes en ekstra sværhedsgrad bag en Amiibo. Det andet eksempel var dengang, at man skulle bruge en amiibo for at spille co-op i Shovel Knight, men det fixede de vistnok i en update.

Mindre DLC's som fx specielle items i spil har jeg slet ikke noget imod, da jeg ikke synes, at det tilføjer vigtigt indhold. Amiibos skal helst fastholde denne rolle. Man skal ikke købe Amiibos for DLC'erne, - man skal købe dem, fordi man godt kan lide figurerne, og sådan skal det helst blive ved med at være.

chessr

339
Offline
Level: 31 (ChuChu)

0
1ups givet

#15 - Skrevet 17-02-2018 23:49:15

Men ville det være OK at man kan tilkøbe en ekstra sværhedsgrad i et spil ?

Jeg synes bare tit det virker til at mange spillere hele tiden forventer at alt skal være gratis gratis gratis. Og at uanset om det er amiibo eller dlc så har udviklerne bevidst fjernet indhold fra et spil for at sælge det.

Jeg forstår ikke personligt at man gider bruge tid og energi på at gå og tænke over hvorfor, hvordan, hvornår, hvor henne, hvor meget og hidse sig op over det.


Side: 12Vis alle