Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Inti Creates annoncerer U...

Disney's Epic Mickey Rebr...

Blockbuster-udsalg i gang...

N-club Streams: uge 14

Lanceringstrailer for Wha...

Farewell North annonceret...

Lanceringstrailer for Pri...

Aksys Games annoncerer ad...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon GO

Spil på vej til Switch

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Gamer vs. samler

AND
AND

522
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

Skrevet 24-04-2015 12:06

Jeg synes at det kunne være spændende at høre lidt om, hvordan folk herinde egentlig griber deres Nintendo hobby an. Hvilke spil køber du? Hvilke sælger du? Hvorfor? Samler du for at samle eller (kun) for at spille?

Grunden til at jeg kom til at tænke over dette er, at jeg selv er i gang med en større oprydning, som formentlig ender med salg af en masse spil. Faktisk har jeg tænkt mig kun at beholde de titler, som jeg ved, at jeg kommer til at spille igen.

Jeg er på ingen måde samler. Jeg synes at det er lidt fjollet at have ting, som man ikke bruger - bare for at "have" dem. Kommer altid til at tænke på Fight Club: "The things you own ends up owning you" Smiley
Derfor forsøger jeg at holde spilkataloget på et absolut minimum. Tidligere har jeg købt spil ind, som måske nok er gode, men som i virkeligheden ikke rigtig er mig. Her tænker jeg eksempelvis på spil i RPG-genren, som generelt er noget jeg holder mig fra. Eksempelvis har jeg haft Tales of Symphonia liggende alt for længe! Så nu bliver der lavet lister og testet ting og vurderet priser.

Hvad gør I andre?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mystical Ninja: Starring Goemon Greatest '98
Ibisumaru: "Igimagiocar!!"
Konami Yeah!!
    Erik Madsen
    Erik Madsen

    710
    Offline
    Level: 19 (Bullet Bill)

    0
    1ups givet

    #1 - Skrevet 24-04-2015 12:14

    Jeg samler pokemon-spil. Jeg vil gerne have dem alle boxed, og sealed hen ad vejen.
    Ud over Pokemon er jeg nok lidt en blanding. For nogle år siden købte jeg i stor stil en masse spil og konsoller. Havde nærmest en af hver konsol. Det har jeg solgt ud af igen, dog mest SEGA, da jeg ikke får det spillet. Nu er jeg også begyndt at sælge ud af alle de mere eller mindre, for mig, random spil jeg har. Jeg går efter kun at have de spil jeg virkelig kan lide, men så tilgengæld have dem boxed. Det har jeg fx gjort med min NES. Før havde mange forskellige spil jeg aldrig havde prøvet. Nu har jeg en 5-10 stykker som Mario og Bubble Bobble, tilgengæld er de boksed og for mig gælder det kvalitet fremfor kvantitet Smiley


    JOEP
    JOEP

    73979
    Online
    Level: 50 (Torizo)

    0
    1ups givet

    #2 - Skrevet 24-04-2015 12:14

    Spiller, så vidt muligt. Det hænder at jeg kommer til at købe et spil, som jeg ikke får spillet, men så er det som regel fordi det er på tilbud. Derfor har jeg heller ikke noget problem med at købe spil digitalt, selvom det er lidt sjovere at eje fysisk. Også derfor er jeg ikke grebet <i>så meget</i> af amiibo-feberen, for jeg kan ikke bruge dem alle sammen - har bare en enkelt for at se det an, og fordi Link er sej. Smiley

    Jeg er derfor også holdt op med at samle på ting som sådan. Det er noget, jeg gjorde som barn, men nu vil jeg egentlig gerne have et ryddeligt hjem uden alt for meget tingeltangel stående fremme. Jeg kan dog godt lide at beholde mine spil, når jeg har købt dem, og at de så kan ende med at blive meget værd, når der er gået en årrække, det er da bare en bonus.


    O-train
    O-train

    326
    Offline
    Level: 35 (Lakitu)

    0
    1ups givet

    #3 - Skrevet 24-04-2015 16:11

    Jeg solgte stort set alt hvad jeg havde for nogen måneder siden.

    Jeg fandt ud af, at det bare støvede, og der det meste af min energi i fritiden gik til skole og musik, så fandt jeg ingen pointe i at beholde det.

    Det er faktisk lidt pudsigt, for kort tid inden købte jeg på regulær vis, men da jeg så fik spillet alt det, som jeg havde brug for at få spillet, både på Wii U (på nær Smash) og ældre konsoller, så døde min entusiasme fuldstændigt. Det var som om, at jeg lige forsøgte at puste ekstra hårdt til ilden, men det nyttede ikke. Flammen gik ud så at sige!

    Men det var dog heldigvis kun samler-attituden der døde.

    Jeg er stadigvæk rigtig glad for at spille spil i ny og næ, men jeg er mere interesseret i industriens udvikling, og hvad der er det "nye" i forbrugerens øjne. Business-aspektet er interessant for mig. Det er ikke ensbetydende med salg, men bare hvordan alt rykker sig, og hvem der påvirkes. Det forklarer også min interesse for Nintendo, for selvom 2010-2011 så pænt nok ud på papir, så var jeg som gamer bekendt med den manglende interesse for Nintendo hos core-gameren, og derfor var jeg mega spændt på at se, hvordan de havde tænkt sig at tackle det. Åbenbart med en tablet, ports af gamle spil og dårlig kommunikation. Det var ret åbenlyst, hvordan det skulle gå, men jeg må indrømme, jeg var overrasket, som mange andre, over hvor voldsom en effekt det havde på sigt.

    Som situationen er nu, så spiller jeg lidt forskelligt, når jeg har brug for et fiks. Mine spilsessioner varer som oftest kun en time eller mindre, men hvis jeg spiller med venner, så kan det godt løbe ud i en god 2-3 timer. Jeg har simpelthen ikke mere tid, hvis jeg også skal pleje musikken, som jeg foretrækker, samt skole, fritid, kærlighed og alt det andet ballade -

    Jeg tror aldrig, at jeg kommer til at sige farvel til gaming, men jeg har løsrevet mig fra tanken om, at der er værdi i produkter, bare fordi de bærer et navn, som jeg holder af - sådan er det nu med alt, men for mit vedkommende handler det kun om 2 ting:

    1. Er det underholdende nu?
    2. Vil det komme mig til gode i fremtiden?

    BANG! Hvad andre gør, det skal jeg ikke blande mig i.




    Zalman
    Zalman

    322
    Offline
    Level: 28 (Skeeter)

    0
    1ups givet

    #4 - Skrevet 24-04-2015 17:01

    Jeg betragter mig selv som en samler, men det er ikke sådan, at jeg bare køber alt det billige, jeg kan finde. Jeg har et Word-dokument med spil, som jeg er interesseret i at købe - både gamle og nye. Hvis jeg finder et billigt spil, der ikke er på listen, så køber jeg det ikke. Hvis det ikke er noget, som jeg ikke har lyst til at spille, hvorfor så købe det?

    Hvis jeg køber et spil, men så ender med ikke at kunne lide det, så plejer jeg at sælge det. Hvis jeg derimod synes godt om det, så beholder jeg det. På den måde ender jeg ikke med at have en stak spil, som jeg ikke engang bryder mig om. Jeg tænker selvfølgelig på pladsen, men så længe det er noget, jeg kan lide, så gør det mig ikke spor, at de fylder en smule.

    En anden ting jeg plejer at gøre: Der kommer ofte remakes/remasters eller lignende. Hvis jeg allerede har den originale version af spillet, så sælger jeg det og køber den nye. Ingen grund til at have to versioner af det samme spil. Et eksempel er de mange PS2 collections, der udkom på PS3. Jeg har ingen PS2 spil mere, da alle dem jeg kunne lide endte med at udkomme på PS3 i HD alligevel.

    Jeg har lige nu over 200 spil, hvilket selvfølgelig kan lyde voldsomt for de fleste, men når man tænker på, hvor lang tid jeg har samlet, så er det egentlig ikke så galt. Så længe jeg ikke mister overblikket, så har jeg det fint med det.


    O-train
    O-train

    326
    Offline
    Level: 35 (Lakitu)

    0
    1ups givet

    #5 - Skrevet 24-04-2015 17:22

    ^200 spil er slet ikke så galt, hvis man har været interesseret i spil langt det meste af sit liv. Jeg havde 70+ PS1 spil og 40 PS2.

    Nu har jeg stort set ingen. Et par Crash Bandicoot spil.

    Langt de fleste spil jeg har er til PS3, og af dem er over halvdelen min mors haha. Ellers har jeg ganske vidst nogle PC spil tilbage, som jeg ikke kan sælge eller tilføje til Steam.

    Har dog 102 titler på Steam, men de fleste er fra Humble Bundles eller Steam Sales. Jeg foretrækker dog stadigvæk at købe enkelte titler på PC fysisk, hvis de stadigvæk kan tilføjes til Steam. Det kunne dog ikke lade sig gøre med GTA V, men jeg kunne få den fysiske titel virkelig billigt, så det gik nok Smiley

    Tror jeg har mellem 30-40 titler fysisk. Så "solgt alt" er lige nok sagt.


    AND
    AND

    522
    Offline
    Level: 35 (Lakitu)

    0
    1ups givet

    #6 - Skrevet 22-12-2015 18:11

    Jeg har faktisk fået solgt en del ud af samlingen her det seneste stykke tid. Det har mest drejet sig om Gamecube-titler, som jeg aldrig fik brugt. Til gengæld er jeg kommet med på 3DS-bølgen, så der er også kommet lidt ind. Det er bare meget fedt at få luet lidt ud i de spil, som man alligevel ikke får brugt.


    Sillyyy
    Sillyyy

    2933
    Online
    Level: 17 (Deku Baba)

    0
    1ups givet

    #7 - Skrevet 22-12-2015 18:22

    Jeg samlede på spil og konsoller tidligere, men jeg har også fået solgt ud af en masse, ^^ Nu køber jeg kun retro og nye spil, hvis jeg faktisk vil bruge dem.

    F.eks. Mario Party til 64 elsker jeg at spille, og derfor kunne jeg godt finde på at købe en komplet udgave med manual og æske. Med nye spil som jeg gerne vil spille, forsøger jeg at købe en Limited/Collector's Edition. Så der er stadig lidt samler over mig, men meget lidt.


    seb_gbk
    seb_gbk

    172
    Offline
    Level: 16 (Space Pirate)

    0
    1ups givet

    #8 - Skrevet 22-12-2015 18:42

    Jeg samler i stor stil, men kun ting jeg faktisk spiller, eller som har en eller anden form for affektionsværdi for mig. Har en hel hylde med alle hovedserie Pokémon spil i boks, + diverse spin-offs. Så har jeg en anden hylde med alle Smash Bros. amiibo og diverse limited editions af forskellige titler. Udover det har jeg også en hylde med lidt blandet gøgl, som bl.a. indebær amiibo som de to 8-bit Mario, alle 6 fra Mario serien, alle 4 garn Yoshi, alle 3 Splatoon ting, Chibi Robo, og så ellers nogle Pokémon plushes, og hvad jeg har af andre samleobjekter som ikke passer ind andre steder, som mine forskellige 3DS konsoller, og Hyrule Historia.

    Har selvfølgelig også en hylde bare til spil helt generelt, alle med boks da det desværre er lidt af et ocd for mig, men der er stadig lang vej endnu til jeg har alt det jeg gerne vil have, men det hjælper på det, specielt nu når jeg er færdig med Pokémon spillene og alle de der satens amiibo Smiley