Ugens Downloads: Uge 16 2...

N-cast #89: Alsidig Nindi...

Ugens Downloads: Uge 15 2...

Teenage Mutant Ninja Turt...

ARMS (Switch)

Super Mario Odyssey (Swit...

Diablo III: Eternal Colle...

Super Mario 3D World + Bo...

Subnautica: Below Zero f...

Animal Crossing: New Hori...

LEGO Super Mario

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon GO

Spil på vej til Switch

Nindie Klubben præsenter...

Super Mario Maker 2

Nindie Klubben præsenter...

New Pokémon Snap

Hvorfor siger man at Mari...

Nintendo Switch

S: Bravely Default 2

Tilbudstråden

K: Wii spil

S: Switch skuldertaske (g...

K: The Legend of Zelda: M...

Zelda Collectors Edition ...

K: Wii remote plus

Tank! Tank! Tank (Wii U) ...

Vurdering af Pokemon kort

S: Diverse spil

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Hvad er det for noget med Nintendo og Youtube

Davir
Davir

957
Offline
Level: 14 (Inkling)

0
1ups givet

Skrevet 06-02-2015 00:20 - Redigeret 06-02-2015 00:21

Hej hvad er det for noget med Nintendo og youtube

Taget fra Gamespot af

Nintendo has excluded the entire lineage of Super Smash Bros games from its Content Creators Program, meaning that YouTube personalities who wanted to upload videos of the series will not be eligible for a cut of Nintendo’s ad revenue.

Also blocked are third-party games licenced by Nintendo, such as Pokemon and Bayonetta.

The surprise omission comes just days after Nintendo launched its YouTube revenue-sharing initiative, which gives a slice of ad revenue to people who upload videos of certain Wii U, 3DS and legacy console games.

However, the scheme itself triggered controversy upon its announcement, specifically because it benefits those who create positive Nintendo coverage, and due to Nintendo's unusual decision to regulate its YouTube ad revenue.

Although copyright holders have default control over the distribution of ad revenue on videos featuring their games, most publishers and developers take a hands-off approach, allowing the YouTube channel owner to take the ad royalties.

Yet Nintendo’s new Content Creators scheme means it will take all ad revenue (after Google’s mandatory cut), and only split the earnings with videos that it approves. While the approval process itself could take up to 72 hours, Nintendo also notes that videos will need to be free of characters and IP that it does not own.

Now the publisher has published a “white List” of games it will approve, with Super Smash Bros for Wii U being the most glaring omission.

Felix Kjellberg, the creator of the most subscribed channel on YouTube, recently published a blog listing his concerns with Nintendo's entire approach to video monetisation.

"What Nintendo are missing out on completely is the free exposure and publicity that they get from YouTube," he wrote.

"What better way to sell or market a game, than from watching someone else (that you like) playing it and enjoying themselves?"

He concluded: "I think this is a slap in the face to the YouTube channels that does focus on Nintendo game exclusively. The people who have helped and showed passion for Nintendo's community are the ones left in the dirt the most. There’s just so many games out there to play. Nintendo games just went to the bottom of that list."

http://www.gamespot.com/articles/nintendo-excludes-smash-bros-from-youtube-partner-/1100-6425131/

Shajita
Shajita

293
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#16 - Skrevet 06-02-2015 15:27

^ For forskellige folk kan film betyde forskellige ting, det er ganske korrekt. Men hver ramme i filmen vil altid være den samme, uanset hvor mange gange man genser den. Med spil, om man går til venstre eller til højre, om man undgår fjenderne eller angriber dem, om man finder alle collectables eller om man bare skynder sig igennem, det er op til den individuelle spiller. Find 2 uredigerede klips af den samme film, og de vil være ens. Find 2 Let's Players der spiller den samme bane, og det kan være meget forskellige oplevelser.

...Now I'm REALLY done.


O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#17 - Skrevet 06-02-2015 15:30 - Redigeret 06-02-2015 15:32

Jeg vil godt lige komme med et input på den her, fordi jeg har tænkt meget over det...

Jeg er hverken fans af Let's Plays eller Nintendos måde at håndtere dette. Jeg er heller ikke fan af Pewdiepies videoer, men jeg syntes han er en fin person. I korte træk: jeg bør være ligeglad, og det er jeg såmænd også, men der er altså én ting som vi må få afklaret...

Hvis du tjener penge på andres produkter uden aftaler, så begår du kriminalitet.

Så kan man kategorisere det som "gratis reklame" og Gud forbyde Nintendo, at de ikke snart vågner op og forstår, at de har brug for bedre marketing, men så længe de ejer produkterne og de ikke indgår i nogen aftaler - og de mener, at de ved, hvad der er bedst - så er brugen af deres spil i disse Let's Plays ganske enkelt ulovlige, og det er ren anarki, når man bare kigger væk, fordi man mener, at ens egen synspunkt er det bedre.

PS: Denne "gratis reklame" kan heller ej kontrolleres af Nintendo, og det bør man også overveje, når man mener, at det er det optimale valg for firmaet, at de bare sådan uden videre lader enhver person derude præsenterer deres produkt uden nogen form for hæmninger.Sillyyy
Sillyyy

709
Offline
Level: 17 (Deku Baba)

0
1ups givet

#18 - Skrevet 06-02-2015 15:33

Jeg mener når man har redigeret en optagelse, lagt stemme over og lignende, så er det ikke længere Nintendos produkt, så er det personens produkt vedkommende selv har lavet. Det er skørt at Nintendo gør dette.


Kalak Nuan
Kalak Nuan

82
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#19 - Skrevet 06-02-2015 15:34 - Redigeret 06-02-2015 19:08

Shajita skrev:
Folk kommer ikke til Let's Plays videoer, for at se spil. De kommer for at se personer. De er ikke interesserede i hvad spillet har at byde på....
Forestil dig hvis du levede af at skrive anmeldelser, og firmaet du havde skrevet en anmeldelse for kom og forlangte 40% eller 100% af din reklame-indtægt fordi du har anmeldt det.


Jeg syntes på flere måder at din tekst er mere skræmmende og at du fejl blander ting Smiley LANGT de fleste kommer til Let's Plays for at se noget bestemt blive opnået ellet afklaret Smiley f.eks. Zelda blindfolded eller Guitar Souls Smiley Ja selvf. er der folk som bliver "groupies" der kun dukker op for at slikke/støtte deres "idol" både online og IRL. såsom PewDiePie's fanscare. Det at man møder andre ligesindet godtfolk vil jeg mene der er sekundær, dog ikke uden betydning Smiley

Jeg er 100% med KJ85 på flere områder her, bla. syntes jeg det er i orden for Nintendo at indføre dette dog at en bedre opdeling mellem dem der laver ting som walkthrough - longplays - fastplay - let's play o.s.v. og dem der selv tegner, kun viser billeder, reviews/preview o.s.v. nødvendig samt på profit og non-profit uploaderne. Men det er svært og jeg skal ikke spille for klog Smiley men at uploaderne tuder så meget over at de får mindre for- / skal til at betale for at kunne forsætte- deres egen valgt hobby er til at kaste op over Smiley
[update]
Guitar Souls - han spiller Dark Souls med en GuitarHero guitar istedet for joypad.
Zelda blindfolded - han klare zelda med bind for øjene.


Bota
Bota

40
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#20 - Skrevet 06-02-2015 17:46 - Redigeret 06-02-2015 17:48

Nu følger jeg ikke så meget med i Let's Plays længere (Two Best Friends er dog stadig sjove), men jeg ved da at personer som ChuggaaConroy har fået mange til at købe Nintendo-spil igennem tiderne, det var selv sådan jeg rigtigt opdagede EarthBound. Den effekt kan kun være større med kæmpe personer som Pewdiepie, der må have oppet populariteten på de spil han spiller med en hel del. Det er helt sikkert stor eksponering og positivt for Nintendo, men det kan også sagtens argumenteres for at være ulovligt, hvis let's players tjener penge på det.

Modsat kan du også argumentere for Let's Plays hører ind under Fair Use-loven. Anmeldelser og parodier hører fx herunder, og selvom Youtube ofte fjerner dem med DMCA claims er de altså ikke ulovlige. Et let's play kan jo også betegnes som en anmeldelse af en slags, men det er en ret hårfin grænse af hvad det egentlig hører under.

Kunne være interessant at se om Nintendo i sidste ender med at tjene flere penge ved at gøre dette. Der er selvfølgelig stadig folk der gør det som så må betale de ekstra 40%, men det skræmmer nok også en del væk, der ellers ville have lavet et let's play og givet dem eksponering.

Kalak skrev:

Shajita skrev:
Folk kommer ikke til Let's Plays videoer, for at se spil. De kommer for at se personer. De er ikke interesserede i hvad spillet har at byde på....
Forestil dig hvis du levede af at skrive anmeldelser, og firmaet du havde skrevet en anmeldelse for kom og forlangte 40% eller 100% af din reklame-indtægt fordi du har anmeldt det.


Jeg syntes på flere måder at din tekst er mere skræmmende og at du fejl blander ting Smiley LANGT de fleste kommer til Let's Plays for at se noget bestemt blive opnået ellet afklaret


Må give Shajita ret. Du kan selvfølgelig også sagtens være interesseret i selve spillet, men den overvejende procentdel hælder mod selve personen og vedkommendes kommentarer til spillet. Hvis man kun er interesseret i spillet, så ser man et walkthrough.


Kalak Nuan
Kalak Nuan

82
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#21 - Skrevet 06-02-2015 18:30 - Redigeret 06-02-2015 19:01

Shajita skrev:
^ For forskellige folk kan film betyde forskellige ting, det er ganske korrekt. Men hver ramme i filmen vil altid være den samme, uanset hvor mange gange man genser den. Med spil, om man går til venstre eller til højre, om man undgår fjenderne eller angriber dem, om man finder alle collectables eller om man bare skynder sig igennem, det er op til den individuelle spiller. Find 2 uredigerede klips af den samme film, og de vil være ens. Find 2 Let's Players der spiller den samme bane, og det kan være meget forskellige oplevelser.

...Now I'm REALLY done.


Dette er så sandt som det står skrevet Smiley dog lidt ugyldigt som agumentation i dette sammenhæng Smiley men hvis det bare er en statement om det omtalte emne så er jeg enig med dig Smiley

[update]

Bota skrev:
Må give Shajita ret. Du kan selvfølgelig også sagtens være interesseret i selve spillet, men den overvejende procentdel hælder mod selve personen og vedkommendes kommentarer til spillet. Hvis man kun er interesseret i spillet, så ser man et walkthrough.


Her er jeg delvis enig, det var derfor at jeg nævnte én som PDP da folk følger uploader som ham uanset hvad de "spiller"/fortager sig. Han er en entertainer Smiley men som regl dem der kun er interesseret i selv at spille undgår netop walkthough's medmindre man har brug for hjælp. Men jo hvis man kun er interesseret i spillet som i en film tror jeg også man ville vælge en walkthough.
Umbasa \[T]//


chessr
chessr

341
Offline
Level: 31 (ChuChu)

0
1ups givet

#22 - Skrevet 06-02-2015 22:53

Jeg forstår ikke problemet. Før i tiden gik man ikke penge for at lave Nintendo videoer. Det var intet problem. Det gør man nu og så er det helt galt ?


O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#23 - Skrevet 06-02-2015 23:23

chessr skrev:
Jeg forstår ikke problemet. Før i tiden gik man ikke penge for at lave Nintendo videoer. Det var intet problem. Det gør man nu og så er det helt galt ?På meget unuanceret vis... Ja, det kan man godt sige


Junder
Junder

8
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

#24 - Skrevet 07-02-2015 21:36

chessr skrev:
Jeg forstår ikke problemet. Før i tiden gik man ikke penge for at lave Nintendo videoer. Det var intet problem. Det gør man nu og så er det helt galt ?


Så hvis jeg nu laver et firma, hvor man mod betaling kan komme med ud og køre ting i stykker i en monster truck (jeg gider ikke undersøge det, så lad os bare sige at jeg er den første i verden der har fået den her idé), så har jeg minus ret til at brokke mig, når SweetTrucks Inc. kommer og vil have mine indtægter, fordi man ikke før i tiden kunne tjene penge på den slags? Så kommer vi godt nok ikke meget længere i verden, hvis man ikke længere kan finde på nye måder at tjene penge på...


stelzig
stelzig

1301
Online
Level: 23 (Skree)

0
1ups givet

#25 - Skrevet 09-02-2015 11:12 - Redigeret 09-02-2015 11:12

KJ85 skrev:
Jeg mener bare - der er jo ingen grund til at købe et spil, som man har set en anden spille igennem, for så har man jo ligesom set det, og kan ikke blive overrasket over spillet selv..

Der er nogle der har set mig spille det samme spil igennem op til flere gange :3

Nu ser jeg for det meste spil som jeg allerede kender (i form af speedruns), men jeg husker da at jeg købte SMT IV specifikt fordi jeg havde set en streamer jeg følger spille det og nocturne.

Nå, men det her er jo heldigvis endnu ikke kommet til twitch alt det hør bøvl så jeg har ikke sat mig så meget ind i det.