N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Band Dokumentar - Kritik og forslag

Kanin
Kanin

641
Offline
Level: 23 (Skree)

0
1ups givet

Skrevet 24-09-2011 20:33

Hej Fellow N-clubbers

Jeg går og roder en masse med at skyde video af forskellig art for at forbedre mine evner som fotograf/cinemafotograf. Derfor søger jeg lidt kritik, forslag, ris/ros osv. på noget af det materiale jeg får produceret.

Valgte fornylig at tage kontakt til et band der var ved at færdiggøre deres debut album. Her tog jeg muligheden for at kaste mig ud i en kort band dokumentar, hvor jeg har fulgt bandet under produktionen af pladen og den efterfølgende mini turné de var på.

Her kan du se Episode 1 af dokumentaren.

Det jeg er mest interesseret i at høre jeres meninger om, er indholdet af dokumentaren. Vinklen, den info i får serveret osv. De fleste tekniske "issues" kan jeg selv identificere samt løse, men kommentarer hertil er også velkommen. Det er indholdet og værdien af denne jeg søger at lære noget mere om... Altså vil jeg gerne hæve niveauet for indholdet også bruge denne som benchmark for dette.

Giver videoen et godt indblik i bandet og deres arbejde med den nye album? Er der noget i føler mangler?

Håber i kan hjælpe mig lidt på vej og nyder videoen =)



    powerfull499
    powerfull499

    172
    Offline
    Level: 18 (Twhomp)

    0
    1ups givet

    #1 - Skrevet 24-09-2011 23:07 - Redigeret 25-09-2011 01:44

    Du får virkelig prøvet nogle ting af, hvilket er godt. Lidt skud med håndholdt, lidt med stativ. Det giver lidt liv, og det er fint. Det virker professionelt. Jeg synes også, at det er en virkelig god idé du har fået med at kontakte et band. Der kan man få masser af gode interviews samt gå i dybden med en bestemt genre.

    Når det så er sagt, så er der mange af dine vinkler der går igen, og der er ikke rigtig noget flow i dokumentaren. Jeg er faktisk lidt i tvivl om, om man overhovedet kan kalde dette en dokumentar. Det er kun bandet, der snakker. Man får altså ikke objektive bidrag ind, som man ellers gør i en dokumentar. Der er meget ofte en speaker, som redegøre for hvem de er og så bliver der bidraget med interview hele vejen. Dette du har lavet, er mere en reklame for selve bandet (Det kunne faktisk minde meget om Apples promotion videos, hvor de snakker om, hvor hårdt de har arbejdet på det nye iOS.). Det kunne hjælpe flowet meget, hvis du som speaker gik ind og fortalte om, hvad for noget musik, der var tale om, eventuelt dens oprindelse og så helst et veksel i musikken (Det er samme musik hele vejen, og det bliver utrolig monotont!).

    Men jeg synes som sagt, at det er en virkelig god idé du har fået med at kontakte et band. Der kan man få masser af gode interviews samt gå i dybden med en bestemt genre.

    Der er noget at arbejde på, men hold modet oppe! Man bliver kun bedre ved at prøve.


    Lukas Skywalker
    Lukas Skywalker

    2193
    Offline
    Level: 25 (Kokiri)

    0
    1ups givet

    #2 - Skrevet 25-09-2011 00:41

    Jeg synes det var rigtig cool Smiley

    Jeg var lidt utilfreds med undertekst-placeringen, tror det ville have været bedre at gøre den lidt større, og så placere den i midten, som "de professionelle" gør.

    Jeg kunne godt have tænkt mig at se mere action mens der blev snakket. Med det mener jeg, at det jo er meget normalt at man klipper således, at selvom der stort set hele tiden bliver sagt noget, så ser man kun den der snakker i noget af tiden. Derudover så er lyden på mikrofonen/lydniveauet er ikke for godt/de mumler lidt, hvilket er grunden til at jeg gerne så en bedre placering af underteksterne Smiley

    Ellers vil jeg bare sige at det er vildt fedt at I gør sådan noget her (til jer der ikke ved det, så har Thomas sammen med et par andre et projekt kørende, der hedder Musikhavn, der har for øje at promovere undergrundsbands), synes ikke det virker som noget man har set før. I hvert fald ikke præcis på den her måde Smiley

    Jeg ser i hvert fald frem til episode to, hvor jeg da håber at der kommer lidt mere action i form af live-/studie-optagelser eller noget andet Smiley


    Kanin
    Kanin

    641
    Offline
    Level: 23 (Skree)

    0
    1ups givet

    #3 - Skrevet 25-09-2011 14:26

    Tusind tak for svarene. Den første episode bære meget præg af at være det første. Jeg kendte på daværende tidspunkt ikke gutterne særlig godt og location gav nogle udfordringer mht. setup for de enkelte interviews. Havde en assistent med som hjalp med lyd optagelse og kamera nr 2, hvilket gav en del udfordringer. At skulle huske at dobbelt checke alle indstillinger fra de to kamera og lyd udstyret samtidig med at lave et interview, resulterede i nogle småfejl der skulle arbejdes ekstra med i redigeringen.

    Sidder pt og forsøger at færdiggøre episode 2. Mere action, mere personligt og ingen deciderede interviews.

    Powerfull: Fed pointe med at det ikke virker så meget som en dokumentar, men mere som en promoveringsvideo for bandet. Principelt set var promovering af bandet en stor del af formålet. Musikhavn som Lukas allerede har nævnt, handler netop om promovering af undergrundsbands. Skulle jeg undlade at kalde det en dokumentar?


    Oni Nick
    Oni Nick

    25
    Offline
    Level: 26 (Octopi)

    0
    1ups givet

    #4 - Skrevet 25-09-2011 22:16 - Redigeret 25-09-2011 22:17

    Personligt er jeg ikke så vild med rystende håndholdte kameraer under interviews. x) Men det er jo selvfølgelig et valg du har truffet. Ville selv bare have sat to stillestående kameraer op, det kan man stadigvæk få masser af dynamik ud af.

    Der var kun én ting som jeg ellers bed mærke i, og det var scenen med produceren, hvor man kun så ham bagfra. Dér forventede jeg et close-up af ham så man kunne se hvordan han så ud, det kom bare ikke rigtigt. Ellers synes jeg det var fint produceret.

    Dog synes jeg underteksterne er lidt for små, men det er en småting.

    Edit: Der hvor de præsenterer sig selv synes jeg det håndholdte er fint nok tho. Smiley


    powerfull499
    powerfull499

    172
    Offline
    Level: 18 (Twhomp)

    0
    1ups givet

    #5 - Skrevet 26-09-2011 09:22

    Thomas Dyregaard skrev:

    Powerfull: Fed pointe med at det ikke virker så meget som en dokumentar, men mere som en promoveringsvideo for bandet. Principelt set var promovering af bandet en stor del af formålet. Musikhavn som Lukas allerede har nævnt, handler netop om promovering af undergrundsbands. Skulle jeg undlade at kalde det en dokumentar?



    Ja, for det er ikke en dokumentar.


    Oni Nick
    Oni Nick

    25
    Offline
    Level: 26 (Octopi)

    0
    1ups givet

    #6 - Skrevet 26-09-2011 09:34

    powerfull499 skrev:
    Ja, for det er ikke en dokumentar.



    Hvorfor er det ikke det?


    powerfull499
    powerfull499

    172
    Offline
    Level: 18 (Twhomp)

    0
    1ups givet

    #7 - Skrevet 26-09-2011 15:32

    Definitionen på en dokumentar:

    Fra den store danske:
    dokumentarfilm, film- og tv-genre, der fremviser autentiske personer, miljøer og hændelser. I dokumentarfilmen fremstår virkeligheden ikke uformidlet, men gør indtryk i kraft af dokumentaristens kreative bearbejdning. Det er frem for alt publikums forventning om dokumentarismen som verificerbar, der afgrænser genren i forhold til spillefilmen og giver den sin prestige som folkeoplysende, agiterende og kunstnerisk udtryksform.



    Når jeg tænker over det, så kan det måske godt blive til en dokumentar, men sådan som det ser ud, er der ikke en formidling, en rød tråd. Jeg vil klassificere dette som udelukkende en promovering, da det egentlig ikke er anden end reklame lige p.t. Det kan måske godt blive til en dokumentar, men så skal den også være langt mere formidlende, og fokusere på andre ting end deres nye plade.


    Oni Nick
    Oni Nick

    25
    Offline
    Level: 26 (Octopi)

    0
    1ups givet

    #8 - Skrevet 26-09-2011 15:42

    Ok. Kan godt se hvad du mener med at det måske er meget overfladisk. Men jeg vil nu stadig kalde det en dokumentar - at den bærer præg af, at være en reklame, er jo vel blot at bandet gerne vil slå igennem?


    Kanin
    Kanin

    641
    Offline
    Level: 23 (Skree)

    0
    1ups givet

    #9 - Skrevet 26-09-2011 19:00

    Mere interessant er vel, om videoen har en effekt? Hvis den er til promovering, har i så lyst til at høre deres musik eller købe deres album efter at have set episoden? Eller mere simpelt, har i mere interesse omkring dem som band?

    Er der nogle konkrete ting i kunne tænke dig at se/høre mere om?


    powerfull499
    powerfull499

    172
    Offline
    Level: 18 (Twhomp)

    0
    1ups givet

    #10 - Skrevet 29-09-2011 23:43 - Redigeret 29-09-2011 23:46

    Jeg har ikke fået lyst til at høre deres musik af at se videoen. Det er den simpelthen for kort til indtil videre. Jeg ved ikke nok endnu om dem, og de har ikke rigtig fanget mig. Jeg mener heller ikke, at man får at vide, hvad for en genre, de bevæger sig inden for. Vi hører, at sangeren er en "screamer", så det tyder på metal (trommeslagerne bruger dobbeltpedal). Det måtte måske gerne være udtrykt lidt mere klart.


    Kanin
    Kanin

    641
    Offline
    Level: 23 (Skree)

    0
    1ups givet

    #11 - Skrevet 29-09-2011 23:51

    Forvent Episode 2 sent fredag eller lørdag. Regner med at have den færdige rendering klar og online fredag aften. Her kommer vi nærmere bandet under optagelser af deres første musikvideo.

    Not guite metal, not quite hardcore, not quite punk rock... Men det er nok det tætteste vi kommer i en præcis beskrivelse. Hård popped rock musik inspireret af 90ernes punk.... Gaffa beskrev dem som et boy-band på deres første EP (lol).

    Kan godt se at forklaringen her lidt mangler, men det er sjældent et band ønsker at udtale sig om sådan noget Smiley - de vil nødig stemple sig selv, så derfor heller ikke noget der kom med i første episode.


    Kanin
    Kanin

    641
    Offline
    Level: 23 (Skree)

    0
    1ups givet

    #12 - Skrevet 01-10-2011 10:59

    Så er Episode to online. Kunne være interessant at høre jeres vinkel på den, da dette afsnit er anderledes udformet.

    Linksy - A Road to Damascus - EP2


    Oni Nick
    Oni Nick

    25
    Offline
    Level: 26 (Octopi)

    0
    1ups givet

    #13 - Skrevet 01-10-2011 11:44 - Redigeret 01-10-2011 11:46

    Synes umiddelbart det ser ret godt ud. Udover de irriterende undertekster kunne jeg ikke finde andre særlige kritikpunkter. Rigtig god klipning, med at bruge bandet, der spiller som overgang mellem de fleste klipninger. Ret pro.


    powerfull499
    powerfull499

    172
    Offline
    Level: 18 (Twhomp)

    0
    1ups givet

    #14 - Skrevet 03-10-2011 23:28

    Rimelig cool. God insider-viden om bandet. Vil dog stadig kalde det en slags promovering. Jeg ved da hvem bandet er nu, og nogenlunde hvilke ambitioner de har.