SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Inti Creates annoncerer U...

Disney's Epic Mickey Rebr...

Blockbuster-udsalg i gang...

N-club Streams: uge 14

Lanceringstrailer for Wha...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Bøger

Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

Skrevet 08-07-2012 23:06

Jeg indrømmer allerede fra begyndelsen af denne tråd, at jeg ikke er en særlig belæst herre. Jeg kunne dog godt tænke mig at blive det, så derfor denne tråd, da jeg tænkte der måske er andre der har samme interesse Smiley

Jeg læste Gåsehud-bøgerne da jeg var yngre (og ELSKEDE det) og har læst alle Harry Potter-bøgerne, men så tror jeg også min lidenskab stopper.

Nu er jeg dog begyndt på Extremely Loud & Incredible Close, der for nyligt er blevet filmatiseret og nomineret til en Oscar. Bogen (og filmen) handler om en halv-autistisk dreng der bor i New York City med sin mor. Man følger dem før, under og efter den 11. september 2011, hvor hans far blev dræbt i Twin Towers. Han elsker at blive udfordret og undersøge ting og legede ofte med sin far og nu, efter hans død, finder han en nøgle i sit skab som han tror faderen har efterladt ham, hvorefter kampen går for at finde ud af hvad det er faderen ville fortælle ham. Den er utrolig godt skrevet indtil videre, især når man læser det fra drengens synspunkt Smiley

Stående på hylden er også Clockwork Orange (igen pga filmen) og Lord of the Flies, samt hele Hitchhiker's Guide to the Galaxy-serien, hvor jeg indtil videre kun har fået læst første bog.

Læser I bøger og hvilke er nævneværdige synes I? Smiley

Togbis
Togbis

0
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#16 - Skrevet 10-08-2012 03:30

Det er sjovt hvordan man, efter at have læst 'how to win friends and influence people', begynder at lægge mærke til, hvor komplet elendige mange, især indie-udviklere, er til at præsentere deres spil. Når de snakker i interviews er det altid "vi er rigtigt glade for det produkt som vi har lavet og vi mener at spillet passer rigtig godt ind i den vision som vores game designer synes spillet skulle have. Istedet for at sige "Du vil blive rigtig glad for det produkt, som du nu kan købe i din butik, du vil finde ud af at spillet passer rigtigt godt til netop din spilsmag".
En ulempe ved bogen dog imo, er at den er meget 'passiv' i sin stil. En ting er at ligge sig på knæ for at få folk overtalt til at købe hvad du fortæller dem at de mangler eller at få dem til at føle sig tilpas omkring sig dig fordi du lytter til dem og plejer deres ego.
En anden ting er at få folk til at respektere og vise interesse i dig.
Så det kan måske være godt ikke at basere hele sin tilgang på denne éne bog alene. Men ellers, så er der jo alligevel ikke meget, der kan erstatte rigtig erfaring. Så det handler også bare om at gå ud og prøve og ikke være så bange for at fejle, men istedet analysere hvorfor du fejlede og så gøre det bedre næste gang.

Jeg læser ikke så meget selv, da jeg synes det kræver at jeg er komplet afslappet, før jeg har energi nok til totalt at koncentrere mig om en bogs univers, dets figurer, deres motiver, plottet etc. Men bøger giver et eller andet, som virker meget mere dybdegående og levende end film.

Anyways, nogen der har læst Den Lille Prins af Antoine de Saint-Exupéry? Måske bortset fra biblen(jeg er dog ateist i dag, lol), så tror jeg ikke der er nogen bog, der har påvirket mit livssyn i så stor en grad. Vi læste bogen tilbage i gymnasiet, men her på det seneste kommer igen og igen til at tænke tilbage på den. Jeg må simpelthen se at få den genlæst snart.
Det er en eksistentialistisk novelle, hvilket vil sige at den forsøger at takle de problemer der opstår, når mennesket ikke har religion til at guide sig gennem livet. Altså, hvad er meningen med din eksistens.
Bogen er kun på lidt under 100 sider og er skrevet lidt som et børneeventyr, så det burde være én alle kunne forsøge at læse igennem.

Ellers, så er jeg begyndt at interessere mig en del for politiske ideologier og hvordan de former samfundet. Har læst et par bøger af John Shirley, "Bioshock: Rapture" og "Everything is lost", der begge er nogle lidt dystopiske historier om libertarianisme. Jeg overvejer at læse nogle af Ayan Rand's bøger igennem, da det i høj grad er hvad især Bioshock er baseret på. (Andrew Ryan ~ Ayan Rand)
Jeg fandt det lidt sjovt, at hun som enormt pro-market liberalist, har skrevet en bog(The Fountain Head), der netop beskriver, hvorfor folk som Miyamoto ikke burde følge markedet, men istedet burde lave de produkter, som de selv synes er sjove at lave også selvom det betyder at de sælger dårligt. Skulle man tro Alex, så er det slet ikke sådan en borgerlig håndterer sit arbejde, så den må jeg lige få læst.
Ellers, så skulle 1984 og Lord of the Flies også være must-read klassikkere indenfor dystopia genren, så dem må jeg også få læst før eller siden.
Robbinson Crusoe er også på listen og så vil jeg også gerne se om jeg kan finde nogle japanske forfattere. Hvis de kan lave gode manga-historier, så burde bøgerne jo være endnu bedre.


Kanin
Kanin

641
Offline
Level: 23 (Skree)

0
1ups givet

#17 - Skrevet 12-08-2012 16:53

Er godt og vel halvvejs igennem den gode gamle klassiker: Dracula. Fremragende og stemningsfuld.

Er vild med den måde historien bliver fortalt på. Bogen fortæller sin historie igennem en samling af dagbøger, breve, avis artikler og patient journaler skrevet af karakterne. Hver person har sin egen skrive stil og måden de er skrevet på får det hele til at virke utrolig realistisk. Dette er med til at give historien sit specielle præg. Glæder mig til at få den læst færdig Smiley


Pieyanthikos
Pieyanthikos

2688
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#18 - Skrevet 12-08-2012 17:46

Jeg er netop blevet færdig med Niels Lillelunds Gotham City, en (historisk) introduktion til New York. Det er fin; Lillelund er meget fortællelysten, hvilket også gør den en smule flakkende og lidt tung at danse med, men detajlerigdommen og beundringen er intakt. Referencerne er i orden, både til film og litteratur (- men pinligt er det, at han noterer Obama som værende født på Haiti). Styrken er klart hans egne betragtninger fra de mange besøg i byen, som godt kunne fylde lidt mere.

Ang. Den lille prins, så er jeg også fan Smiley Jeg fik den læst op meget tidligt da jeg var lille, nok omkring de 3-4 år, og i vores familie er den virkelig værdsat (og en sikker dåbsgave ved banedåb). Saint-Exupérys Blæsten, sandet og stjernerne kan også anbefales i forlængelse af den lille prins.

Og apropos dystopien som tema, så er 1984 virkelig god - generelt kan jeg rigtig godt lide Orwell, heriblandt selvfølgelig også Kammerat Napoleon. The Hunger Games er bestemt heller ikke ringe. Kafkas Processen, som vi snakkede om tidligere, er også dystopisk. Hvis jeg skal nævne et dansk alternativ, så er Svend Åge Madsens Se dagens lys også interessant (og sjov, ligesom resten af hans forfatterskab). Mange har måske læst den i gymnasiet.


Kanin
Kanin

641
Offline
Level: 23 (Skree)

0
1ups givet

#19 - Skrevet 15-08-2012 14:55

Jeg er nu færdig med Dracula og online kursets unit der arbejdede med denne historie og jeg må indrømme at min interesse i monstrer i både klassisik- og moderne forstand er eksploderet.

... og det gør næsten ondt at sige det, men jeg tror jeg har fået en ny respekt for Twilight-bøgerne som en nyfortolkning af vampyrhistorien.

Ligeledes tror jeg snart min forståelse og af filmen Prometheus bliver dybere end den allerede er når næste unit er overstået. Frankenstien coming up!


gumphfy
gumphfy

0
Offline
Level: 3 (Koopa-Troopa)

0
1ups givet

#20 - Skrevet 15-08-2012 20:45

Jeg læser ikke rigtig bøger, det rækker min koncentrationsevne ikke til.

De eneste to bøger jeg har læst cover to cover, har været i forbindelse med skolen.
Den ene var Anna Franks dagbog i folkeskolen og den anden var Nordkraft i gymnasiet.

Da jeg kører en del rundt i landet, er jeg dog begyndt med lydbøger. Heriblandt Harry Potter bøgerne, og det fungerer faktisk overraskende godt!


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#21 - Skrevet 15-08-2012 21:21

Bo130 skrev:
Jeg læste Gåsehud-bøgerne da jeg var yngre (og ELSKEDE det)



Jeg var også totalt forgabt i Gåsehud i en periode kan jeg huske. R.L. Stine vidste virkelig hvordan man gyserhistorier skulle skrives til børn og unge. F.eks. kan jeg huske en om noget legetøjslim, der angreb en by og fik en hamster til at vokse - det med hamsteren minder mig lidt om et afsnit i South Park nu jeg tænker over det Smiley

Det med bøger har ikke altid været min stærke side. I gymnasiet begyndte jeg dog at læse en del faglitteratur om neurologi, psykologi og selvhjælp ved siden af studiet.

Af selvhjælpslitteratur kan jeg bl.a. anbefale Napoleon Hill-klassikeren "Tænk dig Rig" - en ret overskuelig bog han brugte 20 år på at skrive og som indeholder massevis af inspirerende fortællinger fra den virkelige verden.

En bog der har haft stor betydning for mig er "Tanken Biologi" af hjerneforskeren V.S. Ramachandran. Det viser sig at en af verdens bedste hjerneforskere faktisk også er en af de mest ydmyge og oprigtige af slagsen og med stor passion og benene på jorden beskriver han hjernens mysterier og implikationerne af den nye viden hjerneforskere(ikke mindst ham selv) er nået frem til. Efter jeg havde stiftet bekendtskab med Ramachandran valgte jeg at studere medicin med henblik på at bevæge det hen mod hjerneforskning. Det gik dog ikke af forskellige årsager og nu læser jeg psykologi(hvilket stadig lidt er i samme boldgade).

Hvad skønlitteratur angår - eksklusivt Alan Moores tegneserier - er H.P. Lovecraft nok det jeg har syntes bedst om. Hans korte historie om den mørke urgud, Cthulhu, kaldet Call of Cthulhu efterlod mig totalt opslugt i Lovecrafts kendetegnende genre, kosmisk gys. Historien, samt Lovecrafts samlede fortællinger kan i øvret læses på denne hjemmeside for de interesserede Smiley


TobiasM
TobiasM

15
Offline
Level: 4 (Stalkid)

0
1ups givet

#22 - Skrevet 20-08-2012 20:32

Martin Thorborg - Iværksætter til jeg dør. Ultimativt den bedste bog jeg nogensinde har læst


Navn
Navn

38
Offline
Level: 19 (Bullet Bill)

0
1ups givet

#23 - Skrevet 20-08-2012 21:12

Martin Thorborg er en champ, kan også anbefale hans youtube channel.


JOEP
JOEP

74088
Online
Level: 50 (Torizo)

0
1ups givet

#24 - Skrevet 24-08-2014 15:24

Efter for et par måneder siden at være blevet mættet af læsning efter at have læst de indtil videre udgivede "A Song of Ice and Fire"-bøger, begyndte jeg i min udlandsferie i sidste uge på Murakamis "1Q84". Jeg er nu nået til side 283 i bog 1 (af 3), og jeg har stadig ingen rigtig fornemmelse for, hvad der skal ske fremadrettet i bogen. Det er først nu, nogle detaljer er faldet på plads, så man kan fornemme visse ting, men jeg finder det enormt imponerende, at forfatteren har kunnet fastholde min interesse uden nogen decideret plotudvikling. Jeg er endda spændt på at se, hvad der nu sker de to hovedpersoner.

Har I andre læst dem?

Når jeg er færdig med disse tre, går jeg i gang med Bill Brysons "A short history of nearly everything". Nu skal den endelig læses færdig. Smiley


O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#25 - Skrevet 24-08-2014 15:29 - Redigeret 24-08-2014 15:31

Jeg begyndte faktisk på 'En Vild Fårejagt' af Murakami her i foregårs, uden at kende til hans værker på nær 1Q84, som jeg i øvrigt nok skal få læst efter.

Har læst omkring 1/3 af bogen allerede. Der er en fantastisk rytme i hans måde at skrive på! Jeg kan hele læse mere, føler jeg! En stor portion af bogen introducerede mig for den navneløse hovedperson, og det er faktisk også først nu, at der for alvor sker noget. Meget af handlingen har været, jeg vil ikke sige ligegyldigt, for det kan have betydning senere, men det har været sådan uden egentlig betydning indtil nu. Det har bare være 'scener', som så er skrevet mesterligt!


JOEP
JOEP

74088
Online
Level: 50 (Torizo)

0
1ups givet

#26 - Skrevet 24-08-2014 15:35

^Jeps, det er vist meget karakteristisk for hans stil, for det er præcis det jeg mener, når jeg siger, at jeg ingen idé har om plottet endnu. Indtil videre er det bare en masse enkeltstående episoder, der virker relativt ligegyldige for historien på nuværende tidspunkt, men de hænger alligevel sammen. Hans rytme er ret god, som du også siger, men nogle gange føler jeg, at jeg læser noget for anden gang, når jeg læser det. Som om, det har været beskrevet før, men hvor han nu går mere i dybden med tingene.


LinkTheWindWaker
LinkTheWindWaker

3026
Online
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#27 - Skrevet 24-08-2014 15:36 - Redigeret 24-08-2014 16:11

Ja, sådan er hans stil i mange af bøgerne. Meget lidt plot, men mange finurlige observationer og tanker, krydret med lidt magi og mystik. Som regel leger han også med at have flere fortællere/hovedpersoner, som krydser hinanden.

Er kæmpefan af Murakami (som i øvrigt er gode venner med Shigesato Itoi, manden bag Mother-serien; der er faktisk en kort Murakami-novelle gemt i EarthBound). Har for nyligt læst Hardboiled Wonderland og Verdens Ende. Trækopfuglens Krønikke er dog min favoritbog. Glæder mig også til at få læst hans nye, Colorless Tsukuru Tazaki and his years of pilgrimage, men først har jeg valgt at begive mig i kast med klasikkeren Moby Dick.

EDIT: Haha, har lige indset, at jeg skrev et næsten identisk indlæg herinde for to år siden Smiley


martinmartin
martinmartin

1033
Offline
Level: 12 (Fire Keese)

0
1ups givet

#28 - Skrevet 24-08-2014 16:34 - Redigeret 24-08-2014 16:37

Hvordan er Murakami i forhold til andre japanske forfattere? Jeg synes han bliver "solgt", som at han har et meget, meget vestligt framework eller referenceramme - om man vil. Dette kan selvfølgelig være markedsføringen, men det gør mig rent udsagt så irriteret, at jeg ikke helt kan gennemskue, om jeg vil læse det eller ej.

Selv sniger jeg mig igennem lidt Yukio Mishima. I hans sidste år skrev han en tetralogi kaldet The Sea of Fertility, der består af Spring Snow, Runaway Horses, The Temple of Dawn og The Decay of the Angel. Det er netop den bog jeg læser, hvor jeg mangler små 100 sider af Spring Snow.

Jeg holder utrolig meget af Yukio Mishimas forfatterskab og han er på mange måder et interessant fænomen, da hans forfatterskab på mange måde fungerede som bro mellem vestlig og østlig litteratur (og netop blander indflydelsen fra vesten i et forsøg på at fornye sin egen litteratur). J indrømmer gerne, at jeg føler, at hans forfatterskab bliver mere og mere bundet af mere traditionelle japanske værdier som tiden går, mens en langsomt voksende strøm af dødsromantik bliver mere og mere alt omsluttende - en dødsromantik der også kulminerer i at Mishima selv begår harakiri i 1970.

Udover det hygger læser jeg lidt Frankenstein af Mary Shelley, mens jeg tænker, at jeg vil læse August Strindbergs skuespil Rejsen til Damaskus igennem i dag eller i morgen. Meget kan man sige om Strindberg, men han skrev helt eminent. Hvis man har en interesse i teateret anbefaler jeg varmt Strindbergs senere skuespil såsom Spøgelsessonaten og Et drømmespil.

EDIT: Hahaha. Hvor fint at se mit gamle indlæg. Siden 2012 har fået jeg min læsefokus tilbage i ret så høj grad. Nå, men jeg er nu Mishima fanatiker, i stedet for Mishima nybegynder, som dengang i 2012. Ellers ser mine holdninger meget ens ud stadig Smiley


LinkTheWindWaker
LinkTheWindWaker

3026
Online
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#29 - Skrevet 24-08-2014 16:39

Jeg tror helt sikkert, at Murakami er langt mere international og vesterlandsk end andre japanske forfattere (det giver også fin mening, når man kigger på hans baggrund og steder, han har boet/studeret i verden). Selv min japansk-lærer (som er japaner) har ikke læst hans bøger, så selvom de har solgt sindssygt godt i Japan og resten af verden, tror jeg, at nogle japanere måske anser hans bøger som overrated.

Frankenstein er også en fantastisk god bog! Glæder mig til at se Daniel Radcliffes filmatisering til næste år Smiley


O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#30 - Skrevet 24-08-2014 16:44

^ Går du til japansk, og i så fald hvorhenne?