Braid: Anniversary Editio...

Nintendo fremlægger kvar...

Adventures of Pip (Wii U ...

Pikmin 3 Deluxe annoncere...

Paper Mario: The Origami ...

N-club Streams: Uge 32

Næste sommeropdatering t...

Atelier Ryza 2: Lost Lege...

Unboxing af LEGO Super Ma...

Vi streamer Luigi's Mansi...

Spil på vej til Switch

LEGO Super Mario

TV bord

Paper Mario: The Origami ...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

E3 2013

Super Smash Bros. Ultimat...

Satoru Iwata er gået bor...

Pokémon GO

Tetris 99

Tilbudstråden

K: Nintendo/Playstation M...

S: Classic Xecutor2 modde...

K: Heart Gold/Soul Silver

Reserveskruer til Gameboy...

Animal crossing Amiibo ko...

S/B: Switch og PS4 spil

K: Hori game case white

Føler/råd om PS4?

S: Hollow Knight (uåbnet...

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

[Brætspil]


Esmun

10
Offline
Level: 8 (Pirahna Plant)

0
1ups givet

Skrevet 05-05-2012 16:13 - Redigeret 05-05-2012 17:29

Velkommen til brætspillenes spændende verden!

Se det for dig! Du keder dig. Du har lyst til at lave noget socialt med vennerne, men du har set alle film i verden, og du er kørt træt i Mario Party 17 og Rock Band 6. Hvad skal du så finde på?
Så foreslår én af dine venner at I køber nogle snacks og spiller brætspil! Det lyder som en fremrangende idé. Tænk sig...En hel aften kun i selvskab med dine venner, uden noget elektronik til at stjæle opmærksomheden. Kun jer og den fortryllende verden af pap og træbrikker. I vil grine og græde, opleve sejr og nederlag, og vigtigst af alt: I vil have det skide hyggeligt.

MEN! Så kommer Matador på bordet....Og indenfor en time er der en nar der har købt alle de lilla felter og bygget hoteller overalt. Imens kan I andre se hjælpeløst til mens han kommer længere og længere foran. I ved egentlig ikke hvorfor han klarer det bedre end jer andre, og hvad I skulle have gjort anderledes, men der er ikke noget at gøre nu. Alligevel fortsætter spillet de næste 4 timer, indtil alle undtagen ham, er løbet tør for penge og har pantsat alt.
I føler jer allesammen udkørte, og jeres hjerner er som smør. Det var meningen at I også skulle spille noget mere, men der er ingen der orker mere. Der var ingen af jer der rent faktisk synes at det var sjovt at spille, og I bliver enige om ikke at spille brætspil lige forleøbig.

Lyder det bekendt?

Det er fordi de fleste brætspil som alle folk ejer, er dårlige brætspil!

Ludo? Ja det er pænt dårligt.
Risk? Virkelig dårligt.
Sænke Slagskibe? Også dårligt.
Clue? Også dårligt.
Trivial Pursuit? Medmindre man elsker paratviden, så er det også dårligt.
Monopoly? Måske det dårligste af dem alle!

Problemet ved de fleste af dem, er at de ikke udfordrer spillerne på nogen måde. Spil som Risk og Matador, prøver ganske vist at narre spilleren til at tro at de indeholder er elementer af strategi, og at de er avancerede bare fordi de tager 4-5 timer at afslutte. Men der findes spil tager 20 min. at spille, som er uendeligt mere strategiske end Risk. Og som regel er der ingen der kan fortælle hvad de gjorde for at vinde, når man endelig pakker sammen efter en gang Risk eller Matador. Selv den mest strategiske spiller kan tabe til en nybegynder der ikke aner hvad han laver, hvis terningerne bare falder uheldigt. Og hvad er så pointen?

Men hvilke brætspil er så gode?

Gode brætspil giver spilleren magt over spillets forløb. Gode brætspil gør det helt tydeligt for spilleren hvornår han har lavet en fatal fejl, eller hvordan han kan redde en ellers håbløs situation. Gode brætspil giver dig ikke kun én optimal løsning, men så mange at du skal tage mange faktorer under overvejelse inden du laver dit træk. Gode brætspil er spændende fra start til slut. Og gode brætspil har man lyst til at spille igen med det samme!

AgricolaMit første designer brætspil, men jeg vil nok ikke anbefale det til nybegynderen, de det kan være meget overvældende at lære.
Man driver hver sin middelalder-gård, og kæmper konstant for at skaffe mad nok til at holde sin familie i live, samtidig med at man prøver på at udvide sin gård så meget som muligt. Jo mere alsidig gården er, jo flere points får man til slut. Det er et klassisk worker placement spil, hvor man på skift vælger en ting man vil foretage sig i hver runde, og der findes ikke noget værre end når spilleren før dig, lige beslutter sig for at vælge den ting som DU havde brug for. Så kommer hjernen pludselig på overarbejde for at finde ud af hvordan du SÅ skaffer det sidste korn du manglede for at holde familien i live.....

CarcassonneEt super spil til nybegynderen! Her er tale om et lille genialt spil, som tager få minutter at lære, men har uanede mængder af strategi. Man lægger på tur en brik hver, som skal passe til de brikker som allerede ligger på bordet. Langsomt men sikkert bliver der opbygget et flot (men i mange tilfælde, fuldstændig latterligt) middelalderlandskab, med veje, klostre, marker og byer. Man scorer points ved at færdiggøre disse "elementer", og jo større jo bedre. Det er fantastiskt taktilt, og brikkerne er flotte og simple.

DominionEt såkaldt Deck Building Game. Eller rettere, det er faktisk skaberen af hele genren. Og med deckbuilding menes der ikke spil som Magic the Gathering, eller Yu-Gi-Oh. Nej hér er alt hvad man behøver inkluderet i æsken.
Spillet indeholder over 500 kort, og hver spiller starter med et deck på 10 kort. Det er så formålet at skaffe flere pengekort, så man kan købe endnu bedre kort, som man i sidste ende kan bruge til at købe Victory kort. Hver gang man løber tør for kort i sit deck, blander man bare sine gamle kort igen, og det går derfor ud på at have så optimalt et deck som muligt. Man bliver gang på gang overrasket over mængden af strategi, i det her ellers ret enkelte koncept.

Race for the GalaxyMit absolut yndlingsspil lige p.t.
Det er spillerens opgave at bygge en stolt rumnation, ved at udforske planeter og samle ressourser. Hele spillet er, ligesom Dominion, kun baseret på kort, men så stopper lighederne også dér. Mængden af interaktion mellem spillerne er minimal, men man er alligevel mere optaget af at regne ud hvordan de kort man har på hånden kan udnyttes optimalt. Skal man sælge det trumfkort, så man kan få råd til at bygge en mere langtidsholdbare produktionsplanet, eller skal man satse, og håbe på at de andre ikke kommer alt for meget foran ved at man sidder sin tur over?
Jeg kan ikke anbefale det her spil nok, men det er desværre et af de mest vanskelige spil at forklare til nye spillere.

Arkham HorrorEt sandt bæst af et brætspil. Og man skal være af en vis støbning for at give sig i kast med det.
Det er nok det tætteste man kommer på et RPG i brætspilsform, da hver spiller har en figur med forskellige stats, som f.eks. Stamina, Sneak, Willpower, Fight og Luck. Man bruger spillet på, i fællesskab, at rende rundt i byen Arkham for at bekæmpe de monstre der dukker op i gaderne, og samtidig forhindre at den såkaldte Elder One ikke vågner fra sin tusindsårsøvn. Og hvis han gør, så har man bare af at være forberedt, da alle odds er imod de stakkels spillere, og det ender som regel med at alle bliver udslettet.
Det sjoveste ved dette spil er at det er et Co-op spil hvor man arbejder sammen mod spillet. Og til tider kan man føle sig helt magtesløs overfor det man bliver udsat for. Desværre kan et spil vare op til 8 timer....

Merchants and MaraudersMit seneste køb.
I M&M er du en sømand i det Caribiske hav, og det gælder om at være den første til at nå 10 points. Disse points kan samles på utallige måder, og det er det fede ved spillet. Der er intet der er forudbestemt, og du vælger selv om du vil være en lusket pirat eller en dygtig handelsmand. Eller hvad med begge dele? Et af mine bedste træk var at spille hele spillet som en ærlig handelsmand, for så at dolke min ven i rykken ved at borde hans skib, netop som det var blevet fyldt op med silke og krydderier. Jeg stjal rub og stub, incl. hans prægtige galej, og han var efterladt med en ussel jolle og uden kaptajn.
Og fik jeg nævnt at hver spiller har en rigtig skattekiste som de kan smide penge i, så de er gemt for de andre spillere?!?! Hvor sejt er det lige?


Det var et udvalg af de spil jeg ejer og kan anbefale til andre. Håber det kan hjælpe nogle af jer til at komme igang med noget ordentlig gaming hjemme i stuerne. Der er simpelthen ikke noget så hyggeligt og socialt som en ordentlig brætspilsaften. Der kan selv ikke Mario Kart eller Smash Bros. følge med.

Hvad er jeres erfaringer med brætspil? Begrænser det sig til Matador og Risk, eller er der nogle af jer som har gang i de solide designerbrætspil? Og i så fald, så lad os få nogle historier og anbefalinger på banen Smiley


Stay Spicy
Side: 123Vis alle

JOEP

29104
Online
Level: 46 (Phantoon)

0
1ups givet

#31 - Skrevet 04-11-2015 08:10

^Jeg tror, at han mener fysiske brætspil. Smiley

Jeg kan anbefale "Last night on Earth" i den forbindelse. Der er gode co-op-elementer, og man kan let strække spillet ud til at være i timevis.

Boss Monster (1+2) har ikke direkte co-op, men det kan man nok godt arbejde sig ud af. Jeg anbefaler dig, at du har mere end ét deck (dvs. får begge udgaver).Aneira

530
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#32 - Skrevet 04-11-2015 15:23

Carcassonne er også et fysisk brætspil.Jonezy

1203
Offline
Level: 17 (Deku Baba)

0
1ups givet

#33 - Skrevet 04-11-2015 17:02

Brætspil er flippin awesome. Bruger faktisk mere tid på brætspil end videospil efterhånden.

Angående co-ops er der en del muligheder og Forbidden Desert/Island er ikke en dårlig start. Andre 'mindre' og lettilgængelige co-ops kunne være Hanabi og The Game: Spiel so lange du kannst...

Hvis du er til lange og mere komplekse spil med tykt tema er Arkham Horror og Eldritch Horror en mulighed. Zombicide er sjovt hvis du bare vil have noget terninge fest og en masse zombiesplat.

En af mine favorit co-ops er Legends of Andor, men der virker hvert scenarie som en stor puzzle og det er der nogen som ikke er vilde med (men det er jeg...Smiley)

Hvis du er til superhelte er Sentinels of the Multiverse også sjovt, men det kan være meget fiddly. Når det klikker er det dog noget af det fedeste.

Helt nyt og meget hypet er Pandemic Legacy og Time Stories, som jeg ikke har prøvet endnu, men som jeg glæder mig til at prøve...

BGG.COM er din ven! Smiley Germangames.dk er en god dansk side, hvor forummet er ret aktivkt. Dog er siden nede lige nu desværre...Jainay

0
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

#34 - Skrevet 26-11-2015 21:42

Hvis i virkelig vil have brætspil skal i næsten få fat i Kingdom Death: Monster. Det var den vildeste kickstarter, og det endelige produkt tog like 3-4 år om at dukke op ved døren hos min bror. Men det er simpelthen noget af det sværeste spil jeg længe har spillet, hvilket måske ikke er alles kop te. Det er næsten som et gomputerspil, næsten Dark Souls agtigt, i det at spillet på alle leder og kanter er imod dig. At rulle 1 er næsten aldrig godt.

Udover den der lille smørre er jeg selv uhyggeligt glad for brætspil og kommer "jævnligt" på Bastard Café inde i København, og spiller med mine brødre og venner når der nu lige er tid til det.Bota

40
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#35 - Skrevet 26-11-2015 21:47

^Bastard Café er mega hyggelig, kan jeg også helt klart anbefale. SmileyGrauling

75
Offline
Level: 23 (Skree)

0
1ups givet

#36 - Skrevet 26-11-2015 21:57

Har lige fået fingrende i spillet Mysterium sidste dag! Smiley Ret sjovt coop spil hvor man spiller som cloveriante der skal finde forbryderen til et mord! Smiley Klart et spil folk skal holde øje med Smiley!

De har forresten også fået en brætspilscafe i Aarhus der bare hedder Aarhus brætspilscafe Smiley Super hyggeligt sted at mødes og spille lidt spil ^^BecelClaes

5
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#37 - Skrevet 01-12-2015 10:48

Jeg spillede en del Mysterium, da den originale øst-europæiske udgave udkom. Det gik aldrig nemt med at vinde, men til gengæld fik vi en af gangene så mange øl, at vi både vandt, og at jeg vågnede i spøgelsets seng næste formiddag. Moderne nyklassiker 10/10.Grauling

75
Offline
Level: 23 (Skree)

0
1ups givet

#38 - Skrevet 01-12-2015 11:14

Den nye udgave er alt for lækker! Der kommer så meget lækkert ekstra udstyr med der bare gør oplevelsen så meget federe, plus jeg er en del mere vild med det nye artwork til karaktererne ind det originale Smiley

Nemy

5510
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#39 - Skrevet 10-12-2019 22:21

Jeg hiver lige det her emne frem igen. Hvilke nye brætspil er kommet på gaden som man bør eje? SmileyJonezy

1203
Offline
Level: 17 (Deku Baba)

2
1ups givet

#40 - Skrevet 10-12-2019 22:42 - Redigeret 11-12-2019 15:53

Nemy skrev:
Jeg hiver lige det her emne frem igen. Hvilke nye brætspil er kommet på gaden som man bør eje? SmileyDet kommer an på hvad du er til. Smiley Er det noget simpelt og ikke komplekst, som kan spilles af familien eller skal det være stort og tungt, som man rigtig kan dykke ned i?

Terraforming Mars er noget af det mest populære, der er dukket op de sidste par år. Det er et engine building spil, hvor man koloniserer Mars. Gloomhaven er folk (læs brætspilsnørder) også gået amok over, det er et kampagnespil, hvor en historie udvikler sig over mange spil. Mere simpelt har Azul været et stort hit. Hvis du elsker at rulle terninger, så kig på Zombicide serien.

Men spørg løs; jeg er lidt en pap flytter nørd! SmileyNemy

5510
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#41 - Skrevet 11-12-2019 09:23 - Redigeret 11-12-2019 09:23

Det er nok lidt en blanding. Søger både spil jeg kan spille med familien (kone og børn), men som ikke er det klassiske som Ludo og Matador.

Derudover kunne jeg også godt bruge noget mere hardcore sammen med nørderne. Vi har bl.a. spillet Gloomhaven det sidste års tid, som er en stor succes! SmileyJonezy

1203
Offline
Level: 17 (Deku Baba)

0
1ups givet

#42 - Skrevet 11-12-2019 15:52

Dixit er et genialt non-gamer og familie spil. Bärenpark er også godt, hvis man er til tile-laying. Ticket to Ride er også en gammel klassiker, som er rigtig god med non-gamers (og USA kortet er den bedste start).

Hvis Gloomhaven er en succes, så må I være rimelig meget med på noderne. Mit yndlingsspil er Too Many Bones, men det kan kun købes hos udvikleren (Chip Theory Games) og har en seriøs stejl læringskurve. Nemesis er nærmest Aliens i spilform og er ret populært, samme firma (Awaken Realms) har lige kastet et stort kampagne spil på banen i Tainted Grail.JOEP

29104
Online
Level: 46 (Phantoon)

0
1ups givet

#43 - Skrevet 11-12-2019 18:12

Vi har nogle spil herhjemme, som vi gerne vender tilbage til i ny og næ.
- Ticket to Ride Nordic er god til 2 personer, fordi kortet er mindre
- Boss Monster skalerer også rigtig godt og er ret sjovt
- Clever er et terningespil, hvor du vælger nogle slag ud og fungerer ret fint
- Backgammon er en klassiker, men stadig ret sjovt og noget, vi tit vender tilbage til
- Love Letter er også et hit, men mest når vi er lidt fulde og trætte...


Side: 123Vis alle