N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Gymnasiebesparelser

dustman
dustman

17
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

Skrevet 13-11-2006 23:31

Hører meget om besparelser på gymnasier i øjeblikket, og om hvordan elever vil strejke og nedlægger undervisning, så ville skabe lidt debat. Hvad er jeres holdning?
Synes personligt ikke om elever, der strejker. Deler dem for det meste op i to typer.
Den engagerede. Denne gruppe består hovedsageligt af venstreorienterede folk, der mener at alle skulle have flere penge. Der er MEGET ofte tale om folk, der ikke selv har læst lovforslaget selv, men hørt nogle de sympatiserer med, der ikke synes om det, og derfor er de også vrede på det.
Pjækkeren. Denne gruppe består af folk, der er ligeglade med politiske årsager, men ser strejken som en mulighed for at få tidligt fri, hvilket er rationelt nok.
Ved ikke helt hvem jeg synes mindst om, men kan ikke forstå elevstrejke, da elever jo ikke er ansatte.
Hvad er meningen også med at nedlægge undervisning, for at få flere penge? Hænger ikke helt sammen synes jeg.
Er da synd for gymnasierne hvis de mister penge, men som jeg ser det siger de venstreorienterede at regeringen vil spare på gymnasierne og regeringen siger at de vil de ikke (kommer med forskellige bortforklaringer). Det er hvad man har at gå efter. JEg finder det umuligt at afgøre hvem, der har ret, men mindre man sætter sig EKSTREMT meget ind i tingene. Synes bare det er åndsvagt at høre at der er nogen der siger at der kommer 10000 elever i hver klasse og så strejke på grund af at man er vred over det. Man ved jo ikke om det er rigtigt. Puha, det blev langt. Hvad siger i til det?

THE CHAINSAW TWIRLS INTO THE CROWD, RIPPING APART FLESH AND BONES. I HEAR THE SOFT STEPS OF MY BEST FRIEND APPROACHING THE FEAST OF HER LIFE. HER MOUTH RIPS THROUGH THE BONES, CRUSHING THEM WHILE THE BLOOD IS DRIPPING FROM HER DISFIGURED FACE. WE ARE HOME.
Zag
Zag

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#1 - Skrevet 14-11-2006 09:52

Det virker ikke som om du har hele styr på hvad der forgår! kort sagt handler det om at regeringen vil have flere elever i gymnasierne, det vil de vil give et tilskud til på 45.000 pr eleve! FOLT..hmm... NOT

Rektoren vil have 79.000 pr eleve for at kunne holde de flere udgifter nede, uden at skulle tager yderliger fra den hårdt nedskårdet undervisning.

De eleverne der vil have og bevare en gode faglig undervisning, er dem er aktive i deres udannelse, de personer er fra den valgt gymnasierners sammeslutninger (kan også ses som elevernes fagforeringen) og ja denne ledelse er venstreorienterede folk.

Men hvem ved best? regeringen eller gymnasierne! jeg tror gymnasierne har største indblik i deres egen udgifter. og ja regeringen vil spare på gymnasierne og regeringen, hvis man vil have den samme undervisnings kvalitet, må man betale for den?

Jeg skal lige siger, at jeg også høre til de dem der råber højt, når der komme skjulte besparelser. kald mig bare venstreorienterede! for det er jeg og jeg er stolt over det Smiley
og en stor ros til Formanden for gymnasierners sammeslutninger Rose Lund for det stor arbejder hun laver Smiley

(sorry, der er del stavefejl)





dustman
dustman

17
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

#2 - Skrevet 14-11-2006 10:14 - Redigeret 14-11-2006 10:15

der er ingen der vil have at man tager penge fra dem
hvor har du dine tal fra?
http://www.dgsnet.dk/ ? ^^


SkumF
SkumF

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#3 - Skrevet 14-11-2006 10:32

dustman skrev:
der er ingen der vil have at man tager penge fra dem
hvor har du dine tal fra?
http://www.dgsnet.dk/ ? ^^



Vores allesammens undervisnings minister, Bertel Haarder, har netop indrømmet at der bliver mindre penge pr elev. Undskyldningen er så at der er kommet mange flere elever til. Men det ændre jo ikke på problemstillingen i at vi får en ringere gymasie udannelse.

Skal vi satse på udannelse skal vi IKKE spare på den. Det er Danmarks fremtid!


Zag
Zag

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#4 - Skrevet 14-11-2006 10:59

dustman skrev:
der er ingen der vil have at man tager penge fra dem
hvor har du dine tal fra?
http://www.dgsnet.dk/ ? ^^





Jeg har fået oplyningerne fra TV-avisen. de har dem fra undervisnings minister!!!


Louise Wielandt
Louise Wielandt

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#5 - Skrevet 14-11-2006 11:21

Problemet for f.eks espergærde gymnasium er at hvis de besparelser bliver sat i kraft vil der komme 37 i hver i klasse. Det lyder måske ikke at mange, men når vores lokaler er byggede til 24 elever, klassesættene er til 20 elever og lærerene ikke kan styre mere end 15 elever ad gangen er 37 pludselig langt over grænsen. Vi har svært ved at klare de 29 elever der er nu, og der er 4 lærere der er gået under med stress, fordi de har alt for mange elever.

Grunden til at f.eks jeg som 3.ger støtter op om strejken er at om et år er jeg her ikke, men det er mine lærere, og det er dem det kommer til at gå ud over. Så når de engang er døde og borte er det de elever som fik en dårlig gymnasieuddannelse der skal læse til lærer, og klare alle disse åndssavge krav.

Hvis de fjerner vores penge, helt fint. Men så skal vi lige have ny lærere, flere og nye bøger(dem fra 60 er altå ikke i sååå god stand) og nye lokaler. Så skal jeg nok holde op med at strejke.


Zag
Zag

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#6 - Skrevet 14-11-2006 11:40

nu snakke vi godt nok om gymnasiebesparelser men problermer over hele linen, vores lokale folkeskole i Brøndby Strand har ikke bøger nok til eleverne, så de må dele... elller selv købe de bøger de skal bruge..

Nu hvor jeg har går på Højvangseminariet i 3 år og 3 månder.. kan jeg se udvilklingen af de nedskæringer vi er bliver pålagt i gemmen den tid. vores fagundervisning er det halve, og resten hedder nu gruppe arbejdet, hvilket også er ok i små grupper. med da jeg begynte skulle vi minst være 3 i en gruppe, nu er vi oppe på 8... som sagt tidliger, skal vi have uddanelser eller skal vi spare?



dustman
dustman

17
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

#7 - Skrevet 14-11-2006 13:44

hvordan kan elever strejke når de ikke er ansat Smiley
og hvad skulle det hjælpe at lade være med at komme til undrvisningen hvis man er utilfreds? gør jo ikke ligefrem tingene bedre Smiley
Hvad mener i så om at ministeriet har sagt at der er de der penge alligevel?


PriCorp
PriCorp

41
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#8 - Skrevet 14-11-2006 15:02

..strejke er et magtfuldt våben uanset om man er en lønnet ansat eller ej.... hovedsagen er at det er kollektivt... Hvis kun de Gymnasieelever som er medlem af SFU eller enhedslisten strejker så nytter det ikke noget for de bliver bare noteret fraværende og smidt ud når de får for meget fravær, men hvis det som nu er alle Gymnasieelever strejker så bliver det straks meget mere vanskeligt for autoriteterne på området at gøre noget ved det... Man kan jo ikke bare smide tre Gymnasieårgange ud fordi de har for meget fravær....
Strejken er netop et våben som kan bruges med stor effekt af de mange mod de få.... ligesom arbejdsgiverne ikke kan undvære deres ansatte, kan Bertel Horder, uanset om han vil være ved det eller ej, heller ikke undvære Gymnasie-elevernes tilstædeværelse i Gymnasierne... Så strejke har intet at gøre med om man får løn eller ej...


ABQUL
ABQUL

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 14-11-2006 16:20

det er nok ikke noget at prale af men jeg trorm at jeg høre til den grubbe der bruge den med besparelser som en undskyldning for ikke at komme til undervisning

(jeg går ikke på univasitet men tror det ville blive sådan for mig)


Zag
Zag

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#10 - Skrevet 14-11-2006 17:34

du komme nok på andre tanker når du bliver lidt ældre, det er jo også for dig skyld, når der først er kommet en besparelse er der sku svært at få pengen tilbage i samme kasse igen Smiley


Bambi
Bambi

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#11 - Skrevet 14-11-2006 17:57

Så længe det har noget med mennesker at gøre, er der åbenbart ikke fortjent nogle penge..

Danmark er jo sådan et rigt land.. Vi har da ikke brug for at få vores børn passet under ordentlige omstændigheder eller veluddannede folkSmiley


MegaGame
MegaGame

0
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

#12 - Skrevet 14-11-2006 18:59

vores regnings uddanelse politik gå ud på af vist det koster mange penge skal der spares på det.

De glemmer helt af kigge på hvad de få ud af de penge, alså de undersøg ikke udbytte iforhold til indskud af penge.

I DK har vi nogen få uddannelser der med 99% giver arbejde når du er færdig og har en næsten lige så høj gennemførelse procent, da de har optagelsekrav der er fornuftig, men da de ligger i den dyre ende skal man selv betale.

men du har uddannelse en masse folk tager, men ikke nær så mange gennemføre eller få arbejde bagefter, som staten betaler, fordi de er billiger pr elev.

de har lavet flere og flere ting der gøre af uddannelse der bliver betalt af arbejdesmarket istedet for bliver mere fortrukke end andre.

Gymnasiebesparelser er bare næste skridt, vist de få lov til af blive ved vil du snart skulle betale selv for alle højer uddannelse.

Men I, eller jeres forældre, vist i ikke er over 18, er selv skyld i dette, med jeres brok over I skal betale skat, og så dem af jer der stemmet på dem.


Bambi
Bambi

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#13 - Skrevet 14-11-2006 19:17 - Redigeret 14-11-2006 19:18

At uddannelser ville komme til at koste penge ville jeg faktisk godt kunne se det positive i..

Jeg kender i hvert fald et par stykker der går på gymnasium bare for at gå der..
De mener ikke de skal bruge det til noget, så det er noget med at få andre folk til at lave sine opgaver og pjække så meget som muligt..

De ville nok tage uddannelsen lidt mere seriøst hvis den ikke blev betalt med skattepenge..

EDIT: Men det er selvfølgelig kun negativt for den størstedel der tager gymnasieuddannelsen seriøst.. Udover at de nok slipper for de andreSmiley


Don Joko
Don Joko

10
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 14-11-2006 21:12

dustman skrev:
hvordan kan elever strejke når de ikke er ansat Smiley
og hvad skulle det hjælpe at lade være med at komme til undrvisningen hvis man er utilfreds? gør jo ikke ligefrem tingene bedre Smiley
Hvad mener i så om at ministeriet har sagt at der er de der penge alligevel?



Det hedder heller ikke strejke når eleverne stoppper unervisningen, det hedder Blokade!
Det går ud på at alle elever stiller sig uden for klasseværelset inden læren kommer..
Når læreren så kommer siger han "flyt jeg" og så siger eleverne "næ"..
læreren kan ikke tvinge eleverne væk og hvis han skubber dem eller noget i den dur, kan eleverne melde ham/hende til politiet.
Læreren må ikk give elever fravær hvis ikke han er inde i undervisninglokalet, så dermed får eleverne ikke fravær...
Så det eneste han kan gøre er at gå...


Christian Jessen
Christian Jessen

5
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

#15 - Skrevet 14-11-2006 22:23

Nu er jeg selv HTX'er, og HHX og HTX har så vidt jeg ved aldrig været med til at lave alle de der "strejker", "blokader" eller hvad gymnasie-eleverne nu end kalder deres undskyldninger for at pjække...

Det sjove er, at det seneste de har valgt at gøre oprør mod, er det mest latterlige i verden. Det er ikke en besparelse, snarere en rationalisering. Det drejer sig om, at hvis der starter f.eks. 2 tysk hold, med hver 20 i klassen, og de 18 af de 40 personer i klassen dropper ud, så skal klasserne lægges sammen. Nu er dette blot fiktive tal, men det er da helt logisk at man ikke skal opretholde 2 hold, når man kan slå dem sammen til 1 og derved spare en masse penge!
En sjov ting, er at vi allerede har det på vores skole. Hvis der var to hold i den størrelse, ville de straks blive slået sammen. Men det virker for mig som om, at gymnasie-eleverne føler sig for fine til den slags. De er for fine til at spare, og istedet skal de ødsle pengene væk på ligegyldige ting.

Som flere også har nævnt, så er det sjoveste at de færreste af dem der strejker/blokerer, ikke aner hvad sagen drejer sig om. Der er bare gået mode i at brokke sig, og det kan man også se på alle de demonstrationer osv. for tiden - folk skal bare brokke sig konstant. Man sætter sig ikke ind i sagerne, næææ nej, man tager bare ud og brokker sig. Det synes jeg er frustrerende.