Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Inti Creates annoncerer U...

Disney's Epic Mickey Rebr...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Madopskrifter

Birks
Birks

2
Offline
Level: 13 (Baby Dodongo)

0
1ups givet

Skrevet 12-06-2008 12:48

Jeg var ellers vis på, at der allerede fandtes en sådan emne, men jeg kunne efter 3 søgninger ikke finde det - hvis der er nogen der alligevel kan, så skriv det endeligt, så jeg kan linke videre til det i denne tråd.

Tråden er tænkt til, at her kan dele ud af favorit / egne opskrifter, eller selv få inspiration.

Lige nu mangler jeg inspiration - jeg skal lave mad i aften, og jeg har muligheden for at lave stort set alt - nogen der har en god opskrift Smiley?

Smiley
AND
AND

532
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#16 - Skrevet 14-05-2012 14:00

Karry-pasta og kyllinge-stykker steges sammen i en gryde. Efterfølgende tilføjes og steges rødløg, hvidløg, squash, champignon, og evt forårsløg og/eller porre. Når alt er blevet svitset i gryden/på panden, så tilføjes kokosmælk, salt og peber, evt. lidt ekstra carry og/eller chilly. Kog det hele op, spis til ris og en god tomat-salat samt evt. lidt hvidløgsflutes - det er nemt og hurtigtSmiley


Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

#17 - Skrevet 19-05-2012 15:34

I går lavede jeg fuldkornspasta og hældte derefter tun og ananas oven i med tilsat pesto bestående af almindelig grøn pesto, ekstra basilikum, hvidløg, citronsaft og eddike. Derefter serveret med hvidløgsbrød. Er noget af det nemmeste jeg har lavet længe, men var så også bare inspireret af ting fra mit køleskab Smiley


Pieyanthikos
Pieyanthikos

2688
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#18 - Skrevet 19-05-2012 15:47

Jeg lavede følgende ret forleden - spaghetti med italienske kødboller:

http://www.foodfanatic.dk/spaghetti-med-italienske-k%C3%B8dboller

Enormt let og smagte virkelig godt, særligt hvis man finder noget godt oksekød.




Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

#19 - Skrevet 05-07-2012 14:22

Lige nu nyder jeg et glas vand med frosne jordbær i. Det er dejlig forfriskende! Har også lavet en del lemonade i form af sukker, vand og das auto-citron den sidste tid Smiley

I aften har jeg købt ind til frugtsalat. Jeg har æbler, bananer, vindruer, rosiner og kokos.
Har I nogle gode forslag til hvad der ellers skal i sådan en? Smiley


Lukas Skywalker
Lukas Skywalker

2193
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#20 - Skrevet 05-07-2012 16:44

Ananas og mango.


Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

#21 - Skrevet 03-08-2012 23:52

Her til aften fik jeg tortillas (de der pandekager) med oksekød, ananas, majs, salsa, løg, hvidløg, peberfrugt og bønner - alt sammen blandet sammen og så lagt i et stk Tortilla Wrap fra Mex & Co, den nye med Chili og Jalapenos-smag! Har I andre smagt dem? De er særdeles gode, hvis man gerne vil have lidt smag i pandekagen også Smiley


Birks
Birks

2
Offline
Level: 13 (Baby Dodongo)

0
1ups givet

#22 - Skrevet 04-08-2012 00:09

Meh, jeg foretrækker blot at putte jalapeños i min fajita (som alt andet fyld), fremfor i dejen Smiley
Mht. salsaen: Lavede du den selv Smiley?



Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

#23 - Skrevet 04-08-2012 00:11

Nej, men burde jeg måske begynde på, synes den er blevet mere sovs og mindre smag på det sidste. Jeg bruger mest spisen som en nem ret, da jeg sidder og bruger det meste af dagen på mit speciale Smiley

Mht jalapeños.. Hvorfor vælge, når man kan sige både og? Smiley


Gangbesvaer
Gangbesvaer

41
Offline
Level: 4 (Stalkid)

0
1ups givet

#24 - Skrevet 07-08-2012 19:00 - Redigeret 07-08-2012 19:01

I dag har den stået på helt gedigen wok. Rock-wok. Jeg købte nogle løg og nogle gulerødder, for det er der ved at være sæson for, og det er nu engang det bedste når man kan få disse løg og rødder med top og jord og det hele. De blev så renset.

Så skar jeg noget kylling fint.
De scenede, blodsprængte og de fede stykker røg i en gryde sammen med koriander, hvidvin, løg, hvidløg, laurbær, ingefær, peber og vand og blev sat til at reducere. Det blev kogt ind til 1dl ret kraftig lynfond.

Resten af kyllingen - de pæne stykker - marinerede jeg i en marinade som bygger på det klassiske 123 koncept: 1 del sesamolie, 2 dele fiske sauce, 3 dele soya. Til det tilførte jeg en god sjat rød karry pasta, 1 rød chili, noget ingefær, koriander og hvidløg og så fik det lov at stå.

Nå videre.
Så tog jeg disse gulerødder og løg og skar fint og der røg også en bønnespire i her og der. Vi skal have de spæde grøntsager. Og bambusskud fra en dåse blev der også plads til. Grøntsagerne fik noget limesaft og et skud friskkværnet peber direkte fra kværnen.

Og så var der fest.
I gryden var der kogende letsaltet vand som jeg kylede nogle ægnudler i. Panden var rygendes varm og der smed jeg kyllingen på - vendte det et par gange til karryen var svitset godt af.
Så på med grøntsagerne
og slyng det hele lidt rundt.
Og så i med de al-dente kogte nudler.
Slyng igen.
Friskhakkede koriander, et lille skud fiskesauce og soya.
Slyng igen.
Den indkogte lynfond og kokusmælk.
Slyng igen.
Lad reducere.
Direkte i madklaveret med en 8,8% øl til og en rød cecil til dessert.
Værs'go, så der' rockwok.


Gangbesvaer
Gangbesvaer

41
Offline
Level: 4 (Stalkid)

0
1ups givet

#25 - Skrevet 07-08-2012 19:04 - Redigeret 07-08-2012 19:15

Nu skal jeg ha' en vaffelis og i morgen skal vi have noget fra det franske bondekøkken. Sådan nogle seje tern af et eller andet som koger tolv timer i rødvin. Og så drikker vi rødvin i tolv timer og så spiser vi denne ret.